X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać Krakuska co tam u lekarza się dowiesz. Mam nadzieję,że będzie wszystko ok i to tylko przejściowe.

A my jutro szczepimy się na pneumokoki.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wybieram do lekarza, bo to nie jest normalana sytuacja, żeby dziecko tak na cyca reagowało :(
    Poza tym juz czuje, że cycki mi chyba siadają :( za moment pożegnam się z laktacją :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci odciagaj laktatorem,apetyt pewnie wróci jak tylko znajdzie się przyczyna,daj znać po lekarzu.

tb738ribfs156aj0.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia :))) dziekuje!

Krakuska, popoludniu wiecej napisze, bo rozmawialam z neurochirurgiem z CZD, wiec powiem Ci wiecej. Mam tez gdzies susper artykul. Musze znalezc, tylko ne czytaj w necie bo wiesz, nic dobrego Cie tam nie czeka :)")

Lece na squasha, wykupilam sobie pare lekcji z trenerem, bo mnie mąż ogrywa i nie moge sobie z tym poradzic :DDDDD

Bobasy na 1,5 godziny do dziadkow! Win-win! Wszyscy sie cieszą :D

Isia86, Krakuska lubią tę wiadomość

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy
    Ktoras z Was pisala o jakis czopkach na hemoroidy. Stosuje procto gluvenol ale srednio pomagaja, nie moge siedziec ani lezec :( noc fatalna. Poradzcie cos zanim dostane sie do lekarza... :(

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Isia :))) dziekuje!

Krakuska, popoludniu wiecej napisze, bo rozmawialam z neurochirurgiem z CZD, wiec powiem Ci wiecej. Mam tez gdzies susper artykul. Musze znalezc, tylko ne czytaj w necie bo wiesz, nic dobrego Cie tam nie czeka :)")

Lece na squasha, wykupilam sobie pare lekcji z trenerem, bo mnie mąż ogrywa i nie moge sobie z tym poradzic :DDDDD

Bobasy na 1,5 godziny do dziadkow! Win-win! Wszyscy sie cieszą :D

Czy nie chodzi przypadkiem o ten? "The Enigmatic Sacro-Coccygeal Dimple: To Ignore or Explore?"
    http://ptcky.com/wp-content/uploads/2015/07/sacro-dimple-ped-ann-3-2014.pdf

Maz mi wysłał, niby pocieszające, ale i tak do usg chyba osiwieje.

Miłej partyjki :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak wpisy Milky to zawsze petarda :D

Masakra ile śniegu u nas napadało i w dodatku dalej sypie!

Jutro na 18 mam wizytę u fizjoterapeuty specjalizującego się w rozejściu mięśni brzucha!

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Dziewczyny, pomocy
    Ktoras z Was pisala o jakis czopkach na hemoroidy. Stosuje procto gluvenol ale srednio pomagaja, nie moge siedziec ani lezec :( noc fatalna. Poradzcie cos zanim dostane sie do lekarza... :(
    Hemorectal poleciała mi babka w aptece

Magdaalena lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę się wybrać do proktologa :/ czemu wszyscy lekarze od "bólu d.." to akurat faceci? Jakoś bardziej mnie to krępuje niż facet-ginekolog.

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, indeed!

wyjscie z domu zajęło mi od wstania z lozka 3 godziny :DDD Mistrzyni ;)))!))

Siki, kupy, sniadanka, kp, pacyfikacja terrorysty, pakowanie, ubieranie, gonienie starszego zeby zechciał pozwolic ubrac skarpetki, rozwiazywanie duzych problemow malej dziewczynki :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze isc ;)

Krakuska, eeeetam, myśl, ze dupy (doslownie), to dla nich nudna codziennosc!

Krakuska, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, daj znać co Ci powiedział fizjoterapeuta. Ja nadal nie wiem, czy mam to rozejście, czy nie. Sprawdzałam i jest przerwa na 1 palec, ale nie mam pojęcia, jak to przed ciążą wyglądało. Wizytę u gin mam dopiero 27.

Położna poleciła mi na hemoroidy AVENOC czopki i maść. Też się zastanawiam nad proktologiem, niby hemoroidy już mi nie dokuczają, ale widzę, że są, nie wchłonęły się i nie wiem, czy dadzą radę samodzielnie zniknąć.

Magdaalena lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę my tez mamy ta zatokę skórna. Tylko bardzo płytka. Trochę to wyglada jakby rowek juz chciał sie skończyć i znowu zaczal. Zaniepokoiło mnie to ale J powiedział, ze tez tak ma to uznałam, ze taka jej uroda po ojcu a nie, ze cos moze nie grać.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozejście na 1 palec, ale ponoć po ciąży takie rozejście jest ok i wraca do normy po max roku. Jeśli rozejście jest większe to już problem.

Jak tam problemy brzuszkowe Waszych dzieciaków? Komuś już przeszły?

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja odstawiłam już wszystkie specyfiki na brzuszek i jest ok. Choć czasem zdarzy się dzień że trochę go kupa pomęczy.

Też słyszałam że rozejście na jeden palec jest ok ja niestety mam na dwa palce.

Polkosia hop hop :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że całe towarzystwo siedzi jak na 'szpilkach'. U mnie też dziadostwo powróciło, a już się cieszylam że się uspokoilo :/ ja idę do lekarza w piątek i spróbuję aku na te hemoroidy bo się nie da żyć!

Czy ktoś tu polecał karuzele Tiny love?
    I czy to ta?

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00DJQOREC/ref=mp_s_a_1_6_a_it?ie=UTF8&qid=1486470490&sr=8-6&keywords=mobile+playset&dpPl=1&dpID=51OehWTKYlL&ref=plSrch

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo doslownie, na szpilkach,,,
    Ja myslalam, ze ciaza uzdrowila moje problemy z hemoroidami i szczelina odbytu (powstala po usunieciu hemoroida metoda barrona) ale niestety. Chyba przyczynily sie do tego zaparcia po zelazie i pierwsze ciezkie wyproznienia po porodzie.
    Mam wizyte u chirurga w sobote, dam znac co poradzil..

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatrzy...

Nie wie co mu jest z tym jedzeniem. Zaleciła badanie moczu i celuje w alergię pokarmową, ale widać było ze z braku innych pomyslow. Nie ma żadnych klasycznych objawów alergii. Przepisała Bebilon pepti i mam całkowity zakaz jedzenia nabiału. Pytam się jak długo mam tak czekać z tym jego niejedzeniem (a powiedziałam jej, ze je mniej niż polowe dobowego zapotrzebowania od trzech dni), to odparła tylko, ze mogę sobie jeszcze poczekać, bo nie stracił i nie jest odwodniony.

Zatokę skórną całkiem zabagatelizowała, mówiąc, ze jest niziutko, nie dała nawet skierowania do chirurga. Dobra, lekarzem nie jestem, ale czytałam ze wszystkie takie dziurki warto sprawdzic na usg. Biorąc pod uwagę fakt, ze jest tyci, tyci szansa - ale jednak jest - ze to ukryty rozszczep kręgosłupa, chyba nie zaszkodziłoby sprawdzic u specjalisty. Noż kurwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 15:25

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie wkurza w tych wszystkich karuzelach,
    Ze sa plastikowe i strasznie kiczowate
    Ja kupilam mobil nad lozeczko z ikei, sa to chmurki, bardzo ladne ale
    Jako ze mocowane do sufitu, my jeszcze nie zamocowalismy
    No i bez muzyki i poruszaja sie tylko jak potracisz reka.
    Chyba dokupie sobie nastepny na baterie, ale kicz mnie wkurza ;)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska
    Wspolczuje...

Wszyscy w domu :)
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ