X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Pewnie nikt nie wiedział, że dziś 1 grudnia, czyli... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9255e281fbf3.jpg

To jest taki dzień? :D To coś dla mnie, z pewnością uczczę to należycie ;)

Nita lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam! Zamówiłam fajną wanienkę online, tydzień temu. Dostawa powinna być następnego dnia, bo akurat na ten produkt była oferta i właśnie szybka dostawa. Kasę z konta wzięli, a wanienki nie ma do dzisiaj. Nie dostaliśmy żadnego maila z numerem do śledzenia przesyłki ani potwierdzenia wysłania. Biuro obsługi klienta nawet nie posiada telefonu. Kontakt tylko przez maila a więc do dupy z taką obsługą. Nikt nas nawet nie przeprosił. Dowiedziałam się kto jest ich dostawcą. To w sumie ta sama firma, znaczy się ten sam właściciel ma firmę online i dostawcę online, ale pod inną nazwą.
    Zadzwoniłam tam do nich. Byłam 16.w kolejce. Jakaś zaspana babka odebrała w końcu i powiedziała, że nasza wanienka nawet w systemie wysyłki nie była. Wzięła dane, adres e-mail i powiedziała, że ktoś tam z magazynu się z nami skontaktuje.
    Jestem w szoku. Tyle zamawiam online, z eBay, Amazon, z różnych stron i nigdy mnie nikt nie oszukał. A teraz przeczytałam recenzje na ich temat i są tragiczne. Ludzie czekają na przesyłkę nawet 4 miesiące a kasy im też nie zwrócono. Polak mądry po szkodzie. Mogłam zamówić gdzieś indziej.

Jakby ktoś z UK tu podczytywał forum, to napiszę oficjalnie. To strona Kiddicare. Nie zamawiajcie! To oszuści i naciągacze, nie dostaniecie zamówienia ani pieniędzy. Zła jestem jak cholera!

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Grudzień powitał mnie wielką opryszczką na pół nosa, świetnie.

Ale Wam się spieszy żeby urodzić, ja mam nadzieję ,że moje dziecko się nie będzie starać wyjść za wcześnie ;)
    Hehe bo my tu trochę bardziej "donoszone" :P Ty w sumie masz termin na sam koniec grudnia, więc masz jeszcze czas, a możesz być nawet styczniówką, kto wie ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, to kup gdzie indziej, a oni niech kasę oddadzą. Bez wanienki to trochę bieda ;) Dobrze, że to niewielki koszt... Oszuści. Też nieraz mam takie sytuacje, bo zamawiam praktycznie wszystko przez internet.

Baranosia, a jak on polipa wykrył niby? Jak mu USG nie działało?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przenoszenia, to większość dzieci rodzi się po terminie jednak ;) Prawie 70% z tego co pamiętam. Kiedyś czytałam jakiś artykuł o tym.

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mam go na szyjce więc zaglądając mi "do środka" widać go

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie głupie pytanie odnośnie tej odzieży jednorazowej. Tylko proszę się nie śmiać :-)
    Bo rozumiem że ja zakładam tą koszulę na nagie ciało. A mąż? mamy taki dwuczęściowy strój dla niego. I to się zakłada na ubranie? Czy zostaje w samych majtkach i tym ubraniu szpitalnym?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podczas porodu J był w swoich własnych ciuchach. Nic mu nie kazali zakładać. Ja zreszta tez rodziłam we własnej koszuli.

polkosia, Martusiazabka, Maggie_31 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnas ojciec na swoje ciuchy zalozyl fartuch jednorazowy, jednoczesciowy i buty jednorazowe na swoje buty.
    Ja w swojej koszuli z allegro za dwie dychy :DDD

nick nieaktualny, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    U mnie podczas porodu J był w swoich własnych ciuchach. Nic mu nie kazali zakładać. Ja zreszta tez rodziłam we własnej koszuli.

U nas też.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję, że nie będę miała okazji wykorzystać mojej cudnej kreacji, całe 7.50 za nią dałam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e56e1b437f59.jpg

Przed cc na pewno mnie wdzieją w to specjalne zielone wdzianko.

nick nieaktualny, polkosia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska! Nic straconego! Zadasz szyku na poporodowej!
    Ludzie padną z wrazenia!
    Tylko nie odrywaj metki!

guerretenshi, Krakuska, Dotty84, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, no np Bioderma robi dla niemowląt plyn micelarny. Nie uzywalam, ale jak moj maly mial pare miesiecy, jakis ciapek dostal a twarzy i dermatolog polecila miedzy innymi to.
    Nie kupilam i tak, wiec nie wiem czy fajnie dziala :)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    A ja żałuję, że nie będę miała okazji wykorzystać mojej cudnej kreacji, całe 7.50 za nią dałam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e56e1b437f59.jpg

Przed cc na pewno mnie wdzieją w to specjalne zielone wdzianko.
    Ja tez sobie tą kupiłam. Wzięłam XL bo wysoka jestem i niemała. I przyszło coś dla wieloryba. Dwa razy mogę sie w to zawinąć. Wiec dziś w Pepco kupiłam zwykła biała koszule za 20 zł i po wszystkim wyrzucę

Krakuska, nick nieaktualny, cudek2 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:

U mnie też :) hehehe, bo to ten sam szpital.
    I dzięki Bogu - obydwoje czuliśmy się swobodniej :)

Koska 88 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie głupie pytanie odnośnie tej odzieży jednorazowej. Tylko proszę się nie śmiać :-)
    Bo rozumiem że ja zakładam tą koszulę na nagie ciało. A mąż? mamy taki dwuczęściowy strój dla niego. I to się zakłada na ubranie? Czy zostaje w samych majtkach i tym ubraniu szpitalnym?

oar8skjo4squlk4t.png

Mąż na pewno na ubranie musi założyć - bo to pewnie takie tylko odzienie ochronne. Już mu wspołczuję, bo w większości z nich (jeśli nie są materiałowe) można się zalać potem w 5 minut...
    A wy macie taki wymóg w szpitalu??

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie zakłada szpitalnego, mąż także. Jedynie przy cc musiałby założyć tak zielony kombinezon plus specjalne okrycie na głowę.
    Do szpitalnej torby spakowaliśmy mu stary wygodny t-shirt i spodenki, które nosił po domu.
    Ja mam swoje koszule, kupiłam nowe, bo lubię tak w nowy etap wejść w nowych ciuchach :P i też będę w odcieniach fioletu. Jedna koszula czarna w fioletowe kropki, druga czarna w fioletowe kwiatki. Do tego kupiłam fiołkowe kapcie oraz japonki, jedyne jakie znalazłam w sklepie teraz, różowe z jakimiś diamencikami :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A co do przenoszenia, to większość dzieci rodzi się po terminie jednak ;) Prawie 70% z tego co pamiętam. Kiedyś czytałam jakiś artykuł o tym.
    a ja czytałam, ze owszem tyle dzieci rodzi się ale w okolicach 2 tyg od terminu - ale nie było wskazania w którą stronę czyli przed i po

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak przenoszę 2tyg to urodzę w Wigilię! Oby się coś w końcu ruszyło

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opadł mi brzuch i nawet mąż to zauważył :)

Izieth, Krakuska, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ