X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Polkosia już się martwiłam że jakieś choróbsko Was dopadło :)

Jeny już 4 dzień bez spaceru :( śnieg ciągle sypie już z 20cm napadało...

Szczęśliwa jeszcze trochę i będziemy czekać na Twój poród! :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Baranosia, u nas kupy śmierdzą takim zgniłym jajem...i też się zastanawiem czy to normalne :(

Może któraś w was jest w stanie polecić mi dobrego doradcę laktacyjnego z Warszawy? Problem z jedzeniem i jego zachowaniem podczas karmienia nie znika.. Zaczynam się łamać i myślę o przejściu na butelkę :(
    Aleksandra Chadys, domowa wizyta domowa trwa godzine kosztuje 250pln, potem mozna jeszcze dzwonic i konsultowac telefonicznie. Przyjmuje w poradni w szpitalu na zelaznej. Nie znam ceny.
    Donrzy doradcy sa tez na karowej w szpitalu, pierwsza wizyta 90pln, kolejna 70 pln

jusci lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się wije po przebudzeniu, a raczej to wicie go budzi. Kupy śmierdzą ale ciężko opisać jak... no jak kupa :D nie wiem czy to normalne. Kilka razy śmierdziały takimi drożdżami. Teraz najbardziej denerwuje mnie podchodzące mu do gardła jedzenie. Krztusi się nim, kaszle, zasnąć nie może, wkurza się przy jedzeniu.

Zmiany skórne smarujcie swoim pokarmem. Ponoć super pomaga.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie... niby wszystko ok, przybrał od czwartku ok 150g...zrobilismy badania krwi, a jutro mocz zanoszę...po wynikach bedziemy się zastanawiać co dalej. Piguły niby mówią, że w 5 min też się może najeść, ale z 15 min zejść na min, to chyba jakaś przesada... Jeszcze możliwe, że wysypka, którą ma na ciele, to możliwe że alergia..i mozliwe że na nabiał... muszę wyeliminować i obserowować :(
    Nad ranem miałam mega kryzys..siedziałam i płakałam w kuchni :( Choć dziś nawet ładnie zjadł, ale w laboratorium, po badaniu :)

Magdaalena dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:54

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywajace woombie, czy wasze dzieci moga swobodnie ruszac w nich raczkami?
    Moja spi w otulaczu od 3 nocy, proces usypiania krotssy o polowe, spi spokojniej, m 2 pobudki, ale tylko na przytulenie i 5min cyca. ALE troche obawiam sie o jej raczki, nie ma mozliwosci ruszania nimi. Ten material jest mega sztywny. Tak ma byc czy moje woombie jakies ferelne?

relgh371qoeo8psk.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi w tuliku, ale ręce może wewnątrz przesuwać. Kładę go ze złożonymi na piersi, a jak się budzimy, to ma np wyprostowane. Materiał jest bardzo elastyczny, ale to tulik nie woombie.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj woombie jest z bawelny + cos co sprawia ze jest mega elastyczne i w sumie wygkada jak ten tulik.
    Moja sie mega wkurza jak ja w to zapinam i czasem trza na spiocha ubierac, jak juz zasnie w tym to git.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci moja dzis pierwszy raz zwymiotowala i bylam w mega szoku ile mleka moze dziecko zjesc w 5 min, bo moja od dawna tyle je. Teraz siedzi dluzej na cycku ale to tylko bo sie tak usypia i uspokaja. Wcisnac jej smoczek to moment wypluwa.

l22ndf9her11uere.png

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, to ja nie wiem juz czy mam ja pakowac w te kajdany-woombie.. swoja role spelnia, tylko te raczki... :( material jest elastyczny, ale nie na tyle zeby Hania mogla samodzielnie zmienic pozycje raczek :( wyslalam zapytanie do woombie czy tak ma byc. Zobaczymy czy i co odpisza.

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie dowiedzialam, ze za 10 tygodni karmienia dostane 200frankow. Ma mi lekarz, polozna, albo taka lokalna pomoc dla matek i ojcow podpisac. No mam nadzieje, ze wytrwamy :)
    Fajne nie?

Koska 88, milky way, Dobrawa, Kushina, Werix, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie nadrabiam niestety...Ale mam nadzieę, że wszystko u was ok?!

U nas trochę problemów brzuszkowych / a może skok? Drugi dzień wielkich ryków generalnie. Do tego Hania też wymaga sporo uwagi, ja jeżdzę do fizjo, a jak nie do fizjo to ciągle do jakiegoś lekarza...ehhhh

NIECH KTOŚ WYDŁUŻY DOBĘ!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Powiedziałam, że chciałabym rozłożyć szczepienie na później, a nie wszystko od razu, a dzisiaj powinien dostać 5w1, Meningokoki B, rota i pneumokoki. Powiedziałam, że chociaż pneumokoki chciałabym przesunąć na inną wizytę, bo aż tyle szczepień dla tak małego dziecka to za dużo! Przyszła seniorka pielęgniarka, lekarka i inna pielęgniarka. Zaczęły mi nawijać, że mam wziąć wszystko na raz, że po co odkładać, że nikt inny nie opóźnia szczepionek i UWAGA: że jak jakiś wirus by się przypałętał do mojego dziecka to będzie to moja wina! Tak mi powiedziała pielęgniarka seniorka. Poczułam się jak głupia gówniara a nie świadoma swego wyboru matka.
    Odstawiłam pneumokoki i musiałam podpisać dokument w tym celu.
    Aran aż tak bardzo nie płakał. Bardzo czerwony na buzi się zrobił tuż po wkłucia i płacz, ale tylko chwilkę. Mąż go trzymał, bo mi się słabo robiło na ten widok.
    Waga 4615 g, trochę za mała, ale lekarka mówiła, że póki co jest ok, wygląda zdrowo, nie jest chudy. Wzrost 61 cm (urodził się 52cm) czyli urósł w 8 tygodni aż 9cm.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny przepraszam, że się tak mało udzielam ale jakoś te dni zapieprzają... w poniedziałek wyszłyśmy ze szpitala po tygodniu bo mała miała zapalenie płuc :( wszyscy u nas ostatnio chorzy byli włącznie ze mną no i małej też się oberwało ech. Dobrze, że już zdrowa, ale od antybiotyku zaczęła mi więcej jeść i teraz na dwa cycki je, jest już spora ma 5700 :) Kocham jak się uśmiecha i śmieje, uwielbia być noszona na rękach pionowo :) Ćwiczymy podnoszenie główki ale jest małym leniuszkiem i nie lubi i za długo jej nie trzyma ale spoko wyrobi się panna :) Ma etap zjadania swojej rączki :) Każdy dzień jest nowym odkryciem :) Aa i przez ten antybiotyk to kupki się wodniste stały i częste, ciekawe kiedy to minie, najpierw potrafiła 6 dni nie robić a teraz ciągle :P Obiecuję bywać tu częściej :*

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka dobrze ,że już jest ok.

U nas po wczorajszym szczepieniu wszystko gra, Mały tylko zaczął częściej jeść zamiast co 3 godziny to co 1,5.

Dzisiaj byliśmy na USG bioderek i na szczęście bez zastrzeżeń. Lekarz tylko pytał czy nie ograniczam mu ruchów niczym gdy śpi bo w tym wieku już nie można tego robić, tylko czymś przykrywać do snu. Leon ma tendencję do przekręcania głowy w jedną stronę i muszę pilnować jak ma ułożoną.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Ma etap zjadania swojej rączki :)

U nas to samo! :D i zaczyna się ślinić takimi bąbelkami :P

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od fizjoterapeuty. Boże jak ja się cieszę że się zdecydowałam! Żadna operacja nie jest mi potrzebna. Mam rozejście ale nie mam przepukliny więc bardzo dobrze. Moje rozejście w skali 1-10 to między 3-4. Czeka mnie miesiąc spotkań 2x w tygodniu + ćwiczenia w domu i daje mi 100% pewność zejścia się mięśni. Więc od przyszłego poniedziałku rozpoczynamy maraton wyjazdów na ćwiczenia :) niestety muszę brać ze sobą męża i Antka ale obiecał że damy radę i przetrwamy te 8 wyjazdów :)
    Tak więc jeśli któraś ma rozejście to naprawdę polecam udać się do specjalisty to sprawdzić :)

Krakuska, milky way, MoBo, Dotty84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mój gdy spał w woombie do 6,5 kg tez miałam wrażenie że nie może ruszać rękami ale śmiało mógł i okazało się że przekręca ręce :) teraz mamy tulik od 6,5 do 9kg. Materiał jest dużo miększy, Antek się w nim topi bałam się że nie będzie spełniał przez to swojej funkcji ale jest ok :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy pierwszy "wypadeczek" :/ mianowicie przecięcie opuszki podczas obcinania paznokci cążkami. Zawsze się tego panicznie bałam, bo zdarzyło mi się przeciąć nerw śwince przy obcinaniu pazurów, więc zatrudniłam męża do tej czynności. Popsikałam octeniseptem, przykleilam plasterek i założyłam niedrapkę, żeby nie pchał do buzi. Mam nadzieję, że nie będzie śladu.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadaje wlasnie z lazienki gdzie siedze z du.a zamoczona w nagietku :P mam tak wytrzymac 15 min hehehe ponoc nasiadowki maja pomoc z tymi cholernymi hemozasrancami :/

Baranosia super! Ja tez wale do lekarza 16go i niech mnie sprawdzi i wysle gdzue trzeba jak bedzie potrzeba. Powodzenia tam w rehabilitacji :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska aja ostatnio bylam bliska obgryzieniu pazurka bo tak boje sie nozyczek :P

Krakuska lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ