Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chamomilla, a tą komodę kupiłam kiedyś w IKEA, przemalowałam na biało z przetarciami, dokleiłam ozdoby i zmieniłam okucia. Lubię tak się bawić, w mieszkaniu wszystkie meble tak przerobiłam
Isia86, Chamomilla, guerretenshi, emilkazozz lubią tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Chamomilla wrote:Moj maz jest tak narwany ze niecale pol roku temu przerobil pokoj na biuro bo "pilnie"
potrzebowal miec gdzie pracowac. wszystkie mevble na wymiar, praktycznie caly pokoj od gory do dolu umeblowany, blat dlugi przez caly pokoj...teraz to wszystko zdemontowac no i nie wiem gdzie wywiezc...pokoj bedzie chyba ostatnia rzecza za ktora sie zabierzemy
Ja właśnie nie chciałam tego odkładać na później, bo nie wiem jak się będę czuła. A teraz mam energię, mogę jeździć, wybierać, smród farby szybko w ciepłe dni wywietrzę. Najgorzej pewnie z kurzem po stawianiu ścian
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Ja mam Hensvik z Ikei, a pokój 9m2. Zmieściłam szafę, łóżeczko i dwie komódki wysokie. No i fotel
I tak prawie nie używamy tego pokoju na razie, bo cała zabawa w salonie, a spanie w sypialni
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Rowniez witam w 16 tygodniu
Ja dzis mam w planach risotto z kurczakiem i pieczarkami.
Humor mam sredni bo mi znow powracaja te zasrane plamienia
Czuje sie dobrze, nic mnie nie boli(kluje tylko ta warga sromowa ale to pewnie normalne),
mam energie i checi do robienia wszystkiego, to mnie cholera jasna blokuja te wstretne, ciemne kropki na wkladce
Za kazdym razem podczas usg wszystko bylo ok. Lekarz powiedzial zeby nie zwracac
na to uwagi bo to fizjologiczny objaw...Ale to tak psuje humor ze masakra !
Mam sie zglosic dopiero jesli bedzie krwawienie jak na miesiaczke, chociaz mam nadzieje
ze takie nie nastapitlumacze sobie ze zawsze plamilam w polowie cyklu i przed miesiaczka, to moze organizm
robi psikusy skoro nic nie boliOkciakowa lubi tę wiadomość
-
U nas ten pokoik jest konieczny, bo sypialnie mamy na górze (a wchodzi się po krętych schodach, z których miałam ostatnio wątpliwą przyjemność spaść i rozwalić rękę
) Także w ciągu dnia będę miała maleństwo pod ręką na dole, nie wyobrażam sobie latać 20x dziennie po tych schodach (a tak mi się marzyło mieszkanie dwupoziomowe... ehh).
milky way lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
polkosia wrote:Ja mam Hensvik z Ikei, a pokój 9m2. Zmieściłam szafę, łóżeczko i dwie komódki wysokie. No i fotel
I tak prawie nie używamy tego pokoju na razie, bo cała zabawa w salonie, a spanie w sypialni
Ale ubranka Klementynki trzymasz tam w pokoju? Bo prawde mowiac sie zastanawiam czy nie bedzie tak ze zrobimy ten pokoj a nie bedzie uzywany...a za rok, poltora zamienic sie pokojami - sypialnia na pokoj dla dZiecka i nie chce znowu na pol roku robic pokoju ktory mialby byc jeszcze nieuzywany. Wydaje mi sie ze wszystkie ubranka i akcesoria trzymalabym w pokoju dla dziecka i tam przewijanie itp ale jak to wyglada w praktyce polkosia? -
Ja nie urządzam na razie osobnego pokoju. Bobas będzie spał przy moim lóżku. Między 3 a 6 msc. zaczne go uczyc spac w innym pokoju i wtedy pomyślę o jakiś przemeblowaniach. Meble tez wybieram biale i ewentualnie w kolorze drewna dąb sonoma.
Chamomilla lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja mam Hensvik z Ikei, a pokój 9m2. Zmieściłam szafę, łóżeczko i dwie komódki wysokie. No i fotel
polkosia lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Chamomilla, ubranka mam w tej szafie w pokoju i tam też przewijak, więc na początku dużo czasu tam spędzałam, głównie na przewijaku
Cała pielęgnacja, mycie itd. Teraz już w sypialni przewijam, bo strasznie ruchliwa się zrobiła. Tylko wieczorna kosmetyka czy po kąpaniu w pokoju. No i raz dziennie tam ją w łóżeczku zostawiam na kilka minut, żeby coś zjeść czy iść do łazienki. Nie żałuję, że zrobiliśmy ten pokój czy coś, ale myślałam, że będzie częściej używany.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Sluchajcie,ktora z Was ma 1.5rocznego maluszka? Myslicie, ze mozna zamienic mu wtedy lozeczko na takie zwykle dla dzieci z niska barierka, zeby nie spadl?
Zastanawiam sie czy kupowac drugie takie samo jak dla bobasa, czy moge synkowe dac drugiemu dziecku,a dla synka ktory bedzie mial wtedy 1.5 roczku kupic takie dla starszaków? Czy z takim poltoraroczniakiem jakos sie moz a dogadac, w sensie- ile on rozumie? -
Werix wrote:Ja nie urządzam na razie osobnego pokoju. Bobas będzie spał przy moim lóżku. Między 3 a 6 msc. zaczne go uczyc spac w innym pokoju i wtedy pomyślę o jakiś przemeblowaniach. Meble tez wybieram biale i ewentualnie w kolorze drewna dąb sonoma.
Ja tez taki zamiar mialam zeby do 6 miesiaca miec dziecko przy sobie a od 6 miesiecy dziecko do swojego pokoju. Przez pierwsze pol roku pokoj bylby skladowiskiem rzeczy dla dziecka, ewentualnie miejscem do przewijania bo w sypialni nie zmiesci mi sie standardowe lozeczko tylko to male podczepiane do lozka. No chyba ze wywalic nasze ogromne lozko...tylko zeby to mialo sens bo zaraz caly dom przemebluje a okaze sie ze dziecko jest jakie jest i nie chce wspolpracowac wg planu rodzicow... Bo cos wydaje mi sie to zbyt slodkie -
Polkosia- u nas jak synek skonczyl pol roku, przetransportowalismy go do jego pokoju. Lepiej spi, mniej sie budzi. Wlaczam czasem nianie zeby podejrzec co robi,ale ogolnie to byla dobra zmiana. Jak spal u nas w sypialni, to wciaz cos chcial,a i my musielismy cichutko siedziec. Kazdy szelest to on sie przebudzal,teraz cisza spokoj. Kazdy spi u siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:48
-
Milky way, moja kolezanka dokladnie tak zrobila jak Ty mowisz. Maly mial jakies 18-20 miesiecy wtedy. Tylko ze z miesiac przed narodzinami nowego bobasa przyzwyczajala malego do nowego lozeczka. Mowila ze pierwsze noce byly niespokojne, okolo tydzien ale szybko zalapal i przestawil sie. Teraz mi mowila ze jak ma 3 lata to trudniej znosi takie zmiany niz wtedy. A co lozeczka to kupili mu takie zwykle niskie dla dzieci ale z opcja podporek po bokach ktore pozniej sie demontuje. Kolezanka na podpirkach zamintowala material ktory byl w lozeczku i tak stworzyla niby to samo lozeczko
milky way lubi tę wiadomość
-
Dla mnie 6 miesięcy to jeszcze maleństwo, ja dopiero teraz w końcówce 7 widzę różnicę, że dziecko trochę bardziej samodzielne się zrobiło, potrafi sama się pobawić czy coś, a 2 miesiące temu to jeszcze taki noworodeczek był
Nie ukrywam, chciałabym, żeby spała sama, bo łóżko mamy 160, a oboje jesteśmy duzi i trochę ciasno jest, ale planujemy zmianę na takie 200 cm, to powinno być OK
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
u nas maleństwo będzie od razu noce spędzało w swoim pokoju. elektroniczna niania i heja. zaopatrzymy się jeszcze w kosz wiklinowy w razie czego do nas do pokoju.nie byłam na początku do tego zbyt przekonana, ale moja mama ani ze mną ani z moim bratem nie dzieliła pokoju, tylko wstawała w nocy. matczyna czujka. a biorąc pod uwagę, że Damian pracuje po 12h dziennie, do tego na magazynie, a później za kółkiem, to chcę mu zaoszczędzić części nocnych przebojów.
no i jeszcze to, że aktualnie pokój dla dziecka służy nam za zbiorowisko wszystkiego, a śpimy i funkcjonujemy z tzw dużym. nie wyobrażam sobie tam wstawiać łóżeczka.