Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :*!!

Niestety nie jestem w stanie Was doczytać. Przeleciałam szybko wszystkie strony i Chciałam pogratulować Dagn,Kwiatuszkowi,Panie,Edit i Iva79;)
    Wszystkie mamy ekspresowe porody,oby tak dalej:)!!

Kochane 3 mam kciuki za każdą kolejną mamusie i czekam na zdjęcia waszych noworodków:)!!

Dziękuję za Wszystkie rady,mialyscie racje,pokarm się rozkręcil, wczoraj miałam nawał i sama odciagalam, bo były twarde jak kamyczek... Malutki je co 2- 2,5 godz,uczymy się siebie <3

Malo co zawału nie miałam.,bo mały mi się zaksztusil i musiałam.go az dac glowa w dół i poklepać. Powieccie,że to normalne (ze dziecko się krztusi) proszę, bo od tamtej pory mam jakieś LĘKI... Nie wiem czy to baby boom czy o co chodzi...;/ ciągle się zastanawiam czy dam radę i zaglądam czy wszystko z Alusiem w porządku. Mialyscie tak mamusie? Mam nadzieje, ze za parę dni przejdzie.

Baranosia a Tobie życzę żeby się Spełniło i żebyś dzisiaj urodziła :D!
    Życzę wszystkim miłego dnia:*!! I szybkich porodów kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 01:51

Iva79, Izieth, nick nieaktualny, cudek2, baranosia lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ble,co za beznadziejna nocka!od 23 próbuje sie ułożyć do snu i guzik.Prawy bok ciągnie,lewy tym bardziej,kręgosłup trzeszczy a na plecach leżąc tracę oddech.Wygielam sie jak paralityk na półsiedząco i czekam az uda sie zasnąć,brzucho mi twardnieje od czasu do czasu,to chyba przepowiadające nieregularne,oczywiscie nospa profilaktycznie,ale na niewiele sie zdała.Krucjat do łazienki było juz 12,podczas ostatniej koncertowo przywaliłam nogą w marmurowy stolik stojący w korytarzu,na którym od czerwca stoi nasz prezent ślubny-naczynie do pieczenia gęsi:-D oczywiscie naczynie spadło na podłogę i narobiło hałasu budząc mojego męża,miałam okazje pokrzyczeć,ze juz od pół roku prosze go by schował to ustrojstwo ważące z 8kg,cud ze sobie stopy nie przygniotłam:-)dobrej nocki kobietki!

guerretenshi lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje, a my wlasnie uczymy sie jesc. Maly mial duzo wody , wiec nie chcial nic jesc do dzis. Powoli juz lapie piers. :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy juz z mężem spać z podekscytowania, za godzinę wyjeżdżamy do szpitala na 7:00.

Proszę o trzymanie kciuków dziś :)

U mnie nie wiadomo o ktorej bedzie ta cesarka, wiec nie wiem o której tu dam znać. Powodzenia Guerretenshi! :*

guerretenshi, cudek2, milky_way, Martusiazabka, baranosia, Isia86, Madziula87, Iva79, Dotty84, MoBo, polkosia, RedLady, Angela B-D, Maggie_31 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich dzielnych Mamusiek które dziś poznają swoje Skarby <3

Ps.
    Zauważyłyście, że obecnie na końcóweczce ciąży i w jedynym, wyjątkowym grudniu naszego życia, innego, realistycznego i jak najbardziej prawdopodobnego znaczenia przybiera zdanie:

Nie denerwuj mnie, bo zaraz urodzę!

:- )))

guerretenshi, nick nieaktualny, baranosia, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea mnie prawie kazdy wkurzal i do tej pory nie urodzilam cholera :D
    Krakuska, powodzenia! Badz dzielna :) jestem z Toba myslami. My powoli wychodzimy z lozka. Ekscytacja. Stres. Bomba. Szaleeenstwooo! Dam znac od razu jak zlapie chwile, czyli Damian bedzie kangurowal :)
    Milego dnia kochane!

nick nieaktualny, cudek2, Maggie_31, Martusiazabka, Isia86, Dotty84, RedLady, Angela B-D, Krakuska lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny! Czekam na wiesci!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia!

U mnie dziś termin porodu, a ja zaczynam czuć się jak w trakcie starań o dziecko z tą różnicą, że zamiast doszukiwać się objawów ciąży, doszukuję się objawów zbliżającego się porodu. A ich brak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 07:21

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix masz priv :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was i normalnie Wam zazdroszczę!

Ja zbieram się do położnej a potem zakupy nagotuję dziś rosołu ;)

Ostatnie nocki są dla mnie ciężkie kręcę się co chwilę się budzę...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. U mnie też dziś nie przespana noc. Mój mąż mnie tak wkurzał ze juz myślałam że zrobię mu krzywdę :-/ spać nie mógł. Kręcił się. Wiercił. Co 10 minut sięgał po telefon i patrzył w która godzina. Po czym jęczał i stękał że już tak późno i spać nie może. Przysnęło mu się na moment jakoś kolo 4. Więc i ja zasnęłam. Ale oczywiście trzeba było iść siku, wiec budzę się, a ten znowu nie śpi i od nowa to samo. Masakra jakaś. Do tego brzuch mnie w nocy bolał. Ciężko mi jakoś. Uciska mnie mały na szyjkę. Chodzę jak po zejściu z konia. Czuje się jakbym miała w brzuchu balonik napięty do granic możliwości. Czekam tylko aż pęknie :-/ i leje się ze mnie. Dosłownie. Śluzu masa. Białawy i gęsty jak katar :-/ chciałabym mieć już to wszystko za sobą. Nie czekać jak na ścięcie. Urodzić. Ale za chwilę brzuch zaczyna boleć a ja myślę że jeszcze nie. Że nie jestem gotowa. Że za wcześnie. Ze nie dam rady. Mam mętlik w głowie :-(

oar8skjo4squlk4t.png

Maggie_31, Madziula87 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :)
    Ja też wściekle zazdroszczę ;) może nie samej cesarki ale tego że już dziś temat ciąży będziecie mieć za sobą :)
    Mi coraz bardziej na głowę siada zbliżający się termin :/ a właściwie brak objawów na tym etapie

Martusiazabka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak nakręciłyście tematem przenoszenia że normalnie padnę na zawał. 10grudzień +2tyg = Wigilia.
    Mąż głupi się jeszcze ze mnie nabija że spoko jak coś to potną mnie 23 czyli w urodziny mojego ojca!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bądźcie dzielne!wszystko będzie dobrze!trzymamy mocno kciuki za Was!

A nocki ostatnie-koszmarki,czuję się jakbym była w ciąży od zawsze i cierpiała na syndrom notorycznego niewyspania...I jeszcze to łażenie do łazienki ciagle,człowiek na oczy nie widzi,bo nieprzytomny,ale 3 sie zbliża i trzeba trzłap trzłap jak Buka z Muminkow;-) A za oknem piękny śnieg!takie widoki lubię bardzo,choc za zimą nie przepadam bo zawsze strasznie marznę

Nita, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam jak kamień, ze zmęczenia. O mamo, dawno tak mocno nie zasnęłam.

Dziewczyny, powodzenia dzisiaj! To już wasze ostatnie chwile z brzuszkiem. :)

Wkurzają mnie ludzie dookoła. Wiem, że robią to nieświadomie, ale pytania w stylu: "Jeszcze nie urodziłaś?" już mnie dobijają. Gdziekolwiek w okolicy nie pójdę, do kawiarni, do sklepu, każdy mnie kojarzy jako ta blondyna z brzuchem, która JESZCZE nie urodziła. Idę dalej spać.

P.S: Milky way, i ja wczoraj zesikałam się w majtki, tak konkretnie. Więc już nie jesteś sama :P

milky_way, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mam to samo co Ty, i śluz mnie zalewa i mam mętlik w głowie. Chciałabym już rodzić, ale jeszcze za wcześnie, brzuch tylko zacznie boleć, albo zacznie się kłucie to mi się odechciewa, jestem jeszcze nie gotowa, za zmęczona ostatnio i nie wiem jak dam radę urodzić to moje szczęście.

Dotty wysłałam Ci zaproszenie, chciałabym o coś podpytać, a nie wiem jak to do końca zrobić ;)

Martusiazabka, Julia2015 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wzięło mnie na sprzątanie od rana hmmmm czy to jaki zwiastun? Eeee

Nita ja dzięki ciąży i psu to wszystkich sąsiadów poznałam. Rok temu kupiliśmy dom wśród szwajcarow, ja polka mój anglik, każdy nas omijal i tylko dzień dobry zza płyta wolali :P jak się w czerwcu pies pojawił i pierwsze oznaki brzucha to nagle wszyscy nas zaczęli na ulicy zaczepiac i pytać, a teraz to specjalnie wybiegaja z domów żeby sprawdzić czy w czymś nie pomoc :P więc mnie się to nawet podoba hahahaha
    Kurcze co to dopiero będzie jak dzidzia się urodzi O.o

Dobrawa lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo,
    Super z tymi relacjami sasiedzkimi.
    Wy tam po niemiecku gadacie ?

MoBo lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, dziewczyny :)

Baranosia, spróbuj seksu na wypędzenie synka ;P Jak się nie uda, to chociaż przyjemnie będzie :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,
    Dziwne ze wszystko swoje musis miec
    U nas tylko ubranka dla noworodka sa potrzebne,pampersy,chusteczki,nawet podklady dla mamy tam sa,i specjalny plyn do mycia dla baby

Wszyscy w domu :)
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ