X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czytam Was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz postanowiłam się czynnie dołączyć.
    Termin porodu mam wyznaczony na 31.12.

Nel@, paradise, Chamomilla, RedLady, Barcia, kwiatuszek12345, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ekspresów, polecam firmy jura. Mieliśmy w pracy i teraz też mam w domu. Używamy już ponad 5 lat i jest rewelacyjny a kawa pyszna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:07

emilkazozz, paradise, Chamomilla, kwiatuszek12345 lubią tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wsunęłam razem z córką miseczkę poziomek:) Mniam!

i z trochę innej beczki- jakie macie sposoby na zaparcia? Suszone morele, śliwki nie działają. Jogurty też nie za bardzo. Popijałam już nawet jabłko wodą i mlekiem z nadzieją, że w końcu się uda, ale niestety nic:)

EDIT: Witaj Fuksja90. Termin masz taki, że może donosisz do nowego roku?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:06

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    No właśnie tak chcę zrobić. Nie wykupiłam, zrobię to dopiero jak mi gin powie, ze w porządku. Ogólnie się czuje dobrze, wyszła mi jakaś wada zastawki w lewej komorze serca na USG :( No ale zobaczymy.. Dorze, że mnie przyjęła bo tak to nikt nie chciał.. Skaranie boskie w tym kraju z lekarzami, nawet w ciąży..;/
    A Ty Szczęśliwa jak się czujesz?
    Ja chyba za niedługo poczuje ruchy bo już mam coraz bardziej wyczuwalne bąbelki w brzuchu :D

Mi wyszlo ze ponoc mam lekka niedomykalnosc zastawki mitralnej. Ale to bylo przed ciaza. Zastanawiam sie czy nie powinnam zrobic jeszcze raz teraz badania :/ co do concor cor to owszem przepisuje sie kobietom w ciazy ale wtedy gdy korzysci z tego wynikajace sa wieksze niz skutki uboczne ktore moze powodowac (z reszta jak z wiekszoscia lekow). Czyli tak naprawde wszystko zalezy od stopnia wady serca jaka masz...niestety nie ma jednoznaczej odowiedzi czy sie bierze w ciazy czy sie nie bierze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 18:06

Okciakowa lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 100% bede znac płeć 17.06 bo pani powiedziałaby mi na prenatalnych, ale podejrzewa dziewczynkę a powiedziała, że chłopaków szybciej widać niz dziewczynki :D

dora13 lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny, polecicie jakis ekspres do kawy? Moj ma urodziny 20go, planuje kupic ale nie mam pojecia jaki!

My 5 lat temu kupilismy w prezencie rodzicom jednym i drugim po ekspresie-w ramach podziekowan za wszystko na weselu.
    Jura impressa ena 9 - wydawal sie byc porzadny, tym bardziej ze przez obs domy naszych rodzicow przewija sie tyle osob ze mniej wiecej 30 kaw dziennie robia. Po dwoch latach bezawaryjnego dzialanua u rodzicow kupilismy sobie sami ten sam
    I rownuez jestesmy zadowoleni z niego, zero problemu jak dotad. Ponoc w ekspresach warto zwracac uwage na to jak sa skonstruowane, najgorsze sa te ktore maja cale duze moduly i jak cos sie zepsuje to trzeba dosyc drogo zaplacic za wymiane calego modulu zamiast jednej uszczelki... :/

dora13, paradise lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Właśnie wsunęłam razem z córką miseczkę poziomek:) Mniam!

i z trochę innej beczki- jakie macie sposoby na zaparcia? Suszone morele, śliwki nie działają. Jogurty też nie za bardzo. Popijałam już nawet jabłko wodą i mlekiem z nadzieją, że w końcu się uda, ale niestety nic:)

Ja generalnie od 3 lat jestem na diecie wegetarianskiej i nie pamiętam, żebym miała zaparcia. Ale wiem, że pomaga szklanka ciepłej wody z cytryna na czczo, ale regularnie pita. I zamienić białe pieczywo na ciemne z ziarnami.

Werix lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka, 70% to jeszcze nie takie pewne :P A jak zostanie jednak chłopcem, to będziesz się martwić tylko o niego! Jak masz dziewczynkę, to martwisz się o wszystkich dookoła :P

Ja mam nadzieję dowiedzieć się 23.06 na prenatalnych :P Będę zła, jak się nie pokaże :D Chciałabym wiedzieć, bo bratowa rodzi w wakacje i chcę jej przekazać trochę ubranek. Nie wiem czy tych dziewczęcych czy chłopięcych :P

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - o tej wodzie słyszałam - ale zapomniałam. Pieczywo jem przeważnie ciemne. A co do mięsa to uwielbiam, ale nie żebym w ciąży jakoś dużo jadła. Zdarza się, że przez cały dzień nie zjem albo nawet dwa dni. Będę działała z tą wodą na czczo.

dora13 lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz chciałabym żeby poczekało do nowego roku ale najważniejsze żeby zdrowe było;) 16.06 mam prenatalne i bardzo się niecierpliwie.

emilkazozz lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 14 lat na diecie wegetariańskiej i na samym początku ciąży różnie bywało z wypróżnianiem ;) Gdzieś wyczytałam, że niektórym pomagały kiwi - kilka sztuk zjedzonych rano, na czczo.

Na prenatalnych dowiedziałam się, że na 70% będzie dziewczynka, mój się bardzo ucieszył, ale ja z przymrużeniem oka patrzę na tak wczesne ustalanie płci ;)

Werix, emilkazozz lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to jestem chyba szczesciara ze mnie jak do tej pory ominely zaparcia. Ja rano wstaje tylko dlatego ze juz czuje jak mnie zaczyna bolec brzuch i musze do kibelka :P i mam z glowy na caly dzien. Czasem sie zdarzy ze mam jeden dzien przestoju to wtedy z rana normalnie a popoludniu drugi raz ale juz bardziej biegunkowe :P oby sie nie pojawily te zaparcia :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to tylko przez kilka dni pomęczyło, przy mdłościach i wymiotach moje jedzenie do najzdrowszych nie należało i może to dlatego. Generalnie zaskoczyło mnie to, że z rana nie poszłam się wypróżnić, bo tu akurat nigdy nie miałam problemów ;) Ale też do tej pory wymioty u mnie były naprawdę rzadkością, a w pierwszym trymestrze zwracałam po kilka razy dziennie ;) Ciekawe czym mnie jeszcze ciąża zaskoczy ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla, bardzo Ci dziękuję :*
    Ja na zaparcia słyszałam, ze woda letnia wypita przed snem i rano pomaga :)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picie przed snem to samobójstwo. Od 20 już nie pije. Inaczej od 2 meczy mnie na siku.
    U mnie na zaparcia pomaga zjedzenie rano płatek z mlekiem. Najlepiej miodowych. Chwila moment i wszystko ze mnie ucieka.

Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije naokraglo;) mam zawsze butle wody kolo lozka i wstaje i pije i chodze do kibelka pare razy w nocy;) ale musze pic duzo bo wyniki morfologii mialm jedne podwyzszone, za bardzo zageszczona krew czy cos takiego.

polkosia, katek88 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam zaparcie :/ Za to jak sie "odkorkuje" to latam kilka razy dziennie, co nie zmienia faktu, że przez te rewolucje moja waga z dnia na dzień potrafi różnic sie o 1kg...
    Paradise ślicznie wyglądaliście <3 My za to jutro mamy 4 rocznice kościelnego :) Mieliśmy w pakiecie ze chrzcinami i było super :D To dla nas wazna data bo 9 czerwca się poznaliśmy, zaręczyliśmy i wzięliśmy ślub <33 no i dodatkowo to moje imieniny ;)
    Co do ćwiczeń polecam: http://www.sportsmama.pl/oferta/treningi-i-programy/programy-treningowe/mama-w-ciazy/

Izieth, paradise lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ale Wam zazdroszczę że już znacie płeć
    ja się pewnie dowiem ok 20tyg jak nie później :(
    U mnie to samo :D raczej nie ma szans wczesniej bo tu jedno USG mi tylko przysługuje a za tydzien to za wczesnie bedzie by poznac plec... bo tu graty maja a nie usg...

kokardka ja chyba sie rozrycze jak dowiem sie ze to syn :P bo 3 facetow w domu !? oh nie :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati mój mąż powiedział, że będziemy mieć rodzinkę.pl :P jak on ma 4 braci i 1 siostrę to co ja się głupia łudzę, że córa będzie kiedykolwiek :P

guerretenshi lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Cati mój mąż powiedział, że będziemy mieć rodzinkę.pl :P jak on ma 4 braci i 1 siostrę to co ja się głupia łudzę, że córa będzie kiedykolwiek :P
    ahahhaha :D u mojego to samo 3 facetow i jedna kobietka :D malo tego ... na weselu wywróżyli nam ze bede miala 3 synow i jedna córkę z czego ta córka to bylo juz kombinowan e:D spytalam meza w ktora strone patrzy bo ciagle nam synowie wychodzili :D heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 19:40

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ