X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka- TAK :D oczywiscie, dla mnie fantastyczna ksiazka, mnostwo czerpie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Milky właśnie jestem na finiszu i o dziwo autorka rozwiała moje wątpliwości w kilku kwestiach i jestem pełna wiary w to, że przy drugim dzieciu będę w stanie nie popełnić tych samych błędów co przy pierwszym. Gorąco zachęcam dziewczyny do lektury. Książka napisana z jajem i jakże oczywiste oczywistości niosąca :) cieplutko Was pozdrawiam, w duchu wspieram każdą Waszą zlęknioną duszę. Ogrom sił przesyłam, zdrowych dzieciów i mądrzejących facetów. Spokojnych snów Ladies ;)

milky way lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, serio warto,warto. Fajnie sie patrzy, na takiego malucha, ktory sam potrafi sobie zorganizowac zabawe. On dzisiaj wojowal z ciezarowką, zapakowalam mu mnostwo zabawek do kabiny i na pakę, a ja zdazylam zrobic dwudaniowy obiad- pomidorowke,na drugie zrazy zawijane, mloda fasolka z buleczka, ziemniaczki och ach i sernik na zimno :D
    Pozniej sie pokrecil, pobawilismy sie, no i co, no i spac :D
    Ja leze w wannie, juz trzy razy wody cieplej dolewalam, bo zamarzne :D

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde też dostałam tę księżkę jak byłam w 1 ciąży i jej nie przeczytałam, ale teraz przeczytam z ciekawości skoro tak polecacie :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zumby, idę zaraz pod prysznic ale najpierw kolacja

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, rozszerzam, ale chętnie je dopiero od 2-3 tygodni. I rzeczywiście raz wyszliśmy na miasto, dałam jej owoce i pół godziny miała zajęcie, ale wiesz, to dopiero początek ;) Wiadomo, do 3 miesiąca to praktycznie spała, ale że jesienno-zimowy okres, to nie chciałam jej nigdzie zabierać, a potem było już coraz ciężej. Karmię tylko z cycka, a butelka nie wchodzi w grę, bo nie umiem odciągnąć (jak już pisałam, moje cycki nie ogarniają laktatora) ;) To uziemienie mi nie przeszkadza, tylko właśnie chodzi o te zmiany ;) Może z czasem będzie inaczej :)

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o wpisanie chodz kilku inf. w naszej tabelce :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit?usp=sharing nie musiscie wszystkiego uzupelniac , wpisujcie to co chcecie.

Osoby ktorych nie moglam znaleść na belly : Aga , Aradia*** ,
    Osoby ktore napisaly u nas 1 raz albo dawno i wiecej sluch o nich zaginą : antylopaa , EP!C ,Kajka30 ,Kama1312 , Los, monia2015, nadzieja_86, Perl ,Ruby ,Tulipanowa -> osoby te jesli beda chcialy byc wpisane na liste beda musialy sie odezwac poki co ich juz nie ma na niej.

A tu nasze aktywne panie , proszone o wpis do tabelki :) Oczywiscie nie jest to obowiazek ale miło by było. :)
    AniaKami , Azor ,Basia79 , brylancik , Izieth , Kamilam8 , karolajna88, Kushina , Magduullina ,Majanna , monaaa85 , Polarisa90, polkosia, RedLady , ScarlettKate , sylwia92, żonaAnia .

z575737b60d4fc.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 23:10

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas planuję się wpisać, ale jakoś nie mogę się doczłapać do komputera ;)

Faceci są zdecydowanie z Marsa i bardzo rzadko domyślają się, że jest nam źle i potrzebujemy wsparcia. Trzeba im wszystko mówić i to prostym językiem. Guerretenshi musisz z nim porozmawiać na spokojnie, powiedzieć co czujesz i czego oczekujesz, tylko rozmowa może coś zdziałać. Ale przygotuj się na to, że taką rozmowę trzeba będzie powtórzyć, bo od razu może nie zadziałać :) Cierpliwości Ci życzę, na pewno się wszystko poukłada :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 16 tygodniu. Dzięki za ciepłe słowa. Ale póki co z nim nie rozmawiam. Czuje ze jak sie odezwę to sie rozplacze. A i tak już mam cała opuchnięta twarz po wczorajszym płaczu :/
    "Dzieci w Paryżu..." Muszę zdobyć! Ostatnio szukałam w Empiku ale nie znalazłam. Dodatkowo już mam plan co robić zeby sie nie nudzić od lipca. Będę robić kompoty <3 i układać puzzle.
    Marze zeby mieć już maleństwo w ramionach...

Wgl. Wczoraj sie wazylam. I to po obiedzie u babci. Byłam przekonana ze zobaczę 67 kg. A tak 64,8 kg. I panika bo w tamtym tyg było 66. Jakim cudem znow mam wagę w 9tc. Tym bardziej ze dużo jem. W pracy mnie nazywają 'co dzisiaj jemy' bo ciagle zadaje to pytanie. Myślicie ze to przez pogodę? Upał wyciąga kilogramy ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 06:44

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o trzymanie kciuków za moja dzidzie, dziś o 18 wizyta po miesiacu! Stres okropny... Ale wierzę, że wszystko będzie dobrze.

guerretenshi, emilkazozz, Werix, Polarisa90, kalina123, Isia86, baranosia, Nel@, Chamomilla, WróżkaZielona, Izieth, dora13, cudek2 lubią tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie awanti z meżulkiem w pierwszej ciąży, że myślałam o rozwodzie na poważnie. Teraz też się zdarza, ale trochę mam więcej cierpliwości i nie przejmuje się aż tak bardzo.

Z drugiej strony odrobina zrozumienia i pomocy to chyba nie aż tak wiele - musisz porozmawiać ze swoim! Wprost powiedzieć mu o swoich oczekiwaniach no i o tym co robi źle. Mój sposób to mówienie o konkretnym zachowaniu bez oceniania - czyli zamiast powiedzieć mu, że jest gbur i cham, mówię że w danej sytuacji zachował się tak i tak a mnie to zabolało /uraziło.

Izieth lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia- rozumiem twój stres bo sama przez to przeszłam w zeszłym tygodniu :) będzie dobrze - daj znać jak tylko wrócisz.

Czekanie na te wizyty jest okropne - przynajmniej dopóki nie czujemy ruchów.

A mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was korzysta z tego detektora tętna płodu? Słychać coś? Jesteście przez to spokojniejsze?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• palma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki;)
    Ja nie wiem czemu Ci faceci tacy są. Mój chyba tez nadal w szoku ciążowym. Nie za bardzo wierzy w to wszystko. Ale nic nie poradzę
    Moze po wizycie ze mną u lekarza mu przejdzie.
    Ja dziś mam kolokwium i pustka w głowie. Nic a nic nie pamietam ;(
    Ogólnie jak zwykle nie wyspana jestem. Mogłabym spać całe dnie i wkurza mnie to bo ja bym wolała cos robic gdziec łazić zwiedzać a nie spać przez cale dnie.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to juz 16 tydz :D ale numer.

emilkazozz, guerretenshi, AniaKami, Isia86 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 tygodnie i zacznę porządnie sie wsłuchiwać w brzuch. Choć powiem ze już mi sie zdarza godzinę leżeć w bezruchu z nadzieja ze cos poczuje. Ale wczoraj to jelita mi dawały czadu xD

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo bym chciała już cos poczuć
    Ale wydaje mi sie ze jeszcze trochę poczekamy heh

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propps sluchania, to dzisiaj mi się śniło że próbuję wysłuchać serca mojego bobasa słuchawkami stetoskopowymi :D

Dziewczyny, wczoraj w trakcie smarowania piersi z jednej wypłynęła kropelka białej substancji. Potem druga. Wielkości dosłownie główki szpilki. Czy to możliwe że to już siara? o.o

17u9ha00otchcgqb.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja większość czasu siedzę na tablecie a z niego nie mogę w tabelkę wpisać danych , jak będę miała czas to wejdę na kompa i powpisuje :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix - mam w domu stetoskop - nic nie słychać oprócz bulgotania w jelitach ;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Werix - mam w domu stetoskop - nic nie słychać oprócz bulgotania w jelitach ;)

ja też mam i też próbowałam :D g... na razie słychać
    a mama mi mówi że jak ona była ze mną w ciąży to tylko w ten sposób słuchali dziecka
    no działa to jak detektor to fakt, mi w 1 ciąży, gdzieś tak po 20którymś tyg lekarz na wizytach też detektorem sprawdzał tętno dziecka

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ