X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakby Aran spał w ciągu dnia 3 godziny i więcej podczas jednej drzemki, to w nocy znów by się budził co 2 godziny lub częściej... Już kiedyś tak było, że miał dłuższe drzemki w ciągu dnia a potem w nocy był kłopot. Wprowadzałam rutynę każdego dnia, aby zaczął odróżniać dzień od nocy i teraz już wie, że dzień to dzień, jest jasno, są drzemki po około godzinę, półtorej. Nie budzę go. Sam wstaje. Za to w nocy jest cisza i ciemność, śpi 3-4 godziny jednym ciągiem, budzi się o około 7.30 i rozpoczynamy dzień.
    Czytałam kiedyś, że właśnie, żeby dziecko dłużej spało w nocy, należy patrzeć na to ile śpi w dzień. Skorzystałam z tej porady i opłaciło się, bo Aran zaczął więcej spać nocą. Oczywiście nie wprowadzałabym takich metod noworodkowi, bo przy noworodku nie ma żadnej rutyny. Nam aktualny schemat pasuje. Dostosowałam się do godzin drzemek Arana, mam czas dla siebie, mogę trochę poczytać, mogę posprzątać. Około 16 mamy też jedną wspólną drzemkę, do 17.30.
    Wiadomo, że każde dziecko jest inne i każde będzie podążać innym rytmem. U nas taki plan ma sens, Aran więcej śpi w nocy, ja jestem bardziej wyspana i szczęśliwsza. Oczywiście czasami zdarzają się noce, że się budzi co półtorej lub dwie godziny, jak za starych czasów :P na szczęście rzadko tak jest i z reguły i ja i dziecko jesteśmy wyspani.

jusci lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień długo śpi bo ma 2 drzemki po 2-3 godziny i jeszcze czasem zaśnie na pół godziny a w nocy budzi się koło 1 i 4 a o 7 już wstajemy.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych drzemek!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj kończymy dziś 3 miesiące :-) kurczę, ale to szybko zleciało...

Ja też zaczęłam pilnować Mikołaja i jak już się bawimy 1,5-2 godziny i zaczyna ziewać to kładę go spać. Śpi godzinkę i pobudka na cyca. I tak jemy, bawimy się, śpimy, jemy, bawimy się, śpimy. Czasem na odwrót :-)
    Ale zdarzają się też takie dni ze śpi naprawdę bardzo dużo. Budzi się tylko ja cyca i spać. Pobudka na cyca, z godzinka aktywności, spać. Cyc, spać. I tak prawie cały dzień przesypia. Ale w nocy nie ma problemów. Bez względu na to ile śpi w dzień, w nocy zawsze ładnie śpi
    (Choć jak to napisałam to dziś pewnie będzie impreza :-D )

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 9 a u nas już 3 kupa :D Antek chyba wie że mama nakupowała wczoraj pampersów na promocji ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję teraz toujoursy z lidla :) póki co zero przeciekow, choć my nie mamy rzadkich kup. Ładne grafiki!

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka w poniedziałek odsypiała weekend, jeździliśmy z zaproszeniami, więc sporo nowych twarzy, nowe widoki, ciągle rozbierana i ubierana, a drzemki tylko po kilka minut w samochodzie. Wszyscy byliśmy padnięci po weekendzie ;)

Na codzień drzemki są zazwyczaj do 1 godz., czasem zdarza się dłuższa. Czas aktywności, to max 2 godz., gdy widzę, że ziewa i kciuk coraz częściej ląduje w buzi kładę do łóżeczka, tam czasem karuzelka lub kołysanki i sobie zasypia :)

Ja nie narzekam, jak dłużej pośpi, mogę sporo zrobić w domu i mam czas dla siebie :) Jednak pilnuję, żeby jadła co 3 godz., więc nieco niechętnie ją budzę, gdy za długo śpi ;) U nas też na szczęście takie spanie w ciągu dnia nie wpływa na nocne spanie :)

Krakuska, testujesz toujoursy 3? Miałam 1 i 2 i takie sobie, sztywne i jakieś mniejsze w porównaniu do innych pieluch, ale dostaliśmy 3 i wyglądają zupełnie inaczej, są cieńsze, delikatniejsze i jakieś takie fajniejsze w środku, ale nie wiem jak z chłonnością, bo jeszcze nie zakładaliśmy.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 3 :) rzeczywiście są sztywniejsze od np. Dady, ale póki co dają radę. Ale to dopiero drugi dzień, wiec ciężko ocenić.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Ja testuję teraz toujoursy z lidla :) póki co zero przeciekow, choć my nie mamy rzadkich kup. Ładne grafiki!
    Spadłaś mi z nieba, bo planowałam je kupić i testować. Daj znać co i jak. Mają tą linię pokazującą czy jest kupa i siku? Może mogłabyś wkleić fotkę pieluchy, jeśli to nie problem?
    Ja nadal jestem na Mamia z Aldi, rozmiar 3, ale nie jestem zadowolona. 1 i 2 były znakomite, a 3 mi się nie podoba. Szukam czegoś innego.

A czy ktoś próbował Tescowych pieluch?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jak to sama pobrałaś sobie GBS?! To jakiś dowcip lekarza?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ratunku!!! Moje dziecko w dzień w domu spało łącznie 20 min. Jak usypiacie dzieci w ciągu dnia?

Isia u nas króluje wózek jako sprawdzony patent od jakiegoś czasu- próbowałam i w lozeczku go zostawiać,i sama sie z nim kladlam,i przy cycu...zaśnięcie na 15 min,potem oczy jak 5zl i marudzenie.Teraz wsadzam do wózka,przykrywam milutkim kocykiem,stawiam budę i robimy 4 rundy po mieszkaniu- zasypia od razu

Isia86 lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    MoBo da się to jakoś w skrócie opisać?

Baranosia jak twoj spi po 20 min to ta metoda by ci pomogla.
    W skrocie: sen lekki trwa 20 min po nim przechodzi sie w tzw gleboki sen. Caly myk polega na tym by dziecku pomoc w tym przejscu badz tez jezeli po chwili wybudza sie z tego glebokiego snu. Wiec jezeli wiesz, ze twoj wybudza sue regularnie ok 30 min to jestes przy nim i np cheile przed zaczynasz go jakby uspokajac swoja metoda np klepanie po pupie, glaskanie po glowie etc

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a jak te pieluchy się sprawdzają?pytam w kontekście kondycji pupy?bo ja po batalii z dwiema paskudnymi nadżerkami,które powstały po kwaśnych kupach,całej masie bepanthenu,wietrzenia i tetry dostałam zalecenie od lekarki,ze tylko pampers premium care i żadne inne.Dlatego używamy tylko tych i jest ok,ale paczka 4-ek,które nosi Micho kosztuje ponad 60 zł...

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo dzięki tylko u nas problem jest taki że on śpi dopóki ma cycka w buzi :/ dziś już mam nerwa bo męża znowu nie ma a ten mały Ancymon dwa razy mi już zasypiał i gdy tylko zabieram cycka to się budzi :/ dobrze że mama na chwilę wpadła to zdążyłam chociaż rosół wstawić żeby się gotował...

aszencja lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego pieluchy z Lidla odparzają, pół godziny i już cały tyłek czerwony więc kupiłam raz i nigdy więcej.

Wróciliśmy właśnie od lekarza bo Mały jest blady i sprawdziliśmy mu kontrolnie morfologie. Okazało się ,że ma anemię fizjologiczną i tylko mamy mu zrobić kontrolę za 2 tygodnie.

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia mój miał to samo. Ale nauczyłam go samodzielnego zasypiania właśnie metodą tracy hogg. Na początku schodzilo mi nawet 1,5h na uśpienie. Ale teraz max 10 min.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki.
    Daaaawno mnie tu nie bylo... po prostu nie nam czasu. z chłopakami non stop sama od 6 fo 17... jak chwila wolnego to sprzątanie itd.
    od miesiąca jazdy. chłopcy szczepienie- Szymon zaległe odra swinka różyczka... koszmar totalny. 5 dni pod 40 stopni nie do zbicia. infekcja w domu i do tego jego zabkowanie. wychodza mu 6!!!! a ma 2 lata....
    Bori w dzień spi w sumie ok godziny... w nocy budzi sie raz.
    Pozdrawiam Was serdecznie! Szczęśliwa - Szczęśliwego rozwiązania!
    a piszę- bo siedzę w poczekalni u dentysty;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f41968869779.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:15

baranosia, Werix, Martusiazabka, Izieth, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces spał 1,45h. Ale dopiero udało się po nakarmieniu, w otulaczu, smok w buzi, dźwięk suszarki i przytulony. Smoka wywalił ja odeszłam i po godzinie się obudził. Dałam znowu smoka przytuliłam i padł jeszcze. Nawet ja zdążyłam się kimnąć :D

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix poczytam o co tam chodzi :)

Cudek fajnie że się odzywasz! :* jakie cudne te Twoje chłopaki! Jak znajdziesz jeszcze chwilę np. znowu u dentysty to zawsze daj znać co u Was :)

asiam lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych waszych drzemkach to pękam z zazdrości. U nas 80% trwa 15-20 minut, jakieś 15% trwa 30 minut i max 5% do 40 minut (pewnie nawet mniej) Dłuższe tylko i wyłącznie na spacerze...Dobrze, ze wiosna idzie to będzie można dłużej na dworze siedzieć...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ