X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska :DDDDD
    Wygrałaś dzisiaj :D

Krakuska lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy najnowszą aktualizację Mieszko 2.0 :D w nowym sofcie: podpieranie się na przedramionach i rozglądanie z zaciekawieniem!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e89edd9dbbe7.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e003c36c95e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:29

milky way, jusci, Izieth, baranosia, MoBo, Martusiazabka, RedLady, Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, poszło!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Krakuska rozwaliłaś mnie tym mailem :D

Miałam mega szczęście, że ta nazwa była jeszcze wolna! Na pewno dużo osób marzyło o tym mailu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:45

milky way, Dobrawa lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością ! :DDDD

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszę gowniany temat ;) ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach :D no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?

Cudek 2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, u nas kupy śmierdzą takim zgniłym jajem...i też się zastanawiem czy to normalne :(

Może któraś w was jest w stanie polecić mi dobrego doradcę laktacyjnego z Warszawy? Problem z jedzeniem i jego zachowaniem podczas karmienia nie znika.. Zaczynam się łamać i myślę o przejściu na butelkę :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę w tym temacie bo mój na Nutramigenie to dopiero ma smierdzace ;-)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hop hop

Kurde sypie u nas strasznie śnieg na drodze jest masakra i mąż stwierdził że chyba rozsądnie będzie odłożyć mojego fizjoterapeutę na inny termin bo mamy do niego 50km w jedną stronę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:59

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Mamy najnowszą aktualizację Mieszko 2.0 :D w nowym sofcie: podpieranie się na przedramionach i rozglądanie z zaciekawieniem!

Krakuska a zaczął jeść? Może to niejedzenie to był skok?

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Mam nadzieję, ze wszystko u was i maluchów ok.
    U nas tak. Chłopcy sie kochaja, chociaż daja nam nieźle w kość. Szynkowi wychodzi właśnie 5tka... i jest marudny i placzliwy. Ja w "wolnej chwili " haha zajmuje sie sprzedaza ubranek i rzeczy ciążowych,bo mam tego mnóstwo, Bori rośnie jak na drożdzach, Szymon ma juz 90 cm i w ciągu miesiąca wyrósł z 5 par gaci. Wiec musze kupować nowe. Miejscs mi juz w domu brakuje. Szczepienia odroczone bo mieliśmy katarek.
    Od września posyłam Szymka do przedszkola ga 3 dni w tygodniu, bo od stycznia juz na 5. Wracam do pracy 11 stycznia; nie wiem na jak długo, bo przeciez dobra zmiana dotarła i do edukacji i świetne gimnazjum zostaje zlikwidowane... przepraszam.. wcielone do podstawówki. Wojt juz zapowiedział,ze 60% nauczycieli leci na bruk, bo nie ma tyle godzin. Zalamka totalna. Jak słyszę te kłamstwa pani Zalewskiej, ze i tak bylyby zwolnienia bo niż itd... to mam ochotę krzyczec. Niz jest, ale zwolnien by nie bylo, tylko po prostu zmniejszenie etatu. Zal mi dzieci.. szczególnie z tych wiejskich szkół... :(
    Zostaly mi 3 kg sprzed ciąży. Karmimy sie pol na pol cycek i bebilon. I jeszze tak z miesiąc chce pociągnąć. Bori wazy 5400.
    Trzymajcie się ciepło pozdrawiamy. A to moje cuda:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2efab3ab4d0.png

nick nieaktualny, Krakuska, nick nieaktualny, baranosia, Werix, Izieth, Martusiazabka, Dobrawa, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska padłam z nazwy twojego maila :D :D
    No i Miesio pięknie podnosi główkę już. Super :)

W temacie kup nie pomogę. Kupy Arana nie śmierdzą w ogóle.

Aranek zaczął spać po 4 godziny w nocy. Zasypia o 20.30, pobudka o północy. Znów zasypia o 1 i pobudka o 5. Jestem wyspanaaaaaaa :)
    Na policzkach mamy papier ścierny i okropnie to wygląda. Dziś idziemy do lekarza, to poproszę o jakąś maść z witaminami na to.
    Trzymajcie kciuki, dziś szczepienie... :/
    Pozdrawiam miłego dnia

baranosia, MoBo, Krakuska, Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, dzięki Bogu zaczął :) ale wątpię zeby to było od skoku. Jednak to nie było trochę mniej, a drastycznie mniej, przy tym sporo się wił się, prężył, płakał. Raczej celuję, że to były bardzo silne kolki. Na spróbowanie odstawiłam moje odciągane mleko... i odkąd zaczął jesc tylko mm jest lepiej... wydaje mi sie, ze to chyba było od mojego mleka :( dalej jest dyskomfort po jedzeniu, ale przynajmniej je...

Dzięki za maila Milky, nawet odpisałam!

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy tez się po posiłku prężą, wiją, płaczą? U nas tak jest bardzo czesto i te "ataki" trwają koło 15-30 minut. Ja cały czas myślałam, ze to jest normalne i samo przejdzie po 4tym miesiącu. Teraz nie wiem czy przetrzymac, czy faktycznie to nie jest normalne i mam dawać ten bebilon pepti...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Werix ja odstawiłam już wszystkie specyfiki na brzuszek i jest ok. Choć czasem zdarzy się dzień że trochę go kupa pomęczy.

Też słyszałam że rozejście na jeden palec jest ok ja niestety mam na dwa palce.

Polkosia hop hop :)

Jak miło, że ktoś o mnie pamiętał ;D :*

Miałam gorsze dni, zmęczenie dało się we znaki, Matylda śpi jak aniołek po 3h w nocy, a Klementyna pobudka co godzinę! Myślałam, że zwariuję, umrę. Wczoraj chodziłam i popłakiwałam, ale noc była świetna, obudziłam się tylko 4x, a tylko 2x wyszłam z łóżka (zazwyczaj kursuję częściej, bo z Matyldą na przewijak do drugiego pokoju), a rano jeszcze mąż dał mi odespać i jestem jak nowa. Jak mało wystarczy, żeby organizm się trochę zregenerował. Mam nadzieję, że to koniec przejść. Obstawiam zęby u Klementynki.

Byliśmy na bioderkach wczoraj, wszystko OK. Szczepienie 16.02 - 6w1, Hexa.

Ja mam tyle mleka, że przystawiam Tysię specjalnie nieraz, żeby zjadła, bo cycki wybuchają. Zalewa mnie pomimo wkładek
    i 2x dziennie się przebieram. Niby fajnie, tylko z praniem nie nadążam ;) Femaltikery zbędne. Tylko pragnienie mam straszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:27

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Wiecie co mnie wkurza w tych wszystkich karuzelach,
    Ze sa plastikowe i strasznie kiczowate
    Ja kupilam mobil nad lozeczko z ikei, sa to chmurki, bardzo ladne ale
    Jako ze mocowane do sufitu, my jeszcze nie zamocowalismy
    No i bez muzyki i poruszaja sie tylko jak potracisz reka.
    Chyba dokupie sobie nastepny na baterie, ale kicz mnie wkurza ;)

Też mnie wkurzają te plastiki. Ja mam taką robioną na zamówienie z filcu, ale niestety się nie kręci. Bardziej za ozdobę robi. Za to moje obie dziewczynki zakochane są (tak, Tysia do tej pory) w chmurce z kropelkami na żyłkach, podwiesiłam do żyrandola.

Mamy też taką magiczną Tiny Love z projektorem, ale wkurzała mnie, bo łóżeczko mam ustawione do lewej, a jej obrazki wtedy kręcą się do góry nogami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, też mnie bolał kręgosłup w chuście, a na dodatek jak nosiłam potem, jak cięższa była, to i nogi. Moim zdaniem to może wynikać z wymuszonej chustą postawy - jednak człowiek się prostuje, a na codzień to chodzimy raczej tacy przygarbieni czy nie "napięci".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ostatnio po noszeniu malego w chuscie kregoslup rozbolal mnie dopiero po jakichs 3 godzinach a dzisiaj juz po 10 minutach. Moze faktycznie zle zawiazalam. Ale wydawalo mi sie ze jest ciasno. Ta chusta to taki material stretchy.

Mobo a jak u Sary ta chropowata buzia? Pomogl CI jakis krem? U nas na poczatku byly takie drobne krostki na policzkach, zwlaszcza na prawym, ale to bylo w kolorze skory I widoczne tylko pod katem. Smarowalam Bepanthenem do pupy i na poczatku wydawalo sie ze pomaga a teraz widze ze to byl blad. Zrobil Aranowi skorupe na obu policzkach :( nie wiem czym ta szorstka skore zlikwidowac teraz.

Też tak mamy na policzkach, ale u nas to taki schodzący trądzik jakby. Generalnie olewam, nie smaruję niczym ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Poruszę gowniany temat ;) ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach :D no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?

Ja nie wiem co u nas się stało, ale po/w trakcie skoku z dnia na dzień z 3-5 kup dziennie mamy jedną na 3-5 dni. Jest bardzo gęsta, jak musztarda i mega wielka (na szczęście pampersy dają radę). Kupa sama w sobie nie śmierdzi mocno, za to bąki po 2-3 dniach jak jej nie ma, są mega śmierdzące :P Nie przejmuję się tym, bo bąki są DOBRE. Skoro są, to znaczy, że jest OK. A bączy bez problemu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba udało mi się nadrobić :)

Krakuska lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ