X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, nawet nie mów, ze doba powinna byc dluzsza :D
    Starszaczek zrezygnowal z dziennej drzemki :D dzielnie pomaga mi cały dzień we wszystkim co robie :DDDD od 8.00 do 19.00 :D
    Zawsze mialam 2 godziny w dzień zeby zrobic cokolwiek, kawe (tak to pije w ukryciu, bo tak sobie kawe upodobał, ze pokazać mu sie nie mozna z filiżanką :):) obiad, albo poprostu nic nie robić :):)
    Kochany jest przy tym, no ale pomoc wygląda przeróżnie ;D

Krakuska, Dobrawa, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym obcinaniem paznokci. Tym razem bedziemy czekać aż bedzie miał szpony zanim obetniemy. Nikt mi nie powie ze to jest łatwe!

A w ogóle czuję, że pierwszym słowem mojego dziecka będzie "ma-sa-kra" :P

Martusiazabka, jusci, MoBo lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego dziecka pierwszymi slowami beda 'damn dog' :p bo mij tak psa nazywa hahahaha

milky way, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, ale polewka :DDDD

My obcinamy paznokcie podczas jedzenia. U małej kp, u starszego wieczorne mm :)
    Inaczej nie ma bata, chyba bym im palce poobcinała :DDD

Dobrawa, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super sie was dzis czyta
    niestety sily juz braknie mi na komentarze
    spokojnej nocki,dziewczeta :*

MoBo lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementynce można obcinać w każdej chwili ;) Ona tylko uważnie się wtedy przygląda. Matyldzie obcinałam też jakoś podczas aktywności, dopiero jeden raz. Pod tym względem mam luz.

U nas jeszcze jest jedna drzemka, a czasem i dwie. Niestety ostatnio po 40 minut :/ A były czasy, że 2h bite spała. Może to dlatego, że nie wychodzimy na dwór, bo trochę za zimno u nas... Dziś -10 cały dzień :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wychodze w takie zimmo. Mała by pewnie przespała, no a mały wielce niezadowolony :D dzisiaj szedł z samochodu do domu, tyle co kostka prowadząca do drzwi, to łzy jak grochy, takie duże, bo mu kazałam po sniegu isc i nóżki podnosoc do góry :)
    W piątek idziemy na sanki, ciekawe czy sie odbrazi, czy bedzie szedł obok nich, jak ostatnio!

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie się bałam obcinania paznokci a teraz obcinam po jedzeniu 2 razy w tygodniu bo tak mu szybko rosną.

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już siły nie mam... po nocy, gdzie zjadł po 5 min...rano possał 2 min i koniec...przecież to nie jest normalne :( z dziecka co przybierało po 40 g dziennie spadło do 20g... Jutro przychodzi doradczyni laktacyjna...jak to nie pomoże to muszę przejść na butelkę...jestem totalnie załamana...nie wiem co się dzieje....czy to szczepienie miało wpływ? zaczynam żałować, że go poszłam i zaszczepiłam :(:(:(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, płacą Ci za karmienie? Ja też chcę :P

Wczoraj moja córka sama załączyła sobie karuzelkę ;) Tak wierzgała nogami, że musiała trafić w przycisk :)

My dzisiaj mamy szczepienie, boję się, wiem że szczepienia są dobre, ale historie o powikłaniach skutecznie mieszają w głowie.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mother.ly/child/i-was-going-to-fold-the-clothes-but-instead-i-held-you#.WJwHfaXrSC0.facebook

Cala prawda o.naszych dniach :)

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth no zaplaca jak pokarmie piersia conajmniej 10 tyg :) fajnie jak wytrzymamy to malej fajny prezent kupie :)

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci nie wiem co Ci poradzić :(

MoBo fajnie że Państwo tak wspiera kp!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    My po szczepieniu. Powiedziałam, że chciałabym rozłożyć szczepienie na później, a nie wszystko od razu, a dzisiaj powinien dostać 5w1, Meningokoki B, rota i pneumokoki. Powiedziałam, że chociaż pneumokoki chciałabym przesunąć na inną wizytę, bo aż tyle szczepień dla tak małego dziecka to za dużo! Przyszła seniorka pielęgniarka, lekarka i inna pielęgniarka. Zaczęły mi nawijać, że mam wziąć wszystko na raz, że po co odkładać, że nikt inny nie opóźnia szczepionek i UWAGA: że jak jakiś wirus by się przypałętał do mojego dziecka to będzie to moja wina! Tak mi powiedziała pielęgniarka seniorka. Poczułam się jak głupia gówniara a nie świadoma swego wyboru matka.
    Odstawiłam pneumokoki i musiałam podpisać dokument w tym celu.
    Aran aż tak bardzo nie płakał. Bardzo czerwony na buzi się zrobił tuż po wkłucia i płacz, ale tylko chwilkę. Mąż go trzymał, bo mi się słabo robiło na ten widok.
    Waga 4615 g, trochę za mała, ale lekarka mówiła, że póki co jest ok, wygląda zdrowo, nie jest chudy. Wzrost 61 cm (urodził się 52cm) czyli urósł w 8 tygodni aż 9cm.

OMG! To lepiej niż u nas! U nas raczej pneumo i meningo robi się oddzielnie już...W ogóle proponuję pneumo odłożyć do 6 miesiąca, wtedy jest o jedną dawkę mniej. Meningo w ogóle nie szczepię.
    Jesli nie oddajesz Arana do żłobka w ciągu 6 miesięcy to moim zdaniem nie ma co się spieszyć aż tak z pneumo...zawsze to jedna dawka mniej

Martusiazabka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    No i mamy pierwszy "wypadeczek" :/ mianowicie przecięcie opuszki podczas obcinania paznokci cążkami. Zawsze się tego panicznie bałam, bo zdarzyło mi się przeciąć nerw śwince przy obcinaniu pazurów, więc zatrudniłam męża do tej czynności. Popsikałam octeniseptem, przykleilam plasterek i założyłam niedrapkę, żeby nie pchał do buzi. Mam nadzieję, że nie będzie śladu.

Nie będzie śladu :) Ja już też Zosi skaleczyłam w ten sposób paluszek. W sumie nic takiego, ale pamiętam jak obcięłam Hani i normalnie myślałam, że się popłaczę - czułam się najgorszą matką świata - hehehe, teraz wywołuje to uśmiech na mojej twarzy.

Jakkolwiek by się człowiek nie starał - jeszcze wiele razy zrobimy krzywdę naszemu dziecku. Life is brutal :)

Zobaczycie jak dzieci zrobią się nieco bardziej ruchliwe - praktycznie każdej z nas na listopadówkach (a jest nas prawie 50) przynajmniej raz dziecko spadło z łóżka.

Ja kiedyś niosąc Hanię walnęłam jej główką we framugę drzwi :O No zdarza się, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:24

MoBo, Krakuska, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też obcinamy Hani normalnie, zawsze obcinałam podczas normalnej aktywności (=nie czekałam na drzemki). Kupiłam taką fajną małkpę i zawsze robiłam z tego zabawęm, podkładałam małpce głos, że niby jest głodna i musi zjeść pazurki.

Hania ją uwielbia :)

http://allegro.pl/sassy-bezpieczny-obcinacz-do-paznokci-cazki-malpka-i5672731381.html

Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty rozbawiłaś mnie tą framugą :D ostatnio sama niosłam Antka gadałam przez Tel i minęłam ją dosłownie o 1cm :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ok, bez gorączki póki co ani bez biegunki. Ale po tych szczepieniach ma teraz problemy z bąkami. Nie chcą wyjść, mimo masażu, podkurczania nóżek. A już była spora poprawa bez jakichkolwiek leków... :/
    Aranek trochę marudny jest jak się budzi, ale ogólnie jest bardzo grzeczny i dzielnie wszystko zniósł. Cóż poradzić, jest dzielniejszy niż ja.

Dotty, co do pneumokoków, niestety ale będę musiała szczepić za 5 tygodni, bo wtedy jest kolejna dawka szczepień dla Arana więc wcisną mu te zaległe pneumokoki. Wczoraj podczas tej debaty w gabinecie pielęgniarki poczułam się jak wyrodna matka, naprawdę. Jak totalny głuptas i bezmózgowe stworzenie narażające bezpieczeństwo swojego dziecka, tylko dlatego, że chciałam pneumo przenieść na inny termin. W tym kraju nikt nie ma prawa nikogo do niczego zmuszać. Szczepionki tutaj nie są obowiązkowe. Są rodzice, którzy nie szczepią w ogóle. A ze mnie wczoraj taką idiotkę zrobiono.
    Dobrze, że mój mąż się postawił, bo ja już byłam gotowa ulec pielęgniarce i brać cały pakiet dla Arana.
    Doszłam do wniosku, że teraz, jako mama, muszę być nieco silniejsza psychicznie i trzymać się twardo swoich ustaleń a nie stać wystraszona jak jakaś cipa i dać sobą manipulować. Doceniam porady lekarzy, w końcu to ich praca, ale mnie wczoraj zmuszano i terroryzowano konsekwencjami, przedstawiając najczarniejsze scenariusze. Tak się nie robi. Bardzo mnie to zdenerwowało, ale jestem też zła na siebie, że chciałam ulec i że jestem słaba psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:01

Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki morfologii i jakoś mnie nie zachwycają...jak dla mnie to jakaś anemia :( dziś lekarz...ciekawe co powie...ja obstawiam alergie pokarmową, bo wszystko na to wskazuje...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, trzeba było poprosić o kartę charakterystyki produktu i postraszyć ich możliwymi skutkami ubocznymi jak tacy mądrzy... Ja jeszcze na szczepieniu nie byłam, mam czas do końca 9 tygodnia, a z przychodni wydzwaniają do mnie w tym temacie już pierwszego dnia jak mały skończył 6 tygodni... Nie pytali o bilans, wagę małego czy jego zdrowie, tylko kiedy na szczepienie przyjdę. I nie tylko do mnie. Jeszcze do moich rodziców, którzy mieszkają zupełnie gdzieś indziej, a ja z nimi nie mieszkam od kiedy poszłam na studia 8 lat temu. Dla mnie takie zachowanie tylko potwierdza 'teorie spiskowe'. No bo skoro przychodzi do mnie pediatra w 2 tygodniu życia dziecka, bada go byle jak, wypisuje tylko połowę informacji w książeczce, nie udziela nam żadnej informacji czy wszystko ok tylko pierwsze o co pyta, to czy zapisaliśmy się już na szczepienie, to dla mnie jest dziwne.

Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ