Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedrapki odradzali nam w SR, bo dotyk dla takiego noworodka jest ogromnie ważny. Takie dziecko, które ledwo widzi, ma wyostrzone inne zmysły, a dotyk i węch najbardziej. Tak samo polecali, żeby dziecko spało boso. Ja miałam z 10 par niedrapków, nie użyłam ani razu. Ani jednego zadrapania Tysia nie miała.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a ja jestem zła... wściekła wręcz
miałam dziś wizytę i miałam nadzieję poznać płeć, a pan doktor zrobił tylko usg dowcipne, tak tylko, żeby sprawdzić czy w porządku. Przecież już tak się nie da całkiem zobaczyć, więc tylko nogi widziałam, nie pomierzył, nic nie wiem jakie duże, a o płci to mogę pomarzyć. A wizyta 150zł pękło... -
to wizyta, no ale żeby takie usg? tyle wiem, że żyje i szyjka ok...
połówkowe mam 25 lipca i pewnie dopiero wtedy coś więcej zobaczę
ale już nie u niego, jade do Szczecina, tam gdzie miałam prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:54
-
aa, i próbowałam się poprzyglądać czy między tymi nogami czegoś tam nie ma - to powiedział, że nie widać i jak będzie więcej czasu to pooglądamy
to ja się pytam, kiedy będzie "więcej czasu", przecież to normalna, pełnopłatna wizyta była, wrrrr... -
Lady Highlander wrote:guerrethensi - czy szybko, chyba normalnie, dzis mam 16+0 wiec za 4 tyg bedzie 20+0 wiec chyba idealnie. ja tez jestem zielona co do wyprawki, u mnie i u meza to pierwsze dziecko w rodzinie więc muszę wszystko kupic, ale juz pomału sie rozgladam i ogladam te slicznosci
-
Basia Trza było go zjebac. Moja lekarka tez nie chciała pokazał płci ale powiedziałam ze chce i musiała. Za to płace przecież.
Udało mi sie prawie całe mieszkanie ogarnąć. Jestem głodna i nie wiem co zjesc. Przez co szlag mnie trafia.
Laktator dostanę od kuzynki, tez nie będę chciała być uziemiona tym bardziej ze wciąż jest perspektywa studiów zaocznie. Tyle decyzji do podjęcia i chaos w głowie. Najgorsze jest to ze nie potrafię oprzeć sie kawie... -
Cześć dziewczęta,
My po USG genetycznym - Helenka ma już 7cmI wszystko na miejscu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e6db5721cdc.jpg
Milky Way - KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:32
milky way, paradise, Isia86, Okciakowa, zarębinka, polkosia, Krakuska, Nel@, RedLady, Izieth, Nulka, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po i baaardzo szczęśliwa
Wychodzi na to że wszystko jest w porządku
NT 1,0mm kość nosowa jest i inne wazne struktury anatomiczne również
Powiem Wam szczerze, że po tym jak miesiąc temu jeden z lekarzy powiedział, że według niego jestem źle leczona to miałam od tego czasu wielkiego stracha, no ale teraz kamień z serca..ufff
Trisomia 21
podst: 1:870
skoryg: 1:5506
Trisomia 18
podst: 1:2046
skoryg: 1:6644
Trisomia 13
podts: 1:6438
skoryg: <1:20000
Lekarz chciał zajrzeć między nóżki, ale cieżko było...jakaś istna dyskoteka była w brzuchutakże narazie o płci ani słowa, ale to nieistotne. Ważne że jak narazie parametry są ok
Szczęśliwa Mamusia, baranosia, paradise, Nel@, Okciakowa, Dotty84, polkosia, zarębinka, RedLady, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość
-
ja kojarzę że wielu lekarzy traktuje inaczej zapis na wizytę a inaczej na usg
ja tylko raz byłam na łączonej wizycie (z ciążą bioch) zrobił mi wtedy dokładne usg ale płaciłam podwójnie (za wizytę i za usg) a tak poza tym to zawsze określałam czy chcę wizytę czy usg
na usg np nie patrzył w moją kartę, nic nie notował, nie oglądał wyników to dopiero na wizycie
byłam u kilku lekarzy, w różnych przychodniach i zawsze prywatniepolkosia lubi tę wiadomość
-
Pierwsze słyszę żeby umawiać się osobno na usg i osobno na no właśnie na co? Na pogawędkę z lekarzem?
Mój póki co za każdym razem najpierw ze mną rozmawia, mierzy mi ciśnienie, waży, potem samolot i usg (nie zawsze mierzy i daje zdjęcie ale pokazuje jak bije serce, że dziecko urosło)milky way lubi tę wiadomość