Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardziej mi chodziło, że angielski będzie używany w takim kraju, jak na przykład w Skandynawii, tam wszyscy znają angielski i wszędzie się dogada, no ale mnie do Skandynawii nie ciągnie. Za zimno

Holandia to dla mnie też takie drugie UK, przynajmniej wizualnie. Domki z czerwonej cegły, wąskie drzwi wejściowe...
Bardziej bym chciała gdzieś na południu gdzie cieplej i dobre jedzenie (to dla nas też ważne
), np.Hiszpania, Portugalia. Ale czy oni mówią po angielsku? Nie wiem. No a w Azji mamy kilka opcji: Filipiny, które znamy już dość dobrze, angielski tam jest językiem urzędowym, ale jedzenie marne i opieka medyczna taka sobie. Lub Singapur albo Malezja.
Musimy się grubo zastanowić, bo z synem chcemy się osiedlić gdzieś na stałe.
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Oj w Azji można zarobić sporo, jeśli ma się dobrą pracę, Dobrawa. Wiadomo, to nie Anglia, nikt nie jedzie do Azji pracować w restauracji czy magazynie. Trzeba mieć fach. My na przykład mieszkając na Filipinach mieliśmy większe zarobki niż teraz w UK, głównie przez męża pracę. Mentalność mi bardzo pasuje, bardzo się tam dobrze czułam, ludzie są przemili, dobrze wychowani, cały czas się uśmiechają. Pamiętam jak wróciliśmy z Filipin do UK i chyba drugiego dnia zostałam wyzwana od dziwek w autobusie przez jakiegoś ćpuna, bo niechcący mu weszłam w drogę
miałam wtedy taki reality check, bo w Azji to mi nikt tak nigdy nie powiedział
ale wiadomo nie wszędzie w Azji jest fajnie, są kraje które są niebezpieczne.
-
W szwajcarii obowiązują trzy języki w zależności od części w której mieszkasz. Francuski, wloski i niemiecki, z tym że ten niemiecki to dialekt (język nie pisany, dużo słów wogole nie brzmi jak niemiecki) i z tej uwagi nazywamy go szwajcarskim.
Nita nie ocenialabym uk po Londynie
Jest tyle pięknych miejsc jak cotswolds, Cornwall itd. Mnie się marzy jakiś cottage i prowadzenie swojego B&B. Kariery do końca życia mi się nie chce robić
takie spokojne życie mi się marzy. Z wiekiem nudna się tobie hehehege
-
Język włoski w Szwajcarii? Człowiek się ciągle nowych rzeczy dowiaduje
Cottage to chyba jedyny akceptowany dom w UK dla mnie, bo te zwykłe z czerwonej cegły to okropieństwo według mnie
Masz rację, Kornwalia jest piękna a prowadzenie B&B brzmi super, tylko kasę mieć na rozkręcenie biznesu. Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:08
MoBo lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:Mały waży 3500g i nie ma zamiaru wyłazić
dostałam skierowanie na kontrolne ktg i tyle.
A to uparciuch mały
Może w szpitalu na ktg powiedzą Ci coś konkretniejszego,tak czy siak to i tak już kwestia paru dni,cierpliwości może jeszcze wyjdzie sam na dniach 
Ale się nabawiłam strachu,mało co nadzialabym się brzuchem na kran od wanny,udało mi się go wycelować na klatkę,ból co nie miara,człowiek juz taki nie poradny:/
MoBo lubi tę wiadomość
-
Mobo
B&b marzenie,plus dom z duuuzym ogrodem,jako takie relacje w sasiedztwie by nie byc wyizolowanym.
Dobry dojazd do miasta
Ale tutaj tego nie osiagne..ale taka emerytura to w polsce mi sie marzy
Albo taki dom walacyjny,no i ogrod - wielki,moze byc czesciowo dziki
MoBo lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Nita
Masz racje,z dobrym fachem to w azji mozna tez zarobic,szczegolnie ze oni tam sobie cenia biale twarze;).
Nie znam Filipin ale mam wrazenie ze to niezly kraj na osiedlenie sie,napewno lepszy od indii
I tu masz racje z synem,warto by osiasc gdzies na stale
Nita lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Werix,
Pozostalo mi jedynie cierpliwosci zyczyc:)
Ja moja corke urodzilam pod koniec 42 tygonia,po maratonie schodowym,gora-dol i tak caly dzien,nastepnego wody odeszly no i niestety oxy podaliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:19
Wszyscy w domu
-
Nita wrote:. Mi też się marzy spokojne życie, gdzieś za miastem, na wsi może, we własnym domku. Nie musi być luksusowy, ale własny, z ogrodem, podwórkiem, ja, mąż, dziecko (lub dzieci), ze dwa psy, kury. O, tak chcemy żyć

No dokladnie,to jest to
Nita lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.
O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?
Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

-
Chcieli mnie wciac na sn. Ale maly wyszedl 4450 na usg. Zaraz moja kolej
troche stres jest. Wciaz nie umiem sobie wyobrazic ze zaraz bede mama! :o
Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, Kushina, Dobrawa, baranosia, Izieth, cudek2, Martusiazabka, Dotty84, Krakuska, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Coś mi trochę ruszyło po przysiadachWerix wrote:Ja mam termin na dziś Szczęśliwa. Ktg dopiero we wtorek. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać przeszłan się dziś na spacer, a wieczorem będę błagać mojego ukochanego o chociaż odrobinę nasienia... Jutro idę na budowę umyć okna i łazienkę.
O, to jednak guerrenteshi sn próbuje?
Zaraz kolejna porcja.
Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyOkciakowa wrote:Coś mi trochę ruszyło po przysiadach
Zaraz kolejna porcja.
Na szkole rodzenia mialysmy takie cwiczenia polegajace na przysiadach w rozkroku, z calymi stopami przylegajacymi do ziemi. Podobno ta pozycja pomaga dziecku ustawic sie glebiej w kanale rodnym.
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
Ja to juz jestem taka zmeczona, ze zastanawiam sie jak urodzic dziecko
niemałe, dodajmy....
Ostatnie kilka nocy to totalna bezsennosć, spie z godzine, dwie? A tak sie walam po lozku, siku co godzine, glodna, wkurwiona, wszystko źle!
Jak mnie w nocy złapie, to wvogole nie wyobrazam sobie sie zebrac i urodzic .... choc z drugiej str....adrenalina czyni cuda.
A w domu mam taki bajzel, nie no tak mi sie nie chce, chodze w kolko zbieram za małym zabawki i wszystko co zrzuci
dodatkowo nie mam sily zeby ogarniac na bieżąco. Niedlugo bedziemy zyc jak meliniarze :DDDDD A chuj tam.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH