Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie kupuj nakręcanych mechanicznie - co chwilę musiałam biegać żeby nakręcić, albo np dziecko już przysypia, a dźwięk nakręcania skutecznie przebudza. Kupiłam drugą, na baterie - i gada do niej z 15 minut i zasypiaKushina wrote:Jaką karuzelę do łóżeczka polecacie?

http://allegro.pl/karuzela-do-lozeczka-3w1-projektor-lampka-b-kids-r-i6625557555.html
Kushina lubi tę wiadomość

-
Też macie taką ciemną skórę na brzuchu, zwłaszcza pępek i wokoło pępka? U mnie po ciąży brzydko to wygląda. Skóra taka brązowa chropowata, jakby jakiś tani samoopalacz mi schodził. Szorowałam gąbką, robię peelingi całego ciała, smaruję oliwką i nic
-
Basia mam tą samą
przyjemne te melodie tylko projektor słaby bo u mnie na suficie nic nie widać 
Tylko ja na razie nie wieszałam miśków bo wydaje mi się że one za mało wyraziste są dla takiego malucha, na razie doczepiłam jej 3 małe pompony tiulowe - biały, czarny i fuksjowy, mała zachwycona
-
Idę jutro jednak z marszu do przychodni, Mieszek dalej ma problemy z jedzeniem
płacze za jedzeniem, ale nie chce jesc, jakby nie mógł. za długo to juz trwa, nie wiem co jest grane
w dodatku odkryłam, ze ma zatokę skórną w okolicy kości guzicznej, jestem przerażona jak o tym poczytałam.
-
Biedaczek się męczyKrakuska wrote:Idę jutro jednak z marszu do przychodni, Mieszek dalej ma problemy z jedzeniem
płacze za jedzeniem, ale nie chce jesc, jakby nie mógł. za długo to juz trwa, nie wiem co jest grane
w dodatku odkryłam, ze ma zatokę skórną w okolicy kości guzicznej, jestem przerażona jak o tym poczytałam.
Oby mu się polepszyło i zaczął jeść.
A jak u niego jama ustna wygląda? Nie ma pleśniawek? -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za odpowiedz na moje pytanie

Krakuska - wspolczuje nerwow, ale na pewno bedzie dobrze! Z tą zatoką to nie znam sie, ale przeciez od urodzenia wielu lekarzy go ogladalo i dziwne, ze nikt nic nie powiedzial? Moze u Mieszka to jednak nie to. -
Nita wrote:Biedaczek się męczy
Oby mu się polepszyło i zaczął jeść.
A jak u niego jama ustna wygląda? Nie ma pleśniawek?
Nie potrafię poznać czy to zwykły jasny nalot od mleka...nie wyglada jak taki kożuch jaki widziałam na zdjęciach przedstawiających pleśniawki. zresztą dziś w ciagu dnia zjadł bez problemu dwie butelki, dopiero od 18 jest znowu problem. Odchodzę od zmysłów. Wody pic oczywiście tez nie chce.
Kushina, raczej na pewno to jest to, bo ta dziurka jest bardzo charakterystyczna. ponoć spora cześć populacji to ma i zdecydowana większość nie ma żadnych dolegliwości. Ale znowu trzeba robic usg, chodzić na konsultacje i czekać w niepewności. -
Krakuska, moj starszy tez ma

Zazwyczaj nic to nie znaczy. Mysmy robili usg i nie wykazalo zadnych zmian typu torbiele ktore czasem wspolistnieja z zatoka, ani rozszczepu kręgupa.
Moze byc utajony rozszczep i trzebaby robic CT, a i tak jest najczesciej bezobjawowy.
W drugiej ciazy bralam kwas foliowy 5mg. Mała ma hmmmmm nie zypelnie zatokę jak synek, w sensie- dziurkę, ale ma takie zagłębienie delikatne. Jal bede robic usg bioderek to poprosze zeby spr okolice.
W ciazy prosilam lekarza zeby spr.za kazdym razem czy nie na rozszczepu bo bylo super widac. Nie ma takze jestem spokojna
Chodzi tez o zakotwienie zakonczen nerwowych w tej okolicy, ale to tez usg pokaze. Ogolnie to nie czytaj internetow bo ochujejesz. Sporo ludzi to ma, malo o tym wie
nie bój się. Najczesciej jak jest problem, to jest wysięk w tej okolicy.
Jak masz pytania to dawaj, jestem obczajona w temacie
Krakuska lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy dziś dwie pobudki. Pierwsza po 4 godzinach snu a druga po 2.5
Nigdy jeszcze mój mały nie spał tak długo w nocy
Jutro nasze pierwsze szczepienie i tak strasznie się boję reakcji po, zwłaszcza meningokoki B, bo to paskudna szczepionka, która powoduje gorączkę, a czasami wymioty i biegunkę. Jestem przerażona na samą myśl o tym. Ponad połowa dzieci będzie mieć gorączkę po tym a ostatnio zmienili formułę i podobno jest jeszcze gorzej
Teraz Aranek sobie smacznie śpi zwinięty w otulacz a mi go już szkoda. Nie chcę, żeby przechodził przez żaden ból.
Perl lubi tę wiadomość
-
Milky Way, pisałaś, że Twoje dzieci podczas skoku nie miały apetytu. Co robiłaś? Przecież nie może nie jeść...Poje góra 5 min, a potem cyc to wróg...jak tylko go później przystawię to drze się jakby ze skóry go obdzierali...
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Jusci, nic! Tylko ze mały jak byl maly to byla straszna pyza. Teraz mała to samo
mała grubcia, więc jak mniej zje i nie chce, to nic wielkiego sie nie wydarzy. Nie da rady zmusić takiego malucha do jedzenia, wiadomo. Tyle tylko, ze nie martwilam sie, bo dobrze wyglądają.
Do dupy rada, wiem.
jusci, baranosia lubią tę wiadomość
-
Ja też
dzięki Milky za wpis o zatoce skórnej, oby wyszło na usg ze jest dołek zamknięty. nie wiem jak mogli tego nie zauważyć w szpitalu, takie usg powinno się robić w pierwszych dobach 
Idę dziś z małym do pediatry, dzisiaj nie zjadł jeszcze nic
tylko, ze po nim widać ze jest głodny i to jest niepokojące. Cos musi go bolec. Zaczynam sie zastanawiać, czy przypadkiem nie boli go przełyk od refluksu.

no ale już a późno żeby się nawet upomnienia bo jesteśmy po 6w1 rota i pneumokoki