Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie te bóle macicy.. Lekarz mi mówił, że mogą być i, że może im towarzyszyć lekkie plamienie- wszystko się zgadza ale jednak strach jest. Mam cały czas na szczęście słowa lekarza, że to przez rozciąganie macicy. Podobno im większy bobas tym większy ucisk i ból.. Najgorzej jest jak leży głową w dole.. A mnie mój dzisiaj uszcześliwił, kupił mi frytki, cheesburgera i kurczakburgera
cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość
-
a ja +2 kg
ja sie boję co będzie dalej... mój synek cała ciążę był głowa w dół (a juz na pewno na każdym USG
) i serio nie pamiętam czy mnie cos bolało czy nie...
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja z jakieś 1.5 kg na plus, nie ma tragedii na razie i też dziś maca na obiad miałam
nulka mój synek odwrotnie, ani razu nie widziałam go głową w dół, całą ciążę siedział na pupie i tak pozostał do porodu, dlatego miałam cc
ja sobie bóli nie przypominam żadnych, czasem coś mnie zakuło ale w ogóle nie kojarzę żeby mnie brzuch bolał, teraz też mnie w ogóle nie boliWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 15:53
-
Ja nie lubię wagi mojego pokazuje o 0,5kg więcej jak moja domowa
Dziewczyny tak się zastanawiam, bo wg om jestem w 12t4d a według owu i USG 10t4d na prenatalne zapisałam się właśnie według tej drugiej daty i się zastanawiam czy nie będą się czepiać...Magduullina lubi tę wiadomość
-
kalina123 wrote:ja z jakieś 1.5 kg na plus, nie ma tragedii na razie i też dziś maca na obiad miałam
nulka mój synek odwrotnie, ani razu nie widziałam go głową w dół, całą ciążę siedział na pupie i tak pozostał do porodu, dlatego miałam cc
ja sobie bóli nie przypominam żadnych, czasem coś mnie zakuło ale w ogóle nie kojarzę żeby mnie brzuch bolał, teraz też mnie w ogóle nie boli
U nas tez całą ciążę ułożenie miednicowe i cc. W pierwszej nie bolał mnie brzuch. Teraz boli. Ja tłumacze sobie, że to blizna. ..no bo minęło nie za dużo czasu od cięcia, ale byłam przed zajściem specjalnie na usg 4d żeby ją sprawdzić, no i lekarka mówiła, że ładna, bez zrostow i równa na całej długości.Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się zapisywałam według daty z OM ale u mnie wychodzi wszystko tak jak powinno. Tyle, że ja powiedziałam, że jestem w 10 tc a miałam skończony 9t4d więc chyba dobrze zrobiłam?
Kompletnie się na tym nie znam więc nie pomogę ale wydaje mi się, że nie powinni mieć wątówMagduullina lubi tę wiadomość
-
Faktycznie ja tez mialam jeszcze zlecenie na grupę krwi i antyciała RH-. Rtg robilam jeszcze nie wiedzac ze jestem w ciazy, ale bylo to rtg punktowe zęba +fartuch na cale cialo, więc dentysta powiedział mi że to takie promieniowanie jak sloneczne.
Czepiac sie nie powinni bo przeciez wazne by bobas mial powyzej 4,5 cm.Magduullina lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarz ma szczęście sam wylicza kiedy powinnam się u niego pojawić na podstawie danych z OM oraz długość CRL z ostatniego USG. Ja jestem tydzień do tyłu z OM bo miałam długie cykle :34-36 dni. I lekarz sam powiedział, że najlepiej będzie jak przyjdę w danym tygodniu.
Magduullina, Izieth lubią tę wiadomość
-
Aaa, mam jeszcze pytanie. Jak wam wpisują termin porodu - mi z usg wyszedł na 8.12 a z OM na 30.11- ale ja chciałabym aby uwzględniać ten późniejszy, bo nie chce leżeć w szpitalu przez tydzień lub dłużej na darmo...A żaden lekarz nie da mi zwolnienia dłużej jak do terminu porodu. Jak jest u Was?
-
polkosia wrote:Powinno się liczyć skończone tygodnie. U mnie lekarz kazał iść wg USG, bo mam dokładnie 2 tygodnie różnicy, także dopiero pod koniec czerwca.
-
nick nieaktualny
-
Emilka, raczej nie zatrzymają Cię w szpitalu, o to się nie martw. Jak KTG jest prawidłowe, to musisz tylko codziennie się stawiać
A prawda jest taka, że ten termin nie jest święty i jak powiesz, że z USG ciąża jest młodsza, to tym bardziej.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Podobno najbardziej dokładny PTP jest z USG wykonanego między 7 a 11 tc. Ja idę w przyszłym tygodniu na dobre USG i będę się trzymać daty właśnie z tego.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny