X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idźcie w cholerę z tymi lekarzami. Jak można na podstawie takich informacji mówić że to alergia?

Ja daję małemu tylko espumisan. Jak przestałam dawać znów kupki robiły się pieniste, a jak daję to są bąble ale duże pojedyncze. Gazy oczywiście dalej, prężenie dalej. Najbardziej męczy się rano.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo

My mamy karuzelę z Tony Love tylko taką:
    http://www.empik.com/tiny-love-karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1-tiny-love,p1082139291,zabawki-p?gclid=CLv1xKag_tECFUhlGQodAREDiQ&gclsrc=aw.ds

No i u nas to jest hit od samego początku :) Moja mała uwielbia być na rękach i jest raczej nieodkładalna. A na karuzelkę potrafi już sama z 15-20 minut patrzeć zahipnotyzowana :D Jako, że w dzień mała rzadko śpi to dla mnie karuzelka jest jak zbawienie ;)

MoBo lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    MoBo

My mamy karuzelę z Tony Love tylko taką:
    http://www.empik.com/tiny-love-karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1-tiny-love,p1082139291,zabawki-p?gclid=CLv1xKag_tECFUhlGQodAREDiQ&gclsrc=aw.ds

No i u nas to jest hit od samego początku :) Moja mała uwielbia być na rękach i jest raczej nieodkładalna. A na karuzelkę potrafi już sama z 15-20 minut patrzeć zahipnotyzowana :D Jako, że w dzień mała rzadko śpi to dla mnie karuzelka jest jak zbawienie ;)
    Mam własnie taką samą :) Potwierdzam, mały jest nią bardzo zainteresowany :) fajne te melodyjki :)

MoBo lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ją mamy, ale nie moge zawiesic zwierzątek, bo jej starszak zabiera :DDD

MoBo lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chustujące, czy was też tak bardzo plecy bolą kiedy nosicie dziecko w chuście? Mnie bardzo bolą nawet po krótkim spacerze, a podobno to nie ma boleć. Myślę, że wiążę chustę poprawnie. Z tyłu skrzyżowane, z przodu kieszonka. Przywlokłam się dziś ze spaceru z małym i kręgosłup mi zaraz chyba wysiądzie :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Jaką karuzelę do łóżeczka polecacie?

Ja mam taką...
    https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimage.ceneo.pl%2Fdata%2Fproducts%2F35951007%2Fi-fisher-price-karuzela-3w1-cdn41.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ceneo.pl%2F35951007&docid=HpXOd2tm7c5XSM&tbnid=TD58G-Z871Q4DM%3A&vet=1&w=1058&h=1500&bih=511&biw=360&q=karuzela%20fisher%20price%20z%20projektorem&ved=0ahUKEwjO_tD4tP7RAhViQZoKHfBrBKkQMwgbKAEwAQ&iact=mrc&uact=8

Kushina lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mnie i bez chusty plecy bolą :-D jak za długo stoję, albo wybiorę się na dłuższy spacer to mnie plecy zaraz bolą. Jak dłużej siedzę to tez później wstaje jak kaczka :-D jakby mnie w pół zgieło :-/ dopiero po chwili mogę się normalnie wyprostować

Oj tak... U mnie też hemoroidy nie chcą przejść :-/ stosowałam hemorol, to są ziołowe czopki i można je używać nie dłużej niż 7 dni. Ja stosowałam przez 6 i rzeczywiście było lepiej. Ale jak przestałam to od nowa masakra!

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita
    Mam to samo plecy mi po 10min. Wysiadaja, nosze tylko w domu, a wiaze krzyz z tylu, krzyz z przodu

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky
    A jak starszak dosiega do karuzeli?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky jak tam noce starszaka?

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę i mnie kręgosłup nie boli. Ale też nie bolał mnie w ciąży ani przed ciążą. Poza tym ćwiczę jogę od kilku lat i nigdy nie miałam problemów z kręgosłupem.

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa! Starszak sie wspina na łozeczko mlodszej- ma Klupś, więc jest taka półeczka na barierkach, i włazi i szarpie za pałąk, zmienia melodyjki itd, albo, poniewaz lozeczko stoi jakby w nogach naszego lozka, w supialni, to włazi jek do lozeczka, jak jej nie ma (jak jest to tsz chce wlezc) i wtedy hulaj dusza, az dziwne ze karuzelka jeszcze istnieje.
    A wiesz, nie moge go przepędzać, bo nie chce zeby sie czuł odtrącony. Wiec mała ma tylko tą jakby bazę od karuzelki. Włączam jej kolysanki bo ladnie zasypia przy nich, a starszy włącza jej, yyy tzn sobie projektor i ogląda a suficie baję :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie tak jest jak se za slabo wywiaze i muszę np podtrzymywać dupcie, albo przechylam sie w druga strone bo mi mniej trzyma itd wtedy też ma się ruchy nienaturalne i stąd ten ból kręgosłupa.
    Co mi jeszcze położna mówiła to żeby chustowac codzień żeby się ciało przyzwyczajalo do szybko wzrastającej wagi dziecka bo częściowo jesteśmy do niej przyzwyczajone po ciąży.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRAKUSKA- daj mi prosze mejla, to wysle Ci korespondecję od tej babki z czd bo tu troche glupio mi udostepnic ;)
    Korespondencja jest bardziej w aspekcie drugiego dziecka, bo to bylo po pierwszym, jak sie martwilam zeby drugie nie mialo tego samego. A ta anomalia sie tworzy kolo 28dnia więc w gre wchodzi zwiekszona suplementacja kw.foliowego.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam też te karuzele i będę testować w przyszłym tygodniu :P mam nadzieję, że coś pomoże bo nagle Sara jest wieczorami nie do odlozenia :/

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa :D smieszna rzecz z tym zasypianiem.
    Nie nadążylismy za starszym.... on byl zawsze taki mało przytulański. I nagle to sie zmieniło i mysmy sie nie skapneli, przyzwycxajeni ze on nie lubi przytulania i buziakow, juz go nie gonilismy.
    A on, prosze ja Ciebie, nagle tego zapragnął :DD
    I w sytuacji wyrzynajacych sie ząbkow, wydaje mi sie, ze szukał tak jakby ratunku i tego przytulenia. Nim sie zorientowalismy, kilka nocek bylo chujowych. Odkąd teraz duzo go przytulamy w dzien i dostaje duzo duzo buziakow i sam duzo daje, to sie uspokoił !
    Dwe noce dalismy mu Viburcol, zeby pospał troche. Troche pomogło. Dwie nocki daliamy paracetamol, i tez odsapnął, bo chodzil z całą rączką w buzi.
    Rozumiesz, nagle zmiana zachowania o 180 stopni, pewnie jakis skok był w miedzyczasie i teraz jak np wychodze z sypialni, a mąż juz z nim urzęduje i dają mi pospać, to mały biegnie na zlamanie karku i przytula sie do nóg, np bo tak sięga. Kucam do niego, lapie mnie za szyje, daje buziaki, biegnie do malej, jak drzwi nie zamknę, przytula się, smieje się i biegnie dalej sie bawić.
    Taka zmiana boska, bo zawsze ubolewalam, ze nawet przytulic go nie mozna! A tu prosze, jakos mu sie ta emocjonalna strona nagle rozwinęła i mysmy tego jakos nie zauwazyli na czas. A on z tymi ząbkami szukał ratunku, biedny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:06

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio po noszeniu malego w chuscie kregoslup rozbolal mnie dopiero po jakichs 3 godzinach a dzisiaj juz po 10 minutach. Moze faktycznie zle zawiazalam. Ale wydawalo mi sie ze jest ciasno. Ta chusta to taki material stretchy.

Mobo a jak u Sary ta chropowata buzia? Pomogl CI jakis krem? U nas na poczatku byly takie drobne krostki na policzkach, zwlaszcza na prawym, ale to bylo w kolorze skory I widoczne tylko pod katem. Smarowalam Bepanthenem do pupy i na poczatku wydawalo sie ze pomaga a teraz widze ze to byl blad. Zrobil Aranowi skorupe na obu policzkach :( nie wiem czym ta szorstka skore zlikwidowac teraz.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    KRAKUSKA- daj mi prosze mejla, to wysle Ci korespondecję od tej babki z czd bo tu troche glupio mi udostepnic ;)
    Korespondencja jest bardziej w aspekcie drugiego dziecka, bo to bylo po pierwszym, jak sie martwilam zeby drugie nie mialo tego samego. A ta anomalia sie tworzy kolo 28dnia więc w gre wchodzi zwiekszona suplementacja kw.foliowego.

Nie wiem jak wysłać priva, wiec podaję podaję tutaj nieoficjalnego maila: [email protected] ;) dzięki!

milky way, Cudek 2, Nita lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie chusta to też bawełna z jakąś domieszką stretchy.
    Jeżeli chodzi o skórę to już jest mega lepiej, krostki przychodzą i odchodzą, ale juz tej skorupy nie ma. Ja smaruję właśnie uparcie bepanthenem i linomag w miejscach gdzie czuje, ze jest podsychniete. Smaruje skórę przy każdej prawie zmianie pieluszki.

l22ndf9her11uere.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska rozwaliłaś mnie tym mailem :D

Krakuska lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ