SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znam wersję że jednak większość porodów jest po terminie, ale danych % nie znam
    Mój mąż zaklina rzeczywistość i "każe" mi jutro rodzić :D twierdzi że czuje że po jutrzejszym ktg zostawią mnie w szpitalu ;)
    Ja nic takiego nie czuję :P
    Na wszelki wypadek torby do auta wrzucimy ;)
    A dziś wieczorem jadę jeszcze na plotki do koleżanki :)

Boże jaka paskudna pogoda, leje deszcz
    już wolę śnieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:57

Dobrawa lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka pogoda, że nawet dzieciaczki nie chcą wychodzić :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tylko taką statystykę dotycząca przenoszenia vs niedonoszenia "Według GUS, maluch przebywa w brzuszku mamy najczęściej od 37 do 41 tygodni. Spóźnialskich jest mało, gdyż zaledwie 1,8% dzieci przychodzi na świat po wskazanym terminie, natomiast 6% niemowląt rodzi się wcześniej, w okresie od 32 do 36 tygodnia ciąży. "

Ale to jeszcze co innego niz przed vs po terminie, ale nadal w terminie (czyli miedzy 37 a 41)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:13

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy z tymi porodami po terminie to nie jest jakieś Urban legend :) az chyba sprawdzę jak to wyglądało u Listopadówek 2014 :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich :P

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?

A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich :P

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?

A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?
    Hahaha!
    Słodkie!
    Nie paraduje specjalnie z gołym zadem przed Szymonem haha! Ale też nie ukrywam się hihi. Myślę że tak do 3 rz.... karmie Boryska też przy małym przecież.
    Okolice siusiaka- pachwiny smaruje i pod jajeczkami bo tam najczęściej odpazenia.

Nita, Krakuska lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Hania ma 2 lata, nie tylko przebieramy się przy niej, ale nadal razem się kąpiemy :) Wszystko zależy od podejścia...dla mnie nie ma w tym nic nienaturalnego czy złego. Cielesność nie jest niczym z natury gorszącym, dopóki sie jej tak nie nacechuje :)

Póki co Hania się nami nie interesuje, kiedyś na Pitera pokazała i powiedziała "ogonek do sikania, fuuuuj" :) Siusiaki i pipcie u nad w domu nie są słowami zakazanymi, ale póki co służą tylko do siusiania, wiec czemu miałyby byc "na cenzurowanym"? :)

Raczej będziemy starali się otwarcie mówić o sprawach cielesnych w przyszłości, bo nie chce żeby moje dziecko wychowywał internet albo koledzy... oczywiście dostosowując treść i przekaz do wieku :)
    D

Nita lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć akurat tego artykułu, ale na kilku stronach podają podobne informacje, jak tu:
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Kiedy-sie-urodzisz.html

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kąpię się z Klementynką i normalnie przebieramy się przy niej do golasa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35/80 było przeterminowanych Październikówek ;) Więc jednak sporo, ale nie większość.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Mąż na pewno na ubranie musi założyć - bo to pewnie takie tylko odzienie ochronne. Już mu wspołczuję, bo w większości z nich (jeśli nie są materiałowe) można się zalać potem w 5 minut...
    A wy macie taki wymóg w szpitalu??
    Tak, na liście wyprawkowej jest ze dla mnie musi być koszula do porodu (nie napisane jaka), a dla osoby towarzyszącej odzież ochronna i te foliówki na buty.

Co tu taka cisza dzisiaj? Grudzień przyszedł i wszystkie się wzięły za wypędzanie maluchów z brzuchów? :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:56

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na studiach miałam, ze do 3-4 roku życia można nago przy dziecku. Pózniej nagość ewentualnie tej samej płci jeszcze przez trochę. Podobno pózniej juz sie nie powinno :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taki wykres, ale mało czytelny bo niezbyt dokładnie opisany, ale widać, że najwięcej jest po 38 i tak do 41. Ja już jestem w tej fali największej, ale rów ie dobrze mała może się wykluć i na końcu tej fali
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f5500f3f25.jpg

Krakuska lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    35/80 było przeterminowanych Październikówek ;) Więc jednak sporo, ale nie większość.

Sprawdziłam! Na listopadówkach przeterminowanych (w tym 1-2 dni po terminie) było 20/72! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jeszcze dzidzi trzeba wytłumaczyć, że statystyka mówi, że powinno się zaraz urodzić :)
    ja zaczęłam wielkie odliczanie:
    10!
    :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już przeterminowana i się nie zapowiada na poród na razie nic ;(

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byłam dzisiaj na ostatnim usg i mały ma dopiero 2,5kg z hakiem :( Wszystko ma proporcjonalne i w granicach normy, ale raczej takich dolnych granicach. Chciałabym, żeby przed porodem jednak nabrał jeszcze trochę ciałka.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, spokojnie! :) do 3kg na pewno dobije. Zresztą ta waga początkowa nie jest taka ważna, dzieciaki potem nadrabiają. To bardziej w naszej psychice siedzi.

Mnie chyba złapał taki przedporodowy baby blues. Jakieś takie sentymentalne rozkminy, myśli o tym jak się wszystko od jutra zmieni, trochę się popłakałam od natłoku emocji. Ale zaraz bedzie pizza, serial, prysznic, depilacja ;) i spać.

Kushina lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny URODZILAM dzis o 10.55 Olivierka 3.570 , 52cm. Odeszly mi wody o 2.00 o 4 .00 bylismy w szpitalu. okolo 5 2 cm rozwarcia a o 7 juz 9 bez znieczulenia. Dzialo sie wszystko blyskawicznie.

Werix, Madziula87, jusci, guerretenshi, Okciakowa, Koska 88, Dotty84, Krakuska, baranosia, Basia79, Izieth, polkosia, Kushina, RedLady, Isia86, Angela B-D, chiara, cudek2, MoBo, Martusiazabka, Nita, Maggie_31, Olcia..89, Szczęśliwa Mamusia, Perl lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva gratulacje :) to jesteś pierwszą grudniówką :)

Iva79 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ