Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, odebralam dzisiaj badania krwi i wyszedl mi pozytywny wynik odczynu Waller-Rosego:( Bardzo sie martwie... Nie mialam nigdy problemow ze stawami. Myslicie, ze moje hashimoto moglo wplynac na ten wynik? Ehh...
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz co, jest napisane "odczyn Waller-Rose'go", wiec raczej nie chodzi o kile. Nie mam pojecia dlaczego lekarka mi dala skierowanie na to badanie. Jak potwierdzila ciaze na usg to mnie skierowala na mnostwo roznych badan, w tym na to.
Z tego co czytalam to ten odczyn moze swiadczyc o roznych malo fajnych chorobach, no ale w tym momencie to wrozenie z fusow. Musze poczekac na opinie lekarki i pewnie mnie skieruje na jakies dodatkowe badania. Poki co staram sie mocno nie stresowac, bo itak nic w tym momencie nie zrobie...Magduullina lubi tę wiadomość
-
Myślę, że omyłkowo zrobiono Ci to badanie, bo chodziło o WR/ Vdrl czyli o kiłe.
Jakie miano masz? Czy po prostu napisali dodatni?
U 2% populacji on wychodzi na + a człowiek zupełnie zdrowy.
Jego wynik dodatni świadczy nie tylko o RZS - skoro nie masz i nigdy nie miałaś problemu ze stawami i w rodzinie nie ma tego obciążenia to spokojnie.
Wychodzi na plus też przy innych - toczniu itd. Ale Ty masz przecież hashimoto, a to choroba z autoagresji, więc oczywiście wynik może być jej wynikiem. Pogadaj z lekarzem. Nie denerwuj się na zapas. Przecież dobrze się czujesz. SpokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 07:43
polkosia, milky way, Magduullina, Kushina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć kochane
przestałam noc na szczęście.
Jeżeli chodzi o badania to naprawdę nie jestem w temacie choć mi to doktorka przepisała na poprzedniej wizycie podstawę mocz morfologia coś tam jeszcze i toksoplasmoze. Wyniki badań są u niej we wtorek się dowiem i dostane nowe zapewne -
nick nieaktualnyJa robiłam HIV, kiłę i antygen HBs. Wyniki będę miała u lekarki w Poniedziałek.
Mam nadzieję, że dostanę w końcu na tą tarczycę i toksoplazmozę.. Mam kota to lepiej by było ją zbadać. Dziewczyny, można jakoś sprawdzić samemu czy tarczyca nie jest powiększona?
Magduullina, a brałaś jakieś leki? Kiedy do dentysty? Ja miałam dzisiaj takie durne sny..
Brzydka pogoda u mnie, dopiero teraz od kilku dni odczuwam jak maleństwo rośnie, im większe tym większy ból..
Miłego dnia wam życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 09:19
-
nick nieaktualnyU mnie pogoda tez niestety okropna pada mgła szaro ahhh no ale dobrze niech wszystko pięknie rośnie majowy deszcz jest potrzebny. Ja ogólnie czuje się lepiej niż jeszcze tydzień temu już mnie tak nie łapie w pachwinach itd mdłości czasami. No czasem czuje jakby mnie w podbrzuszu coś ciągnęło gniotlo ale po za tym ok. Nie mogę się doczekać wizyty we wtorek bo pewnie weźmie mnie na usg tylko zerknąć czy wszystko ok. Tylko nie wiem czemu tak wogole późno kartę ciąży mi zakłada bo dopiero we wtorek - z synem juz w 7 tyg miałam założona. to chyba nie koliduje z niczym?? Najważniejsze chyba od kiedy się zgłasza do lekarza prawda??
-
Hej dziewczyny
ja wczoraj padlam o 20 i spalam do 7:30
w końcu odespalam
u nas dziś piękna sloneczna pogodaU mnie też brzuchol coraz bardziej widoczny. Wczoraj znajoma mi się pytała czy chce mieć jeszcze jedno dziecko
Scarlett Kate super ze wszystko ok ale raczej niemożliwe zeby dziecko mialo 6cm mojew 10t 1d miało trochę ponad 3
Szarlotka mi sie też śnią totalne głupoty cóż zrobić
Dzisiaj z przyjaciółkami idziemy do kumpla z liceum na kawę z okazji jego święceń diakonalnych (nie mam pojęcia czego mu życzyć).
Na obiad wymyślimy z mamą łazankitak mnie jakos apetyt naszedl
Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
Magduullina wrote:U mnie pogoda tez niestety okropna pada mgła szaro ahhh no ale dobrze niech wszystko pięknie rośnie majowy deszcz jest potrzebny. Ja ogólnie czuje się lepiej niż jeszcze tydzień temu już mnie tak nie łapie w pachwinach itd mdłości czasami. No czasem czuje jakby mnie w podbrzuszu coś ciągnęło gniotlo ale po za tym ok. Nie mogę się doczekać wizyty we wtorek bo pewnie weźmie mnie na usg tylko zerknąć czy wszystko ok. Tylko nie wiem czemu tak wogole późno kartę ciąży mi zakłada bo dopiero we wtorek - z synem juz w 7 tyg miałam założona. to chyba nie koliduje z niczym?? Najważniejsze chyba od kiedy się zgłasza do lekarza prawda??
-
nick nieaktualnySzarlotka nie brałam leków kupiłam dentosept i płukałam buzię + sachol. Ząbek juz nie boli musiało się gdzieś coś dostać i temu bol i szybko zareagowałam ze bol nie był aż taki mocny do dentysty napewno wybiorę się w przyszłym tygodniu bo jak znowu zacznie boleć to będzie kiepsko.
-
nick nieaktualny
-
Magduullina wrote:Nulka no tak też myślałam ale nie byłam pewna z przed 3 lat już zapomniałam parę rzeczy a to ze teraz wogole chodzę taka ze wszystko zapominam to już wogole hehe mój się śmieje ze za niedługo głowy zapomnę zabrać ze sobą.
U mnie to juz 5lat i pamiętam że moj leciał do gina po to zaświadczenie i na pewno karty ze sobą nie brał
-
dziewczyny badajcie jeszcze dodatkowo cytomegalię, nie wiem czemu większość lekarzy tego nie zleca a to ważne badanie
ja badałam też przed zajściem w ciążę ze 2 razy bo w razie przechodzenia choroby nie wolno się starać dopóki się nie wyleczyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:01
cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Nulka - gdzie to słońce? Jadę!
Szarlotka - jak nie masz typowych woli, to raczej nie ma szans, żeby samemu sprawdzić. Konieczne usg dla stwierdzenia czy powiększona, czy w zaniku, bo niszczona przez przeciwciala.
Łazanki - hmmm... moze też się skuszę. .. chociaż te moje wzdete jelita i kapusta. ... biedni domownicy;)
Sny - dziś śniło mi się, że przypaliłam placki ziemniaczane, mega smród, no i aż się obudziłam. Chyba nie zjem plackow przez najbliższe miesiące ble.
Potem nad ranem śniło mi się jakaś demonstracja - pewnie z uwagi na obecne wydarzenia w naszym kraju - no i na jednym z transparentow było napisane : droga Pani, 2lata+ 2lata = 4 lata całkowitego braku snu. ( to pewnie przez mój strach w związki z tym, jak dam radę w opiece nad dwójka szkrabow ). Ake to na razie nic w porównaniu ze snami w 1 ciąży - to, że porwał mnie Putin itd
Badania - morfologia, toxo, cyto, HIV, WR, hbs i hcv i igg różyczka, tsh i ft4 i ft3 miałam no i glukoza - i mnie jedna fiolkę pobierają. .. a wy mówicie, że 5! Kurcze. Ciekawe czemu taka różnica? !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:17
Szarlotka123, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Nulka wrote:Dzisiaj z przyjaciółkami idziemy do kumpla z liceum na kawę z okazji jego święceń diakonalnych (nie mam pojęcia czego mu życzyć).
Na obiad wymyślimy z mamą łazankitak mnie jakos apetyt naszedl
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)