X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W azji ok,tylko jak tam zarabiac pieniadze? No i z czasem ta ichnia mentalnosc zaczyna wku....wiac .
    No i nawet naszych krajobrazow brakuje
    Jest ok jak sie ma dwa domy,pol roku tu pol roku tam
    No ale to juz luksus :)

Wszyscy w domu :)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mi chodziło, że angielski będzie używany w takim kraju, jak na przykład w Skandynawii, tam wszyscy znają angielski i wszędzie się dogada, no ale mnie do Skandynawii nie ciągnie. Za zimno ;)
    Holandia to dla mnie też takie drugie UK, przynajmniej wizualnie. Domki z czerwonej cegły, wąskie drzwi wejściowe...
    Bardziej bym chciała gdzieś na południu gdzie cieplej i dobre jedzenie (to dla nas też ważne :P), np.Hiszpania, Portugalia. Ale czy oni mówią po angielsku? Nie wiem. No a w Azji mamy kilka opcji: Filipiny, które znamy już dość dobrze, angielski tam jest językiem urzędowym, ale jedzenie marne i opieka medyczna taka sobie. Lub Singapur albo Malezja.
    Musimy się grubo zastanowić, bo z synem chcemy się osiedlić gdzieś na stałe.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w Azji można zarobić sporo, jeśli ma się dobrą pracę, Dobrawa. Wiadomo, to nie Anglia, nikt nie jedzie do Azji pracować w restauracji czy magazynie. Trzeba mieć fach. My na przykład mieszkając na Filipinach mieliśmy większe zarobki niż teraz w UK, głównie przez męża pracę. Mentalność mi bardzo pasuje, bardzo się tam dobrze czułam, ludzie są przemili, dobrze wychowani, cały czas się uśmiechają. Pamiętam jak wróciliśmy z Filipin do UK i chyba drugiego dnia zostałam wyzwana od dziwek w autobusie przez jakiegoś ćpuna, bo niechcący mu weszłam w drogę :D miałam wtedy taki reality check, bo w Azji to mi nikt tak nigdy nie powiedział :P ale wiadomo nie wszędzie w Azji jest fajnie, są kraje które są niebezpieczne.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szwajcarii obowiązują trzy języki w zależności od części w której mieszkasz. Francuski, wloski i niemiecki, z tym że ten niemiecki to dialekt (język nie pisany, dużo słów wogole nie brzmi jak niemiecki) i z tej uwagi nazywamy go szwajcarskim.
    Nita nie ocenialabym uk po Londynie :P
    Jest tyle pięknych miejsc jak cotswolds, Cornwall itd. Mnie się marzy jakiś cottage i prowadzenie swojego B&B. Kariery do końca życia mi się nie chce robić :P takie spokojne życie mi się marzy. Z wiekiem nudna się tobie hehehege

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały waży 3500g i nie ma zamiaru wyłazić :/ dostałam skierowanie na kontrolne ktg i tyle.

nick nieaktualny, baranosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język włoski w Szwajcarii? Człowiek się ciągle nowych rzeczy dowiaduje :D Cottage to chyba jedyny akceptowany dom w UK dla mnie, bo te zwykłe z czerwonej cegły to okropieństwo według mnie ;) Masz rację, Kornwalia jest piękna a prowadzenie B&B brzmi super, tylko kasę mieć na rozkręcenie biznesu. Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:08

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mały waży 3500g i nie ma zamiaru wyłazić :/ dostałam skierowanie na kontrolne ktg i tyle.

A to uparciuch mały :) Może w szpitalu na ktg powiedzą Ci coś konkretniejszego,tak czy siak to i tak już kwestia paru dni,cierpliwości może jeszcze wyjdzie sam na dniach :)

Ale się nabawiłam strachu,mało co nadzialabym się brzuchem na kran od wanny,udało mi się go wycelować na klatkę,ból co nie miara,człowiek juz taki nie poradny:/

MoBo lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie to samo :/ ja właśnie po ktg i badaniu
    Skurczy brak, rozwarcia brak, szyjka ok 2.5 cm, plus taki że miękka i że główka nisko
    Kolejne ktg w poniedziałek, razem z usg

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo
    B&b marzenie,plus dom z duuuzym ogrodem,jako takie relacje w sasiedztwie by nie byc wyizolowanym.
    Dobry dojazd do miasta :)
    Ale tutaj tego nie osiagne..ale taka emerytura to w polsce mi sie marzy ;)
    Albo taki dom walacyjny,no i ogrod - wielki,moze byc czesciowo dziki :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita
    Masz racje,z dobrym fachem to w azji mozna tez zarobic,szczegolnie ze oni tam sobie cenia biale twarze;).
    Nie znam Filipin ale mam wrazenie ze to niezly kraj na osiedlenie sie,napewno lepszy od indii ;)

I tu masz racje z synem,warto by osiasc gdzies na stale :)

Nita lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix,
    Pozostalo mi jedynie cierpliwosci zyczyc:)
    Ja moja corke urodzilam pod koniec 42 tygonia,po maratonie schodowym,gora-dol i tak caly dzien,nastepnego wody odeszly no i niestety oxy podali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:19

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    . Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć :)

No dokladnie,to jest to :)

Nita lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.

O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?

nick nieaktualny, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia...
    Padłam :D

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieli mnie wciac na sn. Ale maly wyszedl 4450 na usg. Zaraz moja kolej :) troche stres jest. Wciaz nie umiem sobie wyobrazic ze zaraz bede mama! :o

nick nieaktualny, Angela B-D, nick nieaktualny, Dobrawa, baranosia, Izieth, cudek2, Martusiazabka, Dotty84, Krakuska, Iva79 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.

O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?
    Coś mi trochę ruszyło po przysiadach ;) Zaraz kolejna porcja.

nick nieaktualny, Werix lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Coś mi trochę ruszyło po przysiadach ;) Zaraz kolejna porcja.

Na szkole rodzenia mialysmy takie cwiczenia polegajace na przysiadach w rozkroku, z calymi stopami przylegajacymi do ziemi. Podobno ta pozycja pomaga dziecku ustawic sie glebiej w kanale rodnym.

Okciakowa lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to zaczynam dziś robić przysiady :D

Okciakowa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia,
    Oszczedzaj sie;) jeszcze zdarzysz sie zmeczyc ;)

• milky_way Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz jestem taka zmeczona, ze zastanawiam sie jak urodzic dziecko :D niemałe, dodajmy....
    Ostatnie kilka nocy to totalna bezsennosć, spie z godzine, dwie? A tak sie walam po lozku, siku co godzine, glodna, wkurwiona, wszystko źle!
    Jak mnie w nocy złapie, to wvogole nie wyobrazam sobie sie zebrac i urodzic .... choc z drugiej str....adrenalina czyni cuda.
    A w domu mam taki bajzel, nie no tak mi sie nie chce, chodze w kolko zbieram za małym zabawki i wszystko co zrzuci :D dodatkowo nie mam sily zeby ogarniac na bieżąco. Niedlugo bedziemy zyc jak meliniarze :DDDDD A chuj tam.

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ