SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W azji ok,tylko jak tam zarabiac pieniadze? No i z czasem ta ichnia mentalnosc zaczyna wku....wiac .
    No i nawet naszych krajobrazow brakuje
    Jest ok jak sie ma dwa domy,pol roku tu pol roku tam
    No ale to juz luksus :)

Wszyscy w domu :)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mi chodziło, że angielski będzie używany w takim kraju, jak na przykład w Skandynawii, tam wszyscy znają angielski i wszędzie się dogada, no ale mnie do Skandynawii nie ciągnie. Za zimno ;)
    Holandia to dla mnie też takie drugie UK, przynajmniej wizualnie. Domki z czerwonej cegły, wąskie drzwi wejściowe...
    Bardziej bym chciała gdzieś na południu gdzie cieplej i dobre jedzenie (to dla nas też ważne :P), np.Hiszpania, Portugalia. Ale czy oni mówią po angielsku? Nie wiem. No a w Azji mamy kilka opcji: Filipiny, które znamy już dość dobrze, angielski tam jest językiem urzędowym, ale jedzenie marne i opieka medyczna taka sobie. Lub Singapur albo Malezja.
    Musimy się grubo zastanowić, bo z synem chcemy się osiedlić gdzieś na stałe.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w Azji można zarobić sporo, jeśli ma się dobrą pracę, Dobrawa. Wiadomo, to nie Anglia, nikt nie jedzie do Azji pracować w restauracji czy magazynie. Trzeba mieć fach. My na przykład mieszkając na Filipinach mieliśmy większe zarobki niż teraz w UK, głównie przez męża pracę. Mentalność mi bardzo pasuje, bardzo się tam dobrze czułam, ludzie są przemili, dobrze wychowani, cały czas się uśmiechają. Pamiętam jak wróciliśmy z Filipin do UK i chyba drugiego dnia zostałam wyzwana od dziwek w autobusie przez jakiegoś ćpuna, bo niechcący mu weszłam w drogę :D miałam wtedy taki reality check, bo w Azji to mi nikt tak nigdy nie powiedział :P ale wiadomo nie wszędzie w Azji jest fajnie, są kraje które są niebezpieczne.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szwajcarii obowiązują trzy języki w zależności od części w której mieszkasz. Francuski, wloski i niemiecki, z tym że ten niemiecki to dialekt (język nie pisany, dużo słów wogole nie brzmi jak niemiecki) i z tej uwagi nazywamy go szwajcarskim.
    Nita nie ocenialabym uk po Londynie :P
    Jest tyle pięknych miejsc jak cotswolds, Cornwall itd. Mnie się marzy jakiś cottage i prowadzenie swojego B&B. Kariery do końca życia mi się nie chce robić :P takie spokojne życie mi się marzy. Z wiekiem nudna się tobie hehehege

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały waży 3500g i nie ma zamiaru wyłazić :/ dostałam skierowanie na kontrolne ktg i tyle.

Szczęśliwa Mamusia, baranosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język włoski w Szwajcarii? Człowiek się ciągle nowych rzeczy dowiaduje :D Cottage to chyba jedyny akceptowany dom w UK dla mnie, bo te zwykłe z czerwonej cegły to okropieństwo według mnie ;) Masz rację, Kornwalia jest piękna a prowadzenie B&B brzmi super, tylko kasę mieć na rozkręcenie biznesu. Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:08

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mały waży 3500g i nie ma zamiaru wyłazić :/ dostałam skierowanie na kontrolne ktg i tyle.

A to uparciuch mały :) Może w szpitalu na ktg powiedzą Ci coś konkretniejszego,tak czy siak to i tak już kwestia paru dni,cierpliwości może jeszcze wyjdzie sam na dniach :)

Ale się nabawiłam strachu,mało co nadzialabym się brzuchem na kran od wanny,udało mi się go wycelować na klatkę,ból co nie miara,człowiek juz taki nie poradny:/

MoBo lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie to samo :/ ja właśnie po ktg i badaniu
    Skurczy brak, rozwarcia brak, szyjka ok 2.5 cm, plus taki że miękka i że główka nisko
    Kolejne ktg w poniedziałek, razem z usg

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo
    B&b marzenie,plus dom z duuuzym ogrodem,jako takie relacje w sasiedztwie by nie byc wyizolowanym.
    Dobry dojazd do miasta :)
    Ale tutaj tego nie osiagne..ale taka emerytura to w polsce mi sie marzy ;)
    Albo taki dom walacyjny,no i ogrod - wielki,moze byc czesciowo dziki :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita
    Masz racje,z dobrym fachem to w azji mozna tez zarobic,szczegolnie ze oni tam sobie cenia biale twarze;).
    Nie znam Filipin ale mam wrazenie ze to niezly kraj na osiedlenie sie,napewno lepszy od indii ;)

I tu masz racje z synem,warto by osiasc gdzies na stale :)

Nita lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix,
    Pozostalo mi jedynie cierpliwosci zyczyc:)
    Ja moja corke urodzilam pod koniec 42 tygonia,po maratonie schodowym,gora-dol i tak caly dzien,nastepnego wody odeszly no i niestety oxy podali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:19

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    . Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć :)

No dokladnie,to jest to :)

Nita lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.

O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?

Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia...
    Padłam :D

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieli mnie wciac na sn. Ale maly wyszedl 4450 na usg. Zaraz moja kolej :) troche stres jest. Wciaz nie umiem sobie wyobrazic ze zaraz bede mama! :o

Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, Kushina, Dobrawa, baranosia, Izieth, cudek2, Martusiazabka, Dotty84, Krakuska, Iva79 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.

O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?
    Coś mi trochę ruszyło po przysiadach ;) Zaraz kolejna porcja.

Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Coś mi trochę ruszyło po przysiadach ;) Zaraz kolejna porcja.

Na szkole rodzenia mialysmy takie cwiczenia polegajace na przysiadach w rozkroku, z calymi stopami przylegajacymi do ziemi. Podobno ta pozycja pomaga dziecku ustawic sie glebiej w kanale rodnym.

Okciakowa lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to zaczynam dziś robić przysiady :D

Okciakowa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia,
    Oszczedzaj sie;) jeszcze zdarzysz sie zmeczyc ;)

• milky_way Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz jestem taka zmeczona, ze zastanawiam sie jak urodzic dziecko :D niemałe, dodajmy....
    Ostatnie kilka nocy to totalna bezsennosć, spie z godzine, dwie? A tak sie walam po lozku, siku co godzine, glodna, wkurwiona, wszystko źle!
    Jak mnie w nocy złapie, to wvogole nie wyobrazam sobie sie zebrac i urodzic .... choc z drugiej str....adrenalina czyni cuda.
    A w domu mam taki bajzel, nie no tak mi sie nie chce, chodze w kolko zbieram za małym zabawki i wszystko co zrzuci :D dodatkowo nie mam sily zeby ogarniac na bieżąco. Niedlugo bedziemy zyc jak meliniarze :DDDDD A chuj tam.

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ