SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Ja się zastanawiam jak mi przyjdzie rodzić skoro od tygodnia wzięło mnie takie przemęczenie,że wstaję i zaraz już mi się oczy zamykają,a o tej porze jestem już nie do życia :/

Mam pytanie techniczne,jeśli mam zwolnienie do Nowego Roku,a urodze wcześniej to automatycznie zwolnienie kończy się A zaczyna macierzynski? Wniosek o urlop skladam w zakladziw pracy?W jakim terminie od porodu?Czy potrzebuje coś typu akt urodzenia dziecka do tego?

Iva79 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratulacje!
    Krakuska, mi tez padl humor. Nie dosc ze zalal mnie stres i co chwile ktos dzwoni z planem "dodania mi otuchy" to do tego wlasnie te mysli, ze jutro wszystko sie zmieni. Juz nie my bedziemy najwazniejsi tylko ta mala istotka. Do tego Damian chodzi za mna jak cien i wiesza sie na mnie, dokucza i podsmiechuje zamiast po prostu przytulic i pobyc. Btw. Ponoc o 18 ostatni posilek, a o polnocy ostatnie piciu.

Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva gratulacje:) Olivierku witamy na świecie :)

Iva79 lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratuluje, super wiadomość! :)

Iva79 lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy pierwszego grudniowego kawalera gratuluję!

Ja dalej trzymam się wersji że jutro rodzę :D

Krakuska, Kushina, MoBo, Iva79, Maggie_31 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Iva, gratulacje!
    Krakuska, mi tez padl humor. Nie dosc ze zalal mnie stres i co chwile ktos dzwoni z planem "dodania mi otuchy" to do tego wlasnie te mysli, ze jutro wszystko sie zmieni. Juz nie my bedziemy najwazniejsi tylko ta mala istotka. Do tego Damian chodzi za mna jak cien i wiesza sie na mnie, dokucza i podsmiechuje zamiast po prostu przytulic i pobyc. Btw. Ponoc o 18 ostatni posilek, a o polnocy ostatnie piciu.

O widzisz. To moze nasze reakcje są jednak zupełnie normalne :) do mnie tez dzisiaj dzwonili bliscy życząc powodzenia, a ja miałam wrażenie, ze nie wiem o czym oni mówią, jaki poród w ogóle? U mnie ostatni posiłek miał być o 19, ale trochę nagielam zasady i zjadłam o 20 :)

Iva, gratulacje! Pierwsza grudniówka :)

guerretenshi, Iva79 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Olivierka:)

Baranosia, ja dałam mojemu dziecku do wyboru 3 terminy - dziś, na moje imieniny albo na Mikołaja. Dziś juz chyba nie zdąży - zostały 2 szanse żeby sie posłuchała mamy, tylko co jak sie nie posłucha? Plan awaryjny?
    Mam dobrą koleżankę która ma znajomego ginekologa na porodówce w Kostrzynie i od początku ciąży mnie namawia żeby przed terminem do niego jechać on mi wywoła i po sprawie. Ale raz, ze musiałabym dojechać prawie 50km a nie chce mi sie a wogole położna mnie nastraszyła ze w przypadku porodów wywoływanych jest większa szansa niestety na cesarkę, a przecież tego chce uniknąć.
    I jak tu znaleźć złoty środek. Jak ponoszę jeszcze troche to mnie czeka cesarka ze względu na wielkość dziecka, jak wywołam wcześniej to wzrasta ryzyko cesarki jak wywołanie sie nie powiedzie. Tak źle i tak niedobrze.
    Wiec ja sie trzymam wersji, ze jednak którąś z tych dat sobie wybierze i natura sama wszystko zrobi
    Swoją drogą chyba nie najgorzej rodzic w weekend bo przynajmniej nie są zajęci planowanymi cesarkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:40

Iva79 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia u mnie też mały ma kilka szans- jutro moja zaplanowana data, 3.12 plan męża i 6.12 prośba babć ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie prawie z moimi pokrywa :)
    A my sie wogole chyba tak samo nazywamy? Wiec moze razem urodzimy- dla mnie jutro tez moze być jak Ci na tej dacie zależy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:56

baranosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gatulacje! :) Fajnie, że tak szybko Ci poszło :)

Ja chciałabym po 7.12, chcę jeszcze ostatnią wizytę zaliczyć :)

baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratulacje synka i zostania pierwszą grudniową mamą! :)

Madziula, jeśli urodzisz przed końcem L4, to tak w dniu porodu kończy się L4 a zaczyna macierzyński. Z tego co doczytałam wystarczy dostarczyć trzeba skrócony odpis aktu urodzenia(ale na wszelki wypadek dopytaj w kadrach i nie wiem ile na to jest czasu). Jeśli skończy Ci się L4 a nie urodzisz i nie masz innego wyjścia to wtedy możesz złożyć wniosek u pracodawcy o udzielenie urlopu macierzyńskiego od pierwszego dnia bez L4.
    A i ważne jeśli zaraz po urlopie macierzyńskim chcesz wziąć rodzicielski, czyli krótko mówiąc roczny urlop i mieć płatne 80% to do 21 dni musisz dostarczyć wniosek o udzielenie urlopu rodzicielskiego zaraz po macierzyńskim, skrócony akt urodzenia i oświadczenie, że drugi rodzic nie będzie z tego urlopu korzystał. Jak się nie wyrobi w terminie 21 dni to jest wtedy płatne 100% i 60%.
    Ktoś tu kiedyś wrzucał link do informatora i tam można to wszystko doczytać :)
    https://www.pip.gov.pl/pl/f/v/147883/PrawoPracy-InforKobCiaza-wyd2%20Intern.pdf

Iva79 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratulacje :D

Iva79 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivan super! Gratuluję!

Iva79 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady dzięki :)

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, Guerretenshi - trzymam kciuki jutro :D Odezwijcie się jak już dojdziecie do siebie :)

polkosia, guerretenshi, Krakuska lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva,gratuluje :)
    I na imie sie juz zdecydowaliscie,bardzo ladne :)

Kushina

Ta waga bym sie nie przejmowala za bardzo
    Nasza malutka tydzien temu miala 2300 gram

Iva79, Kushina lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratuluję ekspresowego porodu! Fajne imię :)

Ja byłam dziś oglądać ten oddział położniczy a raczej tylko jeden pokój nam położna pokazała. Oprócz nas było około 25 innych par, więc tłok, mało co widzieliśmy, także w dupie z takimi oględzinami. Nic tam nawet nie było do jedzenia. Restauracja szpitalna czynna od poniedziałku do piątku od 8-16. To chyba jakiś żart... :/
    Taki sobie pokój, wielka wanna okrągła tak jak w domu, łóżko, łazienka, mała sofa i krzesło. Położna chwilę pogadała i to wszystko. Aha, kazała przynieść własne sitko do wyławiania kup z basenu. Szpital tego nie zapewnia. Zajebiście ku*#*# nie dość że i tak wszystko swoje mam brać, pieluchy dla dziecka, podkłady, ręczniki, własne jedzenie to jeszcze sitko do kup! Odechciało mi się rodzić.

Iva79, cudek2 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sitko do kup? LOL :D Padłam :D

Maggie_31, cudek2, Dotty84, Angela B-D lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, to nieźle :-/

Ale u mnie w szpitalu tez musze mieć wszystko swoje. Pampersy, podkłady, maść do pupy, ubranka, nawet sól fizjologiczną... Dosłownie wszystko :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serio kurde przesadzają. Ja tam będę tylko jeden dzień po porodzie. Dłużej tu nie trzymają. Jeszcze położna na koniec mówi, żeby za dużo nie pakować, bo wiele osób przychodzi z nadbagażem. A ja do niej, że przecież przed chwilą kazała nam nawet sitko na kupy brać, to ja chyba z walizką wielką jak na wyjazd na Karaiby przyjdę :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ