X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też spanie, jedzenie i zabawa, bo muszę wybudzać na jedzenie, nie wiem ile by spała, gdybym jej nie budziła ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    muszę wybudzać na jedzenie, nie wiem ile by spała, gdybym jej nie budziła ;)
    Zazdro ;)

Izieth lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, śpiące dziecko to nie dla mnie. No ok, w nocy fajnie jak śpi 3-4 godziny i mój już tyle przesypia, ale jakby mi w dzień cały czas spał, to bym chyba oszalała. Jestem fanką żywego, rozgadanego dziecka ;) mój właśnie dzisiaj śpi cały dzień, jest taki spokojny, cyc i już spać, a ja go wolę w jego starym wydaniu - radosnego chłopczyka ciekawego świata :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ale dziecko w tym wieku powinno spać
    podają że optymalnie dla 3 miesięcznego dziecka czas czuwania to 8h to daje 16h snu na dobę więc siłą rzeczy musi spać w dzień :)

Izieth lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój to chyba ewenement :D dziś nie spał ciągiem dłużej niż 30min. Były tylko 4drzemki po max 30min

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój opracował nowy plan działania. Najpierw uwielbiał być na rękach teraz woli leżeć najlepiej na przewijaku a po drugie jak wcześniej nie dało się go położyć na brzuchu na dłużej to teraz ledwo go położę i już zasypia na 2-3 godziny.

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky po kolejnym twoim wpisie widzę że mamy taki sam pogląd na wychowanie :)

U nas przewijał to hit nad hitem zwłaszcza jak pielucha jest ściągnięta :) na przewijaku mamy najciekawsze rozmowy :)

milky way lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tyle śpi Kalina, ale jakby na przykład miał w dzień spać na przykład 3-4 godziny ciągiem to bym oszalała. A tak w ogóle to ostatnio spał w nocy 4.5 godziny za jednym zamachem i obudził się głużąc i wołając mnie, a ja się obudziłam z piersiami okropnie bolącymi, twardymi jak kamienie i strasznie się lało mleko. Nigdy nie miałam tak długiej przerwy w karmieniu i jednak wolę krótsze drzemki, 3-3.5 godziny w nocy mi pasuje na razie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mające pierwszy raz poporodowy za sobą: robiłyście to przy śpiącym dziecku czy w osobnym pokoju?
    Ja nadal nic, nie wiem jak się za to zabrać, a i też nieszczególnie mi się chce. Seks chyba dla mnie umarł :/ czy to normalne? W ogóle strasznie zdziadziałam po porodzie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita cale zycie nie bedziesz miec niemowlaka i z kazdym tygodniem rytyna i czas spania w nocy bedzue sie stopniowo zmieniać, a cycki sie przyzwyczaja :)
    Teraz ja uwazam, ze jak dziecko ma raz na jakis czas dluzsza drzemke w ciagu dnia to tez nic sie nie dzieje, bo moze akurat cis musi odespac, my tez nie jesteśmy jak maszyny i raz sie nie chce spac, a innym razem z lozka ciezko wyjść, badz tez drzemke w ciagu dnia strzelic.

milky way lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spał w łóżeczku obok :D
    U mnie dziś śluz płodny chyba okres się zbliża :(

Maggie_31 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna długa drzemka to obowiązkowo w ciągu dnia, bite 3h czasem 3.5
    Jak gdzieś jedziemy to wiadomo że wtedy nie i widzę po niej że ją to wybija z rytmu jak ma kilka krótkich drzemek
    A reszta to już jak wyjdzie, zależy o której wstanie, czy jest spacer wtedy oprócz tej długiej ma albo jeszcze ze 2 po 1h albo jedną dłuższą

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to moj na pewno nie śpi 16 godzin na dobę. Myślę, że tak z 10 do 12. W dzień mało śpi, ucina sobie tylko krótkie drzemki, no chyba że idziemy na spacer. Za to o 20 pada jak kamień i śpi do ok. 2 w nocy. Wtedy ja mam "wolne" i do ok. 23 zajmuję się sobą :D W sobotę nawet obejrzeliśmy z mężem film 2h w całości ;)

Nita, co do Twojego pytania o seks to u nas był na razie tylko 1 raz w walentynki i randka odbyła się w innym pokoju niż ten, w którym spało dziecko ;) Jakoś by mi było chyba głupio tak przy dziecku, nie mówiąc o tym, że bałabym się go obudzić :D I jak tu się wyluzowac ;) Za to obecności psa się nie krępuję:P :P

Nita lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały już okres... czy następny przyszedł wam normalnie? Tj w terminie?
    Heh, głupia sprawa. Takie plamienie... tak jakby okres miałam od 1 lutego. 4 dni. Potem typowo płodny śluz też był. A teraz wychodzi na to ze już jest 34 dzień cyklu. I nic? W między czasie był tam jakiś seks... i chyba powinnam się martwić? :-D
    Czy to normalne i takie nieregularne cykle teraz będą?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, może będziesz pierwszą z naszego grona w ciąży? :P (żarcik). Słyszałam, że po porodzie cykle bardzo często bywają mocno nieregularne i chyba kilka miesięcy potrzeba, żeby zaczęły być w miarę regularne.
    Wymazałam się żelem aloesowo-różanym, pięknie pachnie i bardzo nawilża. Moje dziecię chrapie obok, ja też uciekam spać. Spokojnej nocy :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina zazdroszczę takiej drzemki w dzień. Kiedyś Antek też tak spał w dzień ale mu się odwidziało :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no jest to mega wygodne bo wszystko można zrobić :) i nawet samemu się zdrzemnąć, mam nadzieję że to prędko nie minie :D
    U nas to chyba genetyczne haha syn miał taki sam rytm spania
    On do tej pory jak zdarzy mu się drzemka w domu w weekend to potrafi spać 2-3h, w przedszkolu też zwykle zasypia na 1-1,5h a ma prawie 4lata

82doroeqdnooy9dr.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tu jest interesujacy artykul jak nauczyc/pomoc dziecku miec dluzsza drzemke w ciagu dnia. Poprostu niektore dzieci jak sie wybudza w cuagu dnia to nie potrafia znow zasnac, wybudzanie jest w okresie pierwszych 20-40 minut snu i gdy sie wtedy jest przy dziecku i go 'utuli' znow do snu to wtedy dziecko moze i 4 godziny spac bo wpadnie w glebszy sen

http://www.babysleepsite.com/sleep-training/wake-to-sleep-help-baby-short-naps/

Oczywiscie nie nalezy tego stosowac z kazda dziecka drzemka.
    Ja np. chce zeby po 12 miala jedna 2 godzinna drzemke i zeby jej to weszlo w naweyk bo tak z reguly funkcjonuja tez w zlobkach. Jak dla mnie ten artykul ma sens bo wlasciwie sprawdza sie jak obserwuje moja corke.

jusci, Dotty84 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z małym śpiącym obok w swoim łóżeczku. Ale że i tak zmieściłam może z 3 cm to za długo to wszystko nie trwało.

My mamy rytm jedzenie, zabawa spanie. Łacznie w ciągu dnia robi sobie 4 drzemki po 1h, czasem dłuższe, ale max do 2h. Staram się go obserwować i tak po 2h aktywności robi się już marudny i ziewa. Wtedy biorę go do sypialni, kładę do łóżeczka, czytam książkę i czekam. Często marudzi zanim zaśnie, czasem płacze ale usypiam metodą tracy hogg.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo da się to jakoś w skrócie opisać?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ