X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podziwiam za cierpliwość, tyle siedzieć w tym szpitalu i w sumie nadal nic nie wiedzieć a obchód już dawno był ;/

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, no chyba sie Wam wszystkim teraz naraze i z gory przepraszam, nie obrazajcie sie, prosze.

Alexis jest w szpitalu, lepsze to niz w domu. Niestety, ale w 15tc czy usg sie zrobi dzis czy jutto, nie zrobi duzej roznicy DIAGNOSTYCZNEJ. Owszem zrobi roznice psychologiczna- dziewczyna bedzie wiedziala na czym stoi i co z dzieckiem. Jednak w sluzbie zdrowia tak to jest jak wiemy, ze specjalnie o psyche pacje ta sie nie martwia... Liczymy na to, ze wszystko okej, choc pewnosci nie ma.
    Zrobili morfologie oznaczyli pewnie CRP, progesteron, pewnie jeszcze inne rzeczy. Gdyby cos bylo nie tak pod wzgledem wynikow pewnie dostalaby leki.
    Jezeli na usg cos by bylo nie w porzadku,to zastanowcie sie, duzo mozna zrobic? Krwiak?-lezec, a jezeli sa jakies wady? No co zrobia? Nic.
    Dlatego ja uwazam,ze dziewczyna jest pod opieką ludzi ktorzy ogolnie maja ponecie co robia, bo sa lekarzami. Takie podburzanie kezanek z forum,ktore wiedze medyczns maja marna, naprawde nic nie daje,laska jeszcze sie gorzej czuje.

Nim mnie zlinczujecie, to pomyslcie- co da usg dzis wiecej niz jutro dla zdrowia dziecka lub matki? (Jeszcze raz powtarzam nie mowimy tu o psyche. Psycha w szpitalu siada,to wiadomo. Niewiedza jest okropna. To tez jest jasne.) Maja morfologie- zakladajac ze porobili konkretne badania, to nie zaszkodza jej moim zdaniem, ani dziecku, jesli usg zrobia jutro.

polkosia, cindi88 lubią tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarzem, powiedział mi ze nie ma wskazań do badań USG, wstawiła sie za mnie dziewczyna ktora jutro rodzi i obie dostałyśmy opieprz, ze nie jestesmy jedyne :) noo i na oddziale są 4 osoby nie licząc mnie w czym jedna rodziła, ale skończyła koło 17, pozniej był obchód to tylko nie pozwolili mi siedziec...Powiedzieli ze zobaczymy co zadecyduje lekarz jutro rano, ma byc rano moja pani ginekolog wiec jestem dobrej myśli...chciałam isc prywatnie na usg, ale bałam sie bo miałam dopiero wizytę na 16 a była dopiero 12 i bałam sie ze cos sie stanie przez ten czas...niestety juz lepiej wyszłabym na tym...Myślałam ze w szpitalu oczywista rzeczą bedzie zrobienie usg

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way no jest w tym co piszesz dużo prawdy
    pytanie na ile ważne w tym momencie dla lekarza jest samopoczucie matki? mam wrażenie że tu już wszystko zależy od szczęścia na jakiego lekarza się trafi
    wydaje mi się że na tym etapie kończą się procedury a zaczyna człowieczeństwo i pewnie różni lekarze podeszliby do tematu inaczej

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis w jakim mieście ten szpital?
    wnioskuję z twoich postów że to jakiś mały szpital skoro we 4 tam jesteście a nie żaden specjalistyczny gin.-poł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 23:01

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way to da, że jak sprawdzą i zobaczą to w razie czego szybko podejmą decyzję.. Ale nie będę się denerwować na noc takimi głupimi wypowiedziami.
    Alexis trzymaj się, mam nadzieję, że rano Ci zrobią badania i wszystko będzie ok. Dobrej nocy ;*
    Dobranoc ;*

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z Milky całkowicie zgadzam. Na tym etapie ciąży i tak niewiele mogą zrobić tak naprawdę. No bo co, jak jest OK, to żadne plamienie tego nie zmieni, a jak nie jest OK, to ani Nospa ani progesteron nie pomogą - wiem z doświadczenia.

milky way, cindi88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zgodze z Okciakowa, ze czasem szybka decyzja moze zmienic bieg wydarzen bo jesli siw okaze ze naczynia popekaly j ciaza jest zagrozona to podanie wysokiej dawki progesteronu, niezaleznie ile jego jest we krwi moze przyczynic sie do utrzymania ciazy, tak samo jak podanie lekow polepszajacych przeplywy i dotlenienie dziecka. Kazda godzina ma wtedy znaczenie i to sie rowniez tyczy ciazy na etapie 15 tygodnia. Samo lezenie w wielu przypadkach nie wystarcza zeby utrzymac ciaze.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way ma rację i ja ją popieram w tej wypowiedzi. Okciakowa nie wiem dlaczego obrazasz innych twierdząc że jej wypowiedzi są głupie... Wyluzujcie bo nakrecacie się jak katarynki i ani Wam ani tym bardziej Alex, która i bez takiego podburzania jest mega zestresowana, takie nastawienie nie służy. Krzykiem ani groźba niczego się tam nie załatwi...

milky way, polkosia lubią tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHAMOMILLA-czy Ty czytasz to, co piszesz? Zauwazylas ze probujesz bronic tezy, ze WYKONANIE USG jest bezwzglednie konieczne i popierasz ją argumentami niedoboru progesteronu i niedotlenieniu? I co- jak ten niedobor i niedotlenienie mozna zobaczyc na usg? :) no zastanow sie.... no nie mozna. Niechcacy jeszcze dorzucilas mi argumentow :))

OKCIAKOWA- a jakiez to decyzje moga podjac?? Rozmawiaj merytorycznie, a nie pisz mi, ze pisze glupoty, bo altualnie wyglada to zupelnie odwrotnie.

Bardzo ty krzyczycie, a nie widze zadnego argumentu popierajacego stwierdzenie, ze usg jest bezwzglednie konieczne. A dlaczego? Bo zadna z Was nie jest lekarzem. Dajcie ludziom pracowac. Alexis naprawde lezy w szpitalu a nie na dworcu.

cindi88, polkosia lubią tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kloccie sie i nie sprzeczajcie. Bedzie wszystko dobrze. Pewnie macica ktora sie rozrasta robi psikusa i tyle. Dzieciatko na pewno ma sie dobrze i fika sobie w najlepsze;)

Ja wlasnie jem bule z nutella bo obudzilam sie pol godziny temu taka glodna ze zasnac nie moge spowrotem;)))
    Pozatym snilyscie mi sie i forum;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.... no i znowu się zaczęło. Ten wątek to już zaczyna mnie po mału dolowac, a ma służyć zupełnie innym celom :(

Ja uważam - a lezalam na patologii w Cieszynie w 7 tyg, na patologii ciąży w Bielsku (2x w 24 tyg i 31 tyg) oraz w Bytomiu w 33 tyg, że każde! !!!! Krwawienie z dróg rodnych żywa krwią należy sprawdzić przede wszystkim usg i badaniem na fotelu. Nigdy! Podkreślam - nigdy podczas pobytu w tych placówkach nie spotkałam się z zaniechaniem wykonania badania które zajmuje lekarzowi góra 5 min - to wystarczy do oceny co z maluszkiem, czy jest krwiak, czy polip, czy odklejanie kosmowki, czy łożysko wchodzi na szyjke, czy przyna nie jest ustalona. Dopiero potem morfologia, crp badanie hormonów itd. Żadna z osob, które poznałam - a było ich mnóstwo - nie została pozostawiona sama sobie cały dzień i cała noc bez wiedzy co z jej dzieckiem. Bo to chore, nieludzkie i nie ma znaczenia czy to 6, 9 , 15 czy 30 tydz.
    Po to kobieta zgłasza się do szpitala, żeby uzyskać pomoc i wiedzę. Skoro ja zatrzymano, to znaczy że opisywane objawy - bóle skurcze brzucha mocno i żywa krew zaliczone zostały do poważnych problemów w przeciwnym razie Alexis była by odesłana do domu i kazano by jej lezec.
    Dlatego śmiem twierdzić, że niestety ale dyzurujacy tego dnia lekarze mieli obowiązek wykonać usg. Prawda jest taka, że jeżeli maleństwu coś jest - oczywiście daj Boże wszystko ok - to dziewczyna bez problemu wygra sprawę po zgłoszeniu do izby lekarskiej takiego zaniedbania. Biorąc pod uwagę całą historię tego przypadku - zgłoszenie faktu lekarzowi prowadzącemu, wizyta w szpitalu, odesłanie do przychodni, ponowny kontakt z lekarzem, nowy szpital, pobranie krwi, brak usg i badania ginekolog. ,niemiłe zachowanie, podnosze głosu na kobietę itd itp.

Alexis daj znać co z Wami. . . Bo wszystkie tu bardzo się ta sytuacja martwimy i przeżywamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 05:25

emilkazozz, Okciakowa lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Właśnie wstałam, obudzili mnie bo przyszli posłuchać serduszka dzidzi dziewczyny ktora ze mna leży na sali i właśnie zabrali ją na porodówkę :)
    U mnie bez zmian, czekam az moja pani doktor skończy robic cesarkę i moze wtedy cos zrobią....Póki co sytuacja taka sama, ale teraz krew jest juz bardziej brązowa...noc miałam koszmarna, okropnie zaczęły bolec mnie mięśnie nóg i rąk, każda pozycja była zła :( teraz jestem sama na sali i jest gorzej niz wczoraj bo wtedy przynajmniej miałam sie do kogo odezwać..Nie ma co sie kłócić jesli chodzi o postępowanie lekarzy bo to i tak nic nie da, staram sie wierzyć, ze wszystko jest w porzadku i ze wiedza co robią...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis mam nadzieje ze w końcu ta twoja pani doktor zrobi ci usg i zobaczysz ze z twoim skarbem jest wszystko dobrze :) czekam na dobre wieści :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis mam nadzieje, ze za chwile dowiesz sie, ze wszystko dobrze i ze wypiszą cię do domu :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, buzują nam hormony podminowane niepokojem o Alexis. Musimy trochę ochlonac i ważyć słowa, gdyż rozpetamy tornado ;-)
    Sama jestem żoną lekarza i wiem, że w szpitalach dzieją się różne rzeczy i przypadki. Nie znamy wszystkich szczegółów sytuacji i nie powinnyśmy oceniać pracujących tam ludzi. Dyspozycja przełożonego, ostry przypadek, operacja, nawet czasem i zepsuty sprzęt. Lekarze to też ludzie, a nie bogowie. Oczywiście dla mnie jest to nieco dziwne, że w kolejności zabrali się za badania krwi zamiast usg, bo ja przy plamieniu jak trafiłam do szpitala to pierwsza rzeczą było bad.gin i usg do oceny stanu dziecka i określenia przyczyny krwawienia. I się znalazła, krwiak. Dostałam nakaz leżenia i duphaston. Niestety z ciąża coś było nie tak i po kilku dniach nastąpiło zatrzymanie akcji serca.
    Nie bronię tutaj lekarzy ale medal ma zawsze dwie strony, a pacjenci niestety nie są informowani o aktualnej sytuacji w szpitalu, dostępności specjalisty, itd. Wierzę, że w szpitalu Alexis otrzyma odpowiednią opiekę, mam taką nadzieję.
    Weźmy głęboki oddech i wspierajmy się tu, budująco :-*

cindi88 lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila zrobili mi usg, wszystko z dzidzia jest w porzadku, ma juz 8cm :) łożysko sie nie odkleja, tylko mam je nisko ułożone na tylniej ściance dlatego mogłam krwawić gdy powiększała mi sie macica :) wszystko jest dobrze wiec mam nadzieje, ze juz mnie wypuszcza

cindi88, guerretenshi, dora13, palma, Koska 88, Werix, kwiatuszek12345, AniaKami, Nulka, cudek2, baranosia, Chamomilla, kalina123, monaaa85, Nel@, Pysia87, Okciakowa, polkosia, emilkazozz, Izieth, WróżkaZielona, RedLady lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nie zrobili mi wczoraj bo nie bylo lekarza ;)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści z samego rana !! Bardzo się cieszę ze z dzidzia wszystko dobrze i ze już taka duża :))) Ty po takim newsie pewnie też o niebo spokojniejsza :)

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, dobrze, że wszystko dobrze! szkoda tylko, że tyle nerwów to kosztowało.
    Muszę się gdzieś wyżalić bo mnie zaraz szlag trafi. Mój mnie obudził, że chce się kochać. A zanim mnie poranną deskę się rozbudzi i pobudzi to chwilę zajmie. Więc sobie wziął, doszedł i pojechał do pracy. Nawet nie myśląc o mojej przyjemności. Chodzę teraz tak wkurwiona, że zaraz wybuchnę. Już mu awanturę zrobiłam, ale żałuję, że nie rozjebałam mu czegoś na głowie.
    Wredne świnie z tych facetów. ARGGGGGHHHHH!!!

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ