X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy :) tropiki tutaj macie normalnie :D

Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy w iec na 100% bede w styczniowkach . Jak cos to mnie wypisz z listy poczatkowej . Ale i tak bede tu zagladac :)))

Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala :P
    Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic :/

Szarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, u mnie tez już od dawna zaczyna wychodzić.
    Ja już nosze ciuchy ciążowe bo w inne się nie mieszczę niestety.
    Są jak wybawienie <3

• Nulka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie kamufluje na wszystkie sposoby jak idzie :D ale ostatnio M. tak na mnie spojrzał i stwierdził, że nie ma pojęcia jak to ukryć jeszcze miesiąc przed mamą :P Na razie PKO działa sprawnie (oby sie tendencja utrzymała) bo w poniedziłek złożony wniosek we wtorek dzwonił rzeczoznawca i dziś był obfocić nasz domek za dwa dni dostarczy dokumentacje do analityka i tu nie mam pojęcia ile moga leżeć bo PKO rozpatruje do miesiąca

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati nie mów hop! Może jednak grudzień - jak Cie tak chyci, bo się przejesz na Wigilię np ;)

Ja pewnie będę na listopad, bo cc druga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 15:31

cati lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, ja tak samo! Wszystkie moje spodnie już mnie uciskają i zaopatrzyłam się w leginsy ciążowe które sa moim wybawieniem! Jeszcze taka piękna pogoda więc można latać w sukienkach a to najlepsze wyjście! :D

http://iv.pl/images/69074633782138362008_thumb.jpg

http://iv.pl/images/79263857471865398719_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 15:36

Aga., cudek2, Nulka, Szarlotka123, Isia86, brylancik lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakie brzuszki! <3
    U mnie nic nie widać, chyba że się najem :D

cd9bvfxmflz35nej.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki. U mnie tez nie widać. Mozetroche pod prysznicem jak sie mięśnie rozluźniają, ale podobny to miałam przed okresem jak mi sie woda zatrzymywała. Mój M mówi, ze on juz czuje pod ręka, ze brzuszek jest inny tym bardziej, ze reszta ciała schudła - szczególnie nogi i tyłek. Śmieje sie z niego dzisiaj żeby nie krzyczał na ciężarna zonę ( cos sobie żartowaliśmy) to mi powiedział, ze ciężarna to moze będę za miesiąc albo dwa a na razie to jestem wychudzona i ewentualnie zaciazona a nie ciężarna :) ale pięknie te wasze brzuszki wyglądają nie moge sie napatrzeć :) dzisiaj na pobraniu krwi bardziej zaawansowane ciężarówki podglądałam:)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serducho! 171/min to juz 11 tydzien, nie mam wymiarow bo lekarz mowi ze nie chcial dzidzi meczyc i tylko serduszko badalismy. Boze jaka jestem sZczesliwa !<3 termin ciagle taki sam czyli 3grudnia.Dzidzius do mnie machal! Jak cudownie <3

Czyli wniosek taki ze mi objawy juz ustepuja:D

Werix, Nulka, Chamomilla, baranosia, Szarlotka123, Koska 88, milky way, cudek2, kalina123, paradise, Izieth, Kokardka44, RedLady, Jagodam, polkosia, Isia86, monaaa85 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wow jaki brzuch :) ja pewnie gdybym się ubrała tak obciśle to bym miała podobny, zwłaszcza w drugiej połowie dnia
    ale ubieram się luźniej, już mi się ciuchy kończą
    w jeansy normalnie się mieszczę, nic mnie nie ciśnie ale już rajstopy i legginsy mam ciążowe bo zwykłe uwierają

82doroeqdnooy9dr.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, ja mam problem z bluzkami bo zawsze nosiłam obcisłe góry a luźniejszy dół przez moją figurę :) Zawsze byłam chuda na górze, a tyłek wielki haha :D Dlatego też niezbyt wiele mam luźnych koszulek :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, jak sie ciesze :) czekalam na tak dobre wiadomosci! :)

palma lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla uwierz mi że odrazu odżyłam :D udało mi sie lekarza namowic na wizytę za 3 tyg a nie za miesiąc:D więc jest ok

Chamomilla, Aga., cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, powinnaś teraz dostać porządnego kopa za stresowanie siebie i maluszka!
    a nie mówiłam? Czy ja nie mówiłam?!
    Cieszę się, ze wszystko ok i się przekonałaś <3
    Alexis, faktycznie brzuchol :D U mnie nie aż tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:24

• palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka no powinnam powinnam:D moj D pewnie powie to samo jak się dowie ze jest ok a ja tak się stresowałam. Teraz ide grzecznie leżeć i zjem cos dobrego i zdrowego dla dzidzi:D

Szarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PALMA!
    Nawet nie wiesz, jak baaaardzo się cieszę!

0yahoo.gif

palma lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma super! Mi gin kazał przyjść dopiero za miesiac, ale gdzie ja tyle wytrzymam ;) Ciagle sie boje i mam obawy, chociaż staram się być dobrej myśli. Zastanawiam się czy mój brzuch się robi już ciażowy czy po prostu jestem gruba, ale dziś to mnie wywaliło, to dopiero 7tydz2dz

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie udało zjeść dziś pyszne mięso ! Cielęcine po japońsku. Mniam. Migrena okropna.
    Szarlotko, jeśli chodzi o te bóle to czuje sie tak jakby ktoś mnie szczypal i ciągnął za macice. Potrafi tak pare razy szarpnac, zgiąć mnie w pół i przestać. We wtorek pogadam z lekarka jak mogę temu ulżyć , migrenie i krzyżowi również, bo do pracy muszę chodzić. Chociaż chętnie przelezalabym pare dni.
    Palma, mam nadzieje ze już panikować nie będziesz :* witam nowe mamusie i cieszę sie ze wciąż nas przybywa :D
    Nie będzie dziś żadnych zdjeć? :(

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam to samo ale mnie się to utrzymuje już cały dzień..
    Trochę poboli, przejdzie i za godzinę, dwie wróci..
    Nie mam żadnych plamień i czuje, ze to macica nie podbrzusze dlatego mam nadzieje, że to nic złego.

• brylancik Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózeczek śliczny, ja choruje na szarość zawsze można jakąś jaskrawą kołderkę w blue albo róż w zależności od płci. Planuje więcej dzieci, także chciałabym coś uniwersalnego. A ten jest śliczny. Cena kosmiczna.

Widzę, że jest poruszony temat karty ciąży też jej nie mam do kiedy trzeba ją założyć, bo już byłam u ginekologa, i w szpitalu i nic nie mama.

Kolejny temat jaki widziałam to daty z obliczeń i z usg.
    Z obliczeń od 20.XII-23.XII a z USG 24.XII dużej rozbieżności nie ma.
    I muszę się zgodzić, z Polkosią, z tym prezentem to straszna lipa;p
    polkosia wrote:
    Klementynka miała OM 10.10, a USG 15.10, a urodziła się 13.10 ;) A teraz mam OM 24.12, a USG jeszcze nie wiem, ale wg owulacji 31.12, więc może uda się nie w te świąteczne dni. Z resztą to przypał dla dziecka, na święta jeden prezent, bo łączony z urodzinami, e tam! Chyba nie chcę rodzić w styczniu, bo wtedy będzie rocznikowo 2 lata różnicy.
    Szarlotka123 wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/wozki-gleboko-spacerowe/p/quinny-moodd-gleboko-spacerowy-grey-gravel-6652.php
    Ten czerwony <3 Ale jest raczej za drogi więc rozglądam się za innymi ale tego typu ;)
    A to mnie też, nawet jakoś jeść.. Zjadłabym coś ale na nic nie mam ochoty ani smaka..

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brylancik Kartę ciąży można chyba założyć od 9 tygodnia ciąży, przy becikowym tak musi być że było się od tego 9 tyg ciąży pod opieką lekarza , choć moja siostra już miała w 8 tygodniu kartę założoną nie wiem od czego to zależy , ja już jestem w 6 tygodniu ciąży jak już pójdę do mojej nowej Pani gin po raz pierwszy będę u niej , to będzie początek 8 tygodnia i wtedy od razu pewnie kartę mi założy ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 17:11

brylancik lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ