Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie, śpiące dziecko to nie dla mnie. No ok, w nocy fajnie jak śpi 3-4 godziny i mój już tyle przesypia, ale jakby mi w dzień cały czas spał, to bym chyba oszalała. Jestem fanką żywego, rozgadanego dziecka
mój właśnie dzisiaj śpi cały dzień, jest taki spokojny, cyc i już spać, a ja go wolę w jego starym wydaniu - radosnego chłopczyka ciekawego świata
-
Mój tyle śpi Kalina, ale jakby na przykład miał w dzień spać na przykład 3-4 godziny ciągiem to bym oszalała. A tak w ogóle to ostatnio spał w nocy 4.5 godziny za jednym zamachem i obudził się głużąc i wołając mnie, a ja się obudziłam z piersiami okropnie bolącymi, twardymi jak kamienie i strasznie się lało mleko. Nigdy nie miałam tak długiej przerwy w karmieniu i jednak wolę krótsze drzemki, 3-3.5 godziny w nocy mi pasuje na razie.
-
Dziewczyny mające pierwszy raz poporodowy za sobą: robiłyście to przy śpiącym dziecku czy w osobnym pokoju?
Ja nadal nic, nie wiem jak się za to zabrać, a i też nieszczególnie mi się chce. Seks chyba dla mnie umarłczy to normalne? W ogóle strasznie zdziadziałam po porodzie.
-
Nita cale zycie nie bedziesz miec niemowlaka i z kazdym tygodniem rytyna i czas spania w nocy bedzue sie stopniowo zmieniać, a cycki sie przyzwyczaja
Teraz ja uwazam, ze jak dziecko ma raz na jakis czas dluzsza drzemke w ciagu dnia to tez nic sie nie dzieje, bo moze akurat cis musi odespac, my tez nie jesteśmy jak maszyny i raz sie nie chce spac, a innym razem z lozka ciezko wyjść, badz tez drzemke w ciagu dnia strzelic.milky way lubi tę wiadomość
-
U nas jedna długa drzemka to obowiązkowo w ciągu dnia, bite 3h czasem 3.5
Jak gdzieś jedziemy to wiadomo że wtedy nie i widzę po niej że ją to wybija z rytmu jak ma kilka krótkich drzemek
A reszta to już jak wyjdzie, zależy o której wstanie, czy jest spacer wtedy oprócz tej długiej ma albo jeszcze ze 2 po 1h albo jedną dłuższą -
nick nieaktualnyHmm, to moj na pewno nie śpi 16 godzin na dobę. Myślę, że tak z 10 do 12. W dzień mało śpi, ucina sobie tylko krótkie drzemki, no chyba że idziemy na spacer. Za to o 20 pada jak kamień i śpi do ok. 2 w nocy. Wtedy ja mam "wolne" i do ok. 23 zajmuję się sobą
W sobotę nawet obejrzeliśmy z mężem film 2h w całości
Nita, co do Twojego pytania o seks to u nas był na razie tylko 1 raz w walentynki i randka odbyła się w innym pokoju niż ten, w którym spało dzieckoJakoś by mi było chyba głupio tak przy dziecku, nie mówiąc o tym, że bałabym się go obudzić
I jak tu się wyluzowac
Za to obecności psa się nie krępuję
Nita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które miały już okres... czy następny przyszedł wam normalnie? Tj w terminie?
Heh, głupia sprawa. Takie plamienie... tak jakby okres miałam od 1 lutego. 4 dni. Potem typowo płodny śluz też był. A teraz wychodzi na to ze już jest 34 dzień cyklu. I nic? W między czasie był tam jakiś seks... i chyba powinnam się martwić?
Czy to normalne i takie nieregularne cykle teraz będą?
-
Martusia, może będziesz pierwszą z naszego grona w ciąży?
(żarcik). Słyszałam, że po porodzie cykle bardzo często bywają mocno nieregularne i chyba kilka miesięcy potrzeba, żeby zaczęły być w miarę regularne.
Wymazałam się żelem aloesowo-różanym, pięknie pachnie i bardzo nawilża. Moje dziecię chrapie obok, ja też uciekam spać. Spokojnej nocyMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Baranosia no jest to mega wygodne bo wszystko można zrobić
i nawet samemu się zdrzemnąć, mam nadzieję że to prędko nie minie
U nas to chyba genetyczne haha syn miał taki sam rytm spania
On do tej pory jak zdarzy mu się drzemka w domu w weekend to potrafi spać 2-3h, w przedszkolu też zwykle zasypia na 1-1,5h a ma prawie 4lata -
Dziewczyny tu jest interesujacy artykul jak nauczyc/pomoc dziecku miec dluzsza drzemke w ciagu dnia. Poprostu niektore dzieci jak sie wybudza w cuagu dnia to nie potrafia znow zasnac, wybudzanie jest w okresie pierwszych 20-40 minut snu i gdy sie wtedy jest przy dziecku i go 'utuli' znow do snu to wtedy dziecko moze i 4 godziny spac bo wpadnie w glebszy sen
http://www.babysleepsite.com/sleep-training/wake-to-sleep-help-baby-short-naps/
Oczywiscie nie nalezy tego stosowac z kazda dziecka drzemka.
Ja np. chce zeby po 12 miala jedna 2 godzinna drzemke i zeby jej to weszlo w naweyk bo tak z reguly funkcjonuja tez w zlobkach. Jak dla mnie ten artykul ma sens bo wlasciwie sprawdza sie jak obserwuje moja corke.jusci, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
My z małym śpiącym obok w swoim łóżeczku. Ale że i tak zmieściłam może z 3 cm to za długo to wszystko nie trwało.
My mamy rytm jedzenie, zabawa spanie. Łacznie w ciągu dnia robi sobie 4 drzemki po 1h, czasem dłuższe, ale max do 2h. Staram się go obserwować i tak po 2h aktywności robi się już marudny i ziewa. Wtedy biorę go do sypialni, kładę do łóżeczka, czytam książkę i czekam. Często marudzi zanim zaśnie, czasem płacze ale usypiam metodą tracy hogg.