X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska :DDDDD
    Wygrałaś dzisiaj :D

Krakuska lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy najnowszą aktualizację Mieszko 2.0 :D w nowym sofcie: podpieranie się na przedramionach i rozglądanie z zaciekawieniem!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e89edd9dbbe7.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e003c36c95e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:29

milky way, jusci, Izieth, baranosia, MoBo, Martusiazabka, RedLady, Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, poszło!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Krakuska rozwaliłaś mnie tym mailem :D

Miałam mega szczęście, że ta nazwa była jeszcze wolna! Na pewno dużo osób marzyło o tym mailu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:45

milky way, Dobrawa lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością ! :DDDD

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszę gowniany temat ;) ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach :D no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?

Cudek 2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, u nas kupy śmierdzą takim zgniłym jajem...i też się zastanawiem czy to normalne :(

Może któraś w was jest w stanie polecić mi dobrego doradcę laktacyjnego z Warszawy? Problem z jedzeniem i jego zachowaniem podczas karmienia nie znika.. Zaczynam się łamać i myślę o przejściu na butelkę :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę w tym temacie bo mój na Nutramigenie to dopiero ma smierdzace ;-)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hop hop

Kurde sypie u nas strasznie śnieg na drodze jest masakra i mąż stwierdził że chyba rozsądnie będzie odłożyć mojego fizjoterapeutę na inny termin bo mamy do niego 50km w jedną stronę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:59

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Mamy najnowszą aktualizację Mieszko 2.0 :D w nowym sofcie: podpieranie się na przedramionach i rozglądanie z zaciekawieniem!

Krakuska a zaczął jeść? Może to niejedzenie to był skok?

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Mam nadzieję, ze wszystko u was i maluchów ok.
    U nas tak. Chłopcy sie kochaja, chociaż daja nam nieźle w kość. Szynkowi wychodzi właśnie 5tka... i jest marudny i placzliwy. Ja w "wolnej chwili " haha zajmuje sie sprzedaza ubranek i rzeczy ciążowych,bo mam tego mnóstwo, Bori rośnie jak na drożdzach, Szymon ma juz 90 cm i w ciągu miesiąca wyrósł z 5 par gaci. Wiec musze kupować nowe. Miejscs mi juz w domu brakuje. Szczepienia odroczone bo mieliśmy katarek.
    Od września posyłam Szymka do przedszkola ga 3 dni w tygodniu, bo od stycznia juz na 5. Wracam do pracy 11 stycznia; nie wiem na jak długo, bo przeciez dobra zmiana dotarła i do edukacji i świetne gimnazjum zostaje zlikwidowane... przepraszam.. wcielone do podstawówki. Wojt juz zapowiedział,ze 60% nauczycieli leci na bruk, bo nie ma tyle godzin. Zalamka totalna. Jak słyszę te kłamstwa pani Zalewskiej, ze i tak bylyby zwolnienia bo niż itd... to mam ochotę krzyczec. Niz jest, ale zwolnien by nie bylo, tylko po prostu zmniejszenie etatu. Zal mi dzieci.. szczególnie z tych wiejskich szkół... :(
    Zostaly mi 3 kg sprzed ciąży. Karmimy sie pol na pol cycek i bebilon. I jeszze tak z miesiąc chce pociągnąć. Bori wazy 5400.
    Trzymajcie się ciepło pozdrawiamy. A to moje cuda:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2efab3ab4d0.png

Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Kushina, baranosia, Werix, Izieth, Martusiazabka, Dobrawa, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska padłam z nazwy twojego maila :D :D
    No i Miesio pięknie podnosi główkę już. Super :)

W temacie kup nie pomogę. Kupy Arana nie śmierdzą w ogóle.

Aranek zaczął spać po 4 godziny w nocy. Zasypia o 20.30, pobudka o północy. Znów zasypia o 1 i pobudka o 5. Jestem wyspanaaaaaaa :)
    Na policzkach mamy papier ścierny i okropnie to wygląda. Dziś idziemy do lekarza, to poproszę o jakąś maść z witaminami na to.
    Trzymajcie kciuki, dziś szczepienie... :/
    Pozdrawiam miłego dnia

baranosia, MoBo, Krakuska, Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, dzięki Bogu zaczął :) ale wątpię zeby to było od skoku. Jednak to nie było trochę mniej, a drastycznie mniej, przy tym sporo się wił się, prężył, płakał. Raczej celuję, że to były bardzo silne kolki. Na spróbowanie odstawiłam moje odciągane mleko... i odkąd zaczął jesc tylko mm jest lepiej... wydaje mi sie, ze to chyba było od mojego mleka :( dalej jest dyskomfort po jedzeniu, ale przynajmniej je...

Dzięki za maila Milky, nawet odpisałam!

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy tez się po posiłku prężą, wiją, płaczą? U nas tak jest bardzo czesto i te "ataki" trwają koło 15-30 minut. Ja cały czas myślałam, ze to jest normalne i samo przejdzie po 4tym miesiącu. Teraz nie wiem czy przetrzymac, czy faktycznie to nie jest normalne i mam dawać ten bebilon pepti...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Werix ja odstawiłam już wszystkie specyfiki na brzuszek i jest ok. Choć czasem zdarzy się dzień że trochę go kupa pomęczy.

Też słyszałam że rozejście na jeden palec jest ok ja niestety mam na dwa palce.

Polkosia hop hop :)

Jak miło, że ktoś o mnie pamiętał ;D :*

Miałam gorsze dni, zmęczenie dało się we znaki, Matylda śpi jak aniołek po 3h w nocy, a Klementyna pobudka co godzinę! Myślałam, że zwariuję, umrę. Wczoraj chodziłam i popłakiwałam, ale noc była świetna, obudziłam się tylko 4x, a tylko 2x wyszłam z łóżka (zazwyczaj kursuję częściej, bo z Matyldą na przewijak do drugiego pokoju), a rano jeszcze mąż dał mi odespać i jestem jak nowa. Jak mało wystarczy, żeby organizm się trochę zregenerował. Mam nadzieję, że to koniec przejść. Obstawiam zęby u Klementynki.

Byliśmy na bioderkach wczoraj, wszystko OK. Szczepienie 16.02 - 6w1, Hexa.

Ja mam tyle mleka, że przystawiam Tysię specjalnie nieraz, żeby zjadła, bo cycki wybuchają. Zalewa mnie pomimo wkładek
    i 2x dziennie się przebieram. Niby fajnie, tylko z praniem nie nadążam ;) Femaltikery zbędne. Tylko pragnienie mam straszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:27

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Wiecie co mnie wkurza w tych wszystkich karuzelach,
    Ze sa plastikowe i strasznie kiczowate
    Ja kupilam mobil nad lozeczko z ikei, sa to chmurki, bardzo ladne ale
    Jako ze mocowane do sufitu, my jeszcze nie zamocowalismy
    No i bez muzyki i poruszaja sie tylko jak potracisz reka.
    Chyba dokupie sobie nastepny na baterie, ale kicz mnie wkurza ;)

Też mnie wkurzają te plastiki. Ja mam taką robioną na zamówienie z filcu, ale niestety się nie kręci. Bardziej za ozdobę robi. Za to moje obie dziewczynki zakochane są (tak, Tysia do tej pory) w chmurce z kropelkami na żyłkach, podwiesiłam do żyrandola.

Mamy też taką magiczną Tiny Love z projektorem, ale wkurzała mnie, bo łóżeczko mam ustawione do lewej, a jej obrazki wtedy kręcą się do góry nogami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też mnie bolał kręgosłup w chuście, a na dodatek jak nosiłam potem, jak cięższa była, to i nogi. Moim zdaniem to może wynikać z wymuszonej chustą postawy - jednak człowiek się prostuje, a na codzień to chodzimy raczej tacy przygarbieni czy nie "napięci".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ostatnio po noszeniu malego w chuscie kregoslup rozbolal mnie dopiero po jakichs 3 godzinach a dzisiaj juz po 10 minutach. Moze faktycznie zle zawiazalam. Ale wydawalo mi sie ze jest ciasno. Ta chusta to taki material stretchy.

Mobo a jak u Sary ta chropowata buzia? Pomogl CI jakis krem? U nas na poczatku byly takie drobne krostki na policzkach, zwlaszcza na prawym, ale to bylo w kolorze skory I widoczne tylko pod katem. Smarowalam Bepanthenem do pupy i na poczatku wydawalo sie ze pomaga a teraz widze ze to byl blad. Zrobil Aranowi skorupe na obu policzkach :( nie wiem czym ta szorstka skore zlikwidowac teraz.

Też tak mamy na policzkach, ale u nas to taki schodzący trądzik jakby. Generalnie olewam, nie smaruję niczym ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Poruszę gowniany temat ;) ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach :D no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?

Ja nie wiem co u nas się stało, ale po/w trakcie skoku z dnia na dzień z 3-5 kup dziennie mamy jedną na 3-5 dni. Jest bardzo gęsta, jak musztarda i mega wielka (na szczęście pampersy dają radę). Kupa sama w sobie nie śmierdzi mocno, za to bąki po 2-3 dniach jak jej nie ma, są mega śmierdzące :P Nie przejmuję się tym, bo bąki są DOBRE. Skoro są, to znaczy, że jest OK. A bączy bez problemu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba udało mi się nadrobić :)

Krakuska lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ