SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, zrezygnowałam po jednym razie jak mnie męczyły bóle z krzyża potem przez 6h i nic z tego nie wynikało. Poza tym zero przyjemności dla mnie. Jestem tam jakaś taka "rozpulchniona" i delikatna, nie sprawia mi to żadnej przyjemności. Trudno, trzeba czekać.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Sluchajcie, idzie sie z takim maluchem do pediatry czy dopiero na ewentualne szczepienia?

Też się zastanawiałam, 1 wizytę mam wyznaczoną jak mała będzie mieć równy miesiąc i od razu kolejną po skończonym 6tyg na szczepienie (w prywatnej przychodni)
    Z synem na 1 wizycie byłam jak miał 10 dni a potem też dopiero na szczepienie (to było na nfz)
    Poczytałam w necie i piszą że 1 wizyta powinna być w 1 miesiącu jeśli nic się nie dzieje a że się nic nie dzieje to czekam :)
    Położna u mnie żadna nie była

milky_way lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszliśmy dopiero na szczepienie, bo nic się nie działo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... tez nie pojde.

A jeszcze mam do Was pytanie o krwawienie poporodowe.
    Wystraszylam sie bo juz bylo malutko, a anagle dzisiaj znow duzo wiecej.... boje sie krwotoku, bo mialam lyzeczkowanie, bo lozysko wyszlo niekompletne. Juz sie tu niezle sfilmowalam ;/

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, ciężko coś doradzić. Musisz obserwować. Ja też byłam zdziwiona, kiedy wyszła ze mnie ogromna kula czegoś poplątanego, ale potem położna powiedziała że to szwy rozpuszczalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 01:51

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way jeśli Cię coś niepokoi to lepiej iść do lekarza i to sprawdzić.

Edit: Dopadł mnie nawał pokarmu! Moje cyckki wybuchnął!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 01:58

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedną ręką trzymam małego i karmię, drugą jem owsiankę i na forum piszę :D
    Udało mi się zasnąć dziś dwie godziny w drugim pokoju. Mąż w tym czasie lulał małego. Może wkrótce się coś poprawi w kwestii spania i wypracujemy jakąś rutynę.
    Zauważyłam również, że mój synek jednak lubi ciepło. Tak nas tu straszą przegrzewaniem, a w szpitalu było bardzo gorąco i on pięknie spał. Wróciliśmy do domu gdzie u nas chłodniej i w ogóle nie chciał spać. Mam rożek taki dość ciepły i włączam ogrzewanie na trochę, dopiero wtedy zaśnie a nie tak jak położna kazała mi tylko cienkim kocykiem go przykryć a mi dziecko z zimna zaczęło płakać całą noc.

Baranosia, jak się karmi na leżąco? Mogłabyś dokładniej opisać? Ja karmię tylko na pół siedząco, na łóżku, w pozycji klasycznej. Inaczej nie umiem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja tak karmię http://www.google.pl/search?q=karmienie+na+le%C5%BC%C4%85co+piersi%C4%85&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjw1ZOIy_zQAhXUdFAKHXHAB2wQ_AUIBigB#mhpiv=4

Skoro mały potrzebuje ciepła to mu je daj ja bym nie słuchała w tej kwestii położnej tylko tego co mówi dziecko

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba ten sposób karmienia nie podziała. Ja mam piersi i sutki odchodzące na bok i jak w ten sposób się położę to sutek znika gdzieś pod pachą.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita też tak mam, a daję radę karmić na leżąco. Trochę musieliśmy poćwiczyć, ale teraz mały pięknie ssie. Tylko że zasnąć łatwo w takiej pozycji :p

baranosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja też w 5 dobie myślałam że eksploduję, ale dzień później było już lepiej i lepiej :) ale pomagałam sobie laktatorem bo mała nie była w stanie przejeść

82doroeqdnooy9dr.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twarde i opuchnięte cycki polecam okłady z liści białej kapusty :) takiej rozbitej żeby soki puściła. Mi pomogło po jednym dniu ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu karmiłam tylko na leżąco, bo inaczej nie umiałam i często zasypiałam razem z małą w takiej pozycji :) Teraz najwygodniej mi w klasycznej pozycji.

Ja karmię na żądanie, nieważne ile czasu minęło od ostatniego karmienia, nie budzę małej, jak sobie dłużej śpi, i tak nadrobi karmienia później.

Przy wpisie ze szpitala dostałam zalecenie, żeby iść do pediatry w 3 tyg życia i w 6 tyg na USG stawów biodrowych.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w 4tyg iść do poradni preluksacyjnej.

Na wypisie mam info że powinnam przyjmować dha co bierzecie? O ile w ogóle coś przyjmujecie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ik dzis. W miare. Karmienie 23:30, 3:30, 6:30. Zato teraz sie kręci caly czas. Kupa strzelona. Mąż u szymka.
    Na twarde piersi z guzami oklady z kapusty, a teraz polozne poradziły zimne pieluchy! Efekt lepszy. Moczymy tetrowe pieluchy. Składamy w taki kwadracik i do woreczka foliowego. Do zamrażarki. Tak powiedzmy na 30 min. Rozkładamy i buch na cyca. Lezymy z tymi okłademi. Ja w szpitalu juz ich potrzebowałam. Pomoglo. Przed samym karmieniem masujemy cycek, ciepły prysznic, laktator trochę. I sie udalo uniknąć tego, co po porodzie z Szymonem. Ide sie położyć. Moze Bori sie juz wypierdzial a szymi pospi z tata. Narki. Trzymam kciuki

baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doopa... Szymi wstał

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania chora znowu :( Zosia coś w nocy niespokojna...martwię się, żeby nie złapała od Hani... :(
    Myjemy co chwilę ręce, ale z ruchliwą Hanią to trzeba by myć co minutę :/ Strasznie mnie to zestresowalo...a pamietam Hani pierwszy katar jak miała 6 tygodni - armagedon. A Zosia ma dopiero tydzien...

Zatem życzę dużo zdrówka wszystkim maluszkom! Nic ważniejszego niz zdrowie nie ma :)

Która dzisiaj rodzi? :)

Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, zdrowie najważniejsze :)

Mój tak często je, że żadnego nawału nie miałam. Dwa razy obudziłam się rano z mokrymi cyckami, ale on wszystko ładnie wybombał i luzik.

Znów się karmimy i znów te cholerne dady przeciekły. Mały też ma problem z gazami. Rano masowałam mu brzuszek, ale i tak strasznie marudzi jak mu się coś zbierze. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać aż uład trawienny dojrzeje.

Ja właśnie nie wiem jak to jesr z tym pediatrą. Też mam iść w 6 tyg na usg bioder, a wcześ iej to nie wiem. Taki lekarz to też przychodzi do domu na wizytę? Jak położna? Czy do przychodni trzeba iść? Ja sobie nie wyobrażam jakiejkolwiek wizyty gdziekolwiek z małym. On może w każdej chwili przypomnieć sobie o cycu i zrobić aferę. Jak sobie z tym radzić? Odciągać mleko? On takczęsto je, że nic na to odciąganie nie starczy... Dawać smoka? Boję się że przez to zaburzy się laktacja... A we wtorek mam jechać do pracy złożyć wnosek o macierzyński. Nie mogę go zabrać ze sobą... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 07:54

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek dzięki za patent z pieluchą! To po karmieniu a co przed?

My dziś zjedliśmy o 22:15, 1:30, 4:25, 6:45 i teraz od 8:45. Co prawda o 1:30 aż do 3:00 ale i tak jak dla mnie jest idealnie we porównaniu z tym co było wcześniej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, to moje 14 miesięczne budzi się częściej ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ