Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja Wam powiem, że 8 lat temu w mojej pierwszej ciąży czułam się nie rewelacyjnie może, ale czułam się dobrze. Troszkę miałam mdłości tak znikome, że śmiało gotowałam obiady. Choć z jedzeniem było gorzej. Praktycznie nic nie jadłam i jakoś żyłam a teraz?
Za chwilę skończę 37 ;(i praktycznie wszystko mi dolega, mdłości, bóle głowy, w podbrzuszu, bóle piersi, sutków, pleców, zawroty głowy, ciśnienie jakieś cholernie wysokie i nieszczęsne plamienia w związku z którymi jadę od 2 tyg na duphastonie, nospie i asmagu.
Neiwatpliwie ta ciąża jest mocno inna od poprzedniej, wierzę w to, że tym razem powiję na świat córeczkęojj tak, tak
Ps. śluz mam też a co! I tak jak guerretenshi mokre majtki jeśli wkładki nie zamontuję.
milky way lubi tę wiadomość
-
Ja sluz praktycznie zawsze miałam i teraz tez mam non stop. Taka uroda;) męczy mnie refluks i juz nie wiem co mam ze sobą zrobić zeby minął ten ucisk w gardle, cofanie i niestrawność. Rowniez mialam prenatalne w 12t5d i wszystko bylo widac idealnie. Cholera, jeszcz3 czkawka mnie dopadła...
-
Po wizycie. Wszystko oki. Z bólem krzyża na basen i rehabilitację sobie ogarnąć. Następna wizyta za miesiąc. A maleństwo podejrze dopiero jakoś w 20tc. Smutno. Wiec chyba zainwestuje w ten detektor lub skoczę gdzieś prywatnie.
Oraz mam znow zrobić morfologie mocz oraz crp cokolwiek to oznacza.Nulka lubi tę wiadomość
-
guerretenshi ja też kolejne usg będę mieć pewnie dopiero w 20tyg połówkowe, zwykłą wizytę mam za 4 tyg od dziś czyli 5tyg odstępu bo byłam tydzień temu
w poprzedniej ciąży sprawdziłam i miałam tak samo, usg w 13 tyg a potem w 20
ale ja już po tym usg prenatalnym to jestem tak uspokojona że nie mam ciśnienia
teraz czekam na ruchy -
Aha dziewczyny, wazna sprawa. Mozna bezplatnie w niektorych labach wykonac test na KONFLIKT PLYTKOWY. uwaga uwaga,nie serologiczny, to co innego.
Potrzeba karte ciazy i wypelniona deklaracje. Tutaj na przykladzie lm bruss, ale jak wpiszecie- konflikt plytkowy bezplatnie, to wyskoczy link do badan, to robia Szwedzi chyba.
Dotyczy 2% kobiet. Sprawdzcie dla sw spokoju!
http://www.lmbruss.pl/884-konflikt-plytkowy---bezplatne-badania-dla-kobiet-od-8-tygodnia-ciazy -
kalina123 wrote:ja właśnie mam przerwę na 2 śniadanie i właśnie zajadam michę truskawek z jogurtem naturalnym
pycha
ja idę dziś na pobranie krwi z tej darmowej akcji w celu oznaczenia wit d, ciekawe co mi wyjdzie, nigdy w sumie nie badałam
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Ja miałam D3 na wysokości 2... I przez to prawie w depresję podpadłam po 2 latach starań o dziecko. Oczywiście nie wiadomo było skąd takie złe samopoczucie zanim nie zbadałam D3. Brałam Vigantol na receptę, ale dawno nie mierzyłam poziomu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:40
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
witam
ja własnie zjadłam ogórka zielonego bo tak mnie jakoś na niego naszło . i robię obiad puki maluch śpi a potem pewnie na dwór do wieczora jak pogoda pomoże bo coś by pasowało po plewić
Super informacje z wizyt tylko ty szarlotka leż ile się da . Ja mam kolejna wizytę 10 czerwca ide z mężem bo będzie w domu i już sie sam nie może doczekać.
Dzisiaj w ogóle pojechałam na zakupy z synem a tu nagle ktoś mnie po brzuchu głaska i pyta co będzie a ja w szoku o co chodzi czemu mnie ktoś za brzuch łapie odwracam się a to moja ciotka , zdziwiona mówię że jeszcze nie wiem ale tak wystraszona to dawno nie byłam . -
zapomniałam wam napisać
od kilku dni smaruję 2x dziennie olejem kokosowym, rewelacjazaczynałam od brzucha ale tak mi się spodobało że teraz lecę całe ciało
jak posmaruję się rano to do wieczora czuję że mam super nawilżoną skórę ale nie tłustą, fajnie się wchłania
polecam tylko lepszy ten tłoczony na zimno -
Zabieram sie za arbuza. Oby ten był słodki bo póki co trafiłam na same bez smaku
Co do wizyty. Wytrzymam do 20tc. Sama czekam już na ruchy.
Brzucho rośnie. Kupiłam 3 pary szrotow ze sznurkami na lato. Dałam za nie 80 zł. Sjesta para ciążowych i to jeszcze z grubego jeansy kosztowała 130 zł. Masaaaakra -
nick nieaktualnyMnie denerwowało jak wyciągali ręce do brzucha a już nie daj Bóg jakiś mega spęd rodzinny
wtedy to na komendę wszystkie ciotki cioteczki kizi mizi akysz akysz!
A u mnie dla odmiany - oberwanie chmury. Botwinkowa wchłonięta czas na sjestę. Jestem w trakcie czytania "W Paryżu dzieci nie grymaszą" słyszałyście o tej książce?
-
Odebrałam dziś wyniki morfologii...
czerwone krwinki 3,79 (4,0-5,0)
hemoglobina 11,57(12,4-16,1)
hematokryt 32,17(37,0-47,0)
Wiem że w ciąży te wartości mogą być poniżej normy, ale już miesiąc temu były poniżej i widze że cały czas spadają te parametry. Wiecie do jakiego stopnia mogą być poniżej? Oczywiście będe konsultować to z lekarzem, ale jestem ciekawa jak u Was wygląda ta sprawa