Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra Chadys, domowa wizyta domowa trwa godzine kosztuje 250pln, potem mozna jeszcze dzwonic i konsultowac telefonicznie. Przyjmuje w poradni w szpitalu na zelaznej. Nie znam ceny.jusci wrote:Baranosia, u nas kupy śmierdzą takim zgniłym jajem...i też się zastanawiem czy to normalne

Może któraś w was jest w stanie polecić mi dobrego doradcę laktacyjnego z Warszawy? Problem z jedzeniem i jego zachowaniem podczas karmienia nie znika.. Zaczynam się łamać i myślę o przejściu na butelkę
Donrzy doradcy sa tez na karowej w szpitalu, pierwsza wizyta 90pln, kolejna 70 pln
jusci lubi tę wiadomość
-
Mój się wije po przebudzeniu, a raczej to wicie go budzi. Kupy śmierdzą ale ciężko opisać jak... no jak kupa
nie wiem czy to normalne. Kilka razy śmierdziały takimi drożdżami. Teraz najbardziej denerwuje mnie podchodzące mu do gardła jedzenie. Krztusi się nim, kaszle, zasnąć nie może, wkurza się przy jedzeniu.
Zmiany skórne smarujcie swoim pokarmem. Ponoć super pomaga.
-
Ja po wizycie... niby wszystko ok, przybrał od czwartku ok 150g...zrobilismy badania krwi, a jutro mocz zanoszę...po wynikach bedziemy się zastanawiać co dalej. Piguły niby mówią, że w 5 min też się może najeść, ale z 15 min zejść na min, to chyba jakaś przesada... Jeszcze możliwe, że wysypka, którą ma na ciele, to możliwe że alergia..i mozliwe że na nabiał... muszę wyeliminować i obserowować

Nad ranem miałam mega kryzys..siedziałam i płakałam w kuchni
Choć dziś nawet ładnie zjadł, ale w laboratorium, po badaniu 
Magdaalena dziękuję :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:54
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Dziewczyny uzywajace woombie, czy wasze dzieci moga swobodnie ruszac w nich raczkami?
Moja spi w otulaczu od 3 nocy, proces usypiania krotssy o polowe, spi spokojniej, m 2 pobudki, ale tylko na przytulenie i 5min cyca. ALE troche obawiam sie o jej raczki, nie ma mozliwosci ruszania nimi. Ten material jest mega sztywny. Tak ma byc czy moje woombie jakies ferelne? -
Mój śpi w tuliku, ale ręce może wewnątrz przesuwać. Kładę go ze złożonymi na piersi, a jak się budzimy, to ma np wyprostowane. Materiał jest bardzo elastyczny, ale to tulik nie woombie.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Jusci moja dzis pierwszy raz zwymiotowala i bylam w mega szoku ile mleka moze dziecko zjesc w 5 min, bo moja od dawna tyle je. Teraz siedzi dluzej na cycku ale to tylko bo sie tak usypia i uspokaja. Wcisnac jej smoczek to moment wypluwa.
-
Hmmm, to ja nie wiem juz czy mam ja pakowac w te kajdany-woombie.. swoja role spelnia, tylko te raczki...
material jest elastyczny, ale nie na tyle zeby Hania mogla samodzielnie zmienic pozycje raczek
wyslalam zapytanie do woombie czy tak ma byc. Zobaczymy czy i co odpisza.
-
Dzis sie dowiedzialam, ze za 10 tygodni karmienia dostane 200frankow. Ma mi lekarz, polozna, albo taka lokalna pomoc dla matek i ojcow podpisac. No mam nadzieje, ze wytrwamy

Fajne nie?
Koska 88, milky way, Dobrawa, Kushina, Werix, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość
-
hej, nie nadrabiam niestety...Ale mam nadzieę, że wszystko u was ok?!
U nas trochę problemów brzuszkowych / a może skok? Drugi dzień wielkich ryków generalnie. Do tego Hania też wymaga sporo uwagi, ja jeżdzę do fizjo, a jak nie do fizjo to ciągle do jakiegoś lekarza...ehhhh
NIECH KTOŚ WYDŁUŻY DOBĘ! -
My po szczepieniu. Powiedziałam, że chciałabym rozłożyć szczepienie na później, a nie wszystko od razu, a dzisiaj powinien dostać 5w1, Meningokoki B, rota i pneumokoki. Powiedziałam, że chociaż pneumokoki chciałabym przesunąć na inną wizytę, bo aż tyle szczepień dla tak małego dziecka to za dużo! Przyszła seniorka pielęgniarka, lekarka i inna pielęgniarka. Zaczęły mi nawijać, że mam wziąć wszystko na raz, że po co odkładać, że nikt inny nie opóźnia szczepionek i UWAGA: że jak jakiś wirus by się przypałętał do mojego dziecka to będzie to moja wina! Tak mi powiedziała pielęgniarka seniorka. Poczułam się jak głupia gówniara a nie świadoma swego wyboru matka.
Odstawiłam pneumokoki i musiałam podpisać dokument w tym celu.
Aran aż tak bardzo nie płakał. Bardzo czerwony na buzi się zrobił tuż po wkłucia i płacz, ale tylko chwilkę. Mąż go trzymał, bo mi się słabo robiło na ten widok.
Waga 4615 g, trochę za mała, ale lekarka mówiła, że póki co jest ok, wygląda zdrowo, nie jest chudy. Wzrost 61 cm (urodził się 52cm) czyli urósł w 8 tygodni aż 9cm. -
Cześć Dziewczyny przepraszam, że się tak mało udzielam ale jakoś te dni zapieprzają... w poniedziałek wyszłyśmy ze szpitala po tygodniu bo mała miała zapalenie płuc
wszyscy u nas ostatnio chorzy byli włącznie ze mną no i małej też się oberwało ech. Dobrze, że już zdrowa, ale od antybiotyku zaczęła mi więcej jeść i teraz na dwa cycki je, jest już spora ma 5700
Kocham jak się uśmiecha i śmieje, uwielbia być noszona na rękach pionowo
Ćwiczymy podnoszenie główki ale jest małym leniuszkiem i nie lubi i za długo jej nie trzyma ale spoko wyrobi się panna
Ma etap zjadania swojej rączki
Każdy dzień jest nowym odkryciem
Aa i przez ten antybiotyk to kupki się wodniste stały i częste, ciekawe kiedy to minie, najpierw potrafiła 6 dni nie robić a teraz ciągle
Obiecuję bywać tu częściej :*
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...

-
Kokardka dobrze ,że już jest ok.
U nas po wczorajszym szczepieniu wszystko gra, Mały tylko zaczął częściej jeść zamiast co 3 godziny to co 1,5.
Dzisiaj byliśmy na USG bioderek i na szczęście bez zastrzeżeń. Lekarz tylko pytał czy nie ograniczam mu ruchów niczym gdy śpi bo w tym wieku już nie można tego robić, tylko czymś przykrywać do snu. Leon ma tendencję do przekręcania głowy w jedną stronę i muszę pilnować jak ma ułożoną. -
Wracam od fizjoterapeuty. Boże jak ja się cieszę że się zdecydowałam! Żadna operacja nie jest mi potrzebna. Mam rozejście ale nie mam przepukliny więc bardzo dobrze. Moje rozejście w skali 1-10 to między 3-4. Czeka mnie miesiąc spotkań 2x w tygodniu + ćwiczenia w domu i daje mi 100% pewność zejścia się mięśni. Więc od przyszłego poniedziałku rozpoczynamy maraton wyjazdów na ćwiczenia
niestety muszę brać ze sobą męża i Antka ale obiecał że damy radę i przetrwamy te 8 wyjazdów 
Tak więc jeśli któraś ma rozejście to naprawdę polecam udać się do specjalisty to sprawdzić
Krakuska, milky way, MoBo, Dotty84 lubią tę wiadomość

-
Magdalena mój gdy spał w woombie do 6,5 kg tez miałam wrażenie że nie może ruszać rękami ale śmiało mógł i okazało się że przekręca ręce
teraz mamy tulik od 6,5 do 9kg. Materiał jest dużo miększy, Antek się w nim topi bałam się że nie będzie spełniał przez to swojej funkcji ale jest ok

-
No i mamy pierwszy "wypadeczek"
mianowicie przecięcie opuszki podczas obcinania paznokci cążkami. Zawsze się tego panicznie bałam, bo zdarzyło mi się przeciąć nerw śwince przy obcinaniu pazurów, więc zatrudniłam męża do tej czynności. Popsikałam octeniseptem, przykleilam plasterek i założyłam niedrapkę, żeby nie pchał do buzi. Mam nadzieję, że nie będzie śladu.
-
A ja nadaje wlasnie z lazienki gdzie siedze z du.a zamoczona w nagietku
mam tak wytrzymac 15 min hehehe ponoc nasiadowki maja pomoc z tymi cholernymi hemozasrancami 
Baranosia super! Ja tez wale do lekarza 16go i niech mnie sprawdzi i wysle gdzue trzeba jak bedzie potrzeba. Powodzenia tam w rehabilitacji
Dobrawa lubi tę wiadomość