Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też znam wersję że jednak większość porodów jest po terminie, ale danych % nie znam
Mój mąż zaklina rzeczywistość i "każe" mi jutro rodzić
twierdzi że czuje że po jutrzejszym ktg zostawią mnie w szpitalu 
Ja nic takiego nie czuję
Na wszelki wypadek torby do auta wrzucimy
A dziś wieczorem jadę jeszcze na plotki do koleżanki
Boże jaka paskudna pogoda, leje deszcz
już wolę śniegWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:57
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Znalazłam tylko taką statystykę dotycząca przenoszenia vs niedonoszenia "Według GUS, maluch przebywa w brzuszku mamy najczęściej od 37 do 41 tygodni. Spóźnialskich jest mało, gdyż zaledwie 1,8% dzieci przychodzi na świat po wskazanym terminie, natomiast 6% niemowląt rodzi się wcześniej, w okresie od 32 do 36 tygodnia ciąży. "
Ale to jeszcze co innego niz przed vs po terminie, ale nadal w terminie (czyli miedzy 37 a 41)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:13
-
A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?
A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem? -
Hahaha!Nita wrote:A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich

Do którego miesiąca/roku życia przebierałyście się nago przy dziecku? I czy wasi mężowie też przebierają się przy maluchu?
A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?
Słodkie!
Nie paraduje specjalnie z gołym zadem przed Szymonem haha! Ale też nie ukrywam się hihi. Myślę że tak do 3 rz.... karmie Boryska też przy małym przecież.
Okolice siusiaka- pachwiny smaruje i pod jajeczkami bo tam najczęściej odpazenia.
Nita, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:A ja mam pytanie do tych, które już mają dzieci. W zasadzie to są dwa pytania i są one z rodzaju tych głupich

A drugie pytanie kieruję do mam chłopców. Czy po zmianie pieluszki, oprócz pupy, smarować także siusiaka, na przykład Bepanthenem?
Hania ma 2 lata, nie tylko przebieramy się przy niej, ale nadal razem się kąpiemy
Wszystko zależy od podejścia...dla mnie nie ma w tym nic nienaturalnego czy złego. Cielesność nie jest niczym z natury gorszącym, dopóki sie jej tak nie nacechuje 
Póki co Hania się nami nie interesuje, kiedyś na Pitera pokazała i powiedziała "ogonek do sikania, fuuuuj"
Siusiaki i pipcie u nad w domu nie są słowami zakazanymi, ale póki co służą tylko do siusiania, wiec czemu miałyby byc "na cenzurowanym"? 
Raczej będziemy starali się otwarcie mówić o sprawach cielesnych w przyszłości, bo nie chce żeby moje dziecko wychowywał internet albo koledzy... oczywiście dostosowując treść i przekaz do wieku
D
Nita lubi tę wiadomość
-
Nie mogę znaleźć akurat tego artykułu, ale na kilku stronach podają podobne informacje, jak tu:
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Kiedy-sie-urodzisz.htmlKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tak, na liście wyprawkowej jest ze dla mnie musi być koszula do porodu (nie napisane jaka), a dla osoby towarzyszącej odzież ochronna i te foliówki na buty.Dotty84 wrote:Mąż na pewno na ubranie musi założyć - bo to pewnie takie tylko odzienie ochronne. Już mu wspołczuję, bo w większości z nich (jeśli nie są materiałowe) można się zalać potem w 5 minut...
A wy macie taki wymóg w szpitalu??
Co tu taka cisza dzisiaj? Grudzień przyszedł i wszystkie się wzięły za wypędzanie maluchów z brzuchów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:56

-
mam taki wykres, ale mało czytelny bo niezbyt dokładnie opisany, ale widać, że najwięcej jest po 38 i tak do 41. Ja już jestem w tej fali największej, ale rów ie dobrze mała może się wykluć i na końcu tej fali
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f5500f3f25.jpg
Krakuska lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Kushina, spokojnie!
do 3kg na pewno dobije. Zresztą ta waga początkowa nie jest taka ważna, dzieciaki potem nadrabiają. To bardziej w naszej psychice siedzi.
Mnie chyba złapał taki przedporodowy baby blues. Jakieś takie sentymentalne rozkminy, myśli o tym jak się wszystko od jutra zmieni, trochę się popłakałam od natłoku emocji. Ale zaraz bedzie pizza, serial, prysznic, depilacja
i spać.
Kushina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny URODZILAM dzis o 10.55 Olivierka 3.570 , 52cm. Odeszly mi wody o 2.00 o 4 .00 bylismy w szpitalu. okolo 5 2 cm rozwarcia a o 7 juz 9 bez znieczulenia. Dzialo sie wszystko blyskawicznie.
Werix, Madziula87, jusci, guerretenshi, Okciakowa, Koska 88, Dotty84, Krakuska, baranosia, Basia79, Izieth, polkosia, Kushina, RedLady, Isia86, Angela B-D, chiara, cudek2, MoBo, Martusiazabka, Nita, Maggie_31, Olcia..89, Szczęśliwa Mamusia, Perl lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Wszystko ma proporcjonalne i w granicach normy, ale raczej takich dolnych granicach. Chciałabym, żeby przed porodem jednak nabrał jeszcze trochę ciałka.