Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDotty - gratuluję cudownych wiadomości
Ja się właśnie dzisiaj zapisałam na nifty na przyszły czwartek. Mam nadzieję, że też niedługo będę świętować dobre wiadomości.
Jeszcze odnośnie brzucha to tak jak pisałam u mnie praktycznie nic nie widać, tylko taką jakby oponkę na dole. Zupełnie inaczej to wygląda niż u was, mam normalnie cały czas wcięcie w talii, a lekko odstający brzuch jest niżej. Trochę mnie to niepokoi. No ale tak jak mówicie, pewnie jeszcze się nacieszę brzuchem, aż będę go miała pod koniec dośćDotty84 lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Witam nowe mamusie
Paradise wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaMy za to w czwartek mamy 6 rocznice bycia razem a 4 ślubu kościelnego
Niespełna miesiąc później 5 cywilnego
Nawet nie wiem kiedy to zlecialo
Nulka, Izieth, Isia86, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
cześć Wam
ja dzisiaj przeżyłam horror i to dosłownie
miałam sprzeczkę z synem, trzasnął drzwiami, wyleciała szyba i wbiła mi się w nogę - momentalnie rzeka krwi,a ja w panikę, wcale nie o nogę, a o dziecko. Młody też w panikę i za chwilę jego musiałam uspokajać, żeby po pogotowie dzwonił. Sam nie mógł wyjść z pokoju i mi pomóc bo drzwi się zupełnie zablokowały. Zabrali mnie do szpitala, szycie bez znieczulenia
potem na ginekologię sprawdzić maluszka
tak mnie lekarz zbadał, że prawie pod sufit skakałam z bólu, aż krzyknęłam. co za patafian, wcale się nie przejął. Zrobił usg, nawet nie pokazał, puścił na chwilę serduszko i powiedział, że ok. Wypisali mnie do domu, bez L4 i kazali sobie "pójść" do rodzinnego i do swojego ginekologa. Ciekawe jak mam pójść, jak nie mogę chodzić, zresztą sami kazali przez 5 dni nawet kroka nie robić.
i ja mam rodzić w tym szpitalu? chyba tydzień przed porodem pojadę gdzieś indziej na wywołanie, bo tu nie chcę już nigdy trafć -
nick nieaktualnyO rany Basia biedna wspolczuje
Synowi pewnie teraz jest mega glupio... A ten szpital to brak slow, jesli mieliby sie Toba podobnie opiekowac przy porodzie to moze lepiej, ze juz teraz "wyszlo szydlo z worka"
Co do L4 to slyszalam, ze w uzasadnionych przypadkach lekarz z przychodni moze przyjsc na wizyte domowa, moze to jest jakies wyjscie? A tego, ze w szpitalu Ci nie dali zwolnienia nawet nie skomentuje...
-
Witajcie dziewuszki
długo się nie odzywałam, ale miałam sporo pracy i byłam bardzo zabiegana. Starałam się jednak chociaż raz dziennie przejrzeć wasze wpisy.
Wróciliśmy właśnie z usg genetycznego. z dzidziusiem ok, ma 6,71 cm wiek z OM 14,3 ale z USG 13 tydzień - czyli tak jak sama liczyłam. Przezierność 1,6 więc ok. Dzidziuś bardzo dużo podskakiwałjestem w końcu spokojna. No i wstępnie mamy określoną płeć. Dziewczynka. Oczywiście liczy się tylko to, że z dzidziusiem wszystko dobrze, chociaż co do płci spodziewaliśmy się siusiaka
Werix, Chamomilla, Nulka, RedLady, kalina123, polkosia, Izieth, Isia86, Polarisa90, cudek2, brylancik, Okciakowa, dora13 lubią tę wiadomość
-
Nulka wrote:Witam nowe mamusie
Paradise wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaMy za to w czwartek mamy 6 rocznice bycia razem a 4 ślubu kościelnego
Niespełna miesiąc później 5 cywilnego
Nawet nie wiem kiedy to zlecialo
My mamy 9 lipca 5 rocznice slubu, wiec podobnie jak Wy -
Witam was wszystkie i życzę wam nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania
jestem sierpnioweczka 2015 i razem z moim synkiem Maksem prosimy o wasze o głosy
http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822cudek2, brylancik, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Dziewczyny, mam doła... Czy Wy też się tak martwicie o pierworodne jak się drugie urodzi? Ja dzisiaj nie mogę przestać o tym myśleć...
Ale dasz radę! Wiadomo, że trzeba się trochę pomartwić- ale na pewno sobie poradzicie - i ty i córka!polkosia lubi tę wiadomość
-
Emilka, ale ładna buzia
Basia, współczuję... Też bym miała obawy, ale pomyśl, że jednak porodówka to co innego niż SOR/chirurgia.
Werix, imię ŻYWIA? Czy jakaś literówka się wdała?emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Emilkazozz, śliczne dziecię
Basia, może jednak pomyśl nad innym szpitalem do porodu, bo jeśli wszyscy lekarze mają tam takie podejście, to zafundują Ci niepotrzebny stres podczas i po porodzie.
Bardzo oryginalne imię Żywia
Jesslin, śliczny chłopczyk, macie mój głosemilkazozz lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
polkosia wrote:Emilka, ale ładna buzia
Basia, współczuję... Też bym miała obawy, ale pomyśl, że jednak porodówka to co innego niż SOR/chirurgia.
Werix, imię ŻYWIA? Czy jakaś literówka się wdała?
Żywia – imię żeńskie pochodzenia słowiańskiego. Imię wzięte od Żywii, pogańskiej bogini życia.
Także raczej nie ma literówki, po prostu oryginalne imięja przynajmniej pierwszy raz o nim słyszę
polkosia, emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Witam się w 12 tc
Emilkazozz córeczka śliczna:)
Ja tez mam obawy jak mój syneczek będzie się czuł jak pojawi się dwójka maluchów na swiecie:) ale ile czasu będę miała to będę starała się jemu poświecić żeby nie czuł się odrzucony, zreszta jest jeszcze tatuś i tez mu będzie poświęcał czas, jak np będę karmiła maluchy a z tym karmieniem to może długo się schodzić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:14
cudek2, emilkazozz, Isia86, Nulka lubią tę wiadomość
-
Chce karmić piersią ale zobaczymy jak to wyjdzie , synek nie chciał ciągać piersi i musiałam ściągać pokarm laktatorem jadł tylko z piersi 2 miesiące a 4 ściągałam, teraz jak będzie taka potrzeba to tez będę ściągać , postaram się przynajmniej pół roku podawać mój pokarm.
guerretenshi, polkosia, Werix lubią tę wiadomość
-
Cześć Wam. U mnie tez burzliwie. Chyba ludziom słońce mózg przegrzalo czy cholera wie. Od rana spina z chłopem bo zamiast w końcu poświecić mi chwile gdzie możemy polezec razem i porozmawiać, pobyć. To ten jak najdalej ode mnie i w telefon. Chuj mnie strzelił trzasnelam drzwiami i poszłam. A ten nie wie o co chodzi jak od tak dawna mu truje ze to chwila dla nas. Doceni jak będzie dziecko. Grrrr. Na pocieszenie Zjadlam racuchy z syropem klonowym. Mniam.
Niech Wasze maleństwa rosną
witam rownież nowe mamusie! :*
Ide do pracy. A pewnie jak znow uda mi sie tu zajrzeć po 14 to będę miała 3 strony do nadrobienia co będę robić do 21 w ratach xD -
Guerretenshi, jak ja Cię dziś rozumiem! Ostatnio moje libido szaleje i przystawiam się do męża co noc, a on się przebudzi, pogłaszcze mnie po tyłku i idzie dalej spać. A w zasadzie noc to jedyny moment, kiedy możemy, bo w dzień czy rano już Klementynka nie śpi i jak, gdzie, kiedy? Ja nie wiem co on taki zmęczony, chodzimy spać o takich samych godzinach, a ja jeszcze karmię nieraz po 10x w nocy, kiedy on wcale nie drgnie, powinien być wyspany. Od dwóch dni jestem cięta, bo wiadomo, jak kobieta nie krzyczy w nocy
Ciekawe kiedy sam się zreflektuje, żeby coś zainicjować... Zaraz zacznę trafić poczucie własnej wartości.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn