X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuch chłopak, Krakuska!
    A Ty dbaj o siebie, bo sama masz o kogo dbać, musisz miec siłę :)

Krakuska lubi tę wiadomość

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky- pediatra stwierdziła, ze to 6. piatki juz mu wyszły dawno. my tez liczymy te zeby po 100 razy, no i ewidentnie za piatkami wychodza białe zęby. ja wiem, ze to zeby stałe ok 6 lub 7 roku zycia maja wyjść... ale co zrobię skoro widze w jego buzi te 6 i lekarz ze zdziwieniem ale potwierdza. ...nie wiem co z tym robić :(

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, odwiedzilabym dobrego pedodontę i zrobiła zdjęcie panoramiczne, szczerze mówiąc.

polkosia lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska dziękuję za zdjęcia. Jednak się nie zdecyduję na te pieluchy.
    Dziś testuję pieluchy z Sainsbury's. Podoba mi się w nich to, że mają gumkę z tyłu i dzięki temu nie podwijają się na plecach.
    Współczuję refluksu. Mojej koleżanki syn ma zdiagnozowany refluks, ten kwaśny, jak u Miesia. Męczy się z tym okropnie. Oby Miesio z tego wyrósł.
    A Ty jedz! Ja też swego czasu nie jadłam jak Aran miał skok w 8 tygodniu, a potem chodziłam jak zombie, miałam bóle głowy i byłam odwodniona, słaba. Musisz mieć siłę synkiem się opiekować.

Krakuska lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza. Piszę sama ze sobą :D
    Śpicie czy się seksicie?

Aran dziś spał 5 godzin jednym ciągiem a mój lewy cycek się na to obraził i znów jest zastój :(

Wszystkiego najlepszego dla nas kobietki w dniu naszego święta :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani śpimy ani seksimy :D
    Ja po prostu dostałam 30min na wymoczenie się w wannie :D

To może Aran zacznie już spać po te 5h? Ja to nigdy jeszcze zastoju nie miałam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w cycach pustki od dwóch dni- za to mojemu dziecku zniknęły czerwone plamki z twarzy i machnął po 2 kupy dziennie,gdzie ostatnio był z tym problem.Widac mleko matki niekoniecznie mu sluzy;-P Spania brak,seksu też,bo mąż w pracy,siedzę na zalando i zamawiam bluzki benettona dla młodego w fajnych cenach,bo po 23-25 zł,oczywiscie na zaś tj.74-80 cm

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    A propos kolek, czy ktores z naszych pociech wyroslo juz z kolki? Moja niestety caly czas cierpi. Ostatnio przerzucilam sie na espumisan 100, mam wrazenie ze jest odrobine lepszy niz inne specyfiki.
    Krakuska, jak tam Twoj niejadek? U mnie raz lepiej raz gorzej, dzis znow gorzej. Zauwazylam, ze jak tylko siadam z nia i chce nakarmic to zaczyna plakac... ale siusia normalnie, kupe robi codziennie, ma duuuuzo energii na swoje histerie, wiec wyglada na zdrowa...
    no wlasnie, histerie.. poradzcie co robic, Hanka po kapieli przed snem strasznie placze, musimy dlugo ja tulic, zeby przestala i zasnela. Kapiemy wczesnie 18.30-19.00, ostatnia drzemke ma ok 17.30-18, w kapoeli mega spokojna. Lubi wode i moglaby siedziec w wanience z godzine, a jak tylko wychodzimy z lazienki ryk. Oczywiscie nie ma mowy o jakimkolwiek karmieniu...
    a tak w ogole, to probowalam po raz drugi rozpoczac wspolzycie i znow kicha. Bol, pieczenie, w kilku pozycjach tak samo :( Kojarze, ze ktoras rodzacych wczesniej dlugo dochodzila do siebie.. i nie wiem, czy isc z tym do lekarza, czy poczekac..

Magdaalena oczywiscie miało byc cytuj,a nie lubię..co do kolek- moj mały miał przez jakis czas problemy z brzuchem,choc nie wiem czy to była typowa kolka- brzuch napiety,prężenie,przeraźliwy płacz,ale nie trwało to jakoś dugo,bo po masażu,cieplej pieluszce i leżeniu na moim brzuchu przechodziło.Zaczelam podawać mu dość regularne espumisan100 i Dicoflor raz dziennie-problem zniknął!
    Ja dość długo dochodziłam do siebie po porodzie...straszne to było i szczerze to nie wiem czy zdecyduje sie na drugie dziecko wlasnie ze względu na te dolegliwości,bo to była chyba największa trauma ever.Na szczescie nie miałam problemu z powrotem do formy łóżkowej-po 6 tygodniach gin dał nam zielone światło,choc nie ukrywam,ze sie obawiałam...Blizna nadal oczywiscie jest,ale juz nie taka twarda,stosuje od samego porodu lacibios żel i powolutku działa

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoś zjadł o 6:30 i śpi już 3 godziny, może stwierdził ,że zrobi dzisiaj mamie Dzień Kobiet ;)

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Leoś postarał!
    Mój wstał po 7 żeby długo świętować :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja też nigdy nie miałam zastoju, to pierwszy raz. Boli. Chyba kapusta dziś pójdzie w ruch.

Polecam ten filmik dla dzieci. Jak na ekranie pojawiła się chmurka z kolorowym deszczem to Aran zaczął mi w tablet walić rączkami. Dostałam też palcem w oko ;D

https://youtu.be/rAhYv6NdmLo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:31

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Dzięki, ze pytasz. U nas była taka masakra, ze nawet juz nic nie pisałam. Po poprzednim ważeniu przytył tylko 110g przez dwa tygodnie ;/ Raz juz prawie jechaliśmy na IP, bo myślałam, ze sie odwodni, gdy nie jadł nic przez 8h. Na szczęście zjadł. Miał kilka dni niewytłumaczalnego płaczu non stop. No i doszliśmy z pediatrą do tego, ze to choroba refluksowa (nie zwykły refluks, tylko refluks mega kwaśny), który prawdopodobnie spowodował podrażnienie lub nawet zapalenie przełyku. Dalej walczymy. Zmieniliśmy mleko na Nutramigen Puramino, czyli super-duper hipoalergiczne (146zl za puszkę, Lol. Po refundacji 3 zł). Do tego debridat i probiotyki. Powiększyliśmy znacznie dziurkę w smoczku i zaczął jesc więcej. Dzisiaj na ważeniu okazało sie, ze przez ostatnie 5 dni przytył prawie 200g, co jest przełomem od chyba półtora miesiąca. Mam nadzieję, ze na dobre. Sama nic nie jem z tego wszystkiego.
    110g w 2 tygodnie??? Wspolczuje i tobie i maluszkowi... ja bylam na izbie po 3 dniach niejedzenia, ale delikatnie rzecz ujmujac lekarz stwierdzil, ze to my rodzice mamy problem, dziecko zdrowe (jedyne badanie jakie zaproponowal to mocz, ktory wczesniej mimo, ze lapany do woreczka wyszedl wzorowo..). Jedyne co nowego zaobserwowal to, ze ma sapke, co moze byc oznaka alergii. Musze pojsc tym tropem. U nas przyrosty troche sie poprawily, ale i tak w skali miesiaca wyszlo ok 600g. Jak twoj lekarz stwierdzil chorobe refluksowa i kwasny refluks? Synek mial jakies badania?

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie stwierdziła na podstawie książkowych objawów i doświadczenia. Mielismy tez robione podstawowe badania i usg brzucha zeby wykluczyć podłoże organiczne, wszystko w normie. Niby mozna jeszcze isc do gastrologa na ph-metrię, ale gastrolodzy i tak najczęściej przepisują hipoalergiczne mleko. Mam chyba fajną pediatrę, ona nie chcie go znowu ciągnąć po specjalistach, bo duzo przeszedł ostatnio u rożnych lekarzy i na rehabilitacjach. Ona nie panikuje, bo zrobił sobie zapas wagowy na poczatku i waży teraz 6500g. Od pewnej wagi dzieci tez juz nie tyją tak dużo. Zmieniamy teraz zwykły zagęszczacz na gastrotuss baby, zobaczymy...

W ogóle muszę przyznać, że mam fajną pediatrę. Wyobraźcie sobie, że babka dosłownie pisze do mnie smsy i dzwoni sama z siebie pytać jak tam Mieszko i ile zjadł. Mam nadzieję, że wie co robi z tym leczeniem i że to przyniesie jakiś skutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 17:58

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 - fajna fotka profilowa :)

Ja w końcu kupiłam Stasiowi poduszkę rehabilitacyjną, bo cały czas ma tą głowę spłaszczoną po bokach. I tak jest lepiej, bo jak się urodził to mu się dosłownie ta głowa zawijała w jedną stronę. Z góry jego głowa wyglądała jak ziarnko fasoli. Teraz już się w miarę wyrównały boki, ale za to są płaskie :/

Wrzucam Wam linka do ciekawej historii dot. karmienia piersią, którą wczoraj wrzuciła na bloga Mamaginekolog. Aż mi żal, że tak łatwo odpuściłam z tym karmieniem:

http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-historia-rodzinna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 21:06

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offtop:

Petycja za wywaleniem tego mizogina i oszołoma Korwina-Mikkego z europarlamentu:

https://secure.avaaz.org/campaign/pl/eu_toxic_mep_loc/?rc=fb&pv=205

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Maggie_31 - fajna fotka profilowa :)

Ja w końcu kupiłam Stasiowi poduszkę rehabilitacyjną, bo cały czas ma tą głowę spłaszczoną po bokach. I tak jest lepiej, bo jak się urodził to mu się dosłownie ta głowa zawijała w jedną stronę. Z góry jego głowa wyglądała jak ziarnko fasoli. Teraz już się w miarę wyrównały boki, ale za to są płaskie :/

Wrzucam Wam linka do ciekawej historii dot. karmienia piersią, którą wczoraj wrzuciła na bloga Mamaginekolog. Aż mi żal, że tak łatwo odpuściłam z tym karmieniem:

http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-historia-rodzinna/

Dzięki Kushina :-* To moj 2 miesięczny grubas:-) Dzis marudził wybitnie,ale po spacerze i kąpieli zasnął na 3 godziny,teraz obalił butle i oczka znów malutkie.Jutro szczepimy na rota,mam nadzieję,że nie będzie sensacji gorączkowo-żołądkowych..Btw jakieś fajne prezenciki od Waszych mężczyzn z okazji 8 marca?;-P

jej odbicie lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Dzięki Kushina :-* To moj 2 miesięczny grubas:-) Dzis marudził wybitnie,ale po spacerze i kąpieli zasnął na 3 godziny,teraz obalił butle i oczka znów malutkie.Jutro szczepimy na rota,mam nadzieję,że nie będzie sensacji gorączkowo-żołądkowych..Btw jakieś fajne prezenciki od Waszych mężczyzn z okazji 8 marca?;-P

Były, pewnie, że były kwiatki od męża, teścia, wujków. Nawet malutka dostała zabaweczki, a od taty grający projektor. Przetestowałam go więc przy wieczornym karmieniu, a ponieważ mała marudziła niesamowicie, owinęłam ją w woombie, zasnęła więc i co... Z okazji dnia kobiet malutka postanowiła świętować dzień dziecka i już na kąpiel się nie obudziła... ZONK

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier... Mały obudził się o 23. Nakarmiłam, przebrałam, odbiłam. Trochę postękał, popuszczał bąki i zasnął. A ja od 23 zasnąć nie mogę! Normalnie szlag jasny mnie trafia. Przewracam się z boku na bok, liczę owce, wymyślam marzenia i ch*j. Macie tak czasem? Mnie to normalnie rozpierdziela. On se śpi, a ja nie mogę... potem w dzień jestem nieprzytomna...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, u mnie to norma przy nocnym karmieniu, mała sobie smacznie śpi, a ja... Jak widać ;) A później sama padam o 20.00 ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od moich chłopaków oprócz kwiatów masaż <3 chyba w piątek sobie wykorzystam mój prezent :D

Na szczęście w nocy śpię jak zabita- ta zabita słysząca każdy stęk i jęk :D

Maggie_31, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ