Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Idźcie w cholerę z tymi lekarzami. Jak można na podstawie takich informacji mówić że to alergia?
Ja daję małemu tylko espumisan. Jak przestałam dawać znów kupki robiły się pieniste, a jak daję to są bąble ale duże pojedyncze. Gazy oczywiście dalej, prężenie dalej. Najbardziej męczy się rano.
-
MoBo
My mamy karuzelę z Tony Love tylko taką:
http://www.empik.com/tiny-love-karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1-tiny-love,p1082139291,zabawki-p?gclid=CLv1xKag_tECFUhlGQodAREDiQ&gclsrc=aw.ds
No i u nas to jest hit od samego początku
Moja mała uwielbia być na rękach i jest raczej nieodkładalna. A na karuzelkę potrafi już sama z 15-20 minut patrzeć zahipnotyzowana
Jako, że w dzień mała rzadko śpi to dla mnie karuzelka jest jak zbawienie
MoBo lubi tę wiadomość

-
Mam własnie taką samąRedLady wrote:MoBo
My mamy karuzelę z Tony Love tylko taką:
http://www.empik.com/tiny-love-karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1-tiny-love,p1082139291,zabawki-p?gclid=CLv1xKag_tECFUhlGQodAREDiQ&gclsrc=aw.ds
No i u nas to jest hit od samego początku
Moja mała uwielbia być na rękach i jest raczej nieodkładalna. A na karuzelkę potrafi już sama z 15-20 minut patrzeć zahipnotyzowana
Jako, że w dzień mała rzadko śpi to dla mnie karuzelka jest jak zbawienie 
Potwierdzam, mały jest nią bardzo zainteresowany
fajne te melodyjki
MoBo lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Dziewczyny chustujące, czy was też tak bardzo plecy bolą kiedy nosicie dziecko w chuście? Mnie bardzo bolą nawet po krótkim spacerze, a podobno to nie ma boleć. Myślę, że wiążę chustę poprawnie. Z tyłu skrzyżowane, z przodu kieszonka. Przywlokłam się dziś ze spaceru z małym i kręgosłup mi zaraz chyba wysiądzie
-
Kushina wrote:Jaką karuzelę do łóżeczka polecacie?
Ja mam taką...
https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimage.ceneo.pl%2Fdata%2Fproducts%2F35951007%2Fi-fisher-price-karuzela-3w1-cdn41.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ceneo.pl%2F35951007&docid=HpXOd2tm7c5XSM&tbnid=TD58G-Z871Q4DM%3A&vet=1&w=1058&h=1500&bih=511&biw=360&q=karuzela%20fisher%20price%20z%20projektorem&ved=0ahUKEwjO_tD4tP7RAhViQZoKHfBrBKkQMwgbKAEwAQ&iact=mrc&uact=8
Kushina lubi tę wiadomość
-
Nita, mnie i bez chusty plecy bolą
jak za długo stoję, albo wybiorę się na dłuższy spacer to mnie plecy zaraz bolą. Jak dłużej siedzę to tez później wstaje jak kaczka
jakby mnie w pół zgieło
dopiero po chwili mogę się normalnie wyprostować
Oj tak... U mnie też hemoroidy nie chcą przejść
stosowałam hemorol, to są ziołowe czopki i można je używać nie dłużej niż 7 dni. Ja stosowałam przez 6 i rzeczywiście było lepiej. Ale jak przestałam to od nowa masakra!

-
Dobrawa! Starszak sie wspina na łozeczko mlodszej- ma Klupś, więc jest taka półeczka na barierkach, i włazi i szarpie za pałąk, zmienia melodyjki itd, albo, poniewaz lozeczko stoi jakby w nogach naszego lozka, w supialni, to włazi jek do lozeczka, jak jej nie ma (jak jest to tsz chce wlezc) i wtedy hulaj dusza, az dziwne ze karuzelka jeszcze istnieje.
A wiesz, nie moge go przepędzać, bo nie chce zeby sie czuł odtrącony. Wiec mała ma tylko tą jakby bazę od karuzelki. Włączam jej kolysanki bo ladnie zasypia przy nich, a starszy włącza jej, yyy tzn sobie projektor i ogląda a suficie baję
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Nita u mnie tak jest jak se za slabo wywiaze i muszę np podtrzymywać dupcie, albo przechylam sie w druga strone bo mi mniej trzyma itd wtedy też ma się ruchy nienaturalne i stąd ten ból kręgosłupa.
Co mi jeszcze położna mówiła to żeby chustowac codzień żeby się ciało przyzwyczajalo do szybko wzrastającej wagi dziecka bo częściowo jesteśmy do niej przyzwyczajone po ciąży.
-
KRAKUSKA- daj mi prosze mejla, to wysle Ci korespondecję od tej babki z czd bo tu troche glupio mi udostepnic

Korespondencja jest bardziej w aspekcie drugiego dziecka, bo to bylo po pierwszym, jak sie martwilam zeby drugie nie mialo tego samego. A ta anomalia sie tworzy kolo 28dnia więc w gre wchodzi zwiekszona suplementacja kw.foliowego. -
Dobrawa
smieszna rzecz z tym zasypianiem.
Nie nadążylismy za starszym.... on byl zawsze taki mało przytulański. I nagle to sie zmieniło i mysmy sie nie skapneli, przyzwycxajeni ze on nie lubi przytulania i buziakow, juz go nie gonilismy.
A on, prosze ja Ciebie, nagle tego zapragnął :DD
I w sytuacji wyrzynajacych sie ząbkow, wydaje mi sie, ze szukał tak jakby ratunku i tego przytulenia. Nim sie zorientowalismy, kilka nocek bylo chujowych. Odkąd teraz duzo go przytulamy w dzien i dostaje duzo duzo buziakow i sam duzo daje, to sie uspokoił !
Dwe noce dalismy mu Viburcol, zeby pospał troche. Troche pomogło. Dwie nocki daliamy paracetamol, i tez odsapnął, bo chodzil z całą rączką w buzi.
Rozumiesz, nagle zmiana zachowania o 180 stopni, pewnie jakis skok był w miedzyczasie i teraz jak np wychodze z sypialni, a mąż juz z nim urzęduje i dają mi pospać, to mały biegnie na zlamanie karku i przytula sie do nóg, np bo tak sięga. Kucam do niego, lapie mnie za szyje, daje buziaki, biegnie do malej, jak drzwi nie zamknę, przytula się, smieje się i biegnie dalej sie bawić.
Taka zmiana boska, bo zawsze ubolewalam, ze nawet przytulic go nie mozna! A tu prosze, jakos mu sie ta emocjonalna strona nagle rozwinęła i mysmy tego jakos nie zauwazyli na czas. A on z tymi ząbkami szukał ratunku, biedny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:06
-
Ostatnio po noszeniu malego w chuscie kregoslup rozbolal mnie dopiero po jakichs 3 godzinach a dzisiaj juz po 10 minutach. Moze faktycznie zle zawiazalam. Ale wydawalo mi sie ze jest ciasno. Ta chusta to taki material stretchy.
Mobo a jak u Sary ta chropowata buzia? Pomogl CI jakis krem? U nas na poczatku byly takie drobne krostki na policzkach, zwlaszcza na prawym, ale to bylo w kolorze skory I widoczne tylko pod katem. Smarowalam Bepanthenem do pupy i na poczatku wydawalo sie ze pomaga a teraz widze ze to byl blad. Zrobil Aranowi skorupe na obu policzkach
nie wiem czym ta szorstka skore zlikwidowac teraz.
-
milky way wrote:KRAKUSKA- daj mi prosze mejla, to wysle Ci korespondecję od tej babki z czd bo tu troche glupio mi udostepnic

Korespondencja jest bardziej w aspekcie drugiego dziecka, bo to bylo po pierwszym, jak sie martwilam zeby drugie nie mialo tego samego. A ta anomalia sie tworzy kolo 28dnia więc w gre wchodzi zwiekszona suplementacja kw.foliowego.
Nie wiem jak wysłać priva, wiec podaję podaję tutaj nieoficjalnego maila: [email protected]
dzięki!
milky way, Cudek 2, Nita lubią tę wiadomość
-
Nita u mnie chusta to też bawełna z jakąś domieszką stretchy.
Jeżeli chodzi o skórę to już jest mega lepiej, krostki przychodzą i odchodzą, ale juz tej skorupy nie ma. Ja smaruję właśnie uparcie bepanthenem i linomag w miejscach gdzie czuje, ze jest podsychniete. Smaruje skórę przy każdej prawie zmianie pieluszki.

mam nadzieję, że coś pomoże bo nagle Sara jest wieczorami nie do odlozenia