X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebralam dzisiaj badania krwi i wyszedl mi pozytywny wynik odczynu Waller-Rosego:( Bardzo sie martwie... Nie mialam nigdy problemow ze stawami. Myslicie, ze moje hashimoto moglo wplynac na ten wynik? Ehh...

Magduullina lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakim celu to miałaś badane skoro nigdy nie miałaś problemu ze stawami? a może chodzi ci o wr (kiłę) odczyn wassermana?

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jest napisane "odczyn Waller-Rose'go", wiec raczej nie chodzi o kile. Nie mam pojecia dlaczego lekarka mi dala skierowanie na to badanie. Jak potwierdzila ciaze na usg to mnie skierowala na mnostwo roznych badan, w tym na to.
    Z tego co czytalam to ten odczyn moze swiadczyc o roznych malo fajnych chorobach, no ale w tym momencie to wrozenie z fusow. Musze poczekac na opinie lekarki i pewnie mnie skieruje na jakies dodatkowe badania. Poki co staram sie mocno nie stresowac, bo itak nic w tym momencie nie zrobie...

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że omyłkowo zrobiono Ci to badanie, bo chodziło o WR/ Vdrl czyli o kiłe.
    Jakie miano masz? Czy po prostu napisali dodatni?
    U 2% populacji on wychodzi na + a człowiek zupełnie zdrowy.
    Jego wynik dodatni świadczy nie tylko o RZS - skoro nie masz i nigdy nie miałaś problemu ze stawami i w rodzinie nie ma tego obciążenia to spokojnie.
    Wychodzi na plus też przy innych - toczniu itd. Ale Ty masz przecież hashimoto, a to choroba z autoagresji, więc oczywiście wynik może być jej wynikiem. Pogadaj z lekarzem. Nie denerwuj się na zapas. Przecież dobrze się czujesz. Spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 07:43

polkosia, milky way, Magduullina, Kushina lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina a masz gdzieś wynik na kiłę? bo jak nie to myślę tak jak cudek że nie to badanie ci oznaczyli
    a wynikiem nie martw się na zapas

Magduullina, Kushina lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ;) przestałam noc na szczęście.
    Jeżeli chodzi o badania to naprawdę nie jestem w temacie choć mi to doktorka przepisała na poprzedniej wizycie podstawę mocz morfologia coś tam jeszcze i toksoplasmoze. Wyniki badań są u niej we wtorek się dowiem i dostane nowe zapewne

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też tak ponuro jak u mnie?

Szarlotka123, Magduullina lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U Was też tak ponuro jak u mnie?
    Okropnie! Szaro. Buro. Wilgotno. Ciśnienie do bani :/
    A maj miał być piękny. ..

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam HIV, kiłę i antygen HBs. Wyniki będę miała u lekarki w Poniedziałek.
    Mam nadzieję, że dostanę w końcu na tą tarczycę i toksoplazmozę.. Mam kota to lepiej by było ją zbadać. Dziewczyny, można jakoś sprawdzić samemu czy tarczyca nie jest powiększona?
    Magduullina, a brałaś jakieś leki? Kiedy do dentysty? Ja miałam dzisiaj takie durne sny..
    Brzydka pogoda u mnie, dopiero teraz od kilku dni odczuwam jak maleństwo rośnie, im większe tym większy ból..
    Miłego dnia wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 09:19

• Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od razu dala na hiv, toksoplazmoze, antygen hbs, rozyczkę, morfologia, mocz, kiłę i glukoza na czczo. Pobrali mi 5 ampułek. A w tym msc tylko mocz i morfologia.

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda tez niestety okropna pada mgła szaro ahhh no ale dobrze niech wszystko pięknie rośnie majowy deszcz jest potrzebny. Ja ogólnie czuje się lepiej niż jeszcze tydzień temu już mnie tak nie łapie w pachwinach itd mdłości czasami. No czasem czuje jakby mnie w podbrzuszu coś ciągnęło gniotlo ale po za tym ok. Nie mogę się doczekać wizyty we wtorek bo pewnie weźmie mnie na usg tylko zerknąć czy wszystko ok. Tylko nie wiem czemu tak wogole późno kartę ciąży mi zakłada bo dopiero we wtorek - z synem juz w 7 tyg miałam założona. to chyba nie koliduje z niczym?? Najważniejsze chyba od kiedy się zgłasza do lekarza prawda??

• Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja wczoraj padlam o 20 i spalam do 7:30 :P w końcu odespalam :D
    u nas dziś piękna sloneczna pogoda <3 U mnie też brzuchol coraz bardziej widoczny. Wczoraj znajoma mi się pytała czy chce mieć jeszcze jedno dziecko :D
    Scarlett Kate super ze wszystko ok ale raczej niemożliwe zeby dziecko mialo 6cm mojew 10t 1d miało trochę ponad 3 :)
    Szarlotka mi sie też śnią totalne głupoty cóż zrobić :)
    Dzisiaj z przyjaciółkami idziemy do kumpla z liceum na kawę z okazji jego święceń diakonalnych (nie mam pojęcia czego mu życzyć).
    Na obiad wymyślimy z mamą łazanki <3 tak mnie jakos apetyt naszedl

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    U mnie pogoda tez niestety okropna pada mgła szaro ahhh no ale dobrze niech wszystko pięknie rośnie majowy deszcz jest potrzebny. Ja ogólnie czuje się lepiej niż jeszcze tydzień temu już mnie tak nie łapie w pachwinach itd mdłości czasami. No czasem czuje jakby mnie w podbrzuszu coś ciągnęło gniotlo ale po za tym ok. Nie mogę się doczekać wizyty we wtorek bo pewnie weźmie mnie na usg tylko zerknąć czy wszystko ok. Tylko nie wiem czemu tak wogole późno kartę ciąży mi zakłada bo dopiero we wtorek - z synem juz w 7 tyg miałam założona. to chyba nie koliduje z niczym?? Najważniejsze chyba od kiedy się zgłasza do lekarza prawda??
    Ważne kiedy sie zglosilas bo przecież on ci wystawi zaświadczenie na podstawie kartoteki a nie karty ciąży :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka nie brałam leków kupiłam dentosept i płukałam buzię + sachol. Ząbek juz nie boli musiało się gdzieś coś dostać i temu bol i szybko zareagowałam ze bol nie był aż taki mocny do dentysty napewno wybiorę się w przyszłym tygodniu bo jak znowu zacznie boleć to będzie kiepsko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka no tak też myślałam ale nie byłam pewna z przed 3 lat już zapomniałam parę rzeczy a to ze teraz wogole chodzę taka ze wszystko zapominam to już wogole hehe mój się śmieje ze za niedługo głowy zapomnę zabrać ze sobą.

• Nulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Nulka no tak też myślałam ale nie byłam pewna z przed 3 lat już zapomniałam parę rzeczy a to ze teraz wogole chodzę taka ze wszystko zapominam to już wogole hehe mój się śmieje ze za niedługo głowy zapomnę zabrać ze sobą.
    To chyba normalne ja chodzę taka rozkojarzona... za nic nie mogę się zabrać tak od początku do końca :P U mnie to juz 5lat i pamiętam że moj leciał do gina po to zaświadczenie i na pewno karty ze sobą nie brał

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny badajcie jeszcze dodatkowo cytomegalię, nie wiem czemu większość lekarzy tego nie zleca a to ważne badanie
    ja badałam też przed zajściem w ciążę ze 2 razy bo w razie przechodzenia choroby nie wolno się starać dopóki się nie wyleczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:01

cudek2, Magduullina lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaświadczenie dostałam razem z wypisem ze szpitala, szpital wystawiał każdemu z automatu chyba na podstawie karty ciąży

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka - gdzie to słońce? Jadę!

Szarlotka - jak nie masz typowych woli, to raczej nie ma szans, żeby samemu sprawdzić. Konieczne usg dla stwierdzenia czy powiększona, czy w zaniku, bo niszczona przez przeciwciala.

Łazanki - hmmm... moze też się skuszę. .. chociaż te moje wzdete jelita i kapusta. ... biedni domownicy;)

Sny - dziś śniło mi się, że przypaliłam placki ziemniaczane, mega smród, no i aż się obudziłam. Chyba nie zjem plackow przez najbliższe miesiące ble.
    Potem nad ranem śniło mi się jakaś demonstracja - pewnie z uwagi na obecne wydarzenia w naszym kraju - no i na jednym z transparentow było napisane : droga Pani, 2lata+ 2lata = 4 lata całkowitego braku snu. ( to pewnie przez mój strach w związki z tym, jak dam radę w opiece nad dwójka szkrabow ). Ake to na razie nic w porównaniu ze snami w 1 ciąży - to, że porwał mnie Putin itd ;)

Badania - morfologia, toxo, cyto, HIV, WR, hbs i hcv i igg różyczka, tsh i ft4 i ft3 miałam no i glukoza - i mnie jedna fiolkę pobierają. .. a wy mówicie, że 5! Kurcze. Ciekawe czemu taka różnica? !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:17

Szarlotka123, Magduullina lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Dzisiaj z przyjaciółkami idziemy do kumpla z liceum na kawę z okazji jego święceń diakonalnych (nie mam pojęcia czego mu życzyć).
    Na obiad wymyślimy z mamą łazanki <3 tak mnie jakos apetyt naszedl
    ja bym życzyła wytrwałości w wierze ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ