WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedrapki odradzali nam w SR, bo dotyk dla takiego noworodka jest ogromnie ważny. Takie dziecko, które ledwo widzi, ma wyostrzone inne zmysły, a dotyk i węch najbardziej. Tak samo polecali, żeby dziecko spało boso. Ja miałam z 10 par niedrapków, nie użyłam ani razu. Ani jednego zadrapania Tysia nie miała.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem zła... wściekła wręcz
    miałam dziś wizytę i miałam nadzieję poznać płeć, a pan doktor zrobił tylko usg dowcipne, tak tylko, żeby sprawdzić czy w porządku. Przecież już tak się nie da całkiem zobaczyć, więc tylko nogi widziałam, nie pomierzył, nic nie wiem jakie duże, a o płci to mogę pomarzyć. A wizyta 150zł pękło...

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, więcej bym do niego nie poszła... A to była wizyta z USG czy samo USG? Bo to dla niektórych lekarzy ma niestety znaczenie.

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wizyta, no ale żeby takie usg? tyle wiem, że żyje i szyjka ok...
    połówkowe mam 25 lipca i pewnie dopiero wtedy coś więcej zobaczę
    ale już nie u niego, jade do Szczecina, tam gdzie miałam prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:54

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa, i próbowałam się poprzyglądać czy między tymi nogami czegoś tam nie ma - to powiedział, że nie widać i jak będzie więcej czasu to pooglądamy
    to ja się pytam, kiedy będzie "więcej czasu", przecież to normalna, pełnopłatna wizyta była, wrrrr...

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze nie chcą sprawdzać płci, niestety. Może to ten typ.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, szyjka jest bardzo ważna, mój na przykład nigdy nie sprawdzał USG, a potem okazało się, że skróciła się do zera i prawie urodziłam w połowie ciąży...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    guerrethensi - czy szybko, chyba normalnie, dzis mam 16+0 wiec za 4 tyg bedzie 20+0 wiec chyba idealnie. ja tez jestem zielona co do wyprawki, u mnie i u meza to pierwsze dziecko w rodzinie więc muszę wszystko kupic, ale juz pomału sie rozgladam i ogladam te slicznosci
    Moje zaspane oczy uciely 4 i przeczytały ze za tydzien masz polowkowe xD

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade dziewczyny na to usg plizz kciuki!

baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Izieth, guerretenshi, emilkazozz, paradise, Okciakowa, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mówię, że badanie złe, ale chodzę prywatnie, żeby mieć trochę więcej niż podstawowe informacje, oczekiwałam pięknego zdjęcia z profilu i nie dostałam tego, na co się nastawiałam, więc złość, rozczarowanie, podkręcone przez hormony :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Trza było go zjebac. Moja lekarka tez nie chciała pokazał płci ale powiedziałam ze chce i musiała. Za to płace przecież.
    Udało mi sie prawie całe mieszkanie ogarnąć. Jestem głodna i nie wiem co zjesc. Przez co szlag mnie trafia.
    Laktator dostanę od kuzynki, tez nie będę chciała być uziemiona tym bardziej ze wciąż jest perspektywa studiów zaocznie. Tyle decyzji do podjęcia i chaos w głowie. Najgorsze jest to ze nie potrafię oprzeć sie kawie... :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta,

My po USG genetycznym - Helenka ma już 7cm :) I wszystko na miejscu <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e6db5721cdc.jpg

Milky Way - KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:32

milky way, paradise, Isia86, Okciakowa, zarębinka, polkosia, Krakuska, Nel@, RedLady, Izieth, Nulka, Chamomilla lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 - jaka słodka <3

Guerretenshi - ja po miesiącu się złamałam i właśnie zrobiłam sobie kawę... Mmm znów czuję, że żyję, choć wyrzuty sumienia są. No ale to takie bardziej mleko z kawą ;)

• milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 beznadzieja! Przeciez to raptem kilka minut! Szkoda kasy na taka wizyte nijaką. Kasy i czasu!

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po i baaardzo szczęśliwa :) Wychodzi na to że wszystko jest w porządku :)
    NT 1,0mm kość nosowa jest i inne wazne struktury anatomiczne również :)
    Powiem Wam szczerze, że po tym jak miesiąc temu jeden z lekarzy powiedział, że według niego jestem źle leczona to miałam od tego czasu wielkiego stracha, no ale teraz kamień z serca..ufff :)
    Trisomia 21
    podst: 1:870
    skoryg: 1:5506

Trisomia 18
    podst: 1:2046
    skoryg: 1:6644

Trisomia 13
    podts: 1:6438
    skoryg: <1:20000

Lekarz chciał zajrzeć między nóżki, ale cieżko było...jakaś istna dyskoteka była w brzuchu ;) także narazie o płci ani słowa, ale to nieistotne. Ważne że jak narazie parametry są ok :)

Szczęśliwa Mamusia, baranosia, paradise, Nel@, Okciakowa, Dotty84, polkosia, zarębinka, RedLady, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kojarzę że wielu lekarzy traktuje inaczej zapis na wizytę a inaczej na usg
    ja tylko raz byłam na łączonej wizycie (z ciążą bioch) zrobił mi wtedy dokładne usg ale płaciłam podwójnie (za wizytę i za usg) a tak poza tym to zawsze określałam czy chcę wizytę czy usg
    na usg np nie patrzył w moją kartę, nic nie notował, nie oglądał wyników to dopiero na wizycie
    byłam u kilku lekarzy, w różnych przychodniach i zawsze prywatnie

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, ja natomiast nigdy sie z tym nie spotkalam... bo to takie dziwne, skoro wszystko ma na miejscu, to czemuz by tej glowicy nie przylozyc. Takie to jakies dziwne :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa nooooo....spoznienie jeszcze.. uhh...
    Czy oni nie wdza, ze ja zaraz tu zejde na zawal serca? Hmmm?

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, trzymamy kciuki a Ty pilnuj kolejki ;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę żeby umawiać się osobno na usg i osobno na no właśnie na co? Na pogawędkę z lekarzem? :D
    Mój póki co za każdym razem najpierw ze mną rozmawia, mierzy mi ciśnienie, waży, potem samolot i usg (nie zawsze mierzy i daje zdjęcie ale pokazuje jak bije serce, że dziecko urosło)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ