Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, mnie na wizycie moja uzupełnia Kartę Ciąży, sprawdza dokładnie wszystkie badania, wszystko ze mną konsultuje, sprawdza ciśnienie, wagę, szyjkę i od ostatniej wizyty sprawdza tętno detektorem a USG to tylko USG ;).
    Zapisałam się w końcu, 5.07 mam połówkowe.
    Dotty, śliczne maleństwo <3
    Basia, też bym się mega wkurzyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:49

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawe może później też tak będę miała

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia no na zwykłą wizytę
    nie każda wizyta musi być z usg
    dla mnie zwykła wizyta (niezależnie czy w ciąży czy nie) to rozmowa + badanie na fotelu, ew cytologia do tego a usg to usg, jak chcę to i to to umawiam się na wizytę z usg i wtedy płaci się podwójnie
    część lekarzy pewnie w standardzie na wizycie ciążowej robi robi usg ale wtedy nie jest ono dokładne z pomiarami tylko właśnie służy ono głównie ocenie szyjki i czy serce bije
    widocznie w dziwne miejsca trafiam
    no dla mnie w każdym razie wizyta basi nie jest niczym dziwnym, choć rozumiem jej rozczarowanie bo pewnie na co innego się nastawiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:55

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Dotty84 - jaka słodka <3

Guerretenshi - ja po miesiącu się złamałam i właśnie zrobiłam sobie kawę... Mmm znów czuję, że żyję, choć wyrzuty sumienia są. No ale to takie bardziej mleko z kawą ;)
    A czemu nie możecie kawy? Cisnienie?
    Ja na szczęście mam niskie (100/60) i kawusia codziennie musi być :) Minimum jedna, inaczej bym nie przeżyła...Zwłaszcza przy tej ilości pracy, wstawaniu o 5:00 i mojej Hance, która ostatnio urządza całodobowe histerie...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciśnie, wagę, uzupełnienie wyników w karcie ciąży robi położna

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta wyglada tak ze najpierw zabiera mnie pani do pokoju gdzie wpisuje mi w karte ciazy wyniki z badan w miedzy czasie pyta o samopoczucie,mierzy cisnienie i sprawdza wage a pozniej mam wizyte z lekarka gdzie pierw jest rozmowa i jak samopoczucie czy cos sie dzialo potem na fotel i pozniej usg ze zdjeciem z pomiarami i biciem serduszka a pozniej ewentualne wypisanie recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:00

j36regz209hdv9cb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam oddzielnie wizyty "kontrolne" gdzie położna wpisuje mi wyniki, mierzy ciśnienie, wpisuje wagę - z tym idę do gina i on sprawdza + zleca nowe badania jak trzeba --> to w Luxmedzie. Oddzielnie chodzę prywatnie do niego na USG

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyyyystko superrrrrr !!
    Pecherz jest.

Reszta bdb, 9cm bardziej dziewuszka niz chlopiec, ale skrzyzowalo nozki i koniec ogladania!

Pani dr srednio mila, zjebala mnie w sumie, ze poprzedniego usg nie przynioslam. Hehehe, dobra niech nie przesaaaadza. Ledwo moja wlasna głowe wzielam :D

baranosia, polkosia, zarębinka, kalina123, Dotty84, Okciakowa, Nel@, RedLady, Kushina, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, sądziłam, że jak mam wizyty co 3tyg to na każdej już do końca ciąży będę miała USG, a tu może być lipa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta u ginekologa to wywiad, uzupełnianie karty i badanie na samolocie lub szybkie USG, ale tylko sprawdzenie czy serce bije. Także mój lekarz nie chciał nigdy na takiej wizycie powiedzieć płci. Daje mi skierowania na 3 duże USG i tam to jest tylko USG. Chodzę sobie też dodatkowo tylko na USG. Ważę się u pielęgniarek, a ciśnienie mierzę sama w domu, bo mam syndrom białego fartucha ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pierwsze słyszę żeby umawiać się osobno na usg i osobno na no właśnie na co? Na pogawędkę z lekarzem? :D
    Mój póki co za każdym razem najpierw ze mną rozmawia, mierzy mi ciśnienie, waży, potem samolot i usg (nie zawsze mierzy i daje zdjęcie ale pokazuje jak bije serce, że dziecko urosło)
    U mnie też tak wygląda każda wizyta. Lekarza mam boskiego tzn kekarkę bo to ona :) jestem jej wierna od ośmiu lat i nie zdradze nigdy :) jak rodzilam i sie darłam to strzeliła mnie w dupsko i powiedziała zebym parla a nie sie darla :)

milky way, Chamomilla lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to Wy musicie nosic na kazda wizyte ze soba kazde usg ? czy to dlatego ze chodzicie np do 2 roznych lekarzy ?

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna moja Ula każde zdjęcie wpina do karty ale nie widziałam żeby porównywala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Moja wizyta wyglada tak ze najpierw zabiera mnie pani do pokoju gdzie wpisuje mi w karte ciazy wyniki z badan w miedzy czasie pyta o samopoczucie,mierzy cisnienie i sprawdza wage a pozniej mam wizyte z lekarka gdzie pierw jest rozmowa i jak samopoczucie czy cos sie dzialo potem na fotel i pozniej usg ze zdjeciem z pomiarami i biciem serduszka a pozniej ewentualne wypisanie recepty.
    moje wizyty tez tak wyglądają ;) myślałam, ze tak jest wszędzie.. ;)

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam pojecia ze sa az tak duze roznice w wizytach.

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedna lekarke. Ona usg drukuje dla mnie, a w karcie pacjenta zapisuje wszystko i tez tam przyczepia fotki. No i wizyty dziela sie na kontrolne bez usg i samo usg. Prywatnie na lepszym sprzęcie mam tylko usg bez badania bo to bez sensu. Ale u innej lekarki za 200 zł za każdym razem było badanie na samolocie, usg, waga, piersi. A jeszcze wtedy w ciazy nie byłam. Chyba co lekarz to praktyka. Ale nie narzekam. Gdybym miala co wizytę usg to bym sie co chwile zapisywała no a na NFZ przysługuje chyba jakas ilosc.
    2 tygodnie do wizyty i 3 do usg. Ah. Nie mogę sie doczekać <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A widzicie, sądziłam, że jak mam wizyty co 3tyg to na każdej już do końca ciąży będę miała USG, a tu może być lipa

Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale to takie własnie do samolotu, sprawdzenie badań, zlecenie nowych, zważenie itp... A USG tylko trzy - po jednym w każdym trymestrze.
    Oczywiście dodatkowo jeszcze zrobiłam sobie takie USG na początku ciąży, tez prywatnie.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, nieee, tylko ja szumu narobilam ze nie ma pecherza wiec ona mowi, zebym pokazala usg poprzednie. A ja ze no nie mam :D

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Anna, nieee, tylko ja szumu narobilam ze nie ma pecherza wiec ona mowi, zebym pokazala usg poprzednie. A ja ze no nie mam :D

Aaaaa ok :)

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli kupowałyście jakieś legginsy ciążowe np z allegro to poratujcie linkiem do sprawdzonych, bo na moje myjąc wc chlapnęłam domestosem i mam plamę :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ