Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix, jeśli smoka masz tylko do awaryjnych sytuacji, to ja bym dała. U nas był tylko na wyjścia używany, laktacji nie zaburzył, a ja też od razu zabierałam, jak tylko zasnęła mocniej. Teraz na pewno też będę podawać sporadycznie. Nieraz to lepsze niż histeria i stres dziecka... Oczywiście to tylko moje zdanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 10:17
baranosia, Dobrawa, Werix, Iva79, milky_way lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, może to trochę martwienie się na zapas, ale... co z ryzykiem zachłyśnięcia przez ulewanie przy nieco starszym dziecku (powyżej miesiąca), które nie daje się już położyć na boczku? Położna mi powiedziała, ze za miesiac nasz juz sobie nie pozwoli na kladzenie na boczku. Mamy tą równię pochyłą z materacyka, ale czy to wystarczy, żeby dziecko się nie zachłysnęło leżąc na pleckach? Boję się tego strasznie

Oczywiście zawsze próbuję go odbijać, ale często po prostu nie odbija i i tak mu się uleje, nawet po godzinie od posiłku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 12:11
-
Krakuska, nie mam pojęcia co w takim wypadku. Mój to czasem tak łapczywie je że mi kaszle przy cycku... Może taki starszy ma większą kontrolę nad sobą i poradzi sobie? Bo kocyków za placy też nie zalecają.
Co do DHA, to jem spirulinę i piję olej lniany.
-
No wlasnie o kushnie myslalam
Ale ona raczej 19 ma cc
Sa tu jewzcze jakies w dwupaku ?
Oprucz Maggie i Polkosi?
Ja malo sie odzywam bo Sevek daje mi w kosc po nocach no i bez enegii jestwm
polkosia, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Wszędzie inne te zalecenia
wariactwo
U mnie kontrola bioder ok 2 miesiąca, z synem miałam zalecenie sprawdzić już po miesiącu ze względu na ułożenie pośladkowe
O dha nie mam nic w zaleceniach ale sama wiem że trzeba i nadal biorę te same witaminy z dha co całą ciążę i planuję brać przynajmniej pierwsze pół roku karmienia
polkosia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyNita wrote:Kushina miała mieć cesarkę 16 grudnia chyba? Kushina jak tam? Odezwij się.
Hej hej
Tak jak pisze Dobrawa mam CC jutro. Podobno koło południa. Dzisiaj wieczorem jedziemy do szpitala i już zostaję. Dam znać jak się ogarnę
jej odbicie, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Dobrawa, Nita, polkosia, MoBo, Krakuska, Werix, Maggie_31, Martusiazabka, Dotty84, RedLady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kushina- trzymajcie się i czekamy na foty.
Barnosia- 20 min przed karmieniem prysznic ciepły i lekko odciągnąć laktatorem. Wtedy wszystko zejdzie i maleństwo sciagnie
Ja dawalam smoka- z lovi- mialam nawet takie zalecenie! - ze wlasnie dziecko nauczy się ssac. My mieliśmy to wedzidełko... za krotkie. Moze tez dlatego. I mialam wrażenie, ze faktycznie pomoglo. Mam swieto- Szymi zasnal a maly jeszcze spi
Maż pojechał po choinkę i... podpaski;) bo dalej ze mnie leci. Długo strasznie. W środę mam wizytę. Zobaczymy. Oby wszystko ok. Zrobilam mojemu ginowi podziękowanie w formie zdjęcia małego na płótnie. Maz oczywiście flache kupił.
Lykam omega dha i sporadycznie elevit.
-
Dobrawa wrote:No wlasnie o kushnie myslalam
Ale ona raczej 19 ma cc
Sa tu jewzcze jakies w dwupaku ?
Oprucz Maggie i Polkosi?
Ja malo sie odzywam bo Sevek daje mi w kosc po nocach no i bez enegii jestwm
Jestem ja,termin na dzisiaj,ale cisza jaka była tak jest.
Dobrawa, polkosia, Nita, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Nita niedługo dojdziesz do wprawy i będzie szło szybciej

Co do ulewania to nie pomogę mojemu się nie ulewa mimo iż często nie odbijam go po karmieniu bo na śpiąco się to nie udaje. Karmię go po prostu z jednej piersi i gdy tylko przysypia to go odbijam i przykładam do drugiej piersi ale wtedy już je mało i zasypia. Odkładam go wtedy na boku do łóżeczka i gdy tylko się obudzi i go podnoszę to bardzo często dopiero wtedy mu się odbije.

-
Werix wrote:Polkosia a kiedy tego smoka pierwszy raz dałaś?
Pierwszy raz to dałam już w szpitalu (ze 3x były krytyczne momenty), bo pod lampą potrafiła się drzeć jak oparzona, a była już po kp i nie mogłam jej wyjąć nawet na ręce. Potem na czas spaceru, czyli jakoś jak miała kilkanaście dni. Po miesiącu zaczęłam podawać także w aucie, bo do dziś mamy problem z podróżowaniem. I czasem w nocy, jak nic już nie pomagało...
Werix lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie każde dziecko jest takie chętne do obrotów jak ma kilka tygodni
Moja to chyba do 8 czy 9 m.ż. jak została ułożona, tak się budziła. Oczywiście umiała się już przekręcać, ale widocznie spanie na boku jej pasowało 
Dobrawa, u nas też koszmar, cyc co 1h, a potem i tak płacz, śpię po 4h w sumie, dramat. Idą nam wszystkie czwórki ;(Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH