X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszej stronie i 3 post .
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit?usp=sharing

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise w ogole Twoj maz baaardzo mi przypomina Grubsona - polskiego producenta muzycznego i rapera :) bardzo go lubie i przez to podobienstwo juz lubie Twojego meza chociaz Go nie znam :) hehe. Przesympatyczny czlowiek z wygladu :) Ty zreszta tez wygladasz na bardzo mila kobietke :) no i tak jak juz dziewczyny pisaly jestes sliczna :)

paradise, emilkazozz lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo cudowne są te ruchy, jak leze to najbardziej czuć, ale moja dzidzia to prawdziwy leniuch bo ciągle śpi i lekarze za każdym razem ją budzą hahah :) wiec tez te ruchy nie są zbyt często :D ja czuje sie dobrze, ale meczy mnie to ciągle leżenie, mam do załatwienia pelno spraw i nie wiem czy po wyjściu ze szpitala uda mi się je załatwić..Mozliwe ze wyjde jutro lub w piatek, ale modle sie o jutro hahha :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Paradise w ogole Twoj maz baaardzo mi przypomina Grubsona - polskiego producenta muzycznego i rapera :) bardzo go lubie i przez to podobienstwo juz lubie Twojego meza chociaz Go nie znam :) hehe. Przesympatyczny czlowiek z wygladu :) Ty zreszta tez wygladasz na bardzo mila kobietke :) no i tak jak juz dziewczyny pisaly jestes sliczna :)

Oj jak milo! Dziekuje kochana. Nie Ty pierwsza uwazasz, ze jest podobny do grubsona. Od kiedy zapuscil brode czesto to slyszymy ;)

Nel@ lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też cywilni :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kościelni, w lipcu bedzie nasza pierwsza rocznica;)

Paradise pieknie wygladaliscie!
    Meza tez juz uwielbiam przez to ze wyglada podobnie jak grubson;)

Odkad wstalam tak mnie glowa boli ze masakra. Jakby mi ktos za maly kask nalozyl i jeszcze go sciskal. Ale cisnienie o dziwo dobre, jak nigdy 110/85. Zawsze mimo brania tabletek mam cos okolo 135/95.

Nel@, paradise lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny -o co chodzi? Bo ja nie kupuje. Kto się oburza znowu? Jakie wrzuć na luz? Z czym znowu mam wrzucić?

Jestem na liście Szarlotki przecież. Pod 4 grudnia. Na tej nowej do edytowania się wpisałam, napisałam, że nie ma mnie w tym wykazie nowym, ale przecież to nie tragedia hihi więc nic na siłę.
    Ja już naprawdę nie rozumiem? !
    Jadę na wizytę.
    Smacznego.
    Polkosia przepis daj. Może małemu też zaskakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 15:55

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eae1ec33c479056bmed.jpg

:P

sylwia92, cudek2, paradise, dora13, Isia86, Nel@, baranosia, emilkazozz, kalina123, Werix, brylancik, Okciakowa, Izieth, Chamomilla, Nulka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich ładnych brzuszków, u mnie jeszcze nic a nic, tylko po posiłkach jest większy :(

f5ecb90bd2.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Barcia Kochana i Tobie wyjdzie na pewno , innym szybciej drugim później ale jakie kolosy potrafią urosnąć ;-) moja taka serdeczna koleżanka szczupła jak osa i jak była w 3 miesiącu nic , dopiero jak była w 5 było widać brzuszek na prawdę tak było , a potem jak jej brzuszek się pojawił , to każdy myślał że ciąża bliźniacza taki duży miała ;-) .
    Zgadza sie !! im pozniej wychodzi tym lepiej :) u mnie w 1 ciazy tez wczesnie sie pojawil a to co teraz mam to pozostalosci z poprzedniej ... i mam nadzieje ze nie bede taka wielka slonica jak przy pierwszej :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!

Idę smażyć placuszki ziemniaczane z marchewką. Z czym jecie placki? U nas się rodziny podzieliły w tym względzie :-P moja że śmietaną i cukrem, męża że śmietaną i solą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 16:21

cudek2 lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro już poruszamy kwestie intymne. Jak do jest po narodzinach z powrotem do seksu. Bo my to jak króliki, a w ciazy to wgl. O trochę sie martwię długością pologu. Wiem ze jakoś damy radę, ale już widzę jak on wytrzymuje te pare tygodni bez zrobienia sie "zgryzliwym starszym panem". Chciałabym mimo wszystko zachować te bliskość. Bo wiem ze przy dziecku dużo sie zmienia. Tylko nie wiem jak sprawić żebyśmy byli w tym razem oboje. Bo ojcowie czuja sie odsuwani... Jakoś mnie to meczy.

palma lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to przez pierwsze 4 tygodnie nawet nie pomyślałam o seksie. Nie było kiedy + byłam mega zmęczona. W 5 tygodniu postanowiliśmy spróbować, ale nic z tego nie wyszło- bo nie "zmieścił się" i za chwilę córka nam przeszkodziła. Dopiero 6 tygodni po porodzie coś z tego wyszło i powoli wracało do normy. W pierwszej ciąży to jeszcze do szpitala mąż przyjeżdżał na "spotkania intymne" bo oboje mieliśmy chęć. Teraz trochę rzadziej- ale ogólnie od porodu już nie zdarzało się częściej niż 3-4 razy w tygodniu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Macice mam już wysoko jak to stwierdził lekarz. Z dzidzią wszystko ok fikała strasznie i urosła przez te 7dni aż lekarz to zauważył ;)
    Rosnę też i ja i martwi mnie to ile przytyję :(

kalina123, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, dora13, cudek2, paradise, Okciakowa, Nel@, palma, Izieth, Chamomilla, Nulka, RedLady lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, jak będziesz rodzić SN, to raczej będziecie musieli odczekać ten połóg, zanim się zagoi pęknięcie/nacięcie, szwy się wchłoną i w ogóle... Moja koleżanka po CC uprawiała seks już po 3 tygodniach, bo prawie nie krwawiła.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi Z tą bliskością po porodzie to różnie bywa ja z mężem współżyliśmy tylko wieczorami z resztą nic się nie zmieniło ... teraz celibat i już mnie nosi :-P najtrudniej było w okresie połogu nic a nic , a już ledwo co człowiek wytrzymywał :-P , no ale jakoś się przetrwało , po moim trzecim porodzie to od razu zaczęłam brać anty , ale tylko zastrzyki antykoncepcyjne potem jak już nie karmiłam piersią poszły , w ruch tabletki też jakoś ledwo co miesiąc minął , trudno było wytrzymać ale no cóż jak mus to tak trzeba :-P .

baranosia Kochanego ciała nigdy za wiele ;-) :-D , wieści z wizyty super , o to już wasze szczęście jak urosło a będzie jeszcze rosnąć kruszynka :-* :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 16:42

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie martw się na zapas, mi też czasem ta myśl przechodzi obok głowy, ale staram się (w miarę) kontrolować co jem, już od 3 lat nie slodze napojów, codziennie rano wypijam zielone smoothie. Chcę chodzić na basen, ale muszę zapytać o zgodę dr (za tydzień wizyta). Wiadomo, że czasem człowiek zje porcje lodów albo czekoladę ;-)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie macie rację, że nie ma się co spieszyć z tym rosnącym brzuchem :) ja też jestem bardzo szczupłą osobą i zamiast tyć to schudłam już 0,5kg, a naprawdę sporo jem, zwłaszcza w tym tygodniu mnie wzięło.
    Jeśli chodzi o seks to ja się boję od czasu kiedy w 4/5 tygodniu ciąży na ulicy nagle wyciekła ze mnie czarna krew, już się bałam, że źle to się skończy. A moja koleżanka z pracy z kolei przez 5 miesięcy nie wiedziała, że jest w ciąży, bo miała normalny okres i bóle, więc chyba wszystko się może zdarzyć ;)

f5ecb90bd2.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam i oczy mi się kleją :-P jak to człowiek nie doceniał lezakowania w przedszkolu hehe

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jem słodyczy, chipsów i innych śmieciowych rzeczy. Fast food zdarzy się raz na 2-3tyg nie odmówię sobie czasem lodów ale też nie w olbrzymich ilościach. Ale fakt nie chodzę do pracy więc się nie ruszam rzuciłam też zumbę i są efekty. Chyba zacznę chodzić z kijkami

paradise lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ