X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze 6 kg z 15,a wskazówka od miesiąca ani drgnie :/

tb738ribfs156aj0.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, własnie odstawiłam, chcę sprawdzić, bo u mnie jeszcze wysypka na twarzy, za uszami takie placki i na całym ciele, ale już trochę mniej...więc obstawiam alergię...Skonsultowałam wyniki z pediatrą i mówi, że jest ok, ale za tydzień mam przyjść na kontrolę wagi..

Werix, Baranosia, u mnie bardzo tryska i nie tylko na poczatku, ale nawet później w trakcie i ja to czuję jak napływa...i teraz doszukuję się w tym winowajcy tego, że mały nie chce cyca ssać..też odciągałam,ale za wiele to sie nie zdało... do napływu fontanny jest ok, a jak tylko przyjdzie tryskanie, to później jest problem żeby go przystawić...wczoraj z bezsilności zaczęłam na leżąco karmić, tzn położyłam małego na sobie i jakoś te 13 min aktywnie ciągnął pomimo napływów, więc dla mnie to sukces...ale nie za każdym karmieniem tak jest.. Jutro będzie doradca to mam nadzieję, że mi pomoże z tym buntem na cyca :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pielęgniarki kazały mi się zważyć, bo stwierdziły, że wyglądam jak przecinek...i okazało się, że ważę tyle ile przed ciążą, więc wróciłam z wagą..choć nie ukrywam, że akurat chciałam trochę więcej ciałka :) a brzuch z tygodnia na tydzień zanika :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,
    Pamiętaj, ze przychodzą tam przerozni ludzie, o przeroznej swiadomosci i na przeróżnym poziomie, stąd pewnie czerstwa gadka pielegniarki. Nieogarniętych ludzi nie brakuje, pewnie to samo kazdemu mówią.

No a poza tym, to naprawde, jakby sie tak zdarzylo, ze akurat zachoruje na to, na co odroczyłaś, to sie marnie bedziesz z tym czuła, to przeciez fakt.
    Inna sprawa, jak duze jest prawdopodobienstwo, ze sie to zdazy...no niewielkie. Z drugiej strony, przypadki chodzą po ludziach. Ja zaszczepie 6w1 i pneumokoki, jak starszaczka.

Szczęsliwa Mamusia- uwielbiam czytac Twoje posty, są odjechane, spotykasz i obracasz się wsród przedziwnych ludzi :DDDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:35

• MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal okolo 6 kg na plusie juz chyba nie zbije do 52.5kg. Brzuch wisi i cellulit na dupsku :P zacznę Chodaka ale pierwsze zdrowie czyli sprawdzę czy mi jakiej rehabilitacji nie trza.
    wlasnie używacie jakichś kremów na cellulit czy to nie można podczas kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:38

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    No i chore jest to że nikt nie bierze za te odczyby odpowiedzialności.
    Ja wczoraj też musiałam podpisać dokument, że w razie skutków ubocznych szczepionek przychodnia nie ponosi żadnych konsekwencji.
    Milky, ja odroczylam pneumokoki tylko o 5 tygodni, a gadke dostałam jakbym kategorycznie zabroniła szczepić moje dziecko.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej moja dzis spi cały dzień O.o i tylko otwiera oczy jak odloze. Je normalnie i gorączki nie ma. Gadam do niej, próbuję zabawić ale no woli spać. Czy to może być jakiś dziwny skok rozwojowy?

Dobrawa lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Werix widzę,ze nie jesteś szczepienna.Ja po literaturze trochę zwąpiłam.O gólnie przeraża to wszystko,najchętniej wcale bym dziecka nie szczepiła.

Proponuję trochę poczytać (dla odmiany) o tych chorobach, przeciw którym szczepimy. To dopiero może przerażać...W sensie ich skutki.

Ja już mam dosyć tych teorii spiskowych i całego antyszczepionkowego ruchu. Ostatnio koleżanka znów wrzuciła jakiś link do kolejnego pseudonaukowego artykułu i już mi się ulało...Cała ta teoria, że koncerny farmaceutyczne chcą na nas zarobić...No oczywiście, że chcą - ale raczej nie w ten sposób.

Pzez ludzi wierzących w ten antyszczepionkowy bełkot, ludzi żyjących w świecie teorii spiskowych - czasem boję się z moimi dziećmi z domu wyjść. Szybko zaczniemy odczuwać skutki tej społecznej histerii...już zaczynamy...A jak wrócą te wszystkie choroby, które przez lata dzięki szczepieniom prawie udało nam się wyeliminować, to dopiero koncerny farmaceutyczne na nas zarobią :)

Także jakby ktoś się jeszcze wahał proponuję poczytać o chorobach, które do nas wracają i możliwych skutkach. Mnie jakoś to bardziej przeraża niż wysoka temperatura po szczepieniu :)

Isia86, kalina123, Kushina, Izieth, baranosia, milky way, Krakuska, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty konsekwencje nie szcZepienia też znam także jednak mimo wszystko dziecko zaszczepie,nie bede go narażać na smierć z powodu chorób "pierwotnych". A lęki i obawy,wiadomo,każdy może mieć.

tb738ribfs156aj0.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu, wybraliśmy jednak Pentaxim 5w1. Nie było tak źle, mała płakała tylko w momencie ukłucia. Dostała też kolejną dawkę WZW B, więc 2 ukłucia były. Za 3 tygodnie pójdziemy na rota, chcę żeby była przerwa, a pneumokoki po 6 miesiącu - tak zasugerowali w przychodni, bo mała nie ma rodzeństwa i nie bedzie miała styczności z innymi dziećmi.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty i wszystko w temacie szczepionek!

Izieth brawo dla przychodni przeważnie namawiają na pneumokoki od razu a tu Ci mądrze doradzili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:28

Izieth lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ! Amen.

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilogramy wyzerowałam. 17, nawet nie wiem kiedy, natomiast kondycję mam żenującą :D

Ale juz sie za siebie wzięłam, takze na lato będe spowrotem fit! (*obżera się chałką*) :DDDD
    Ponoć chałka nie tuczy, no nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:23

MoBo, Kushina, jej odbicie lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze 5 kilo mniej niż przed ciążą :-) Ale brzuszek nadal jest. I i tak czuję się ociężała jak słonica :-/ Z resztą ja wogole mało w ciąży przytyłam, bo 3 kilo tylko. Chciałabym schudnąć jeszcze chociaż z 10 jeszcze...

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo moja też tak nie raz śpi,na ogół odsypia nieprzespana noc. Dzisiaj też ciężko ją obudzić choc ta noc akurat przespala ładnie. Może maluchy w ten sposób przyswaja jakies nowe wrazenia? Nie wiem.Bo u nas skok krzykliwy.

Martusia,pozazdrościć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:02

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym nie budzila jak ladnie śpi i je regularnie :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień. Na wstępie powiem, że nikogo nie nakłaniam do mojej "racji"... Po prostu chce się wypowiedzieć jako "druga strona". Dlatego proszę was też o to żebyście na siłę nie chcieli zmienić mojego zdania...

Ja jestem na NIE. Pewnie zostane zakrzyczana. Trudno. Do szczepionek dają takie substancje które są dla organizmu bardzo szkodliwe. W moim otoczeniu znam przypadek dziecka półrocznego które zmarło po szczepieniach (tak pokazała sekcja zwłok), znam też minimum dwa przypadki dzieci które rozwijały się prawidłowo, a po szczepieniach stały się opuźnione... To mi wystarcza... Na każde szczepienie ide z sercem rozdartym że świadomie robię krzywde swojemu dziecku. Takie mam do tego podejście, ale ja generalnie jestem na nie jeśli chodzi o chemie, czy to leki, czy w jedzeniu... przez całe 7,5 miesiąca mojej ciąży wzięłam więcej tabletek (Duphaston,luteina, magnez, kwas foliowy, witaminy...) niż przez całe moje życie...

Wrzuce tu link filmiku o szczepieniach który nagrał lekarz... (sorry Dotty) Jak niechcecie to nie oglądajcie.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006319507827&pnref=story
    poszukajcie wpisu z 25 października.

I nie mówie tu o "zmowie" koncernów farmaceutycznych, a o tym co w takich szczepionkach jest... :(

Madziula87, Nita, polkosia, Dobrawa, Werix lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ostatnio całe dnie śpi :/ niby je trochę aktywności ma ale przy jedzeniu zasypia w nocy śpi w ciągu dnia śpi. Nie Wien czy to przypadkiem pogoda taka ciężka ciężka nie jest.

• Nita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, na pewno nikt nie będzie tu krzyczał :) to twoje zdanie i masz do takiej decyzji święte prawo jako mama Alicji.
    Ja jestem za podawaniem szczepionek, ale nie podoba mi się ich organizacja, pakowanie wszystkich możliwych na raz tego samego dnia, naciskanie, terroryzowanie kiedy ktoś chce przełożyć jakąś szczepionkę. O to właśnie mi chodzi.
    Co do koncernów farmaceutycznych i rzekomych spisków... Nie wiem jak to się ma w przypadku szczepionek, ale proszę mi powiedzieć, kto by zarabiał na pacjentach mających nowotwór, gdyby nagle ujawniono lek niszczący komórki rakowe? Koncerny by upadly, a tak zarabiają sobie na pacjentach, którzy muszą brac leki do końca życia. Tacy pacjenci są potrzebni do funkcjonowania tychże placówek.
    U nas szczepionki nie są obowiązkowe, ale jak widać, nacisk jednak jest i podpisanie dokumentu również jest wymagane. Ale na przykład w Szkocji nie wymagają żadnych dokumentów do podpisania, w razie odmowy. Po prostu, każdy rodzic robi sobie jak uważa i w zasadzie nikomu nic do tego kto jaką decyzję podejmuje.

Madziula87, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obowiązkowe jak najbardziej. Pneumokoki i meningokoki uważam za wymysł. Znam przypadek cofnięcia w rozwoju (najbliższe otoczenie) po szczepieniu i dlatego funduję dziecku tylko podstawowe. Nie chciałabym, żeby moje zdrowe, chodzące dziecko, nagle stało się prawie warzywem... U nas już był po 3 dawce Hexa spory (jak dla mnie) NOP. Noga spuchła tak, że wyglądała jak dwie... Dziecka nie dało się nawet przebrać, bo tak bolało. Tydzień czasu męki, gorączka, płacz... Może to niewiele dla niektórych, ale cholera wie co jeszcze wydarzyło się w jej ciele, a nie było tego widać...

Dobrawa, Madziula87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ