X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Cudek, szkoda słów - skoro nie masz pojęcia czym to już tylko Twój problem i świadczy to tylko o Tobie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis tak się cieszę że z maleństwem wszystko w porządku :)

Ja dziś od rana chodzę i płaczę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Wiesz co Cudek, szkoda słów - skoro nie masz pojęcia czym to już tylko Twój problem i świadczy to tylko o Tobie.
    No i kto tu kogo obraża?
    Ja nie mam problemu. ..Ty masz. Zdecydowanie.

Ja nie powiedziałam, że pani Sylwia92 ekspertka postów 230 poszła na bok zabawiać się z lekarzem! Natomiast Ty obrazilas mnie bezpośrednio pisząc, że "to świadczy o mnie - w podtekscie - że jestem nie wychowana. Mam prawo wyrazić swoje zdanie. A jak ci się nie podoba to nie czytaj! Jeszcze mamy wolny kraj! Jeszcze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:10

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    CHAMOMILLA-czy Ty czytasz to, co piszesz? Zauwazylas ze probujesz bronic tezy, ze WYKONANIE USG jest bezwzglednie konieczne i popierasz ją argumentami niedoboru progesteronu i niedotlenieniu? I co- jak ten niedobor i niedotlenienie mozna zobaczyc na usg? :) no zastanow sie.... no nie mozna. Niechcacy jeszcze dorzucilas mi argumentow :))

OKCIAKOWA- a jakiez to decyzje moga podjac?? Rozmawiaj merytorycznie, a nie pisz mi, ze pisze glupoty, bo altualnie wyglada to zupelnie odwrotnie.

Bardzo ty krzyczycie, a nie widze zadnego argumentu popierajacego stwierdzenie, ze usg jest bezwzglednie konieczne. A dlaczego? Bo zadna z Was nie jest lekarzem. Dajcie ludziom pracowac. Alexis naprawde lezy w szpitalu a nie na dworcu.

Droga milky way, troszke z tonu ;) USG jest podstawa bo jest konieczne do wykluczenia odklejajacego sie lozyska. Jesli zostanie stwierdzone odklejenie lozyska to wtedy na USG - powatarzam - na USG wlacza sie taki przycisk i sprawdza przeplywy krwi :) moze bedziesz miala kiedys okazje zobaczyc podczas swojego USG, ale oby nie bylo to potrzebne. na tej podstawie mozna stwierdzic odklejajace sie lozysko lub co za tym idzie pogarszajace sie dotlenienie dziecka. Kochana NIE PISALAM O NIEDOBORZE progesteronu bo tego wywnioskowac z usg nie mozna ale o potrzebie podania progesteronu niezaleznie od tego ile jest go we krwi - w tym momencie sa takie standardy- jesli sa plamienia podaje sie progesteron niezaleznie od jego ilosci we krwi ale na podstawie usg - wtedy gdy widac ze odkleja sie lozysko, nawet jesli we krwi jest " odpowuednia" ilosc progesteronu.
    I prosze Cie bardzo nie obrazaj nikogo tutaj personalnie bo my psioczymy na cala grupe lekarska a nie na jedna osobe, jednego lekarza. To ze sie zle wypowiadam o swoich kolegach to nie znaczy ze nie naleze do tej grupy zawodowej...
    Po prostu stracilam dziecko przez blad lekarzy i nie bede tego ukrywac tylko dlatego ze to sa koledzy z mojego srodowiska medycznego. Nie zajeli sie mna dostatecznie a jak wychodzilam i dowiedzieli sie o moim zawodzie to przepraszali, glupio im bylo. A ewidentnie trafilam na 2 lekarzy bez powolania do pracy tylko na odbebnienie godzin. Oczywiscie jest masa wspanialych lekarzy, ale osoby powolane do pracy ciezko znalezc. Postanowilam ze nie bede nigdy w srodowisku szpitalnym pracowac, dlatego pracuje prywatnie i procedur szpitalnych nie znam dokladnie, ale podstawy tak :)
    I prosze mi tu brzydkich slow na Okciakowa nie pisac, ani na zadna inna dziewczyne :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nie skomentuję tego...

• milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie z tej rozmowy, to Ty ją ;)
    Tez jestem lekarzem i nie widzialam, zeby faceci po kątach sypiali z pielegniarkami.
    Pielegniarka to w ogole w Polsce kojarzyvsie z popychadłem,a to bardzo zle. Mozna napluć, nawrzeszczeć, obrazic, a co tam, nizszy personel nikogo nie obchodzi... no to nic, ze bez nich szpitale by nie istnialy...

Poza tym- jeszcze wracajac do poprzedniej dyskusji... hipotetyczna sytuacja zaskarzenia lekarza do izby lekarskiej w razie jakby cos sie stalo z dzieckiem... nic nie da. Prawo jest po stronie lekarza, nie popelnil on wczoraj błędu. Ewentualnie moznaby probowac zaskarzyc......nfz albo ministra zdrowiaaaaaaaa :D

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gównoburza...

polkosia, emilkazozz, Nel@, palma, cati lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w naszym 15 (!) Tc :)
    Alexis bardzo się cieszę że wszystko ok i dobrze się wami zaopiekowali :)
    A co tu za burzaja się pytam? :) Już mi tu wprowadzić pogodę jak za oknem :D Takie piękne słoneczko <3

Isia86, AniaKami lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Cudek nie skomentuję tego...
    Trzeba było tak od początku!

Da milky. .. da... ja złożyłam i pseudo lekarz dostał to, na co zasłużył. Koniec kropka. Wczoraj u Alexis błędu nie popełnił, bo go nie było! Ale gdyby coś było nie tak, to szpital by musiał odpowiedź na pytanie o braki kadrowe a tym samym za niedostateczna pomoc.

Ano..
    Gownoburza. Dlatego mi się już odechciewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:16

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Cudek dać obrażać swój zawód, rzeczywiście...

• milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHAMOMILLA o chyba sobie zartujesz. To Okciakowa napisala do mnie,ze pisze glupoty. Takze raczej pretensje to do niej a nie do mnie.

Guziczki na usg dobrze znam. A Ty jak sie tak dobrze znasz to moze powiesz co mozna wiecej zrobic majac obraz odklejajacego lozyska w usg w 15 tygodniu ciazy? To juz Ci mowie- nic nie mozna zrobic.

Ahhh... spusc z tonu..... no, dobrze powiedziane, spusc z tonu chamomilla, a jak dyskutujesz to pisz na temat. Ja Ci wczoraj pisze o usg a Ty mi o progesteronie. No wez.

• Nulka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestańcie nerwy żadnej z nas nie są potrzebne :) serio od tej burzy aż się nie chce tu wchodzić. .. :/ a tak bylo miło i rodzinnie. ..

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Witam w naszym 15 (!) Tc :)
    Alexis bardzo się cieszę że wszystko ok i dobrze się wami zaopiekowali :)
    A co tu za burzaja się pytam? :) Już mi tu wprowadzić pogodę jak za oknem :D Takie piękne słoneczko <3
    a ja polecam TLC i salon sukni ślubnych... ahhh przeżyć jeszcze raz te przymiarki tych pięknych sukien... BEZCENNE :)

Werix, Nulka lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, spoojnie. Nikt tutaj nie mowi o Tobie bo juz troszke sie poznalysmy i wiemy ze jestes wspaniala dziewczyna. Z pewnoscia w pracy rowniez postepujessz rozsadnie i z wielkim sercem. Ale opinie jakie kraza czy dowcipy na temat roznych grup zawodoqych sa i pewnie nadal beda, trzeba podchodzic do tego z usmiechem ;) ja wychodze wlasnie z zalozenia ze nie bede bronic ogolu ludzi ktorxy sa w moim zawodzie, bo ja jestem inna niz ogol, swoja ciezka sumiienna robota pracuje na swoja opinie i wazne zeby ona niw byla zszargana, a opinia calej grupy mnie nie interesuje i z zartow na ten temat smieje sie cala buzia ;)
    Wierze w to ze Ty tez jestes taka osoba, ktora dzielnie pracuje zeby byc jak najlepsza w swojej dziedzinie :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co Laski, ręce, majty i cycki opadają jak się czyta niektóre komentarze.
    Była sympatyczna grupa a teraz chyba hormony Wam buzują i z nudów pierniczycie jak potłuczone. Idźcie cieszyć się życiem, słońcem, czymkolwiek... ja uciekam, bo szkoda mi czasu na czytanie Waszych przepychanek i wylewanie gorzkich żali.

Sylwia92 nie przejmuj się takimi głupotami, nie warto. Na pewno jesteś wspaniałą pielęgniarką i wiedzą o tym Twoi podopieczni!:*

Isia86, Werix, polkosia, Nulka, kalina123, Nel@, żonaAnia, monaaa85 lubią tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Tak Cudek dać obrażać swój zawód, rzeczywiście...
    No i na tym polega Twój problem. Czasem i krytycznie trzeba spojrzeć na swoją grupę zawodowa bo tam nie brakuje patałachow niestety jak wszędzie. Praca z ludźmi polega też na empatii, której baaardzo często brakuje. Ja się nie obrazam jak ludzie jadą czasem po belfrach, bo czasem mają rację. Co nie znaczy, że mam się czuć tym urażona osobiście, bo to śmieszne i dziecinne.
    Na tym poprzestane.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, nie można generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora stereotypów. Jeżeli jeden zrobił coś źle, nie znaczy, że reszta robi tak samo. Rozumiem, że dziewczyny mogły się poczuć urażone, bo jak ktoś poświęca się swojej pracy i rzetelnie ją wykonuje, a potem słyszy lub czyta coś takiego, to się zwyczajnie przykro robi. Wtedy siada motywacja i po co się starać, skoro i tak Cię zbesztają...
    a nauczyciele są od uczenia, od wychowania rodzice - ja z kolei pracuję w szkole i kocham swoją pracę, ale to jak czasem traktują nas rodzice, a społeczeństwo myśli, że zarabiamy kokosy ciągle mając wolne i pijąc kawe na lekcjach. Najlepiej tam, gdzie nas nie ma. Najlepiej osądzić.
    Ludzie stali się bardzo roszczeniowi, nie patrząc najpierw na siebie.
    Niestety system ani zdrowia, ani oświaty ani inne nie funkcjonują idealnie, niektóre wręcz kuleją, co utrudnia pracę, a niepotrzebnie zrzuca się winę na kogoś, kto musi się mieścić w wytycznych.

Isia86 lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzeba założyć osobny wątek o służbie zdrowia ;)

Co dzisiaj robicie na obiad? Ja nie mam żadnego pomyśłu:/ fasolke bym zjadła ale droga jeszcze jest...

guerretenshi, emilkazozz, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja wrzuciłam?

Ja pierdziele. divers2302.gif
    Było miło, ale się skończyło.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na obiad dziś grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki i kalafior. poki co to nie mam pomyslu na sniadanie. dzien wolny i lenistwo to cos przepieknego.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ