X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam podsumowanie tego co mam już z ubrań :
    11 body krotki rękaw, 6 długi. Kombinezon lekki, 6 cieplejszych koszulek/sweterkow, 6 par spodenek (lekkie i ciepłe), 4 czapeczki. Wiec teraz poszukam pajaców, skarpetek, ciepłych czapek, kombinezonu.
    Mam tez trochę w rozmiarach na 3-6 mc. Ale zobaczymy jak będzie rósł. No i kupie jeszcze nowki sztuki do szpitala. Ale fajnie bo ogólnie wydałam na to ok 70 zł a dużo tego wszystkiego :)

baranosia, emilkazozz, Isia86, Chamomilla lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny jeśli kupowałyście jakieś legginsy ciążowe np z allegro to poratujcie linkiem do sprawdzonych, bo na moje myjąc wc chlapnęłam domestosem i mam plamę :(
    Pisałam już wcześniej i polecam w dalszym ciągu - firma Paulo conerti na cudomoda.pl

baranosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkazozz, przegladalam te legginsy i wygladaja fajowo :) Tylko napisz mi prosze jak jest z rozmiarowka? Zawyzona, zanizona czy faktycznie ok? Ja jestem niska cale 160 :D i mysle ze powinnam kupic rozmiar 36 ale wlasne nie wiem jak z ta rozmiarowka i rozciagliwoscia materialu.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie za drogie jak na legginsy na czas ciąży. I teraz szukam 3/4

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    nie nadrobie Was nigdy :D hah
    ciągle mam cos do zrobienia na uczelnie, zaczela sie sesja i nie ma co na nudę nie narzekam :D
    u mnie ciągle do przodu, za 8 dni wizyta :D zobacze co u maluszka
    my caly czas na etapie szukania mieszkania do wynajecia a nic nie ma :( bo albo rudera albo ceny kosmiczne np 2500zl za 2 pokoje bo apartamentowiec :D
    a chcemy gdzies blisko swoich rodziców zamieszkac, akurat tak sie stalo ze mamy wszyscy blisko do siebie wiec nie chcemy daleko wyfrunąć.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Jaki laktator mogłybyście mi polecić? Bo ja jestem w tym temacie totalnie zielona. Nie chciałabym wydać na niego fortuny, ale też nie chciałabym jakiegoś bubla. Doradzacie coś?

Polarisa90 lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam medelę mini electric
    w sumie dużo koleżanek mi go polecało
    spisał się przy regularnym odciąganiu, ale już ledwo dyszy
    jeśli okaże się że tym razem też będę tak hurtowo ściągać to zainwestuję w lepszy model też medeli

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 napisała:
    Moja wizyta wyglada tak ze najpierw zabiera mnie pani do pokoju gdzie wpisuje mi w karte ciazy wyniki z badan w miedzy czasie pyta o samopoczucie,mierzy cisnienie i sprawdza wage a pozniej mam wizyte z lekarka gdzie pierw jest rozmowa i jak samopoczucie czy cos sie dzialo potem na fotel i pozniej usg ze zdjeciem z pomiarami i biciem serduszka a pozniej ewentualne wypisanie recepty.

też tak mam i nie wiedziałam ,że bywa inaczej. U mnie jeszcze 2 dni do prenatalnych i tydzień do wizyty.

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tej pory miałam wizyty z usg i zdjęciem. Teraz dziecko "za duże" i na ginekologicznym się nie mieści, ale przy aparacie tez jest głowica do brzucha, wiec nie rozumiem- wielka różnica. Trudno. Za 6 tygodni połówkowe, a jak nie wytrzymam to pójdę na 3d a tam chyba lepiej widzą płeć

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Jaki laktator mogłybyście mi polecić? Bo ja jestem w tym temacie totalnie zielona. Nie chciałabym wydać na niego fortuny, ale też nie chciałabym jakiegoś bubla. Doradzacie coś?
    JA mam Medele swing - i powiem tak jesli bedziesz miala problemy z karmieniem to ta jest wystarczajaca z mozliwoscia regulacji ssania - co dla mnie osobiscie ! jest istotne bo czasem te sasanie jest za slabe zwlaszcza jak piersi sa bardzo nabrzmiałe to ciezej sciagnac pokarm jesli masz te same sile ssaca.

Co do USG - wyobrazcie sobie ze mi przysługuje tylko jedno usg w 18-19 tyg tzw. połówkowe i wiecej USG jako ciezarnej bez komplikacji nie przysługuje.

Z trudnem ublagalam miec tu prenatalne bo jeszcze i tego bym nie miala ... w pierwszej ciazy latalam do polski by miec zdjeciai kontrole ciazy.
    A teraz moja ciaza jest inaczej traktowana ze wzglad na wielkosc pierwszego dziecka i trudnosci w porodzie.
    MAm swiadomosc ze wiele dziewczyn procz wizyt na NFZ chodza prywatnie i robia kolejne USG - ale osobicie uwazam ze jesli nic sie nie dzieje to spokojnie co 4 tyg . wystarczy wizyta zwlaszcza ze po takim okresie sa juz wieksze widoczne zmiany i to w sumie po to jest USG .

PRowadzenie ciazy w norwegii tez jest dosc dziwne bo ginekologa nie widze przez caly okres ciazy tylko połozna - ktora mi do podwozia nie zaglada :P
    a usg tez jest robione przez pielegniarki w szpitalu.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze ja chodzę prywatnie i nie tak tanio bo za 150zl 10 minut pogadanki to sporo.

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Tyle ze ja chodzę prywatnie i nie tak tanio bo za 150zl 10 minut pogadanki to sporo.
    Ale w jakim celu chodzisz prywatnie ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chciałam mieć lepiej szybciej

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło - i bez kolejek. Bez kolejek mam ale czy lepiej to nie wiem bo nie znam lekarzy na NFZ

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie i też płacę 150zł, wizyta nie trwa specjalnie długo, ale za każdym razem było USG z pomiarami, biciem serca i oczywiście zdjęcia na deser :) Szyjki mi jeszcze nie badała, ale koniecznie muszę o to zagadać następnym razem.

Dzisiaj w pracy musiałam siedzieć z rozpiętym guzikiem w spodniach, trochę krępujące, ale jaka szczęśliwa jestem, bo mam namacalny dowód, że brzuszek rośnie, chociaż specjalnie tego nie widzę :D

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko prywatnie, NFZ u nas to porażka.

Basia, płeć na 3D wcale nie jest lepiej widoczna.

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Bo chciałam mieć lepiej szybciej
    lekarz lekarzowi nie rowny ;) a co do szybciej , to juz indywidualna sprawa.

JA chodzilam na wizyty prywatnie do lekarz aktory normalnie przyjmowal w szpitalu na NFZ i tylko dlatego ze jego sprzęt prywatny powzwolil na dokladne zdjecia i nie pominiencie żadnego szczegółu . Ale tez mialam ostatnio okazje ( bo moj byl na wakacjach ) byc w pryw. klinice i tez zaplacic 150 zl raz ze lekarz byl ok gadal sporo na temat tego co widzi ... ale sprzet usg byl okropny nic kompletnie na nim nie widzialam ... U mojego place 100 zl nie zalezne czy mam usg na wizycie czy nie .. no i do tego rozmowa jesli cos sie dzieje a jesli nie to nie widze sie z nim az uznam ze czas na kontrole ..

zgadzam sie z polkosia na 3D i 4D wcale lepiej plci nie widac :D raczej od tego zalezne czy dziecko wspopracuje i pokaze co ma miedzy nozkami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:50

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

PRowadzenie ciazy w norwegii tez jest dosc dziwne bo ginekologa nie widze przez caly okres ciazy tylko połozna - ktora mi do podwozia nie zaglada :P
    a usg tez jest robione przez pielegniarki w szpitalu.

No to w Danii jest tak samo. Tylko polozna ktora nie bada w ogolw od srodka. Jesli cos sie dzieje to do ogolnego po skierowanie na badanie do szpitala. Usg tak samo polowkowe chociaz teraz to pierwsze ok 12tyg tez juz robia ale tylko wtedy jak sie zglosi ze sie chce. Troche mnie to przeraza bo to pierwsza ciaza. Ale tez polece do Polski :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do legginsów, to dla mnie H&M wygrywa :)

cati, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    No to w Danii jest tak samo. Tylko polozna ktora nie bada w ogolw od srodka. Jesli cos sie dzieje to do ogolnego po skierowanie na badanie do szpitala. Usg tak samo polowkowe chociaz teraz to pierwsze ok 12tyg tez juz robia ale tylko wtedy jak sie zglosi ze sie chce. Troche mnie to przeraza bo to pierwsza ciaza. Ale tez polece do Polski :)

JA akurat jak zaszlam teraz to mialam juz zabukowane bilety , zeby nie to to pewnie w sierpniu bym byla w polowie ciazy :P ale z jednej strony to dobrze bo mialam krwiaka to lekarz poradzil brac duphaston.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ