X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla, a tą komodę kupiłam kiedyś w IKEA, przemalowałam na biało z przetarciami, dokleiłam ozdoby i zmieniłam okucia. Lubię tak się bawić, w mieszkaniu wszystkie meble tak przerobiłam :P

Isia86, Chamomilla, guerretenshi, emilkazozz lubią tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Moj maz jest tak narwany ze niecale pol roku temu przerobil pokoj na biuro bo "pilnie" ;) potrzebowal miec gdzie pracowac. wszystkie mevble na wymiar, praktycznie caly pokoj od gory do dolu umeblowany, blat dlugi przez caly pokoj...teraz to wszystko zdemontowac no i nie wiem gdzie wywiezc...pokoj bedzie chyba ostatnia rzecza za ktora sie zabierzemy ;)

Ja właśnie nie chciałam tego odkładać na później, bo nie wiem jak się będę czuła. A teraz mam energię, mogę jeździć, wybierać, smród farby szybko w ciepłe dni wywietrzę. Najgorzej pewnie z kurzem po stawianiu ścian :/

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hensvik z Ikei, a pokój 9m2. Zmieściłam szafę, łóżeczko i dwie komódki wysokie. No i fotel :) I tak prawie nie używamy tego pokoju na razie, bo cała zabawa w salonie, a spanie w sypialni :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa narobiłaś mi tymi pancakes ochoty na racuchy z jabłkiem hehe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora13 ladne te mebelki, szkoda ich nie uzyc. Ja sama chyba bede szukala podobnych jesli chodzi o strukture, bardzo mi sie podobaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:34

dora13 lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam w 16 tygodniu :)
    Ja dzis mam w planach risotto z kurczakiem i pieczarkami.
    Humor mam sredni bo mi znow powracaja te zasrane plamienia :/
    Czuje sie dobrze, nic mnie nie boli(kluje tylko ta warga sromowa ale to pewnie normalne),
    mam energie i checi do robienia wszystkiego, to mnie cholera jasna blokuja te wstretne, ciemne kropki na wkladce :(
    Za kazdym razem podczas usg wszystko bylo ok. Lekarz powiedzial zeby nie zwracac
    na to uwagi bo to fizjologiczny objaw...Ale to tak psuje humor ze masakra !
    Mam sie zglosic dopiero jesli bedzie krwawienie jak na miesiaczke, chociaz mam nadzieje
    ze takie nie nastapi :) tlumacze sobie ze zawsze plamilam w polowie cyklu i przed miesiaczka, to moze organizm
    robi psikusy skoro nic nie boli :)

Okciakowa lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten pokoik jest konieczny, bo sypialnie mamy na górze (a wchodzi się po krętych schodach, z których miałam ostatnio wątpliwą przyjemność spaść i rozwalić rękę :() Także w ciągu dnia będę miała maleństwo pod ręką na dole, nie wyobrażam sobie latać 20x dziennie po tych schodach (a tak mi się marzyło mieszkanie dwupoziomowe... ehh).

milky way lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam Hensvik z Ikei, a pokój 9m2. Zmieściłam szafę, łóżeczko i dwie komódki wysokie. No i fotel :) I tak prawie nie używamy tego pokoju na razie, bo cała zabawa w salonie, a spanie w sypialni :P

Ale ubranka Klementynki trzymasz tam w pokoju? Bo prawde mowiac sie zastanawiam czy nie bedzie tak ze zrobimy ten pokoj a nie bedzie uzywany...a za rok, poltora zamienic sie pokojami - sypialnia na pokoj dla dZiecka i nie chce znowu na pol roku robic pokoju ktory mialby byc jeszcze nieuzywany. Wydaje mi sie ze wszystkie ubranka i akcesoria trzymalabym w pokoju dla dziecka i tam przewijanie itp ale jak to wyglada w praktyce polkosia?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie urządzam na razie osobnego pokoju. Bobas będzie spał przy moim lóżku. Między 3 a 6 msc. zaczne go uczyc spac w innym pokoju i wtedy pomyślę o jakiś przemeblowaniach. Meble tez wybieram biale i ewentualnie w kolorze drewna dąb sonoma.

Chamomilla lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ta seria bardzo ładna jest, gdybym nie miała mebelków to bym pewnie tą rozważała :)jeszcze Sundvik mi się podoba, to taki mój styl :)

polkosia lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla, ubranka mam w tej szafie w pokoju i tam też przewijak, więc na początku dużo czasu tam spędzałam, głównie na przewijaku ;) Cała pielęgnacja, mycie itd. Teraz już w sypialni przewijam, bo strasznie ruchliwa się zrobiła. Tylko wieczorna kosmetyka czy po kąpaniu w pokoju. No i raz dziennie tam ją w łóżeczku zostawiam na kilka minut, żeby coś zjeść czy iść do łazienki. Nie żałuję, że zrobiliśmy ten pokój czy coś, ale myślałam, że będzie częściej używany.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę robić typowego pokoiku dla dziecka choć bardzo mi się podobają.
    Łóżeczko będę chciała trzymać przy naszym łóżku żeby dziecko mieć przy sobie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie,ktora z Was ma 1.5rocznego maluszka? Myslicie, ze mozna zamienic mu wtedy lozeczko na takie zwykle dla dzieci z niska barierka, zeby nie spadl?
    Zastanawiam sie czy kupowac drugie takie samo jak dla bobasa, czy moge synkowe dac drugiemu dziecku,a dla synka ktory bedzie mial wtedy 1.5 roczku kupic takie dla starszaków? Czy z takim poltoraroczniakiem jakos sie moz a dogadac, w sensie- ile on rozumie? :D

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja nie urządzam na razie osobnego pokoju. Bobas będzie spał przy moim lóżku. Między 3 a 6 msc. zaczne go uczyc spac w innym pokoju i wtedy pomyślę o jakiś przemeblowaniach. Meble tez wybieram biale i ewentualnie w kolorze drewna dąb sonoma.

Ja tez taki zamiar mialam zeby do 6 miesiaca miec dziecko przy sobie a od 6 miesiecy dziecko do swojego pokoju. Przez pierwsze pol roku pokoj bylby skladowiskiem rzeczy dla dziecka, ewentualnie miejscem do przewijania bo w sypialni nie zmiesci mi sie standardowe lozeczko tylko to male podczepiane do lozka. No chyba ze wywalic nasze ogromne lozko...tylko zeby to mialo sens bo zaraz caly dom przemebluje a okaze sie ze dziecko jest jakie jest i nie chce wspolpracowac wg planu rodzicow... Bo cos wydaje mi sie to zbyt slodkie ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia- u nas jak synek skonczyl pol roku, przetransportowalismy go do jego pokoju. Lepiej spi, mniej sie budzi. Wlaczam czasem nianie zeby podejrzec co robi,ale ogolnie to byla dobra zmiana. Jak spal u nas w sypialni, to wciaz cos chcial,a i my musielismy cichutko siedziec. Kazdy szelest to on sie przebudzal,teraz cisza spokoj. Kazdy spi u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:48

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, u mnie to niemożliwe. Karmię piersią co 1-2h nieraz... Teraz jak ząbkuje, to często się budzi, nie wyrobiłabym tak wstawać i latać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way, moja kolezanka dokladnie tak zrobila jak Ty mowisz. Maly mial jakies 18-20 miesiecy wtedy. Tylko ze z miesiac przed narodzinami nowego bobasa przyzwyczajala malego do nowego lozeczka. Mowila ze pierwsze noce byly niespokojne, okolo tydzien ale szybko zalapal i przestawil sie. Teraz mi mowila ze jak ma 3 lata to trudniej znosi takie zmiany niz wtedy. A co lozeczka to kupili mu takie zwykle niskie dla dzieci ale z opcja podporek po bokach ktore pozniej sie demontuje. Kolezanka na podpirkach zamintowala material ktory byl w lozeczku i tak stworzyla niby to samo lozeczko ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 6 miesięcy to jeszcze maleństwo, ja dopiero teraz w końcówce 7 widzę różnicę, że dziecko trochę bardziej samodzielne się zrobiło, potrafi sama się pobawić czy coś, a 2 miesiące temu to jeszcze taki noworodeczek był :P Nie ukrywam, chciałabym, żeby spała sama, bo łóżko mamy 160, a oboje jesteśmy duzi i trochę ciasno jest, ale planujemy zmianę na takie 200 cm, to powinno być OK :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas maleństwo będzie od razu noce spędzało w swoim pokoju. elektroniczna niania i heja. zaopatrzymy się jeszcze w kosz wiklinowy w razie czego do nas do pokoju.nie byłam na początku do tego zbyt przekonana, ale moja mama ani ze mną ani z moim bratem nie dzieliła pokoju, tylko wstawała w nocy. matczyna czujka. a biorąc pod uwagę, że Damian pracuje po 12h dziennie, do tego na magazynie, a później za kółkiem, to chcę mu zaoszczędzić części nocnych przebojów.
    no i jeszcze to, że aktualnie pokój dla dziecka służy nam za zbiorowisko wszystkiego, a śpimy i funkcjonujemy z tzw dużym. nie wyobrażam sobie tam wstawiać łóżeczka.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D No trzymam kciuki za ten plan, ale daję Ci 2 tygodnie chęci :P Później dziecko to zweryfikuje :P

emilkazozz, milky way lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ