Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylwia92 wrote:Wiesz co Cudek, szkoda słów - skoro nie masz pojęcia czym to już tylko Twój problem i świadczy to tylko o Tobie.
Ja nie mam problemu. ..Ty masz. Zdecydowanie.
Ja nie powiedziałam, że pani Sylwia92 ekspertka postów 230 poszła na bok zabawiać się z lekarzem! Natomiast Ty obrazilas mnie bezpośrednio pisząc, że "to świadczy o mnie - w podtekscie - że jestem nie wychowana. Mam prawo wyrazić swoje zdanie. A jak ci się nie podoba to nie czytaj! Jeszcze mamy wolny kraj! Jeszcze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:10
-
milky way wrote:CHAMOMILLA-czy Ty czytasz to, co piszesz? Zauwazylas ze probujesz bronic tezy, ze WYKONANIE USG jest bezwzglednie konieczne i popierasz ją argumentami niedoboru progesteronu i niedotlenieniu? I co- jak ten niedobor i niedotlenienie mozna zobaczyc na usg?
no zastanow sie.... no nie mozna. Niechcacy jeszcze dorzucilas mi argumentow
)
OKCIAKOWA- a jakiez to decyzje moga podjac?? Rozmawiaj merytorycznie, a nie pisz mi, ze pisze glupoty, bo altualnie wyglada to zupelnie odwrotnie.
Bardzo ty krzyczycie, a nie widze zadnego argumentu popierajacego stwierdzenie, ze usg jest bezwzglednie konieczne. A dlaczego? Bo zadna z Was nie jest lekarzem. Dajcie ludziom pracowac. Alexis naprawde lezy w szpitalu a nie na dworcu.
Droga milky way, troszke z tonuUSG jest podstawa bo jest konieczne do wykluczenia odklejajacego sie lozyska. Jesli zostanie stwierdzone odklejenie lozyska to wtedy na USG - powatarzam - na USG wlacza sie taki przycisk i sprawdza przeplywy krwi
moze bedziesz miala kiedys okazje zobaczyc podczas swojego USG, ale oby nie bylo to potrzebne. na tej podstawie mozna stwierdzic odklejajace sie lozysko lub co za tym idzie pogarszajace sie dotlenienie dziecka. Kochana NIE PISALAM O NIEDOBORZE progesteronu bo tego wywnioskowac z usg nie mozna ale o potrzebie podania progesteronu niezaleznie od tego ile jest go we krwi - w tym momencie sa takie standardy- jesli sa plamienia podaje sie progesteron niezaleznie od jego ilosci we krwi ale na podstawie usg - wtedy gdy widac ze odkleja sie lozysko, nawet jesli we krwi jest " odpowuednia" ilosc progesteronu.
I prosze Cie bardzo nie obrazaj nikogo tutaj personalnie bo my psioczymy na cala grupe lekarska a nie na jedna osobe, jednego lekarza. To ze sie zle wypowiadam o swoich kolegach to nie znaczy ze nie naleze do tej grupy zawodowej...
Po prostu stracilam dziecko przez blad lekarzy i nie bede tego ukrywac tylko dlatego ze to sa koledzy z mojego srodowiska medycznego. Nie zajeli sie mna dostatecznie a jak wychodzilam i dowiedzieli sie o moim zawodzie to przepraszali, glupio im bylo. A ewidentnie trafilam na 2 lekarzy bez powolania do pracy tylko na odbebnienie godzin. Oczywiscie jest masa wspanialych lekarzy, ale osoby powolane do pracy ciezko znalezc. Postanowilam ze nie bede nigdy w srodowisku szpitalnym pracowac, dlatego pracuje prywatnie i procedur szpitalnych nie znam dokladnie, ale podstawy tak
I prosze mi tu brzydkich slow na Okciakowa nie pisac, ani na zadna inna dziewczyne -
nick nieaktualny
-
No w sumie z tej rozmowy, to Ty ją
Tez jestem lekarzem i nie widzialam, zeby faceci po kątach sypiali z pielegniarkami.
Pielegniarka to w ogole w Polsce kojarzyvsie z popychadłem,a to bardzo zle. Mozna napluć, nawrzeszczeć, obrazic, a co tam, nizszy personel nikogo nie obchodzi... no to nic, ze bez nich szpitale by nie istnialy...
Poza tym- jeszcze wracajac do poprzedniej dyskusji... hipotetyczna sytuacja zaskarzenia lekarza do izby lekarskiej w razie jakby cos sie stalo z dzieckiem... nic nie da. Prawo jest po stronie lekarza, nie popelnil on wczoraj błędu. Ewentualnie moznaby probowac zaskarzyc......nfz albo ministra zdrowiaaaaaaaa -
Witam w naszym 15 (!) Tc
Alexis bardzo się cieszę że wszystko ok i dobrze się wami zaopiekowali
A co tu za burzaja się pytam?Już mi tu wprowadzić pogodę jak za oknem
Takie piękne słoneczko
Isia86, AniaKami lubią tę wiadomość
-
sylwia92 wrote:Cudek nie skomentuję tego...
Da milky. .. da... ja złożyłam i pseudo lekarz dostał to, na co zasłużył. Koniec kropka. Wczoraj u Alexis błędu nie popełnił, bo go nie było! Ale gdyby coś było nie tak, to szpital by musiał odpowiedź na pytanie o braki kadrowe a tym samym za niedostateczna pomoc.
Ano..
Gownoburza. Dlatego mi się już odechciewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:16
-
nick nieaktualny
-
CHAMOMILLA o chyba sobie zartujesz. To Okciakowa napisala do mnie,ze pisze glupoty. Takze raczej pretensje to do niej a nie do mnie.
Guziczki na usg dobrze znam. A Ty jak sie tak dobrze znasz to moze powiesz co mozna wiecej zrobic majac obraz odklejajacego lozyska w usg w 15 tygodniu ciazy? To juz Ci mowie- nic nie mozna zrobic.
Ahhh... spusc z tonu..... no, dobrze powiedziane, spusc z tonu chamomilla, a jak dyskutujesz to pisz na temat. Ja Ci wczoraj pisze o usg a Ty mi o progesteronie. No wez. -
Dziewczyny przestańcie nerwy żadnej z nas nie są potrzebne
serio od tej burzy aż się nie chce tu wchodzić. ..
a tak bylo miło i rodzinnie. ..
-
Nulka wrote:Witam w naszym 15 (!) Tc
Alexis bardzo się cieszę że wszystko ok i dobrze się wami zaopiekowali
A co tu za burzaja się pytam?Już mi tu wprowadzić pogodę jak za oknem
Takie piękne słoneczko
Werix, Nulka lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Sylwia, spoojnie. Nikt tutaj nie mowi o Tobie bo juz troszke sie poznalysmy i wiemy ze jestes wspaniala dziewczyna. Z pewnoscia w pracy rowniez postepujessz rozsadnie i z wielkim sercem. Ale opinie jakie kraza czy dowcipy na temat roznych grup zawodoqych sa i pewnie nadal beda, trzeba podchodzic do tego z usmiechem
ja wychodze wlasnie z zalozenia ze nie bede bronic ogolu ludzi ktorxy sa w moim zawodzie, bo ja jestem inna niz ogol, swoja ciezka sumiienna robota pracuje na swoja opinie i wazne zeby ona niw byla zszargana, a opinia calej grupy mnie nie interesuje i z zartow na ten temat smieje sie cala buzia
Wierze w to ze Ty tez jestes taka osoba, ktora dzielnie pracuje zeby byc jak najlepsza w swojej dziedzinie -
wiecie co Laski, ręce, majty i cycki opadają jak się czyta niektóre komentarze.
Była sympatyczna grupa a teraz chyba hormony Wam buzują i z nudów pierniczycie jak potłuczone. Idźcie cieszyć się życiem, słońcem, czymkolwiek... ja uciekam, bo szkoda mi czasu na czytanie Waszych przepychanek i wylewanie gorzkich żali.
Sylwia92 nie przejmuj się takimi głupotami, nie warto. Na pewno jesteś wspaniałą pielęgniarką i wiedzą o tym Twoi podopieczni!:*Isia86, Werix, polkosia, Nulka, kalina123, Nel@, żonaAnia, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
sylwia92 wrote:Tak Cudek dać obrażać swój zawód, rzeczywiście...
Na tym poprzestane. -
Cudek, nie można generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora stereotypów. Jeżeli jeden zrobił coś źle, nie znaczy, że reszta robi tak samo. Rozumiem, że dziewczyny mogły się poczuć urażone, bo jak ktoś poświęca się swojej pracy i rzetelnie ją wykonuje, a potem słyszy lub czyta coś takiego, to się zwyczajnie przykro robi. Wtedy siada motywacja i po co się starać, skoro i tak Cię zbesztają...
a nauczyciele są od uczenia, od wychowania rodzice - ja z kolei pracuję w szkole i kocham swoją pracę, ale to jak czasem traktują nas rodzice, a społeczeństwo myśli, że zarabiamy kokosy ciągle mając wolne i pijąc kawe na lekcjach. Najlepiej tam, gdzie nas nie ma. Najlepiej osądzić.
Ludzie stali się bardzo roszczeniowi, nie patrząc najpierw na siebie.
Niestety system ani zdrowia, ani oświaty ani inne nie funkcjonują idealnie, niektóre wręcz kuleją, co utrudnia pracę, a niepotrzebnie zrzuca się winę na kogoś, kto musi się mieścić w wytycznych.Isia86 lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. *