Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy najnowszą aktualizację Mieszko 2.0
w nowym sofcie: podpieranie się na przedramionach i rozglądanie z zaciekawieniem!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e89edd9dbbe7.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e003c36c95e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:29
milky way, jusci, Izieth, baranosia, MoBo, Martusiazabka, RedLady, Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Krakuska rozwaliłaś mnie tym mailem

Miałam mega szczęście, że ta nazwa była jeszcze wolna! Na pewno dużo osób marzyło o tym mailu :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:45
milky way, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Poruszę gowniany temat
ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach
no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?
Cudek 2 lubi tę wiadomość

-
Baranosia, u nas kupy śmierdzą takim zgniłym jajem...i też się zastanawiem czy to normalne

Może któraś w was jest w stanie polecić mi dobrego doradcę laktacyjnego z Warszawy? Problem z jedzeniem i jego zachowaniem podczas karmienia nie znika.. Zaczynam się łamać i myślę o przejściu na butelkę
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Polkosia hop hop
Kurde sypie u nas strasznie śnieg na drodze jest masakra i mąż stwierdził że chyba rozsądnie będzie odłożyć mojego fizjoterapeutę na inny termin bo mamy do niego 50km w jedną stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:59

-
nick nieaktualny
-
Czesc
Mam nadzieję, ze wszystko u was i maluchów ok.
U nas tak. Chłopcy sie kochaja, chociaż daja nam nieźle w kość. Szynkowi wychodzi właśnie 5tka... i jest marudny i placzliwy. Ja w "wolnej chwili " haha zajmuje sie sprzedaza ubranek i rzeczy ciążowych,bo mam tego mnóstwo, Bori rośnie jak na drożdzach, Szymon ma juz 90 cm i w ciągu miesiąca wyrósł z 5 par gaci. Wiec musze kupować nowe. Miejscs mi juz w domu brakuje. Szczepienia odroczone bo mieliśmy katarek.
Od września posyłam Szymka do przedszkola ga 3 dni w tygodniu, bo od stycznia juz na 5. Wracam do pracy 11 stycznia; nie wiem na jak długo, bo przeciez dobra zmiana dotarła i do edukacji i świetne gimnazjum zostaje zlikwidowane... przepraszam.. wcielone do podstawówki. Wojt juz zapowiedział,ze 60% nauczycieli leci na bruk, bo nie ma tyle godzin. Zalamka totalna. Jak słyszę te kłamstwa pani Zalewskiej, ze i tak bylyby zwolnienia bo niż itd... to mam ochotę krzyczec. Niz jest, ale zwolnien by nie bylo, tylko po prostu zmniejszenie etatu. Zal mi dzieci.. szczególnie z tych wiejskich szkół...
Zostaly mi 3 kg sprzed ciąży. Karmimy sie pol na pol cycek i bebilon. I jeszze tak z miesiąc chce pociągnąć. Bori wazy 5400.
Trzymajcie się ciepło pozdrawiamy. A to moje cuda:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2efab3ab4d0.png
Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Kushina, baranosia, Werix, Izieth, Martusiazabka, Dobrawa, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość
Dwa szczęścia-
Szymi styczeń 2015 ♡
Bori listopad 2016 ♡
-
Krakuska padłam z nazwy twojego maila

No i Miesio pięknie podnosi główkę już. Super
W temacie kup nie pomogę. Kupy Arana nie śmierdzą w ogóle.
Aranek zaczął spać po 4 godziny w nocy. Zasypia o 20.30, pobudka o północy. Znów zasypia o 1 i pobudka o 5. Jestem wyspanaaaaaaa
Na policzkach mamy papier ścierny i okropnie to wygląda. Dziś idziemy do lekarza, to poproszę o jakąś maść z witaminami na to.
Trzymajcie kciuki, dziś szczepienie...
Pozdrawiam miłego dnia
baranosia, MoBo, Krakuska, Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Kushina, dzięki Bogu zaczął
ale wątpię zeby to było od skoku. Jednak to nie było trochę mniej, a drastycznie mniej, przy tym sporo się wił się, prężył, płakał. Raczej celuję, że to były bardzo silne kolki. Na spróbowanie odstawiłam moje odciągane mleko... i odkąd zaczął jesc tylko mm jest lepiej... wydaje mi sie, ze to chyba było od mojego mleka
dalej jest dyskomfort po jedzeniu, ale przynajmniej je...
Dzięki za maila Milky, nawet odpisałam!
milky way lubi tę wiadomość
-
Czy Wasze maluchy tez się po posiłku prężą, wiją, płaczą? U nas tak jest bardzo czesto i te "ataki" trwają koło 15-30 minut. Ja cały czas myślałam, ze to jest normalne i samo przejdzie po 4tym miesiącu. Teraz nie wiem czy przetrzymac, czy faktycznie to nie jest normalne i mam dawać ten bebilon pepti...
-
baranosia wrote:Werix ja odstawiłam już wszystkie specyfiki na brzuszek i jest ok. Choć czasem zdarzy się dzień że trochę go kupa pomęczy.
Też słyszałam że rozejście na jeden palec jest ok ja niestety mam na dwa palce.
Polkosia hop hop
Jak miło, że ktoś o mnie pamiętał
:*
Miałam gorsze dni, zmęczenie dało się we znaki, Matylda śpi jak aniołek po 3h w nocy, a Klementyna pobudka co godzinę! Myślałam, że zwariuję, umrę. Wczoraj chodziłam i popłakiwałam, ale noc była świetna, obudziłam się tylko 4x, a tylko 2x wyszłam z łóżka (zazwyczaj kursuję częściej, bo z Matyldą na przewijak do drugiego pokoju), a rano jeszcze mąż dał mi odespać i jestem jak nowa. Jak mało wystarczy, żeby organizm się trochę zregenerował. Mam nadzieję, że to koniec przejść. Obstawiam zęby u Klementynki.
Byliśmy na bioderkach wczoraj, wszystko OK. Szczepienie 16.02 - 6w1, Hexa.
Ja mam tyle mleka, że przystawiam Tysię specjalnie nieraz, żeby zjadła, bo cycki wybuchają. Zalewa mnie pomimo wkładek
i 2x dziennie się przebieram. Niby fajnie, tylko z praniem nie nadążam
Femaltikery zbędne. Tylko pragnienie mam straszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:27
Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrawa wrote:Wiecie co mnie wkurza w tych wszystkich karuzelach,
Ze sa plastikowe i strasznie kiczowate
Ja kupilam mobil nad lozeczko z ikei, sa to chmurki, bardzo ladne ale
Jako ze mocowane do sufitu, my jeszcze nie zamocowalismy
No i bez muzyki i poruszaja sie tylko jak potracisz reka.
Chyba dokupie sobie nastepny na baterie, ale kicz mnie wkurza
Też mnie wkurzają te plastiki. Ja mam taką robioną na zamówienie z filcu, ale niestety się nie kręci. Bardziej za ozdobę robi. Za to moje obie dziewczynki zakochane są (tak, Tysia do tej pory) w chmurce z kropelkami na żyłkach, podwiesiłam do żyrandola.
Mamy też taką magiczną Tiny Love z projektorem, ale wkurzała mnie, bo łóżeczko mam ustawione do lewej, a jej obrazki wtedy kręcą się do góry nogami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:26
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita, też mnie bolał kręgosłup w chuście, a na dodatek jak nosiłam potem, jak cięższa była, to i nogi. Moim zdaniem to może wynikać z wymuszonej chustą postawy - jednak człowiek się prostuje, a na codzień to chodzimy raczej tacy przygarbieni czy nie "napięci".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:19
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita wrote:Ostatnio po noszeniu malego w chuscie kregoslup rozbolal mnie dopiero po jakichs 3 godzinach a dzisiaj juz po 10 minutach. Moze faktycznie zle zawiazalam. Ale wydawalo mi sie ze jest ciasno. Ta chusta to taki material stretchy.
Mobo a jak u Sary ta chropowata buzia? Pomogl CI jakis krem? U nas na poczatku byly takie drobne krostki na policzkach, zwlaszcza na prawym, ale to bylo w kolorze skory I widoczne tylko pod katem. Smarowalam Bepanthenem do pupy i na poczatku wydawalo sie ze pomaga a teraz widze ze to byl blad. Zrobil Aranowi skorupe na obu policzkach
nie wiem czym ta szorstka skore zlikwidowac teraz.
Też tak mamy na policzkach, ale u nas to taki schodzący trądzik jakby. Generalnie olewam, nie smaruję niczym ;P
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:Poruszę gowniany temat
ostatnio Antoś zrobił dwie gęstsze i małe kupy. Te które były dotychczas były rzadkie i niemalże kończyły się na łopatkach
no i ten zapach! Czy kupy Waszych dzieci też tak śmierdzą? Nie wiem czy to normalne czy to wina tego co jem?
Ja nie wiem co u nas się stało, ale po/w trakcie skoku z dnia na dzień z 3-5 kup dziennie mamy jedną na 3-5 dni. Jest bardzo gęsta, jak musztarda i mega wielka (na szczęście pampersy dają radę). Kupa sama w sobie nie śmierdzi mocno, za to bąki po 2-3 dniach jak jej nie ma, są mega śmierdzące
Nie przejmuję się tym, bo bąki są DOBRE. Skoro są, to znaczy, że jest OK. A bączy bez problemu
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn