X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa no wlasnie mialam juz spokoj ponad 2 tyg i ostatnio znowu mnie denerwuja :( jest tego malutko co prawda przewaznie z rana a potem w ciagu dnia albo nic albo malutkie kropki ale jednak. Nie lubie nie znac przyczyny bo wtedy mam stres. Moglby mi ktos powiedziec te plamienia sa dlatego i dlatego jest ok. A nie ze tak widocznie musi byc ech.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa ja mam czasem kolatanie serca, nieraz do tego stopnia ze nie moge zlapac tchu. Mierze wtedy sobie cisnienie i z reguly serduszko bije ponad 100/min. W ciazy moze zwiekszyc sie o 20% niz sprzed ciazy. U mnie 100 to jest o wiele wiecej ale o ile raz na tydzien to wystepuje to nic z tym nie robie. Jesli czesciwj sie to pojawi i dluzej bedzie sie utrzymywac powyzej 100 no to ide do kardiologa. Wogole to kolatanie serca czesto jest na tle stresowym, mi wyciszenie sie duzo daje no i polezenie.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3684f204c25.jpg

Ja zdania o służbie zdrowia nie zmienię. Za dużo krzywd doznalam, za dużo widziałam, za dużo słyszałam. Chociaż sama mam w rodzinie prawie samych medyków, to uważam, że większość personelu medycznego powinna pomyśleć nad zmianą zawodu. Powiedziałam, że nie sądziłam, że moja wypowiedź kogoś urazi, bo była nakierowana stricte na sytuację w szpitalu do którego trafiła Alexis, po prostu sama byłam świadkiem jak cierpiący człowiek zwijal się na korytarzu, a pan doktor z jedną z pielęgniarek ciupcial sobie w kantorku koło brudownika. Co nie znaczy, że wszystkie pielęgniarki są. .... a każdy lekarz zdradza żonę lub molestuje koleżanki. Nie przepadam jak ktoś wszystko bierze tak serio do siebie(A podobno to ja z tych przezywajacych :) i szuka drugiego dna, którego nie ma. To tak jakby każda kobieta z jasnym włosami czuła się urażona słysząc kawał o pustej blondynce. Dla mnie to niezrozumiałe.
    Znam wspaniałego ginekologa, położnika, który uratował mi syna, cudowna wprost pielęgniarke Halinke, która ratowała mnie przez 3 mies przyjeżdżając dwa razy dziennie do domu i podlaczajac mi kroplowki z silnym lekiem i najwspanialszą na świecie pediatre, do której dojeżdżamy do innego miasta, bo jest cudowna, mądra, oddana małym pacjentom, współczujaca, delikatna itd..itd... nie zmienia to faktu, że cudowni lekarze i oddane pielęgniarki są częściej bohaterami bajek niż osobami ksztaltujacymi nasza rzeczywistość. :(
    No to tyle w woli wyjaśnień - kończę, bo tylko winni się tłumacza, a ja naprawdę nie czuję się winna. Przepraszam, przykro mi.

Szarlotka - tak. Mam kolatania ♡
    Ostenio się nasililo. Czasem mocno zaboli.

Polkosia - nie zaczynaj (PiS PO ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:02

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam musze sie pochwalic bo od wczoraj jestem cala w skowronkach;)

Moj mąż bardzo bardzo chce motocykl scigacz. Na poczatku nie zgadzalam sie i byly przez to klotnie, w koncu uleglam. Od marca szuka tego jedynego i czekal na pozyczke w pracy zeby kupic. Wiedzial ze mysl o motocyklu wprowadza mnie w niepokoj. Probowalam mu przetlumaczyc ze nie bedzie nas stac, ze trzeba to pozniej oplacac i naprawiac, kupowac opony itp, ze i tak nie bedzie mial czasu jezdzic bla bla bla. Na dniach ma juz dostac decyzje o pozyczce. Dostanie ja na 100%. Ale od paru dni chodzil struty i zamyslony az wczoraj mi powiedzial ze jednak nie kupi tego motocykla, ze przemyslal, ale ze ma nadzieje ze kiedys nas bedzie jeszcze na niego stac bo to jego marzenie. Nawet nie wiecie jak mi teraz ulzylo;)))
    Na pocieszenie ma sobie kupic nowy rower taki za pare tys i nowa replike broni do ASG, a za reszte wszystko co sobie wymarze dla malenstwa.

Mam najlepszego męża na świecie!!!!!!!

cudek2, Szczęśliwa Mamusia, katek88, guerretenshi, kalina123, Chamomilla, dora13, Nulka lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kołatanie serca, jeszcze mi się zdarzają, ale już mniej nieprzyjemne.
    Podobno to się zdarza w ciąży a jak usilnie się powtarzać do trzeba podłączyć holter.
    Staram się nie spieszyć i nie przemęczać jak czuję, że serce wali i kontrolować oddech.
    Prawie jak emerytka, ale mi bardzo pomogło.

f2w343r8au6frwux.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duxo z was dostanie 500 plus? To moje pierwsze dziecko wiec nie dostane. Chociqz planuje oprocz rocznego urlopu macuerzynskiego isc na wychowawczy a wtedy bedzie mi prxyslugiwalo 500 plus i jeszzcze 400 zl wychowawczego

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj złożyłam wniosek w PZU o wypłatę świadczenia za pobyt w szpitalu, a przed chwilą dostałam SMS-a że świadczenie zostało przyznane no i git zawsze to parę złoty wpadnie i być może karta lekowa na 200zł to będzie na witaminki i bio oil

milky way, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie któraś z was cos wiecej o łożysku przodującym?

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzeba uwazac, duzo lezec nie dzwigac. Zwtpykle jest robiona cesarka. Moja ciocia miala lozysko przodujace u urodzila wczesniaka na poczatku 7 miesiaca, ale nic o tym nie wiedziala i dzwigala jakies wiadra, potem distala krawiewienia. I tydzien pozniej urodzila moja kuzynke, byla wczesniakiem, przez miesiac lezala w inkubatorze.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Alexis, dziękuję :) Mam nadzieję, że mnie tylko przyjmie..
    Dziewczyny, na fejsie się natchnęłam z informacją, że dzisiaj międzynarodowy dzień seksu :D
    guerrenteshi już dzień poświęciła, czas na was :D
    Za takie świętowanie to ja dziękuje. Wezmę dziś co moje i tyle. A obiadu za karę mu nie nałoże :D

Co do kołotnia serca to mi sie zdarza. Ale lepsza akcja jest jak pobiegne na tramwaj to pózniej 20 minut dochodzę do siebie.

Ubrałam sie w marynarska sukienkę z dużym dekoltem (cycki znow bolą i spuchly wiec chce chociaż to wykorzystać na plus) i jadę na stare osiedle zobaczyć co u rodzinki a pózniej na poszukiwania lodów Oskar w sklepikach osiedlowych. Minus mieszkania w centrum - wszystkie rarytasy zostają na osiedlach które funkcjonują bardziej jak małe miasteczka :p

Nulka lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie mam napisane "kosmówka na tylnej ścianie zachodzi na ujście wewnętrzne" lekarz zabronił dźwigania i kazał na siebie uważać, bo po wysiłku może pojawić się krwawienie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Dziewczyny wie któraś z was cos wiecej o łożysku przodującym?
    Niewiele. Ale na karcie z badania prenatalnego mam ze lozysko z przodu. I teraz nie wiem czy to oznacza ze przodujące czy nie. A lekarka nic nie mówiła.
    Z informacji wiem tyle ze pózniej czuć ruchy dziecka :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia widze ze Ty tez masz dodatkowe ubezpieczenie w Pzu to moze wiesz cos wiecej. Bo ja jak z mezem wchodzilismy w to ubezpieczenie to jesli chodzilo o ta kate jak sie dostanie do apteki to byly tam wymienione konkretne choroby a nic wymienione z dziedziny ginekologi.Kiedys dzwonila do mnie od niech babka i pytala o moja opinie i wspomnialam ze nawet nie mam jak tego sprawdzic bo jestem mloda osoba bez chorob i kobieta a nic dla kobiet w tym ubezpieczeniu nie ma,chodzi mi wlasnie o ginekologiczne sprawy. Dlatego pytam Ciebie czy moze cos w tym kierunku usprawnili.

j36regz209hdv9cb.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie wpisali "łożysko nisko ułożone na tylnej ściance, przodujące" ale podobno moze to sie zmienić do 20 tygodnia...

Powiem wam ze obiady maja tu naprawde dobre jak na szpital haha :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole nawiazując jeszcze do mojej sytuacji wczorajszej, w sali obok leży dziewczyna ktora wczoraj została przyjęta razem ze mna, miałam bardzo podobne objawy do moim tylko brak krwawienia...Zrobili i mi i jej badanie usg dzisiaj rano, jak sie przed chwila dowiedziałam, mimo krwawień z moim maleństwem jest wszystko dobrze, a ta dziewczyna niestety poroniła...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex podobno im ciąża młodsza tym większa szansa, że takie nisko usytuowane łożysko się "samo naprawi"- łożysko przesuwa się w górę, w kierunku trzonu macicy wraz z rozwojem ciąży. Trzeba na to uważać, ale tak naprawdę o łożysku przodującym można mowić po 20 tyg. ciąży.

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam właśnie pierogi z truskawkami, jestem w niebie :)

cindi88 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A ja pierwszy dzień w pracy. Prezentacja prawie już przygotowana. Trochę papierologii załatwione. Ale czeka mnie jeszcze zrobienie wszystkich badań i szkolenie bhp bo mam dostać umowę o pracę. Mam nadzieję, że się do lipca wyrobię...

cindi88, kalina123, Izieth lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na badanie, jak na ścięcie :|

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia będzie dobrze :) Trzymam kciuki

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ