X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką karuzelę do łóżeczka polecacie?

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mg też 37+6 i nie mamy za darmo :/ no ale już a późno żeby się nawet upomnienia bo jesteśmy po 6w1 rota i pneumokoki
    Objawy to tylko spanie cały dzień.

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    nie kupuj nakręcanych mechanicznie - co chwilę musiałam biegać żeby nakręcić, albo np dziecko już przysypia, a dźwięk nakręcania skutecznie przebudza. Kupiłam drugą, na baterie - i gada do niej z 15 minut i zasypia :)
    http://allegro.pl/karuzela-do-lozeczka-3w1-projektor-lampka-b-kids-r-i6625557555.html

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    My mamy taką
    http://www.google.pl/search?q=karuzela+Fisher+price+las&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLi-XRoPzRAhWpZpoKHay3ChsQ_AUIBigB#mhpiv=0

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taką ciemną skórę na brzuchu, zwłaszcza pępek i wokoło pępka? U mnie po ciąży brzydko to wygląda. Skóra taka brązowa chropowata, jakby jakiś tani samoopalacz mi schodził. Szorowałam gąbką, robię peelingi całego ciała, smaruję oliwką i nic :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita też mam ciągle czarny pępek ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam z tiny love z projektorem i jest mega :-) mały gapi się jak zaczarowany :-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita też mam ciągle czarny pępek ;)
    Ja też:-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mam tą samą :) przyjemne te melodie tylko projektor słaby bo u mnie na suficie nic nie widać :D
    Tylko ja na razie nie wieszałam miśków bo wydaje mi się że one za mało wyraziste są dla takiego malucha, na razie doczepiłam jej 3 małe pompony tiulowe - biały, czarny i fuksjowy, mała zachwycona

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro jednak z marszu do przychodni, Mieszek dalej ma problemy z jedzeniem :( płacze za jedzeniem, ale nie chce jesc, jakby nie mógł. za długo to juz trwa, nie wiem co jest grane :( w dodatku odkryłam, ze ma zatokę skórną w okolicy kości guzicznej, jestem przerażona jak o tym poczytałam.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Idę jutro jednak z marszu do przychodni, Mieszek dalej ma problemy z jedzeniem :( płacze za jedzeniem, ale nie chce jesc, jakby nie mógł. za długo to juz trwa, nie wiem co jest grane :( w dodatku odkryłam, ze ma zatokę skórną w okolicy kości guzicznej, jestem przerażona jak o tym poczytałam.
    Biedaczek się męczy :( Oby mu się polepszyło i zaczął jeść.
    A jak u niego jama ustna wygląda? Nie ma pleśniawek?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz na moje pytanie :)

Krakuska - wspolczuje nerwow, ale na pewno bedzie dobrze! Z tą zatoką to nie znam sie, ale przeciez od urodzenia wielu lekarzy go ogladalo i dziwne, ze nikt nic nie powiedzial? Moze u Mieszka to jednak nie to.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Biedaczek się męczy :( Oby mu się polepszyło i zaczął jeść.
    A jak u niego jama ustna wygląda? Nie ma pleśniawek?

Nie potrafię poznać czy to zwykły jasny nalot od mleka...nie wyglada jak taki kożuch jaki widziałam na zdjęciach przedstawiających pleśniawki. zresztą dziś w ciagu dnia zjadł bez problemu dwie butelki, dopiero od 18 jest znowu problem. Odchodzę od zmysłów. Wody pic oczywiście tez nie chce.

Kushina, raczej na pewno to jest to, bo ta dziurka jest bardzo charakterystyczna. ponoć spora cześć populacji to ma i zdecydowana większość nie ma żadnych dolegliwości. Ale znowu trzeba robic usg, chodzić na konsultacje i czekać w niepewności.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, moj starszy tez ma :)
    Zazwyczaj nic to nie znaczy. Mysmy robili usg i nie wykazalo zadnych zmian typu torbiele ktore czasem wspolistnieja z zatoka, ani rozszczepu kręgupa.
    Moze byc utajony rozszczep i trzebaby robic CT, a i tak jest najczesciej bezobjawowy.
    W drugiej ciazy bralam kwas foliowy 5mg. Mała ma hmmmmm nie zypelnie zatokę jak synek, w sensie- dziurkę, ale ma takie zagłębienie delikatne. Jal bede robic usg bioderek to poprosze zeby spr okolice.
    W ciazy prosilam lekarza zeby spr.za kazdym razem czy nie na rozszczepu bo bylo super widac. Nie ma takze jestem spokojna

Chodzi tez o zakotwienie zakonczen nerwowych w tej okolicy, ale to tez usg pokaze. Ogolnie to nie czytaj internetow bo ochujejesz. Sporo ludzi to ma, malo o tym wie :) nie bój się. Najczesciej jak jest problem, to jest wysięk w tej okolicy.
    Jak masz pytania to dawaj, jestem obczajona w temacie :)

Krakuska lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś dwie pobudki. Pierwsza po 4 godzinach snu a druga po 2.5
    Nigdy jeszcze mój mały nie spał tak długo w nocy :)

Jutro nasze pierwsze szczepienie i tak strasznie się boję reakcji po, zwłaszcza meningokoki B, bo to paskudna szczepionka, która powoduje gorączkę, a czasami wymioty i biegunkę. Jestem przerażona na samą myśl o tym. Ponad połowa dzieci będzie mieć gorączkę po tym a ostatnio zmienili formułę i podobno jest jeszcze gorzej :(
    Teraz Aranek sobie smacznie śpi zwinięty w otulacz a mi go już szkoda. Nie chcę, żeby przechodził przez żaden ból.

Perl lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj szczepienie ale tylko 6w1. Mam nadzieję że nie będzie efektów ubocznych.

• jusci Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky Way, pisałaś, że Twoje dzieci podczas skoku nie miały apetytu. Co robiłaś? Przecież nie może nie jeść...Poje góra 5 min, a potem cyc to wróg...jak tylko go później przystawię to drze się jakby ze skóry go obdzierali...:(

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, nic! Tylko ze mały jak byl maly to byla straszna pyza. Teraz mała to samo :) mała grubcia, więc jak mniej zje i nie chce, to nic wielkiego sie nie wydarzy. Nie da rady zmusić takiego malucha do jedzenia, wiadomo. Tyle tylko, ze nie martwilam sie, bo dobrze wyglądają.
    Do dupy rada, wiem.

jusci, baranosia lubią tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky chciałam tylko napisać,że jestem wielka fanką Twoich wpisów :))

Krakuska, milky way, baranosia lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) dzięki Milky za wpis o zatoce skórnej, oby wyszło na usg ze jest dołek zamknięty. nie wiem jak mogli tego nie zauważyć w szpitalu, takie usg powinno się robić w pierwszych dobach :(

Idę dziś z małym do pediatry, dzisiaj nie zjadł jeszcze nic :( tylko, ze po nim widać ze jest głodny i to jest niepokojące. Cos musi go bolec. Zaczynam sie zastanawiać, czy przypadkiem nie boli go przełyk od refluksu.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ