Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znam wersję że jednak większość porodów jest po terminie, ale danych % nie znam
    Mój mąż zaklina rzeczywistość i "każe" mi jutro rodzić :D twierdzi że czuje że po jutrzejszym ktg zostawią mnie w szpitalu ;)
    Ja nic takiego nie czuję :P
    Na wszelki wypadek torby do auta wrzucimy ;)
    A dziś wieczorem jadę jeszcze na plotki do koleżanki :)

Boże jaka paskudna pogoda, leje deszcz
    już wolę śnieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:57

Dobrawa lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka pogoda, że nawet dzieciaczki nie chcą wychodzić :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tylko taką statystykę dotycząca przenoszenia vs niedonoszenia "Według GUS, maluch przebywa w brzuszku mamy najczęściej od 37 do 41 tygodni. Spóźnialskich jest mało, gdyż zaledwie 1,8% dzieci przychodzi na świat po wskazanym terminie, natomiast 6% niemowląt rodzi się wcześniej, w okresie od 32 do 36 tygodnia ciąży. "

Ale to jeszcze co innego niz przed vs po terminie, ale nadal w terminie (czyli miedzy 37 a 41)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:13

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy z tymi porodami po terminie to nie jest jakieś Urban legend :) az chyba sprawdzę jak to wyglądało u Listopadówek 2014 :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich :P

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?

A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich :P

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?

A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?
    Hahaha!
    Słodkie!
    Nie paraduje specjalnie z gołym zadem przed Szymonem haha! Ale też nie ukrywam się hihi. Myślę że tak do 3 rz.... karmie Boryska też przy małym przecież.
    Okolice siusiaka- pachwiny smaruje i pod jajeczkami bo tam najczęściej odpazenia.

Nita, Krakuska lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Hania ma 2 lata, nie tylko przebieramy się przy niej, ale nadal razem się kąpiemy :) Wszystko zależy od podejścia...dla mnie nie ma w tym nic nienaturalnego czy złego. Cielesność nie jest niczym z natury gorszącym, dopóki sie jej tak nie nacechuje :)

Póki co Hania się nami nie interesuje, kiedyś na Pitera pokazała i powiedziała "ogonek do sikania, fuuuuj" :) Siusiaki i pipcie u nad w domu nie są słowami zakazanymi, ale póki co służą tylko do siusiania, wiec czemu miałyby byc "na cenzurowanym"? :)

Raczej będziemy starali się otwarcie mówić o sprawach cielesnych w przyszłości, bo nie chce żeby moje dziecko wychowywał internet albo koledzy... oczywiście dostosowując treść i przekaz do wieku :)
    D

Nita lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć akurat tego artykułu, ale na kilku stronach podają podobne informacje, jak tu:
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Kiedy-sie-urodzisz.html

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kąpię się z Klementynką i normalnie przebieramy się przy niej do golasa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35/80 było przeterminowanych Październikówek ;) Więc jednak sporo, ale nie większość.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Mąż na pewno na ubranie musi założyć - bo to pewnie takie tylko odzienie ochronne. Już mu wspołczuję, bo w większości z nich (jeśli nie są materiałowe) można się zalać potem w 5 minut...
    A wy macie taki wymóg w szpitalu??
    Tak, na liście wyprawkowej jest ze dla mnie musi być koszula do porodu (nie napisane jaka), a dla osoby towarzyszącej odzież ochronna i te foliówki na buty.

Co tu taka cisza dzisiaj? Grudzień przyszedł i wszystkie się wzięły za wypędzanie maluchów z brzuchów? :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:56

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na studiach miałam, ze do 3-4 roku życia można nago przy dziecku. Pózniej nagość ewentualnie tej samej płci jeszcze przez trochę. Podobno pózniej juz sie nie powinno :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taki wykres, ale mało czytelny bo niezbyt dokładnie opisany, ale widać, że najwięcej jest po 38 i tak do 41. Ja już jestem w tej fali największej, ale rów ie dobrze mała może się wykluć i na końcu tej fali
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f5500f3f25.jpg

Krakuska lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    35/80 było przeterminowanych Październikówek ;) Więc jednak sporo, ale nie większość.

Sprawdziłam! Na listopadówkach przeterminowanych (w tym 1-2 dni po terminie) było 20/72! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jeszcze dzidzi trzeba wytłumaczyć, że statystyka mówi, że powinno się zaraz urodzić :)
    ja zaczęłam wielkie odliczanie:
    10!
    :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już przeterminowana i się nie zapowiada na poród na razie nic ;(

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byłam dzisiaj na ostatnim usg i mały ma dopiero 2,5kg z hakiem :( Wszystko ma proporcjonalne i w granicach normy, ale raczej takich dolnych granicach. Chciałabym, żeby przed porodem jednak nabrał jeszcze trochę ciałka.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, spokojnie! :) do 3kg na pewno dobije. Zresztą ta waga początkowa nie jest taka ważna, dzieciaki potem nadrabiają. To bardziej w naszej psychice siedzi.

Mnie chyba złapał taki przedporodowy baby blues. Jakieś takie sentymentalne rozkminy, myśli o tym jak się wszystko od jutra zmieni, trochę się popłakałam od natłoku emocji. Ale zaraz bedzie pizza, serial, prysznic, depilacja ;) i spać.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny URODZILAM dzis o 10.55 Olivierka 3.570 , 52cm. Odeszly mi wody o 2.00 o 4 .00 bylismy w szpitalu. okolo 5 2 cm rozwarcia a o 7 juz 9 bez znieczulenia. Dzialo sie wszystko blyskawicznie.

Werix, Madziula87, jusci, guerretenshi, Okciakowa, Koska 88, Dotty84, Krakuska, baranosia, Basia79, Izieth, polkosia, nick nieaktualny, RedLady, Isia86, Angela B-D, chiara, cudek2, MoBo, Martusiazabka, Nita, Maggie_31, Olcia..89, nick nieaktualny, Perl lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva gratulacje :) to jesteś pierwszą grudniówką :)

Iva79 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ