X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli nie wypali, to mebelki dziecięce wepchnę w jeden kąt, nadmucham materac i wyślę tam Damiana, a razem z Marcelkiem będziemy się rządzić na narożniku :D

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D Ja ostatnio mam taką chęć Marcina z sypialni wyprowadzić, że... :P Chrapie jak smok, nosz k...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już chrapanie nie przeszkadza. ale za to zgrzytanie zębami to koszmar. a jak do szturcham, żeby przestał do obrywam później z łokcia.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa jak sobie przypominam tez mialas epizody z plamieniami, tak? I widze ze jestesmy na tym samym etapie ciazy :) czy pojawiaja sie jeszcze u Ciebie te plamienia? Bylas badana od srodka czy tylko usg przez brzuch? Ja tu niestety tylko przez brzuch i tak mysle ze chyba w przyszlym tyg zapakuje sie w samolot do Pl i mnie przebadaja od gory do dolu to jak juz bede znala powod to zawsze mniej stresu niz zwykle wszystko ok tak musi byc :/

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak bym chciala jak guerretenshi ale biore pod uwage moje lenistwo no i pewnie wymeczenie matrialu ;) nie wyobraam sobie wstawac w nocy i isc do innego pokoju i zeby to tylko raz. A kto to wie na jaki egzemplarz sie trafi ;) ale zdarza sie ponoc...moja kuzynka tak miala, maly od urodzenia zastpial po ostatnim jedzeniu okolo 23 i spal non stop do 6 czasem 7. Ale nie pamietam czy karmila butla czy piersia a to pewnie ma znaczenie.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny czy jest tu ktoś kto kuma kwestie zasiłku macierzyńskiego? Ostatnio ktoś mi powiedział że odkąd państwo daje niepracującym mamom 1tys zł przez rok po urodzeniu dziecka to i matka pracująca nie dostanie mniej niż ten tysiąc

to jest prawda
    jeśli np wybierzesz roczny urlop to masz 80% pensji przez rok i jeśli wychodzi ci że 80% twojej pensji to mniej niż 1000 zł to wyrównują ci do tego 1000 zł

widzę że juź dziewczyny odpisały, uciekła mi gdzieś cała strona postów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:26

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa brazowe lub kawa z mlekiem jest ich malutko ale sa. Ja mam takie plamienie juz chyba 4 raz przez okres ciazy. Za kazdym razem mowili ze na usg nic nie widac i sie nie martwic. Nie mam zadnych boli wiec staram sie nie martwic. Tu z planieniami bie przyjmuja bo to wg nich normalne. Mysle pozytywnie ale jednak denerwuje to oko. Dlatego dla spokoju za tydz polece do Polski i tam powinni bardziej szczegolowo mnie przebadac :)

Tu w Danii maja inne podejscie niz my w Polsce. Tu z gory zakladaja ze wszystko jest dobrze i bedzie dobrze. Bez zadnego stresu i paniki. Dzialaja jesli jest cos faktycznie niepokojacego. Czyli wg nich bole jak na miesiaczke z krwawieniem. A zwykle plamienie ze widocznie tak musi byc. I tak sobie tlumacze ze moze dobre podejscie maja, w koncu stres zle wplywa a jesli kobieta ogolnie dobrze sie czuje to trzeba na spokojnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:42

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziecko, które na piersi przesypia całe noce od urodzenia, ale to chyba wyjątki potwierdzające regułę. Zwykle jest tak, że na cycku budzą się często. Mleko z piersi jest bardzo lekkostrawne i dlatego szybko dziecko robi się znów głodne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, my mamy trzylatke u siebie w sypialni. I dopiero teraz będziemy ją powoli eksmitować, ale znam wielu rodziców którzy od początku spali w osobnych pokojach i zazdroszczę im wytrwałości oraz racjonalnego podejścia. Drugie dziecko na pewno będzie spało z nami bo chce karmić piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:43

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ja nie zazdroszczę. Pomimo wszystko lubię spać z tą małą terrorystką :P Myślę, że też zejdzie nam do dwóch lat... Nie wiem jak będzie po urodzeniu drugiego. Na razie planuję łóżeczko - dostawkę do naszego. Taki przedwstęp do swojego łóżka.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zobaczymy w praniu jak wyjdzie z kp, bo jeśli sama się odstawi, to jest duża szansa, że zacznie noce przesypiać i wtedy mogłaby szybciej się przenieść. A jak będę dwójkę karmić to cóż, mąż wyleci na kilka miesięcy z sypialni najwyżej, haha :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no znowu się rozpisalyscie, hehe, nie nadążam, albo po prostu chyba za dużo pracuje ;)
    co do tego macierzyńskiego i tego że teraz kazda dostanie 1000zł miesięcznie przez cały rok to dodam że to weszło w życie za rzadów pisiorów, więc nie wszystko co oni robią jest chyba aż tak złe... ale to koniec na temat polityki bo zaraz kolejna burza się rozpocznie..
    jutro chyba pójdę na wizytę kontrolną, ciekawe ile maluch urósł, mąż coraz częściej rozmawia z dzidzią, bardzo to miłe ;) bo jak dowiedzieliśmy się o ciąży to miał tyle roboty w pracy, że nawet nie miał czasu się cieszyć.. ale ogólnie mój mąż to najwspanialszy człowiek na świecie, każdej życzę takiego męża, wiadomo, czasem mnie zdenerwuje bo jest tylko człowiekiem ale generalnie jest kochany, pomaga mi we wszystkim i w ogole jest naj naj naj ;) ale to pewnie kazda tak powie o swoim ;))
    miłego dnia ;)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Polkosia, my mamy trzylatke u siebie w sypialni. I dopiero teraz będziemy ją powoli eksmitować, ale znam wielu rodziców którzy od początku spali w osobnych pokojach i zazdroszczę im wytrwałości oraz racjonalnego podejścia. Drugie dziecko na pewno będzie spało z nami bo chce karmić piersią.

nasz trzylatek też śpi z nami, gdybym miała możliwość to już dawno bym go eksmitowała do swojego pokoju ale najpierw nie chciało nam się codziennie szykować spania w salonie a teraz to w ogóle chwilowo na kupie u moich rodziców ale jeszcze niecałe 1.5 roku i każde dostaje swój pokój, więc maluch zostanie wyeksmitowany jak będzie miał niecały rok

emilkazozz lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    własnie u mnie tak bylo ze maly spal w innym a my w swojej sypialni ,a le moze to tez wynikalo z tego ze mialam bardzo ciezki i dlugi porod ja sie poprostu tak zmeczylam ze chcialam sie wyspac chodz te 2h x w ciagu nocy .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam sie 3h i juz tyle do nadrabiania :)
    Ja jedyne czego chciałam to zeby zrobili mi to usg bo nawet jesli nie dałoby sie nic zrobic, wolałabym po prostu wiedziec na czym stoję i co sie dzieje.
    Nie mam żadnych zastrzeżeń do pielęgniarek tutaj, juz szybciej do lekarzy, pielęgniarki były bardzo miłe i co chwile przychodziły spytać jak sie czuje i czy czegos nie potrzebuje. Jak siedziałam i płakałam to przyszła do mnie, rozmawiała ze mna ze ona miała kiedys zagrożona ciąże i z tego wyszła, ze często maja takie przypadki i wszystko okazuje sie byc dobrze, po prostu mnie pocieszała. Jednak to był moj pierwszy raz gdzie spotkałam sie z takim personelem, zawsze( a w szpitalach bywałam naprawde często) na 10 pielęgniarek moze dwie były w porzadku...Tutaj moze leżę dopiero od wczoraj, ale naprawde jestem pod wrażeniem :)

Wy tu piszecie o obiedzie a ja czekam na 16 i mojego D. zebym mogła zjeść cokolwiek prócz banana haha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 12:14

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Okciakowa jak sobie przypominam tez mialas epizody z plamieniami, tak? I widze ze jestesmy na tym samym etapie ciazy :) czy pojawiaja sie jeszcze u Ciebie te plamienia? Bylas badana od srodka czy tylko usg przez brzuch? Ja tu niestety tylko przez brzuch i tak mysle ze chyba w przyszlym tyg zapakuje sie w samolot do Pl i mnie przebadaja od gory do dolu to jak juz bede znala powod to zawsze mniej stresu niz zwykle wszystko ok tak musi byc :/

Od 12 tygodnia jestem już badana przez brzuch ale wcześniej były dopochwowe i wszystko wychodziło ok ;) Już plamienia ustały (tfu, tfu), ostatnio miałam lekki epizod ale to jak pisałam, ze stresu :) A Tobie się ciągle zdarzają?

Kochane, powtórze pytanie, czy któraś z was w ciąży miała kołatanie serca?

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by było po tym 1000 zł, gdyby nie PO, dzięki któremu mamy roczny urlop macierzyński ;)

Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa ja miałam, miewam nadal ale juz nie tak często jak wczesniej, pani doktor powiedziała mi, ze to normalne bo zwiększył sie przepływ krwi :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dajecie czadu z pisaniem:D
    Ja wróciłam do domu i Nir wiem co ze sobą zrobić. Jutro mam kolosa a nie mam weny do nauki.
    Ogólnie troche mi smutno bo nie mam ani fajnego brzuszka, ani piersi mi się super ekstra nie powiekszyly :( tak dziwnie u mnie jakoś. Wiem ze to moze głupie ale chciałabym żeby juz bylo widac po mnie. A tu nic.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, dziękuję :) Mam nadzieję, że mnie tylko przyjmie..
    Dziewczyny, na fejsie się natchnęłam z informacją, że dzisiaj międzynarodowy dzień seksu :D
    guerrenteshi już dzień poświęciła, czas na was :D

3i49roeq4sgexhrq.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ