Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Połówkowe co mi wiadomo to na usg sprawdzane są przepływy i działanie narządów naszych pociech i chyba możliwość podejrzenia przez 3D/4D maleństwa. Chyba, że się mylę to się chętnie dowiem co na połówkowych jest badane
A mam pytanie do Was na temat wózków, pewnie będę kupować ale nie wiem czy używany czy nowy (jeszcze się nie woziłam na żywo w sklepie itp.) bo szukając na necie zastanawiam się nad COMODO CONECO albo nad NANO alu tech RIKO rico. Miała któraś z Was doczynienia z nimi? ja mam 168 a mąż 177 wzrostu. -
łapki niedrapki
śpiworek biały
body- krótki rękaw
body – długi rękaw
półśpiochy
śpiochy
pajace
sukienka
beretka
bluza
kombinezon zimowy
Akcesoria:
zestaw butelek 2 x 125 ml, 2 x 230 ml
smoczek uspokajający O+
szczotka do butelek
podgrzewacz do butelek i słoiczków
leżaczek/bujaczek
wózek 3w1
łóżeczko (zestaw: pościel, rożek, obicie, materac)
wanienka z matą antypoślizgową i stelażem
przewijak
termometr kąpielowy
szczotka do włosków z miękkim włosiem
nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
termoopakowanie do butelek
termometr
gruszka
Tekstylia:
ręcznik z kapturkiem
ręcznik z kapturkiem
kocyki (gruby i cienki)
pościel (kołderka, prześcieradła z gumką, poszwy)
pieluszki tetrowe (10-15 szt.)
śpiworek do spania
proszek lub płyn do prania dla niemowląt
pampersy
Pielęgnacja:
wilgotne chusteczki
gaza
waciki
patyczki do uszu dla niemowląt
kosmetyki
sól fizjologiczna
spirytus
Dla mnie do szpitala:
torba
podkłady poporodowe
duże podpaski
koszule nocne (2-3 szt.)
majtki poporodowe (siatka)
pas poporodowy
żel do higieny intymnej po porodzie
balsam/oliwka ujędrniająca po porodzie
maść/balsam/żel na sutki
szlafrok
kapcie
klapki pod prysznic
ręczniki (duży i mały)
skarpetki
biustonosz do karmienia
kosmetyki w kosmetyczce
wkładki laktacyjne
ładowarka do telefonu
Filusie, wafle ryżowe
woda niegazowana
odzież na wyjście
Dla dziecka do szpitala:
pampersy
chusteczki nawilżone
ciuszki na wyjście
Dokumenty:
karta ciąży
dowód osobisty
NIP Zakładu pracy
ProszęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 12:16
Szczęśliwa Mamusia, cindi88, Nel@, paradise, RedLady lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Też mam małe mieszkanie i będę chciała ograniczyć się do minimum.
Ubranka na początek chcę kupić tylko te najpotrzebniejsze i najwygodniejsze do zakładania, przebierania. Nie chcę właśnie kupować spodenek, bluz wolę jakieś pajace, body.
Stroić tak jak piszecie będziemy na wiosnęemilkazozz lubi tę wiadomość
-
śpiochów i niedrapek nie używałam, beretka ???
pościel na początku zbędna, jedynie prześcieradło
śpiworka też nie używałam bo syn nie lubił był okutany ale podobno wiele dzieci lubi
mata antypoślizgowa do wanienki to siedlisko syfu, lepiej zwykła pielucha tetrowa na dno bo potem łatwo wysuszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 12:24
Isia86, polkosia lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dziewczyny mój największy problem jest taki że to moje pierwsze dziecko i ja nie mam zielonego pojęcia co mam kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 12:34
Izieth, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Hej hej kochane moje:* .Piszecie jak szalone , ledwo co was nadrobiłam , wiecie co wczoraj moja siostra mnie że tak powiem trochę uraziła , powiedziała że może to moja wina , że poroniłam bo zapeszyłam gdyż już od razu zaczęłam wszystko kupować , przy dziewczynkach też od razu kupowałam i nic się nie stało jak tak miało być , to tak się stało nie ja pierwsza i ostatnia wiele kobiet traci ciążę w pierwszych tygodniach , i potem mają dzieci nawet nie weiecie jak było mi przykro , zamiast mnie wspierać to ta mnie jeszcze rani.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Cześć dziewczyny,wy tu tak fajnie o tych wszystkich śpiochach wyprawkach,a ja mam dziś jakiś dzień lęku przed tym wszystkim. Brzuch mnie zaczyna już trochę ograniczać. Jakieś fałdy skóry mi się robią pod piersiami jak się lekko zegnę,drażniące to i chyba nie ma sekundy żebym nie była uświadomiona że u mnie w brzuchu ktoś ma domek ( nie chodzi mi o kopniaki bo ich jeszcze nie czuje), ale czuje że coś mi z przodu rośnie nawet jak w nocy idę na automacie z wc to od razu wiem że kogoś noszę.
-
W kwestii wózka to ja jestem za tym, żeby kupić 2w1 a fotelik do samochodu osobno. Sama mam fotelik z bazą isofix i jestem mega zadowolona - koszt takiej "przyjemności" to w zasadzie tyle co wózek 2in1 ale wygodnie nam było, że nie musimy z tymi pasami wojować tylko kładę na bazę a fotelik sam się wpina i jeszcze informuje o tym sygnałem dźwiękowym i świetlnym.
Ze spacerówki bardzo mało korzystaliśmy(3-4 tygodnie) bo zaraz kupiłam lekką w stylu parasolki- zastanawiam się teraz czy nie kupić samej gondoli, bo akurat jak dziecko będzie chciało już jeździć na siedzaco to będzie już maj/czerwiec czyli ciepło więc nie potrzeba tych pokrowców na nogi ani wózka który przebije się przez zaspę śniegukwiatuszek12345 lubi tę wiadomość
-
Isia86 wrote:oj takie komentarze są najgorsze... wiem dokładnie o czym piszesz, bo moja teściowa też próbowała mnie obwinić za stratę pierwszej ciąży, ale ja jej szybko odpowiedziałam co o tym myślę. Także nie przejmuj się takimi słowami, ludzie zazwyczaj nie mają pojęcia o co chodzi, a tylko gadają głupoty. Krótko trzeba było uciąć rozmowę i jej coś odpowiedzieć na takie teksty...
-
nick nieaktualnyUszanowanie Dziewczynki
My wlasnie wracamy z konsultacji prenatalnych. Tydzien temu bylo USG a dzis odrbralam wyniku z testu APPA ktore na wizycie konsultowal sam ordynator Swietokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka. W skrocie wynik zarowno z USG jak i z krwi jest pozytywny dla Nas
w sensie, ze ryzyko wystapienia wad jest niskie
Jeju tak sie ciesze
Wy tu juz o wozkach radzicie, spiochach ... A ja jakos ciagle zebrac sie nie moge. Tak jsk emilkazozz pisala nsjpredzej to po wakacjach sie zbiore. Szczesliwa, ilu ludzi tyle opinii. Latwo mowic zeby gwizdac na ivh zdanie ale opinia tych najblizszych boli najbardziej. Trzymaj sie. Sciskam Was zyczac milego dnia
Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, RedLady, Nulka lubią tę wiadomość
-
Ja jak to ja poszłam pakietem ekonomicznym i kupiłam dwa kartony ubrań używanych po synku koleżanki od 56 do 72 i robię przegląd, bodziaki, śpiochy i zestaw na wyjście do szpitala mamy a reszta wyjdzie w praniu.
Zawsze mogę sobie oko pocieszyć i jakoś tak się uspokoić
PS. Kupujecie laktator?
emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Ja ciuszki chce kupować jak już będę znała płeć. Chciałabym się zapisać na połówkowe ale oczywiście nie mogę się dodzwonić do przychodni ;/ Uwielbiam to..
Ja chcę kupić laktator, jakiś najtańszyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:14
-
katek88 wrote:
PS. Kupujecie laktator?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:19
-
Laktator to hit.
uroatowal mnie wielokrotnie, w wieeeelu sytuacjach. Jak mialam zastoje to pomagal oprozniac, jak maly nie chcial ssac.
Poza tym ha sciagalam miedzy karmieniami, tak na wszelki wypadek. I zdarzylo sie ze np zostawialismy malego na dwie trzy godzinki i babcia karmila z butli moim mleczkiem. Ja od razu przyzwyczajalam do hutli zeby nie bylo ze pozniej jestem uziemiona.
Albo np mam czasem straszne bole glowy, takie trzydniowe. Nie pomaga nic oprocz ketonalu. Wiec wtedy bralam ketonal, malemu moje z butli, a to po ketonalu sciagalam i wylewalam. Ale to dlatego, ze to taki bol, ze chce sie sobie strzelic w łeb.
Natomiast kit !
Termometr na podczerwien, microlife 150, ktory pokazywal przerozne temperatury, totalny bubel. Dalam do serwisu, a ci mowia ze jest extra i wymyslam.
Odeslali mi, wiec wyslalam im jeszcze raz, z dopiskiem , ze jesli chca brac odpowiedzialnosc za zdrowie dziecka i uwazaja ze termometr jest sprawny, to prosze bardzo, w kopercie dolaczam skany paragonow z apteki za leki dziecka. Oddali mo kase. Mamy termometr zwykly moj od mierzenia temp ovu, w pupie mieeze i odejmuje pol stopnia.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość