Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem, jak to robicie że dzieci śpią Wam całą noc. Ja mojego tankuję do pełna przed snem, karmię o 17, 19 i 21, a i tak budzi się w nocy przynajmniej 2 razy. Co prawda zawsze z gazami więc nie wiem, czy to wina gazów czy głodu.
Podziwiam walkę o kp. Ja za to mam problem w drugą stronę bo mały nie chce pić z butelki. Za tydzień dentysta i bez zbieczulenia będzie słabo.
-
U nas koniec skoku! Yeahhh! Synuś sobie spokojnie leży, trochę się pobawiliśmy po cycu, teraz zasypia grzecznie. Ja sobie właśnie drugie śniadanie jem, taki mam apetyt nagle
chwilo trwaj 
Jusci, kurde nieciekawie. Twój synek musi jeść, bo w tym wieku łatwo o odwodnienie. Sprawdzaj mu to zgrubienie na czubku głowy. Jeśli jest słabiej wyczuwalne to znaczy, że dziecko się odwadnia. Koniecznie do lekarza idź.
Werix, nie wiem czy będziesz miała możliwość, ale spróbuj zamówić taką butelkę, nazywa się Minbie. Tu ich strona, ale po angielsku https://minbie.co.uk
Ja ją właśnie zamówiłam. Podobno to jedna z najlepszych butelek dla dzieci karmionych piersią oraz takich, które nie tolerują żadnych butelek. Poczytaj opinie. Ta butelka została mi polecona przez moją koleżankę, która ma czworo dzieci i wszystkie wykarmiła piersią, ale okazjonalnie odciągała jak chciała wyjść i właśnie ta butelka ją uratowała a dzieci nie odrzuciły piersi. Ona zawsze coś dobrze doradzi, dlatego ufam jej radom i sama od razu zamówiłam. Poszukaj może na eBay albo Amazon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:43
Werix lubi tę wiadomość
-
Werix moja też nie śpi,o ile w ogóle zaśnie o przyzwoitej godzinie to często się wybudza,wystarczy że ruszy buziunią i nie ma cyca jest płacz,albo w ogóle nie da jej się z rąk odłożyć do lóżeczka czy tak samo pierwsZy lepszy bąk ją obudzi także u nas sp anie jest słabe,ale są momenty ze potrafi przespać 6h ciurkiem,ale to rzadkość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:09
-
nick nieaktualnyWerix wrote:Nie wiem, jak to robicie że dzieci śpią Wam całą noc. Ja mojego tankuję do pełna przed snem, karmię o 17, 19 i 21, a i tak budzi się w nocy przynajmniej 2 razy. Co prawda zawsze z gazami więc nie wiem, czy to wina gazów czy głodu.
Moj wczoraj spał 7h, ale dzisiaj juz standardowa noc: zasnal o 22, pobudki o 2 i o 5. O 4 tez cos tam marudzil, ale wlaczylam mu znowu bialy szum i jeszcze dospal godzinke. Mam nadzieje, ze tamta przespana noc to nie byl jednorazowy wyskok:D
-
Właśnie mi wypił 40 ml ze zwykłego aventu
ale był mega głodny i mocno mu tą butelkę wepchnęłam. Jest dla mnie nadzieja
jutro znów spróbuję.
Ja nie wiem, co to są skoki rozwojowe. Mój zdaje się takich nie mieć. Karmię go regularnie co 2,5-3h, śpi w dzień 3 x 1h góra 4 x 1h i w nocy 2 do 4 pobudek. Bywa marudny wieczorami jak za długo zwlekam z kąpielą. Potrafi leżeć na macie edukacyjnej nawet 1h zafascynowany piłką nad głową. Albo ja tych skoków nie potrafię wyłapać, albo przechodzi je w miarę łagodnie.
A właśnie, jak tam Wasze maluchy trzymają głowy na brzuszku? Mój 3 dni temu zaczął trzymać swoją bwrdzo wysoko, a ogółem potrafi ją utrzymać około 3 minut.
-
Werix każde dziecko ma skoki bo inaczej by się nie rozwijało a na pewno widzisz nowe umiejętności
widocznie u twojego syna są bezobjawowe i oby jak najdłużej tak było 
Ja pierwszego też nie wyłapałam, drugi już bardziej ale lightowo było, bardziej po fakcie potrafię ocenić że był
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Dodzwoniłam się do punktu szczepień i tam pani zdziwiona, ze takie objawy (senność i mniejszy apetyt) i brak temperatury, biegunki itp... Kazała jutro się pojawić, bo dziś lekarz do 13...i jak będzie dłużej spał to go budzić i karmić, żeby coś tam zjadał.. no ale wcale mnie to nie uspokoiło
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Nowe umiejętności zauważam, np. tą uniesioną wysoko głowębdokładnie jak skończył 8 tyg., ale nie widzę wzrostu apetytu. W sumie na ostatn ważeniu przybierał 41g dziennie więc może to ja go przekarmiam u sam nie musi się prosić...
Jysci, współczuję. Ja się szczepień boję jak ognia i odkładam na ostatnią chwilę.
-
Ja na razie nie dzwonię, bo Mieszek jakby lepiej dzis je, odpukać. Choć cały czas mniej. Wlasnie wsunął butelkę mojego mleczka. Bawił się na macie. Choć tez jest bardziej senny. Jusci, daj znać co powie lekarka jutro. Na pewno wszystko będzie dobrze
-
Krakuska jej chodziło, że szczepienie w czwartek, a jest juz poniedziałek i jeszcze się utrzymują objawy...choć też już sam zawołał o jedzenie i troche wiecej poćmoktał..ale i tak jutro przejde, dla swojej spokojności

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero