Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ekspresów, polecam firmy jura. Mieliśmy w pracy i teraz też mam w domu. Używamy już ponad 5 lat i jest rewelacyjny a kawa pyszna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:07
emilkazozz, paradise, Chamomilla, kwiatuszek12345 lubią tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Właśnie wsunęłam razem z córką miseczkę poziomek:) Mniam!
i z trochę innej beczki- jakie macie sposoby na zaparcia? Suszone morele, śliwki nie działają. Jogurty też nie za bardzo. Popijałam już nawet jabłko wodą i mlekiem z nadzieją, że w końcu się uda, ale niestety nic:)
EDIT: Witaj Fuksja90. Termin masz taki, że może donosisz do nowego roku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:06
-
Okciakowa wrote:No właśnie tak chcę zrobić. Nie wykupiłam, zrobię to dopiero jak mi gin powie, ze w porządku. Ogólnie się czuje dobrze, wyszła mi jakaś wada zastawki w lewej komorze serca na USG
No ale zobaczymy.. Dorze, że mnie przyjęła bo tak to nikt nie chciał.. Skaranie boskie w tym kraju z lekarzami, nawet w ciąży..;/
A Ty Szczęśliwa jak się czujesz?
Ja chyba za niedługo poczuje ruchy bo już mam coraz bardziej wyczuwalne bąbelki w brzuchu
Mi wyszlo ze ponoc mam lekka niedomykalnosc zastawki mitralnej. Ale to bylo przed ciaza. Zastanawiam sie czy nie powinnam zrobic jeszcze raz teraz badaniaco do concor cor to owszem przepisuje sie kobietom w ciazy ale wtedy gdy korzysci z tego wynikajace sa wieksze niz skutki uboczne ktore moze powodowac (z reszta jak z wiekszoscia lekow). Czyli tak naprawde wszystko zalezy od stopnia wady serca jaka masz...niestety nie ma jednoznaczej odowiedzi czy sie bierze w ciazy czy sie nie bierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:06
Okciakowa lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:Dziewczyny, polecicie jakis ekspres do kawy? Moj ma urodziny 20go, planuje kupic ale nie mam pojecia jaki!
My 5 lat temu kupilismy w prezencie rodzicom jednym i drugim po ekspresie-w ramach podziekowan za wszystko na weselu.
Jura impressa ena 9 - wydawal sie byc porzadny, tym bardziej ze przez obs domy naszych rodzicow przewija sie tyle osob ze mniej wiecej 30 kaw dziennie robia. Po dwoch latach bezawaryjnego dzialanua u rodzicow kupilismy sobie sami ten sam
I rownuez jestesmy zadowoleni z niego, zero problemu jak dotad. Ponoc w ekspresach warto zwracac uwage na to jak sa skonstruowane, najgorsze sa te ktore maja cale duze moduly i jak cos sie zepsuje to trzeba dosyc drogo zaplacic za wymiane calego modulu zamiast jednej uszczelki...dora13, paradise lubią tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:Właśnie wsunęłam razem z córką miseczkę poziomek:) Mniam!
i z trochę innej beczki- jakie macie sposoby na zaparcia? Suszone morele, śliwki nie działają. Jogurty też nie za bardzo. Popijałam już nawet jabłko wodą i mlekiem z nadzieją, że w końcu się uda, ale niestety nic:)
Ja generalnie od 3 lat jestem na diecie wegetarianskiej i nie pamiętam, żebym miała zaparcia. Ale wiem, że pomaga szklanka ciepłej wody z cytryna na czczo, ale regularnie pita. I zamienić białe pieczywo na ciemne z ziarnami.
Werix lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Kokardka, 70% to jeszcze nie takie pewne
A jak zostanie jednak chłopcem, to będziesz się martwić tylko o niego! Jak masz dziewczynkę, to martwisz się o wszystkich dookoła
Ja mam nadzieję dowiedzieć się 23.06 na prenatalnychBędę zła, jak się nie pokaże
Chciałabym wiedzieć, bo bratowa rodzi w wakacje i chcę jej przekazać trochę ubranek. Nie wiem czy tych dziewczęcych czy chłopięcych
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dora - o tej wodzie słyszałam - ale zapomniałam. Pieczywo jem przeważnie ciemne. A co do mięsa to uwielbiam, ale nie żebym w ciąży jakoś dużo jadła. Zdarza się, że przez cały dzień nie zjem albo nawet dwa dni. Będę działała z tą wodą na czczo.
dora13 lubi tę wiadomość
-
Ja od 14 lat na diecie wegetariańskiej i na samym początku ciąży różnie bywało z wypróżnianiem
Gdzieś wyczytałam, że niektórym pomagały kiwi - kilka sztuk zjedzonych rano, na czczo.
Na prenatalnych dowiedziałam się, że na 70% będzie dziewczynka, mój się bardzo ucieszył, ale ja z przymrużeniem oka patrzę na tak wczesne ustalanie płciWerix, emilkazozz lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jejku to jestem chyba szczesciara ze mnie jak do tej pory ominely zaparcia. Ja rano wstaje tylko dlatego ze juz czuje jak mnie zaczyna bolec brzuch i musze do kibelka
i mam z glowy na caly dzien. Czasem sie zdarzy ze mam jeden dzien przestoju to wtedy z rana normalnie a popoludniu drugi raz ale juz bardziej biegunkowe
oby sie nie pojawily te zaparcia
-
Mnie to tylko przez kilka dni pomęczyło, przy mdłościach i wymiotach moje jedzenie do najzdrowszych nie należało i może to dlatego. Generalnie zaskoczyło mnie to, że z rana nie poszłam się wypróżnić, bo tu akurat nigdy nie miałam problemów
Ale też do tej pory wymioty u mnie były naprawdę rzadkością, a w pierwszym trymestrze zwracałam po kilka razy dziennie
Ciekawe czym mnie jeszcze ciąża zaskoczy
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Picie przed snem to samobójstwo. Od 20 już nie pije. Inaczej od 2 meczy mnie na siku.
U mnie na zaparcia pomaga zjedzenie rano płatek z mlekiem. Najlepiej miodowych. Chwila moment i wszystko ze mnie ucieka.Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Ja pije naokraglo;) mam zawsze butle wody kolo lozka i wstaje i pije i chodze do kibelka pare razy w nocy;) ale musze pic duzo bo wyniki morfologii mialm jedne podwyzszone, za bardzo zageszczona krew czy cos takiego.
polkosia, katek88 lubią tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Ja niestety mam zaparcie
Za to jak sie "odkorkuje" to latam kilka razy dziennie, co nie zmienia faktu, że przez te rewolucje moja waga z dnia na dzień potrafi różnic sie o 1kg...
Paradise ślicznie wyglądaliścieMy za to jutro mamy 4 rocznice kościelnego
Mieliśmy w pakiecie ze chrzcinami i było super
To dla nas wazna data bo 9 czerwca się poznaliśmy, zaręczyliśmy i wzięliśmy ślub <33 no i dodatkowo to moje imieniny
Co do ćwiczeń polecam: http://www.sportsmama.pl/oferta/treningi-i-programy/programy-treningowe/mama-w-ciazy/Izieth, paradise lubią tę wiadomość
-
palma wrote:ale Wam zazdroszczę że już znacie płeć
ja się pewnie dowiem ok 20tyg jak nie późniejraczej nie ma szans wczesniej bo tu jedno USG mi tylko przysługuje a za tydzien to za wczesnie bedzie by poznac plec... bo tu graty maja a nie usg...
kokardka ja chyba sie rozrycze jak dowiem sie ze to synbo 3 facetow w domu !? oh nie
-
Kokardka44 wrote:Cati mój mąż powiedział, że będziemy mieć rodzinkę.pl
jak on ma 4 braci i 1 siostrę to co ja się głupia łudzę, że córa będzie kiedykolwiek
u mojego to samo 3 facetow i jedna kobietka
malo tego ... na weselu wywróżyli nam ze bede miala 3 synow i jedna córkę z czego ta córka to bylo juz kombinowan e:D spytalam meza w ktora strone patrzy bo ciagle nam synowie wychodzili
heheheheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 19:40