SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    A tą rankę pielegnowalas dalej jak pępek, tzn Octaniseptem i patyczkiem?

Tak. Czasem jeszcze krewka z niej poleciała, ale dalej pryskałam i wsadzałam do pępka patyczek.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    No to maraton karmienia czas start ;)

Mój już od 30 min przy cycu. Taki grzeczny że aż żal mi że muszę go zataz przebrać...

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, haha :) Dzięki... Po prostu mam dzisiaj gorszy dzień. Chciałabym już urodzić, a jeszcze moi rodzice mi tak działają na nerwy, że szkoda gadać... Mąż mi kazał po schodach latać, to pokazałam mu, żeby się puknął w czoło ;) Ledwo mam siłę pójść pare metrów, a on mnie na schody wysyła ;D Faceci. Aż tak zdesperowana nie jestem :P

Maggie_31, MoBo lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie łatwo powiedzieć gorzej zrobić...
    Gorszy dzień rozumiem sama przed porodem miałam kryzysy więc doskonale Cię rozumiem :)

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, moje dziecko nie darło się przy przebieraniu! Chyba było zbyt zajęte czkawką :D

Polkosia, doczekasz się. Też uskuteczniałam różne metody wywoływania, ale tylko się nabawiłam dodatkowego bólu spojenia, więc chyba nie warto się męczyć :p

Czy Wam też częsro przeciekają pieluchy? Używam 1 Dada i to cholerstwo strasznie często przecieka. Nie wiem czy to kwestia tego że mój maluch jest długi i chudy, że te nogi za cienkie?

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu nareszcie! Witam się z łóżka, oczywiście przy cycu. Laktacja się rozkręciła, cyce jak kamienie. Bolą, pieką.

Maggie, to dobrze, że Twój maluszek taki aktywny. Lepiej nadaktywny niż niepokojąco spokojny, także się nie martw! :)

Maggie_31, Werix, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    My już w domu nareszcie! Witam się z łóżka, oczywiście przy cycu. Laktacja się rozkręciła, cyce jak kamienie. Bolą, pieką.

Maggie, to dobrze, że Twój maluszek taki aktywny. Lepiej nadaktywny niż niepokojąco spokojny, także się nie martw! :)
    Dzięki Nita:-) stresowałam się cały dzień czemu go tak energia rozpiera,a to po prostu dobre samopoczucie:-D a ja zebra prawego z bólu nie czuje:-P Super,że już w domku jesteście!szpitalne klimaty nie sa fajne i im krócej tym lepiej

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosujemy dada i nie przeciekły nam jeszcze ani razu.

Nita nie ma to jak w domu :) u mnie też laktacja hula więc nic tylko się cieszyć.

Położyłam małego poo karmieniu o 1:25 a o 2:00 ryk u nas to już standard...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od godziny nie odkleja się od cycka. Wmawiam sobie że po prostu jest smakoszem i lubi się delektować jedzeniem :p

Maggie_31, Krakuska, Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ciągle je? Zazdroszczę mój po 10min zasypia i nie ma na niego mocnych ;)

Gdy go odbijam strasznie zadziera i podnosi głowę muszę mu ją mocno trzymać żeby sam jej nie trzymał

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czas na mój maraton :) my teź używamy Dady i nie przeciekły nam ani razu.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je, ale tak dwa łyki na 8 sekund. Odpoczywa sobie i znów. Potem jak przysypia, to ta ptrzerwa się wydłuża. A cyca wypuści jak już jest nieprzytomny, a wtedy się budzi i znów szuka. Uśmiać się można jak on desperacko cyca szuka :D normalnie jak napalony zboczeniec... ;p

My znów się karmimy. Potem go przebiorę i drugi cyc. Oby zasnął znów ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 05:20

sylwucha89 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My testujemy różne pieluszki, Dada też były i żadne nie przeciekały. Mogą przeciekać, jeśli dziecko ma chude nóżki i pieluszka nie przylega dokładnie.

U nas pępek jeszcze się trzyma. Położna powiedziała, że jak do poniedziałku nie odpadnie, to go po prostu urwie ;)

Wpadliśmy w wir przygotowań przedświątecznych, więc zamiast głupia spać, jak dziecko śpi, to latam po domu i sprzątam, piorę, prasuję, dekoruję... a później chodzę jak zombie ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu spałam dziś w nocy pierwszy raz nieprzerwanie przez 1:45! Zauważyłam że mój mały lepiej je gdy go karmię na leżąco i jak zaśnie odkładam do łóżeczka niż jak było do tej pory że na cycka wychodziliśmy do drugiego pokoju i tam karmiłam na siedząco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 08:58

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z małym. Daję mu cyca na leżąco i sama walę w kimę już nie dbając o to czy pije czy udaje. Brodawki już nie bolą więc nawet nie wiem ile je. W dzień się nad nim znęcam.

polkosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że zaczynam przypominać niemowlaka :P Jestem szczęśliwa jak mi się uda zaspokoić podstawowe funkcje życiowe ;) U nas pępek jeszcze nie odpadł. W nocy nie daję rady, momentami siedzę i płaczę nad małą z bezradności :( Wszystko przez brak snu. Dziś maraton trwał od 22 do 3, gdzie mała ani na chwilę nie zasnęła. Nie mam pojęcia jak wy ogarniacie dwójkę małych dzieci, naprawdę podziwiam!

milky_way, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam pieluszek Dada i wszystko jest ok no chyba ,że zapnę za słabo to np kończy się to mokrą nogawką.

Czytałam gdzieś ,że pępek powinien odpaść między 5 a 15 dobą. U nas w 8 dobie jeszcze jest.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde małemu robią się żółte białka w oczach :( mam go obserwować i jutro jakby co to do szpitala na pobranie krwi.

RedLady doskonale Cię rozumiem... U nas kluczem do sukcesu dzisiejszej nocy okazało się karmienie na leżąco. Mały zjada więcej i spał mi nawet 1:45 a po godzinnym karmieniu na siedząco zasnął na 20min

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero w 13 dobie odpadł.

Jak czytam Wasze wpisy, to zaczynam być przerażona. Od 1,5 roku nie przespałam całej nocy, a tu kolejne 1,5 się szykuje... I to chyba gorsze :/ Nie pamiętam już, żeby te początki były takie ciężkie, ale ja to mam słabą pamięć i wypieram złe rzeczy :P Rety...

MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa u nas ubieranie choinki jutro :)

Dziewczyny ile razy dziennie psikacie i czyścicie patyczkami kikut pępowinowy?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ