X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati dzięki za linka do aplikacji :) działa, nawet coś zedytowałam na tel

cati lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... nie należę do rozgadanych osób ale może coś wyskrobie. Mój początek macierzyństwa zaczął się tragicznie,bo od ciąży pozamacicznej w 2007r.(w wyniku tego nie mam jednego jajowodu). Byłam bardzo młoda ,ale strasznie to przeżyłam,później długo długo nic,ale to dlatego że nie spotkałam odpowiedniego partnera aż do momentu poznania mojego męża. Po ślubie jakiś rok chcieliśmy nacieszyć się tylko sobą,a później zaczęła się wkradać myśl o posiadaniu maleństwa. Pół roku staraliśmy się sami bez pomocy lekarzy,a później zjawiłam się u zwykłego ginekologa.To była bardzo fajna Pani która świetnie wyleczyła mi nadżerkę ale nic więcej nie dała radę zrobić i tak przez kolejne 2 lata chodziliśmy już do kliniki zajmującej się takimi osobami jak my. Masa badań,lekarstw,zastrzyków i to co najgorsze to czekanie i nadzieja... W między czasie miałam końcem zeszłego roku laparoskopie,ponieważ pojawiła się torbiel,a później w styczniu ciąża biochemiczna-również to bardzo przeżyłam. Od marca na szczęście jak to tej pory mamy na co czekać,bo już jesteśmy w II trymestrze :):):)

baranosia, AniaKami, dora13, cudek2, cudek2, emilkazozz, monaaa85 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina powiedz mi jak to jest z tą zumbą w ciąży.
    Przed ciążą po zajęciach majtki i stanik mogłam wyciskać z wody więc zastanawia mnie jak Ty to ogarniasz w ciąży ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    cati dzięki za linka do aplikacji :) działa, nawet coś zedytowałam na tel
    Bede troche spamowac :) ale pobieracje apke na tel zeby sobie swobodnie przegladac i edytowac nasza liste ! :)
    LINK DO APLIKACJI NA TEL Arkusze Google. ->
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs.editors.sheets&referrer=utm_source%3Dsheets_mkt%26utm_medium%3Dmobile_section%26utm_campaign%3Dsheets_mkt

LINK DO NASZEJ LISTY ->
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit?usp=sharing

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki termin porodu jest bardziej realny? ten z wyliczeń od ostatniej miesiączki czy ten z badań prenatalnych? chyba ten drugi prawda?

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna u mnie wiek ciąży zgadza się z OM i usg prenatalnego :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie u mnie się różni i nie wiem,według prenatalnych ciąża jest starsza. Nie wiem czy jak teraz pójdę na wizytę to lekarka nadal będzie mi liczyć z miesiączki?

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to na każdym usg może się zmieniać

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz dzisiaj id piątej rano na rybach, zaraz wroci, ale co z tego, skoro o 13 do pracy do 22 będzie :/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,a to nie zmieniam suwaczka :)

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobić żele na stopach póki jeszcze potrafię je sięgnąć haha ;)

guerretenshi, cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj na usg powiedzial doktor ze do 12tyg tylko właściwie można ustalić termin porodu bo później każde dziecko rośnie inaczej i to ciągle by sie zmienialo :)

Chamomilla, polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się tak nie nakręcam tymi terminami bo w praktyce widzę po znajomych jak to wychodzi. To wszystko tylko przybliżone jest,ale jakoś ta pierwsza ciąża powoli ze mnie wariatkę robi :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:58

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kalina powiedz mi jak to jest z tą zumbą w ciąży.
    Przed ciążą po zajęciach majtki i stanik mogłam wyciskać z wody więc zastanawia mnie jak Ty to ogarniasz w ciąży ;)

ja przed ciążą też byłam zlana potem, skakałam na 100%
    u mnie jest kilku instruktorów, każdy ma inny styl prowadzenia, dziewczyny dają taki wycisk że u nich bym nie dała rady, tzn może bym dała ale te podskoki to średnio bezpieczne a jest jeden typ co ma spokojniejsze układy, bardziej "po ziemi" takie salsowe, jak się trafi jakiś podskok to nie skaczę
    czuję lekki wysiłek ale nic mnie nie boli, nic się nie dzieje złego więc myślę że ok
    2x w tyg chodzę, w domu dodatkowo robię sobie takie kilkuminutówki na nogi i ręce

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Wgl. Wczoraj sie wazylam. I to po obiedzie u babci. Byłam przekonana ze zobaczę 67 kg. A tak 64,8 kg. I panika bo w tamtym tyg było 66. Jakim cudem znow mam wagę w 9tc. Tym bardziej ze dużo jem. W pracy mnie nazywają 'co dzisiaj jemy' bo ciagle zadaje to pytanie. Myślicie ze to przez pogodę? Upał wyciąga kilogramy ??

Ja startowalam z waga 56kg, mimo tego ze nie wymiotowalam ani mnie nie mdlilo a jadlam jak zawsze duzo :D to waga spadla mi do 54kg.. Teraz od miesiac wzrosla mi o caaaale 0,4kg :P i aktualna waga z rana 54,4kg. Mysle ze to malenstwo z nas ciagnie wszystko czego potrzebuje :) i dlatego ta waga jest nizsza. Nie martw sie jeszcze nadrobimy te wszystkie kilogramy :D :P

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mnie niestety ani upał ani dziecko nic nie wyciąga, cholera no :P
    jakie to niesprawiedliwe
    spojrzałam w swoją starą kartę ciąży i mam teraz najgorszy moment bo do 15tyg szłam z kg tak samo jak teraz a między 15 a 19 przytyłam 3kg :D nie wiem co ja wtedy zrobiłam ale mam nadzieję że tego teraz nie powtórzę ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w kazdej z 3 ciaz przytyla ok 9-11kg :) moze to u mnie rodzinne :P

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę żeby przytyć.
    Mam nadzieję że mi coś po ciąży zostanie kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:27

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek matki boskiej pieniężnej to sie w konicu zaopatrze w wagę w domu. Bo brzuchol to mi ładnie rosnie. Rodzice wczoraj byli zachwyceni jaki duży już. Ale szczerze denerwuje mnie jak dotyka go ktos inny niż Damian :/ jeśli o niego chodzi to odbylismy rano rozmowę. Nienawidzę jak robi mine zbitego psa bo sie czuje jak wredna suka i zastanawiam sie czego on w tym wszystkim nie rozumie. No zobaczymy jak będzie. Zacznę jeść słonecznik na nerwy i starać mu sie do bólu powtarzać. Jak dziecku.
    Jeśli chodzi o termin to chyba lepiej trzymać sie tego prenatalnego. U mnie było pierw na 6.12, pózniej na 30.11 i tak zostało. A wg om mam 6.11. To wiecie :p
    Szczęśliwa, lekarce trza było trzasnąc. Boże. Za kogo sie ludzie uważają -.-"

Czekam na dobre wieści z wizyt. Miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:32

cati lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że już jutro pieniążki będą popoludniu:):):)

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ