X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam grudniówki 2016 !! Trzymam kciuki za szczęsliwe rozwiązania ! i przetrwania tych gorszych momentów ciążowych :-) ! jejj jak tak Was podejrzałam to aż przypomina mi się co czułam rok temu , te objawy, zachcianki stres.. ahh cudowna ciążowa przygoda życia! Pozdrawiam !!!!
    ''Grudniowa mamusia 2015'' :-)

cudek2, Werix, emilkazozz, ScarlettKate, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - obyś miała rację.
    Szczęśliwa Mamusia. Ja się nie boję porodu innego dnia niż termin wskazuje. nie chce leżeć po prostu w szpitalu już tydzień przed faktycznym terminem bo tak wypada z miesiączki. W pierwszej ciąży byłam w szpitalu już 10 dni przed porodem, bo tak wypadł termin z OM - wtedy myślałam że jajo tam zniose a teraz będę musiała zostawić 3 letnia córkę jak coś - wolałabym ten czas ograniczyć do minimum.
    Po prostu lekarz prowadzący mówi, że nikt nie wystawi mi zwolnienia dłużej niż do terminu z OM - i co wtedy jak nie będę chciała iść do szpitala. W razie czego można zacząć wcześniej macierzyński? Czy co mam wrócić na tydzień do pracy? martwi mnie papierologia i organizacja o to, że służba zdrowia nie podchodzi do mnie indywidualnie tylko podstawia mnie pod szablon. A ja nigdy nie miałam 28 dniowy cykli, zawsze ponad 34 dni. Chciałabym, aby lekarz to uwzględnił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 18:13

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyński możesz zacząć nawet 6 tygodni przed PTP :) A niektórzy lekarze wystawiają dłużej niż OM. Mój wystawił.

emilkazozz, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. U mnie dzis tak męczący dzien. Wstalam moj ukochany zabral mnie na zakupy, kupilam trochę luźnych bluzek i legginsy. Zmeczona wrocilam tak że położyliśmy sie spac na godzinkę a niedługo zbieramy sie na kolacyjke do naszej ulubionej karczmy.
    Ogólnie juz apetyt mi wraca coraz wiecej rzeczy bym jadła. Najpierw kebab zaraz po tym kwasna zupa ogórkowa:D pyyycha!
    Pytałam ostatnio lekarza jakie witaminy mam kupic bo femibion 1 mi sie skonczyl i nie wiedzialam czy kupic jeszcze 1 czy juz 2. A ten ze juz 11 tydzien wiec 2 :D fajnie mówię :D
    Ogólnie mam muła bo pada i taka szarowka jest;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 18:28

cudek2, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    6 cm w 10 tygodniu? Kawał chłopa/ baby. :P
    To na pewno nie pęcherzyk tyle miał? :D

Magduullina, współczuje, ból zęba jest najgorszy. Może na noc apap?
    Ja wróciłam, bardzo fajnie spędziliśmy dzień ale już widzę, że brzuszek jest widoczny. Dobrze, że już w Środę wszystkim mówimy bo dłużej bym nie ukryła.
    mozliwe że sie pomyliłam :P z tych emocji nie wiem juz ;D

Ja dzis sprzątanie i zakupy :) teraaz cinam arbuza z kiwi. i wkoncu odoczynek :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U Was też tak ponuro jak u mnie?
    u mnie z rana było ale teraz pieknie słonko swieci:)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę przy piekarniku i czekam na 19:00 jak na zbawienie - piecze się drożdżówka :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymałam! ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/201d223b7887.jpg

polkosia, baranosia, emilkazozz, Aradia***, nick nieaktualny, Nulka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale mi smaki robicie, ale u mnie w piekarniku kaczka i młode ziemniaczki :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Macierzyński możesz zacząć nawet 6 tygodni przed PTP :) A niektórzy lekarze wystawiają dłużej niż OM. Mój wystawił.
    W takim razie na wizycie będę że swoim negocjować ;)

polkosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale wam dobrze :D ja mam ograniczony jadłospis przez cukrzyce ale póki co jest ok. Jestem -5 kg aż moja położna na mnie nakrzyczała że za dużo schudłam w ciągu 10 dni. Ale tłumaczyłam jej że wymioty i ta dieta i że jem 6 posiłków. Na szczęście ja na fast foody nie mam chęci póki co, no może chodzą za mną frytki z McDonalda. A tak to Sałatki, mozzarella pomidory i czasem wędlina i morze owoców tyle.
    A dziś na obiad zamówiłam makaron sojowy z krewetkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 19:04

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczka! Nosz... teraz to Ty się spodziewaj pod drzwiami gości w postaci wygłodniałych grudniówek :)

polkosia, Chamomilla, nick nieaktualny, ScarlettKate, RedLady lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu mam lepszy dzień i nawet o mięsie pomyslałam. No i skończyło się na pieczonych żeberkach z młodymi ziemniaczkami i młodą zasmażaną kapustą, ale jak juz jadłam to mięska troche za to kapusta z ziemniaczkami pycha

polkosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na spacerku i u kumpla diakona ;) Powiedziałam mu o ciąży bardzo się ucieszył :D Teraz oglądamy z M Eurowizje

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój K właśnie zrobił mi soczek z pomarańczy, cytryny, bananów i jabłka, pychota <3
    Zrobiliśmy zakupy na obiad bo jutro sklepy pozamykane, zrobię żurek, a na drugie nuggetsy z sałatką zieloną polaną sosem włoskim. Mam nadzieję, że chociaż to zjem :D
    A teraz leżę i odpoczywam. Mój chce, żebyśmy poszli na noc Muzeów bo do naszego miasta czołg przyjechał i chciał zobaczyć.. Jak dziecko.

cudek2, nick nieaktualny, Nulka lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mnie męczy żeby iść na noc muzeum ale rano ruszamy na motocross więc przekonałam go żeby to odpuścić

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powiedziałam o ciąży babci biedna aż się popłakała że dożyje prawnuków, bo ma tylko mnie wnuczkę i mojego 15letniego brata

nick nieaktualny, Chamomilla, polkosia, kalina123, cudek2, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, będę trzymać mocno kciuki za Twojego :)
    Mój jutro nie ma żadnych spektakli więc nie mam punktu zaczepienia, niestety. Ale w końcu pójdzie z kolegą bo ja najchętniej bym poszła spać więc go wygoniłam :D
    Ja jestem ciekawa jak moi zareagują..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 22:10

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądamy Eurowizję i wcinamy czekoladę i paluszki :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    My oglądamy Eurowizję i wcinamy czekoladę i paluszki :P
    Też oglądam. Bardzo podobał mi się występ Szpaka.
    Ja słodkiego nie jem więc na kolację zjadłam dwie kromki chleba z masłem i pomidorem hehe jakby bieda w domu była :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ