Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestes w szpitalu sama, czy ktos tam jest z Toba? A powiedzieli wogole co planuja z Toba zrobic skoro tak po prostu Cie trzymaja? Co do tygh procedur to durni niektorzy przeciagaja specjalnie zeby 3 doby byc w szpitalu bo wtedy szpital dostaje pieniadze no ale to pod koniec przedluzaja a niw na poczatku nic nie robiac!!!!
-
Dajcie dziewczynie spokój, ona i tak jest przerażona i smutna! Z dzieckiem na pewno jest OK! Sama leżałam na patologii, kiedy wszyscy lekarze zlecieli się do cesarki z komplikacjami... Przez cały dzień nie było obchodu. Nieraz tak się zdarza, trzeba czekać. Co tu da awantura, skoro lekarza nie ma? Tylko niepotrzebny stres. A swoją drogą, Alexxxis, mogłaś lecieć gdzieś prywatnie na USG od razu.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Alexiss musisz byc stanowcza! Powiedziec ze nie po to tu przyjechalas, bo lozko w domu tez masz. I ze chcesz wiedziec co sie dzieje z Twoim dzieckiem! Ja tez jak bylam w szpitalu i zrobili mi usg, stwierdzili ze serce nie bije i nastepnego dnia zabieg, ja zazyczylam sobie nastwpnego dnia zrobienie usg przez innego lekarza bo chcialam miec pewnosc ze nie popelniono zadnej pomylki i stanowczo tego wymagalam. To w koncu zycie dziecka! I bez laski zrobiono mi to usg bo bylam stanowcza.
Ci lekarze sa tak znieczuleni...trzeba nimi potrzasnac! Powiedziec czego sie oczekuje, bo zdarza sie ze nieraz nawet zapominaja ze pacjentka czeka.... -
Polkosia są "lekarze"! Był obchod. Alexis po prostu jest na tyle wystraszona, że nie umie od nich wymagać tego, co już dawno jej się należy. Ja tego po prostu nie mogę zrozumieć. A pewności nie ma czy wszystko ok i czy nie trzeba szybkich decyzji.
-
Polkosia ja rozumiem, że jest wystraszona i nie neguje tego, że z maleństwem jest ok ale skoro był obchód to znaczy, że jest lekarz więc powinni ją jak najszybciej zbadać. Zrobisz Alexis jak będziesz chciała ale bardzo się tu o Ciebie martwimy, nie mówiąc o tym co Ty przeżywasz a z własnego doświadczenia wiem, że czasami lepiej się odezwać i walczyć o swoje bo tak to nie kiwną palcem.
-
Werix wrote:Mnie boli brzuch, jakby ktoś mi pompował balon w nim umieszczony. Mam wrażenie że zaraz pęknę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:29
Werix lubi tę wiadomość
-
Chętnie się dowiem co to za szpital, żeby omijać szerokim łukiem, jakby co
Alexxis, do porodu, to chyba inny wybierzesz?
No kurde, tak leżeć, to mogłaś w domu, przynajmniej nikt by Cię nie opierdzielał, że z bólu usiadłaś na chwilę...
Brak mi słów po prostu.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Cudek, nie każdy lekarz obsługuje USG... Kiedyś w szpitalu trafiłam na panią doktor (z resztą świetna lekarka) i od razu mnie uprzedziła, że USG nie umie robić i czekamy na innego lekarza. Ja nie należę do takich "awanturnych" osób i szpital mnie tak paraliżuje, że też bym pewnie siedziała i czekała...
cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyAlexxis I jak tam słońce cos wiadomo , juz mna jak rodziłam Grzesia majac 17 lat wrecz super sie zajeli w szpitalu,kochana wiem ze sie boisz ja tez sie balam,pamietaj ze masz w nas wsparcie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:50
-
No rozumiem Polkosia. Tylko zobacz, no izba przyjęć tam musi 24h ma dobę. Nie wierzę, że jest 1 lekarz i nikt nie umie usg obsłużyć. Może i mają młyn,ale cały dzień?
Ja to choleryk jestem i darłabym tam jape na bank. Tego nauczylo mnie życie - niestety. -
ja też bym się pewnie sama nie odezwała ale mój mąż by ich tam chyba rozniósł a ja bym go pewnie jeszcze uspokajała
z drugiej strony często jest tak że awanturując się nic nie wskuramy a wręcz przeciwnie
trzeba wymagać stanowczo ale z kulturą
lekarze to specyficzna grupa, mam wrażenie że na nich jak płachta na byka działa mówienie co mają robić i jak leczyć więc takie nakazanie im zrobienia usg wcale nie znaczy że się nagle ockną czy przestraszą
alexis tak mi ciebie szkoda bo widać że jesteś przerażona
pojechałam dziś połazić po sklepach ciuchowych i jedna pani przepuściła mnie w kolejce do przymierzalnimilky way, polkosia lubią tę wiadomość
-
Myślę, że oni nie widzą potrzeby robienia USG - bagatelizuja sprawę i jeszcze myślą schematami - młoda dziewczyna itd. też uważam, że lepiej zapytać lekarza wprost "czy nie widzi Pan /Pani potrzeby wykonania badania USG" i już - bez roszczeniowego tonu
mamy prawo aby lekarz wyjaśnił nam postępowanie w naszym przypadku.
cati lubi tę wiadomość
-
Racja. Specyficzna grupa zawodowa. Wydaje im się, że są nieomylni. Albo mają takie jazdy dziś poważne, że wypadła im z głowy młoda pacjentka, albo ci, którzy są na dyżurze myślą, że poprzedni usg zrobili, albo .... wersja najgorsza - mają to w d. Ich błędy kryje ziemia. .. i czasem trzeba ostro -
Nie chodzi o mówienie im co mają robić, ale o stanowcze podejście - gdyby nie to, że nie bylam potulna jak baranek, to mojego synka by dziś z nami nie było. W kwestii dziecka. ... to jak ktoś olewa lub uznaje sprawę za błahą. ... przegryzłabym tętnice!
Alexis -mam nadzieję, że Cie zbadali porządnie i już śpisz. SPOKOJNIE spisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:21