Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska ja też od czasu jak rehabilitowałam syna zachodzę w głowę dlaczego nie uczą tego np. na szkole rodzenia (choć może w jakiejś prywatnej uczą, w tych bezpłatnych pod patronatem min. zdrowia nie), dlaczego położne które przychodzą na patronaże nie mają tej wiedzy, przykłady można mnożyć
Choć z drugiej strony jest mnóstwo stron, filmików w necie gdzie ta prawidłowa pielęgnacja jest opisana, pokazana
Jest fajna książka pawła zawitkowskiego "mamo tato co ty na to" więc to też nie tak że jest to jakaś wiedza tajemna
No i prawda jest taka że nie jest to sprawa życia i śmierci
Każdy w końcu nauczy się siedzieć, chodzić tylko po co mamy to dziecku utrudniać jak można mu ułatwić i utrwalać te dobre nawyki na przyszłośćto tylko zaprocentuje
To tak jak z dorosłymi, jednego będzie bolał kręgosłup od złego siedzenia i będzie cierpiał a drugi pójdzie na rehabilitację, da sobie pomóc i go nie będzie bolało ale obaj będą żyć tylko jakość ich życia będzie innaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 21:15
milky way, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Krakuska, a jak juz bedzie starsze, to takie turlanie, ze rodzice trzymają za kończe np kołdry, w srodku maluszej i go tak przeturliwamy ja stoje po jednej stronie lozka, maz po drugiej i tak go turlamy, to do tej pory jest taki ubaw, np nie ma lepszej zabawy
Oczywiscie teraz tovjuz najlepsza zabawa jak gdzies wypadnie bokiem na miękkie łozkowszyscy tak sie smiejemy, poprosti zajebista zabawa
Krakuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj bylismy u ortopedy i powiedziala, ze źle go noszę, a trzymałam go tak jak zaleciła fizjoterapeutka, tak normalnie bokiem na "kołyskę". No ale tak jest źle, bo ściskam mu bioderka i powinnam go nosić pionowo przodem do świata albo przodem do siebie
Tak że widzicie, co specjalista to inna opinia...
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Podoba wam się styl Kate Middleton oraz jej dzieci, zwłaszcza małego księcia? Znalazłam dziś taką stronę z cudownymi ubrankami, mocno w stylu royal family
DLA dziewczynek też są cudne
http://www.mayoral.com/en/unitedkingdom/newborn-boys-300000000000113560--31 -
Nita wrote:Dziewczyny, u nas już prawie 8 godzin minęło od ostatniego siku i do tej pory sucha pielucha... Martwię się bardzo. Kiedy dzwonić na pogotowie?
Nita, Alicja zawsze w nocy mniej sika. wręcz przy tym pierwszym śnie (ok 6h) pieluszka jest całkiem sucha. nadrabia w dzień. -
MoBo wrote:Ej dacie fotografie tych pampersow mamia? U nas w aldi są jakieś mylove i chciałabym porównać.
(...)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fee1334f82b7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e3c14e8d3b5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ddb5bbd4bdd.jpgMoBo lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja tez jestem zła, ze nikt mi nie zwrócił uwagi, ze nie można nosić pionowo. Wręcz pokazali nam na SR, ze tak można
ja nie mowię, ze wpis na tamtej stronie jest zły. Tylko brakowało mi po każdym przykładzie jak jest cos zlerobione informacji jak to robic dobrze. Miłego weekendu
-
Milky u nas jest taka infolinia pogotowia non emergency gdzie można dzwonić i prosić o poradę o każdej porze dnia i nocy. Konsultant zadaje pytania i to on zadecyduje co dalej. Normalny numer na pogotowie też jest, ale to już w wiadomych przypadkach.
Konsultant powiedział, że oddzwoni lekarz. Aranowi robiły się już suche usta, mało ciumkał z piersi i był taki... Inny.
Rozumiem milky, że ty byś to olała, ja jednak nie olałam, bo 8 godzin bez mokrej pieluchy to pierwszy objaw odwodnienia. Lekarz zadzwonił i w tym czasie Aran zrobił łaskawie siku, po blisko 10 h. U nas do takiej sytuacji nigdy nie doszło i mam nadzieję, że się nie powtórzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 09:10
-
Haha Krakuska mam nadzieję że nie
w tym sezonie nie będzie jeździł bo wyjeżdża na pół roku a to tak jak z samochodem z roku na rok traci wartość. Oczywiście nie łudzę się że to koniec motocrossu za pewne za rok kupi nowy
Siedzę u fryzjera z farbą na głowie popijając latte i wcinają śliwki w czekoladzie chwilo trwaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:27
Nita lubi tę wiadomość