X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela powodzenia. Daj znać od razu co i jak.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Jednak zglosilam sie do szpitala na badanie. Czekam juz pol godziny i sie tylko stresuje :( trzymajcie za mnie kciuki kochane !! Oby to plamienie bylo niegrozne...

Trzymam mocno kciuki!!!

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, tylko raz robil pomiar? Przy milimetrach to ręka zadrży i już wynik trochę inny.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nel trzymam kciuki

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff moge odetchnac z ulga. Dzidzius fikal, serduszko bilo :) a mi wycieli polipa. Moge jeszcze krwawic codziennie. Za 2 tyg do kontroli mam sie zglosic. Tyle stresu.

AniaKami, Isia86, polkosia, Werix, Nulka lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ dobrze, że wszystko w porządku :*

Nel@ lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3milkazoz no najlrpiej zeby panstwo nie mialo pieniedzy dla zwyklych ludzi ttlko dawali pod stolem, i na osmiorniczki wydawaki wtedy ludzie sa zadowoleni, a jak chca dac zwyklym ludziom to juz niemozliwe bo panstwo nic nie ma. Jakby nic nie mialo nie byloby tyle afer za rzadow po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:44

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Isia, tylko raz robil pomiar? Przy milimetrach to ręka zadrży i już wynik trochę inny.
    tak tylko raz.

jutro idę do mojego gin prowadzącego. zobaczę co powie na te wyniki i czy zaleci amniopunkcję... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:54

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia jesli moge Ci cos ze swojej strony powiedziec to nie sugeruj sie jednym pomiarem, wykorzystaj ten czas kiedy mozna jeszcze zrobic ponownie usg ale u kogos innego. Amniopunkcja to inwazyjne badanie ktore moze bardzo duzo klopotow narobic wiec lepiej powtorzyc usg i wydac te 300zl niz miec pozniej jakis problem. Po amniopunkcji moga pekac blony plodowe, fakt ze nie kazdej kobiecie sie to przydarza ale ja sama znam 5 kobiet z takimi powiklaniami. Ta kolezanka ktora miala wysoka przeziernosc a urodzila zdroqego synka to lezala od amniopunkcji do porodu w szpitalu bo wody jej wyciekaly. Teraz mi poqiedziala ze gdyby byla tak madra jak dzis to zrobilaby jeszcze raz usg u kogos bo niepotrzebnie byla skierowana na amniopunkcje. Lekarze mowili ze jej przypadki koncza sie poronieniem, synek bardzo maly sie urodzil bo 40cm ale zdrowy bez wad genetycznych. Prawdopodobnie pomiar usg byl zle wykonany.
    Ja wierze ze w Twoim przypadku naprawde bedzie wszystko dobrze, ale warto bronic sie przed inwazyjnymi metodami.

polkosia lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Isia86 A o której jutro masz wizytę słońce, musisz wierzyć ze bedzie dobrze.
    dopiero 15:40... szkoda, że u niego jest taki stary sprzęt, bo by sam może jeszcze sprawdził, jak to wygląda. Może faktycznie powtórzę te badania gdzie indziej, tak jak radzi guerretenshi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:09

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia a moze zrob test nifty albo harmony? Rezultat jak przy amniopunkcji a przynajmniej sa ta badania zupelnie nieinwazyjne i bezpieczne dla dzidziusia.

Nel@, milky way, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyciągnęłam z PZU 340zł za pobyt w szpitalu- choć jeden plus tego zdarzenia

milky way, emilkazozz, guerretenshi, cudek2, palma lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zalozylam sobie plan dzialania, ze jesli bedzie cos nie tak to powtorze usg a jesli drugie usg nadal pokaze ze cos jest zle to zastanowie soe nad nifty lub harmony. Ale na poczatku przede wszystkim minimum dwa pomiary usg i ciekawa rzecz o ktorej piszesz...skoro przeziebienie moze miec wplyw na pomiar to warto moze zrobic pare dni odstepu miedzy jednym a drugim usg.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym poqtorzyla gdzie indziej w najblizszych dniach (bo czas goni), a jakby byl pomiar wysoki to robilabym Nifty bo balabym sie amnio. Ale to ja.
    Zalezy co zrobilabys po uzyskaniu wyniku i jakie masz poglądy.

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, u mojej kolezanki synek mial 3,5mm i jest zdtowiutki :) zrobili jej test z krwi i sie uspokoila. Ale fakt gdybym zrobila 2 pomiary Usg i nadal nie byloby pewnosci to zdecydowalabym sie na Harmony. Co zreszta zrobilam, bo mi pappa wyszla zle a usg ksiazkowo. Wiec nie ma sie co martwic jeszcze :) :* chociaz latwo sie mowi bo sama die martwilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:39

Isia86 lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym powtórzyła usg za jakieś 3 dni no a potem albo nifty albo harmony

ja pierdzielę, wracam do domu i stoję w masakrycznym korku a brzuch mi już wykręca z głodu a jak sobie pomyślę że w domu mam w planach zrobić pieczone bataty z ziołami to wykręca mnie podwójnie

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina te bataty brzmią smakowicie!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić ;)
    Nigdy nie jadłam batatów, w sklepie na nie spoglądam, ale jakoś nie wiem co z tego można zrobić.

Ja też mam czasami jakąś nierowną pracę serca i uspokoiło mnie to, że też tak macie :)

Nel@, cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku i mogłaś się trochę uspokoić :)

Isia, też mi się wydaje, że ta przezierność u Ciebie nie jest aż tak tragiczna, a skoro reszta pomiarów wyszła w porządku, to na pewno będzie dobrze :)

A u mnie znowu brzuch napompowany jak balon :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak smakują mniam polecam :)
    zatrzymałam się jeszcze w sklepie po moją ulubioną szynkę, wychodząc ze sklepu już ją jadłam żeby zagłuszyć głód, zjadłam 10 plastrów jadąc w aucie :D teraz szybka kanapka i biorę się za bataty :)

milky way, cudek2 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina123, no daj przepis teraz, jak juz takiego smaka narobilas no!

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ