X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty - gratuluję cudownych wiadomości :) Ja się właśnie dzisiaj zapisałam na nifty na przyszły czwartek. Mam nadzieję, że też niedługo będę świętować dobre wiadomości.

Jeszcze odnośnie brzucha to tak jak pisałam u mnie praktycznie nic nie widać, tylko taką jakby oponkę na dole. Zupełnie inaczej to wygląda niż u was, mam normalnie cały czas wcięcie w talii, a lekko odstający brzuch jest niżej. Trochę mnie to niepokoi. No ale tak jak mówicie, pewnie jeszcze się nacieszę brzuchem, aż będę go miała pod koniec dość :P

Dotty84 lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Witam nowe mamusie :)
    Paradise wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia <3 My za to w czwartek mamy 6 rocznice bycia razem a 4 ślubu kościelnego :) Niespełna miesiąc później 5 cywilnego <3 Nawet nie wiem kiedy to zlecialo
    My za tydzień 10 ta! !!!!

Nulka, Izieth, Isia86, Okciakowa lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam
    ja dzisiaj przeżyłam horror i to dosłownie
    miałam sprzeczkę z synem, trzasnął drzwiami, wyleciała szyba i wbiła mi się w nogę - momentalnie rzeka krwi,a ja w panikę, wcale nie o nogę, a o dziecko. Młody też w panikę i za chwilę jego musiałam uspokajać, żeby po pogotowie dzwonił. Sam nie mógł wyjść z pokoju i mi pomóc bo drzwi się zupełnie zablokowały. Zabrali mnie do szpitala, szycie bez znieczulenia
    potem na ginekologię sprawdzić maluszka
    tak mnie lekarz zbadał, że prawie pod sufit skakałam z bólu, aż krzyknęłam. co za patafian, wcale się nie przejął. Zrobił usg, nawet nie pokazał, puścił na chwilę serduszko i powiedział, że ok. Wypisali mnie do domu, bez L4 i kazali sobie "pójść" do rodzinnego i do swojego ginekologa. Ciekawe jak mam pójść, jak nie mogę chodzić, zresztą sami kazali przez 5 dni nawet kroka nie robić.
    i ja mam rodzić w tym szpitalu? chyba tydzień przed porodem pojadę gdzieś indziej na wywołanie, bo tu nie chcę już nigdy trafć

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się na mojego. Mówię mu o wyborze imienia od 3 msc. a on to zlewa. Zależy mi na tym bo za tydzień, dwa bobas zacznie słyszeć i chcę do niego mówić po imieniu. Dla dziewczynki wybrałam Żywia, dla chłopaka Daniel.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo! Basia! Ale z maluchem wszystko ok? Te szpitale to tragedia!

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Basia biedna wspolczuje :( Synowi pewnie teraz jest mega glupio... A ten szpital to brak slow, jesli mieliby sie Toba podobnie opiekowac przy porodzie to moze lepiej, ze juz teraz "wyszlo szydlo z worka" :/ Co do L4 to slyszalam, ze w uzasadnionych przypadkach lekarz z przychodni moze przyjsc na wizyte domowa, moze to jest jakies wyjscie? A tego, ze w szpitalu Ci nie dali zwolnienia nawet nie skomentuje...

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki ;) długo się nie odzywałam, ale miałam sporo pracy i byłam bardzo zabiegana. Starałam się jednak chociaż raz dziennie przejrzeć wasze wpisy.
    Wróciliśmy właśnie z usg genetycznego. z dzidziusiem ok, ma 6,71 cm wiek z OM 14,3 ale z USG 13 tydzień - czyli tak jak sama liczyłam. Przezierność 1,6 więc ok. Dzidziuś bardzo dużo podskakiwał;) jestem w końcu spokojna. No i wstępnie mamy określoną płeć. Dziewczynka. Oczywiście liczy się tylko to, że z dzidziusiem wszystko dobrze, chociaż co do płci spodziewaliśmy się siusiaka ;)

Werix, Chamomilla, Nulka, RedLady, kalina123, polkosia, Izieth, Isia86, Polarisa90, cudek2, brylancik, Okciakowa, dora13 lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Witam nowe mamusie :)
    Paradise wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia <3 My za to w czwartek mamy 6 rocznice bycia razem a 4 ślubu kościelnego :) Niespełna miesiąc później 5 cywilnego <3 Nawet nie wiem kiedy to zlecialo

My mamy 9 lipca 5 rocznice slubu, wiec podobnie jak Wy :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie i życzę wam nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania :) jestem sierpnioweczka 2015 i razem z moim synkiem Maksem prosimy o wasze o głosy ;)

http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822

cudek2, brylancik, Okciakowa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, mam doła... Czy Wy też się tak martwicie o pierworodne jak się drugie urodzi? Ja dzisiaj nie mogę przestać o tym myśleć...
    Wcale nie lubię, kliknąłam przypadkiem.
    Ale dasz radę! Wiadomo, że trzeba się trochę pomartwić- ale na pewno sobie poradzicie - i ty i córka!

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fdae7d2e224.jpg

Profil naszej dzidzi ;)

polkosia, palma, Izieth, Isia86, Polarisa90, cudek2, Chamomilla, Nulka, Okciakowa lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ale ładna buzia :)

Basia, współczuję... Też bym miała obawy, ale pomyśl, że jednak porodówka to co innego niż SOR/chirurgia.

Werix, imię ŻYWIA? Czy jakaś literówka się wdała?

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkazozz, śliczne dziecię :)

Basia, może jednak pomyśl nad innym szpitalem do porodu, bo jeśli wszyscy lekarze mają tam takie podejście, to zafundują Ci niepotrzebny stres podczas i po porodzie.

Bardzo oryginalne imię Żywia :)

Jesslin, śliczny chłopczyk, macie mój głos :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Emilka, ale ładna buzia :)

Basia, współczuję... Też bym miała obawy, ale pomyśl, że jednak porodówka to co innego niż SOR/chirurgia.

Werix, imię ŻYWIA? Czy jakaś literówka się wdała?
    Z Wikipedii informacje o imieniu:
    Żywia – imię żeńskie pochodzenia słowiańskiego. Imię wzięte od Żywii, pogańskiej bogini życia.
    Także raczej nie ma literówki, po prostu oryginalne imię :) ja przynajmniej pierwszy raz o nim słyszę ;)

polkosia, emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tc :)
    Emilkazozz córeczka śliczna:)

Ja tez mam obawy jak mój syneczek będzie się czuł jak pojawi się dwójka maluchów na swiecie:) ale ile czasu będę miała to będę starała się jemu poświecić żeby nie czuł się odrzucony, zreszta jest jeszcze tatuś i tez mu będzie poświęcał czas, jak np będę karmiła maluchy a z tym karmieniem to może długo się schodzić... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:14

cudek2, emilkazozz, Isia86, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa, będziesz kp? :)

Isia, faktycznie, też pierwszy raz słyszę takie, stąd pytanie :)

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce karmić piersią ale zobaczymy jak to wyjdzie , synek nie chciał ciągać piersi i musiałam ściągać pokarm laktatorem jadł tylko z piersi 2 miesiące a 4 ściągałam, teraz jak będzie taka potrzeba to tez będę ściągać , postaram się przynajmniej pół roku podawać mój pokarm.

guerretenshi, polkosia, Werix lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam. U mnie tez burzliwie. Chyba ludziom słońce mózg przegrzalo czy cholera wie. Od rana spina z chłopem bo zamiast w końcu poświecić mi chwile gdzie możemy polezec razem i porozmawiać, pobyć. To ten jak najdalej ode mnie i w telefon. Chuj mnie strzelił trzasnelam drzwiami i poszłam. A ten nie wie o co chodzi jak od tak dawna mu truje ze to chwila dla nas. Doceni jak będzie dziecko. Grrrr. Na pocieszenie Zjadlam racuchy z syropem klonowym. Mniam.

Niech Wasze maleństwa rosną <3
    witam rownież nowe mamusie! :*

Ide do pracy. A pewnie jak znow uda mi sie tu zajrzeć po 14 to będę miała 3 strony do nadrobienia co będę robić do 21 w ratach xD

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa, będę trzymać kciuki :) Podziwiam mamy, które odciągają!

Polarisa90 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, jak ja Cię dziś rozumiem! Ostatnio moje libido szaleje i przystawiam się do męża co noc, a on się przebudzi, pogłaszcze mnie po tyłku i idzie dalej spać. A w zasadzie noc to jedyny moment, kiedy możemy, bo w dzień czy rano już Klementynka nie śpi i jak, gdzie, kiedy? Ja nie wiem co on taki zmęczony, chodzimy spać o takich samych godzinach, a ja jeszcze karmię nieraz po 10x w nocy, kiedy on wcale nie drgnie, powinien być wyspany. Od dwóch dni jestem cięta, bo wiadomo, jak kobieta nie krzyczy w nocy :P Ciekawe kiedy sam się zreflektuje, żeby coś zainicjować... Zaraz zacznę trafić poczucie własnej wartości.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ