WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, mnie na wizycie moja uzupełnia Kartę Ciąży, sprawdza dokładnie wszystkie badania, wszystko ze mną konsultuje, sprawdza ciśnienie, wagę, szyjkę i od ostatniej wizyty sprawdza tętno detektorem a USG to tylko USG ;).
    Zapisałam się w końcu, 5.07 mam połówkowe.
    Dotty, śliczne maleństwo <3
    Basia, też bym się mega wkurzyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:49

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawe może później też tak będę miała

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia no na zwykłą wizytę
    nie każda wizyta musi być z usg
    dla mnie zwykła wizyta (niezależnie czy w ciąży czy nie) to rozmowa + badanie na fotelu, ew cytologia do tego a usg to usg, jak chcę to i to to umawiam się na wizytę z usg i wtedy płaci się podwójnie
    część lekarzy pewnie w standardzie na wizycie ciążowej robi robi usg ale wtedy nie jest ono dokładne z pomiarami tylko właśnie służy ono głównie ocenie szyjki i czy serce bije
    widocznie w dziwne miejsca trafiam
    no dla mnie w każdym razie wizyta basi nie jest niczym dziwnym, choć rozumiem jej rozczarowanie bo pewnie na co innego się nastawiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:55

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Dotty84 - jaka słodka <3

Guerretenshi - ja po miesiącu się złamałam i właśnie zrobiłam sobie kawę... Mmm znów czuję, że żyję, choć wyrzuty sumienia są. No ale to takie bardziej mleko z kawą ;)
    A czemu nie możecie kawy? Cisnienie?
    Ja na szczęście mam niskie (100/60) i kawusia codziennie musi być :) Minimum jedna, inaczej bym nie przeżyła...Zwłaszcza przy tej ilości pracy, wstawaniu o 5:00 i mojej Hance, która ostatnio urządza całodobowe histerie...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciśnie, wagę, uzupełnienie wyników w karcie ciąży robi położna

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta wyglada tak ze najpierw zabiera mnie pani do pokoju gdzie wpisuje mi w karte ciazy wyniki z badan w miedzy czasie pyta o samopoczucie,mierzy cisnienie i sprawdza wage a pozniej mam wizyte z lekarka gdzie pierw jest rozmowa i jak samopoczucie czy cos sie dzialo potem na fotel i pozniej usg ze zdjeciem z pomiarami i biciem serduszka a pozniej ewentualne wypisanie recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:00

j36regz209hdv9cb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam oddzielnie wizyty "kontrolne" gdzie położna wpisuje mi wyniki, mierzy ciśnienie, wpisuje wagę - z tym idę do gina i on sprawdza + zleca nowe badania jak trzeba --> to w Luxmedzie. Oddzielnie chodzę prywatnie do niego na USG

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyyyystko superrrrrr !!
    Pecherz jest.

Reszta bdb, 9cm bardziej dziewuszka niz chlopiec, ale skrzyzowalo nozki i koniec ogladania!

Pani dr srednio mila, zjebala mnie w sumie, ze poprzedniego usg nie przynioslam. Hehehe, dobra niech nie przesaaaadza. Ledwo moja wlasna głowe wzielam :D

baranosia, polkosia, zarębinka, kalina123, Dotty84, Okciakowa, Nel@, RedLady, Kushina, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, sądziłam, że jak mam wizyty co 3tyg to na każdej już do końca ciąży będę miała USG, a tu może być lipa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta u ginekologa to wywiad, uzupełnianie karty i badanie na samolocie lub szybkie USG, ale tylko sprawdzenie czy serce bije. Także mój lekarz nie chciał nigdy na takiej wizycie powiedzieć płci. Daje mi skierowania na 3 duże USG i tam to jest tylko USG. Chodzę sobie też dodatkowo tylko na USG. Ważę się u pielęgniarek, a ciśnienie mierzę sama w domu, bo mam syndrom białego fartucha ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pierwsze słyszę żeby umawiać się osobno na usg i osobno na no właśnie na co? Na pogawędkę z lekarzem? :D
    Mój póki co za każdym razem najpierw ze mną rozmawia, mierzy mi ciśnienie, waży, potem samolot i usg (nie zawsze mierzy i daje zdjęcie ale pokazuje jak bije serce, że dziecko urosło)
    U mnie też tak wygląda każda wizyta. Lekarza mam boskiego tzn kekarkę bo to ona :) jestem jej wierna od ośmiu lat i nie zdradze nigdy :) jak rodzilam i sie darłam to strzeliła mnie w dupsko i powiedziała zebym parla a nie sie darla :)

milky way, Chamomilla lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to Wy musicie nosic na kazda wizyte ze soba kazde usg ? czy to dlatego ze chodzicie np do 2 roznych lekarzy ?

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna moja Ula każde zdjęcie wpina do karty ale nie widziałam żeby porównywala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Moja wizyta wyglada tak ze najpierw zabiera mnie pani do pokoju gdzie wpisuje mi w karte ciazy wyniki z badan w miedzy czasie pyta o samopoczucie,mierzy cisnienie i sprawdza wage a pozniej mam wizyte z lekarka gdzie pierw jest rozmowa i jak samopoczucie czy cos sie dzialo potem na fotel i pozniej usg ze zdjeciem z pomiarami i biciem serduszka a pozniej ewentualne wypisanie recepty.
    moje wizyty tez tak wyglądają ;) myślałam, ze tak jest wszędzie.. ;)

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam pojecia ze sa az tak duze roznice w wizytach.

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedna lekarke. Ona usg drukuje dla mnie, a w karcie pacjenta zapisuje wszystko i tez tam przyczepia fotki. No i wizyty dziela sie na kontrolne bez usg i samo usg. Prywatnie na lepszym sprzęcie mam tylko usg bez badania bo to bez sensu. Ale u innej lekarki za 200 zł za każdym razem było badanie na samolocie, usg, waga, piersi. A jeszcze wtedy w ciazy nie byłam. Chyba co lekarz to praktyka. Ale nie narzekam. Gdybym miala co wizytę usg to bym sie co chwile zapisywała no a na NFZ przysługuje chyba jakas ilosc.
    2 tygodnie do wizyty i 3 do usg. Ah. Nie mogę sie doczekać <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A widzicie, sądziłam, że jak mam wizyty co 3tyg to na każdej już do końca ciąży będę miała USG, a tu może być lipa

Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale to takie własnie do samolotu, sprawdzenie badań, zlecenie nowych, zważenie itp... A USG tylko trzy - po jednym w każdym trymestrze.
    Oczywiście dodatkowo jeszcze zrobiłam sobie takie USG na początku ciąży, tez prywatnie.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, nieee, tylko ja szumu narobilam ze nie ma pecherza wiec ona mowi, zebym pokazala usg poprzednie. A ja ze no nie mam :D

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Anna, nieee, tylko ja szumu narobilam ze nie ma pecherza wiec ona mowi, zebym pokazala usg poprzednie. A ja ze no nie mam :D

Aaaaa ok :)

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli kupowałyście jakieś legginsy ciążowe np z allegro to poratujcie linkiem do sprawdzonych, bo na moje myjąc wc chlapnęłam domestosem i mam plamę :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ