Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggie gdzie taki szpital,ze tyle czekania?
Polkosia w końcu to Żelazna,nie ma co się dziwić,że tyle czekasz. Jak to możliwe,ze mała tak rośnie?
Ja w niedzielę mam się zgłosić do szpitala na patologię jeśli dzisiaj i jutro nic samo nie ruszy także Święta wyjątkowe.
-
Tak Milky, jem zdrowo. Coś tam czasem się zje słodkiego czy Coli napije, ale bardzo rzadko. Zrezygnowałam już z soli ze względu na to ciśnienie. Nie wiem wiem co mam jeść konkretnie? Czosnek? Można czosnek przy karmieniu piersią?
Sportu na razie nie uprawiam, jedynie lekkie spacery. Po porodzie jeszcze chodzę jak pokraka, no i spojenie wciąż boli. Mi mówiono w szpitalu, że w ciągu dwóch tygodni ma mi się uregulować ciśnienie. Ja już 9 dni po porodzie a ciśnienie się zwiększa do szokującego poziomu.
-
Polkosia ja bym jeszcze sprawdziła w innym szpitalu i jeśli nadal wskazanie do cesarki, to niestety, nie masz wyjścia i musisz się z tym pogodzić. Przecież musisz jakoś małą urodzić. Siłami natury z taką wagą (jeśli jest prawidłowo obliczona) nie dasz rady.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Polkosia Ty wiesz ze ja całym sercem za SN ale powyżej tych 4300 bym się bała..polkosia wrote:Dziewczyny, mam wskazanie do cesarki, ale odmówiłam... Jadę do innego szpitala. Nie wiem co robić. Pomóżcie

Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
polkosia wrote:Dziewczyny, mam wskazanie do cesarki, ale odmówiłam... Jadę do innego szpitala. Nie wiem co robić. Pomóżcie

Kurczę, jeśli potwierdzą wysoką wagę w drugim szpitalu to bym się zgodziła na CC. Przy takich gabarytach poród SN moze byc niebezpieczny i dla ciebie i dla małej... Wiem, że sie boisz CC, ale pamiętaj o maluszku - co zrobisz jeśli coś poszłoby nie tak przy porodzie?
Kurczę, No ja bym nie zaryzykowała w takim przypadku
milky_way, Krakuska, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Polkosia, dziewczyny dobrze radzą, sn przy takiej wadze to zbyt duże ryzyko. Trzymam za was kciuki.
Ja też planuję szczepić na pneumokoki i rotawirusy. Raz miałam nieprzyjemność złapać rota, trwało to kilka dni, a myślałam że umrę. Wydaje mi się, że dzięki szczepionce dziecko lżej będzie to przechodzić.

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja miałam jednak cesarke, na usg dzidziuś wyszedł 4400, A trafiłam do szpitala z odchodzących wodami. Na porodowce w ciągu 4 h doszło do 7 cm rozwarcia i zdecydowano i cesarce bo główka nie schodziła. Dzidziuś urodził się przez cc z waga 5 kg.
Cc wbrew moim obawom nie była straszna, teraz nic mnie nie boli, jest ok. Najgorsze dla mnie były początki karmienia piersia, odciagalam laktatorem mleko bo nauczyli go pić z butli na oddziale i nie chciał ssać z piersi. Jakimś cudem udało mi się karmić przez kapturki więc teraz karmię tylko przez kapturki i nie dokarmiam. Przystawiam sama piers ale nie chce chwycic bo nie mam takich bardzo wystających brodawek. A wasze dzidzie nie mają z tym problemów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 17:07
-
Dziewczyny, dzięki... Mam nadzieję, że okaże się Klocyldą i nie będę miała sobie nic do zarzucenia, bo jak wyjdzie 3700 czy nawet 3900 bez dysproporcji, to będę miała wyrzuty do końca życia... Jestem tak załamana...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita, no narazie tabsy musisz brac bo to niebezpieczne
no ale to sama juz wiesz.
Ja bym brala tabsy, a po jakis 6, 8 tyg zaczela troche cwiczyc, wiadomo zalezy jak sie bedziesz czula ale np moze basen?
I wtedy patrzec co sie bedzie dzialo z cisnieniem.
Jestes mloda, tak wiec duze szanse ze sie unormuje
Im dluzej sie vierze tabletki ( mowie tu o latach) tym mniejsze szanse na zrezygnowanie z nich.
Jesli chodzi o czosnek- to byl jedyny raz, jak zjadlam duzocsosu czosnkowego z duza iloscia czosnku i mały nie chcial piersi. Ponoc czosnek zmienia smak mleka.
A czy dziala obnizająco na cisnienie...nie mam pojęcia
-
Dzięki Milky. Czosnek bardzo działa na obniżenie ciśnienia. Jest to chyba jeden z najlepszych suplementów na obniżenie. Ale skoro zmienia smak mleka to się nie zdecyduję.
Wróciłam od lekarza. Ciśnienie 132/85 a więc dużo lepiej niż wczoraj. Na razie mam brać tabletki jak dotychczas, 3X dziennie i wrócić na wizytę 6 stycznia. Lekarka chce mi powoli zmniejszać dawkę i monitorować.
milky_way lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Odmówili na Praskim i Inflanckiej. Jutro o 9 cc na Żelaznej. Jestem załamana, wyję jak bóbr...
Ale odmowili Ci tam SN czy CC? Współczuję, bo z nas wszystkich Ty chyba najbardziej mie chciałaś cesarki...
Ale trzeba wierzyć, że lekarze wiedzą co robią. Nie ma co mieć wyrzutów, na pewne rzeczy nie mamy wpływu... Dużo dzieci rodzi się przez CC i przecież nie dzieje im się krzywda. Będziecie mieć swój gwiazdkowy prezencik. Trzymajcie się!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

trzymam kciuki aby odbyło się bez komplikacji i żeby szybko was wypuścili 

///