X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RTG odpada.
    Są te fartuchy osłaniające niby, ale ja bym nie ryzykowala. Zawsze z resztą musisz podpisać papier, że nie jesteś w ciąży. Pamiętam jak po wypadku samochodowym, byłam strasznie poturbowama i w mega szoku, to było przed Wigilia, wzięli mnie karetka do szpitala i pierwsze co to rtg ręki bo słuchnieta jak balon i kolana.
    Po pierwszym zdjęciu pytam kobiety dlaczego nie dostałam fartucha- w końcu młoda kobieta w wieku rozrodczym itd... a ta myślałam że zemdleje. Chyba z 10000000 razy pytała czy nie jestem w ciąży i ze przeprasza. Masakra. Swoją drogą powinni pytać od razu albo robić test ciążowy albo hcg. W szpitalu to 10 min. A dopiero potem pezystepowac do badań jak nie ma zagrożenia życia.

Zaliczyłam takiego pawia przed chwilą. ... rany Julek. Mój organizm nie przyjmuje nic zdrowego :( zjadłam jabłko. Po pół godzinie targanie. No szarpalo mną z 15 min.
    Najchętniej to bym do KFC pojechała i wpierdzieliła z 4 longery z majonezem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:35

Szarlotka123, Magduullina lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek, mam to samo. Zdrowego jedzenia czy normalnego obiadu nie- tylko kfc i mc mi wchodzi..

cudek2, Isia86, Magduullina lubią tę wiadomość

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty moje bąbelki mają się dobrze serducha biją :) jeden ma 1,59 cm a drugi 1,64cm :) ostanie parę dni troszkę miałam jasno brązowego śluzu na papierze ale lekarz mnie uspokoił ze nie ma żadnych krwiakow i ze to od powiększania się macicy i ze mogę tak mieć do 12 tygodnia :) bardzo się ciesze ze jest dobrze :)

cudek2, Szarlotka123, Koska 88, baranosia, paradise, kalina123, Nulka, Chamomilla, Kushina, polkosia, Isia86, monaaa85, Magduullina, Izieth, kwiatuszek12345, palma, RedLady, ScarlettKate, Martosza83 lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa, świetne informacje :D Pięknie rosną :)
    Szczęśliwa Mamusia, no chyba najlepiej spać na miejscu. Czasami żałuję, że się tam nie zatrudniłam xD

Polarisa90, cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałyscie wtedy o bobie! No i mówię do męża "kochsnie,błagam - muszę mieć bób na kolacje ". No i pojechał. Nie było go 2h!!! Wrócił jak zbity pies. Mówi, byłem w 8 sklepach i 3 supermarketach. Nie ma bobu.
    Następnego dnia kolega z pracy mu powiedział że w sklepie na jego osiedlu takim małym jest i on po pracy specjalnie tam pojechał. Dostał ten w puszce. Dumny wrócił do domu - mina przeszczesliwa! Sprostal zadaniu. Patrzę - 4 puszki. Zrobiłam. Zjadłam cała. Po godzinie - wc.
    No i efekt taki, że nie mogę nawet patrzeć w kierunku tych puszek. Więc stoją z boku w spiżarni i czekają na lepsze czasy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/175f6711ab93.jpg

Mój misiek się śmieje.... ale trochę przez łzy. Nie mam już smiałosci o nic go do jedzenia prosić ;)

Szarlotka123, Nulka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic.. Ja wczoraj wybłagałam mojego o polędwiczki (wiecie, wczoraj Piątek).. Miałam takiego mega smaka na nie, więc on sobie kupił rybę. Zjadłam jedną, pół drugiej.. Nawet nie chcecie widzieć jego miny jak mu powiedziałam, że mógł mi zamówić jednak tą rybę bo polędwiczki są nie dobre.

cudek2, Nulka, Magduullina lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że nie tylko mi takie jedzenie dobrze wchodzi :D mama mnie straszy że jak tak będę jadła to przytyję 50kg ;)

cudek2, Szarlotka123, Magduullina lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak rzygam, że jestem na razie na minusie (-2,5kg).
    W pierwszej przytyłam 17 kg! A prawie nic nie jadlam!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stoi w miejscu, może też byc opcja, ze się zepsuła xD

cudek2, Magduullina, Izieth lubią tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    I jak sie czujesz? Plamienie ustalo? Mam nadzieje ze wszystko dobrze. Ja dzis z rana tez brazowy sluz :( w ostatnia sobote bylo to samo, nie da sie nie martwic normalnie

Odpoczywam, leze i nic nie robie. Jest jeszcze troche brazowej wydzieliny ale bardziej w srodku bo narazie na papierze nic nie ma. Oby sobie juz poszlo i nie wrocilo. Zamiast w czwartek ide we wtorek na wizyte. Zwariuje za nim poczuje ruchy dziecka i troche wyluzuje wtedy.

Magduullina lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Perl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak rzadko tu ostatnio zaglądałam bo jak czytam wpisy dziewczyn które straciły swoje maleństwa to łapałam strasznego dola... A tu dziś rano obudziłam się z brązowym dużym plamieniem. Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał mi się zjawić na oddziale żeby mógł mnie odrazu zbadać. No i skończyłam na patologii ciąży z podejrzeniem poronienia. Ale na usg z dzieckiem było wszystko dobrze, serduszko biło, no i lekarz stwierdził że chyba będzie chłopak.

Magduullina, Martosza83 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kiki357 Nowa

Wysłany: 14 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży zgubiłam 4 kg. Nie jestem zachwycona bo mam niedowagę, pielęgniarka przy ważeniu pocieszała mnie, że to na pewno nadrobię.
    Ja teraz największego smaka mam na owoce i warzywa. Nie mogę patrzeć na fast foody i słodycze. Ostatnio herbata z cukrem była dla mnie za słodka. Mięso zaczęło mi nawet smakować (od małego jadałam je zawsze niechętnie).
    Teraz zamiast pisać magisterkę i projekty na zajęcia to siedzę i zastanawiam się co kupić dla dziecka. Miłego dnia :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Dziewczyny, tak rzadko tu ostatnio zaglądałam bo jak czytam wpisy dziewczyn które straciły swoje maleństwa to łapałam strasznego dola... A tu dziś rano obudziłam się z brązowym dużym plamieniem. Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał mi się zjawić na oddziale żeby mógł mnie odrazu zbadać. No i skończyłam na patologii ciąży z podejrzeniem poronienia. Ale na usg z dzieckiem było wszystko dobrze, serduszko biło, no i lekarz stwierdził że chyba będzie chłopak.
    Kochana jak dobrze że wszystko w porządku!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięso. Brrr. Owoce i wazywa - pychota. Oraz almette. Mogłabym ciagle jeść.
    Zazdroszczę pomocnych facetów. Ja swojego w kółko o wszystko muszę prosić. Ale o tak tego nie zrobi. A potem jest bardzo zdziwiony ze mi sie chce płakać ze nie mogę na niego z niczym liczyć i traktuje mnie jak służbę. Cały weekend w domu a palcem nie kiwnie za to ja muszę pralkę w stawiać o 22 i sama rozwieszac bo mu sie gacie skończyły. Myślałam ze chociaż jak będę w ciąży to zrobi sie pomocny w domu a tu dupa. Jedynie płaczem mogę coś wskórać a mam dość stresowania sie w tym momencie.
    Szarlotko mówiłas o bólu. Ja codziennie odczuwam ten nieprzyjemny ból macicy. Do tego doszło rozpychanie w brzuchu oraz kiedy sie podnosze z łóżka nad staram sie przekręcić na brzuch to mnie łapie taki skurcz z prawej strony. Ale trzeba to jakoś przetrwać :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzeba być dobrej myśli. Dobrze ze mam takiego lekarza który dał mi nr prywatny i mówił ze jak coś mnie zaniepokoji to mam do niego dzwonić. Także reakcja była bardzo szybka.

Nulka, Magduullina lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa ślicznie bliźniaki rosną :) Perl cieszę się że wszystko w porządku :)
    Co do jedzenia właśnie wciągnęłam łazanki - pycha <3 Ostatnio mam cos takiego, że muszę sie trzy razy zastanowic co chce zjeść bo na samą myśl o niektórych daniach mnie mdli, albo szybko zmieniam zdanie :D

Polarisa90, Szarlotka123, cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to teraz smażę swojemu placki z jabłkami. Chociaż chyba nie zasłużył, ja tu od rana zapoznaję się z naszą ceramiką łazienkową, a on mi na 9 rano teściów zaprasza jak sam w pracy jest. Awanturę zrobiłam, że hej... Nawet z sobą nie gadamy

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś jakoś dziwnie brzuch boli nawet nie potrafię powiedzieć co to za ból czy kłucie czy ciągnięcie czy ucisk...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten rozciagajacy bol w macicy mija po pierwszym trymestrze czy zostaje juz do konca ciazy? Mnie okropnie boli nawet przy najmniejszym kichnieciu co przysparza mi kozdorazowo wiele strachu :/

A co do jedzenia to niestety rowniez stolowalabym sie najchetnie we wszelkich mozliwych fastfoodach :/ Zawsze bylam zwolenniczka zdrowego jedzenia a teraz kompletnie zadne warzywo nie jest w stanie przejsc mi przez gardlo. Zawsze myslalam ze w ciazy podwojnie zwroce uwage na to co jem a tu niestety jest znacznie slabiej niz wczesniej! Co gorsza startuje juz ze spora nadwaga wiec czas przygotowac sie na transformacje w wieloryba!!

cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje sobie przypomnieć jak długo czułam ból macicy w pierwszej ciąży ale to było tak dawno, że nie pamiętam... jakby nie było teraz jest najbardziej intensywny wzrost później sie to stopuję i pewnie zdążymy sie juz przyzwyczaić :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ