Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska jej chodziło, że szczepienie w czwartek, a jest juz poniedziałek i jeszcze się utrzymują objawy...choć też już sam zawołał o jedzenie i troche wiecej poćmoktał..ale i tak jutro przejde, dla swojej spokojności

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Krakuska ok

Koska no właśnie u mnie pediatra stwierdziła ,że jak się urodził w 37tc to już się nie łapie a według mnie to nie prawda. A dlaczego macie darmowe 5w1 ?
Madziula ja wybieram 6w1, meningokoki i pneumokoki, jutro mamy pierwsze szczepienie. -
MoBo wrote:Z tego co piszecie to wasze dzieciaki już super aktywne i na matach i z główka, a moja poje i w kime uderza
czy mam się czymś martwić? Czy to za chwilkę przyjdzie?
No i ostatnia noc u nas powrót do 3xjedzonko.
MoBo, spokojnie. Twoja dzidzia jest chyba 3 tygodnie mlodsza, a Mieszek dopiero w tym tygodniu zaczął do góry zadzierać głowę i ją jako-tako trzymać leżąc na brzuszku. Na tym etapie każdy tydzien różnicy ma znaczenie, a co dopiero trzy!
poza tym maluszki rozwijają się naprawdę w różnym tempie.
Wiecie co...kupiłam zwykłą matę edu i byłam z niej dosc zadowolona, ale patrząc na to jak Mieszek ostatnio kopie nóżkami chyba zamówię jeszcze tą matę pianinko
MoBo lubi tę wiadomość
-
A my dzisiaj po skoku, który trwał bardzo długo, więc położyłam Arana na matę czekając aż zaprezentuje nowe zdolności, a on nic, kompletnie nic. Kopał tylko w pianinko i patrzył na zabawki, a to już umiał na etapie jak miał 3 tygodnie. Dotknął zabawek kilka razy i tyle a jeszcze parę dni temu je chwytał nieporadnie, trącał nimi, a swoją zabawkę małpkę trzymał za nóżki i trząsł, i wtedy grzechotała. Nie wiem, może zmęczony jest, ale chyba nie, bo niedawno wstał.
-
U nas akurat 5w1 jest refundowane ale to,dobrze bo jest bardziej zalecane dla dzieci ktore miały zoltaczke. A moja miała wyjątkowo długo zoltaczke. Wzw b dostała oddzielnie.
U mnie to pielęgniarka określiła ze nam sie za darmo należy. Druga protestowała ale na szczescie pierwsza ja uciszyła

-
Krakuska dzięki

Kurde bo mam te aplikacje na telefon co mi mówi co dziecko powinno robić w 2 miesiącu, no ale nie dokładnie kiedy, a jak mówisz jest różnica początkiem a końcem miesiąca.
Kurcze tu już ukończone 2 miesiące u wielu widzę
jak ten czas zasuwa
-
Nita wrote:MoBo, a co robisz z córką w ciągu dnia? Bawisz się z nią trochę czy ona tylko śpi? Masz jakąś matę edukacyjną albo szeleszczące książeczki? Kładziesz małą na brzuszku?
Nita tak mam mate do której dokleilam mnóstwo zabawek (takie mi fajne łańcuchy koleżanka na prezent dała że do wszystkiego mogę czyrkawki przyczepiac) i kładę ja tam ale ona no góra 15 minut na niej chce leżeć i nawet nie jest świadoma, że coś uderzyła ręką i że po coś może sięgnąć. Kładę ja na brzuszku i też znudzenie szybkie, pociągnie głowę że 3 razy, przewróci z boku na bok kilka razy a później leży jak klocek i tylko se gada do siebie.
Lubi patrzeć jak chodzimy, ale 10 minut i kima.
Jak chodzimy na spacer to teraz otwiera oczy i się gapi przez jakiś czas.
Więc ona w ciągu dnia nie jest aż tak aktywna i czekam aż się to zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:24