Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas własnie po burzy na niebie ukazala sie piękna tecza (nawet wtórna tez sie pojawiła), a Maciek podekscytowany biega i krzyczy "tęczaaaa"
guerretenshi, milky way lubią tę wiadomość
-
mam swoje dzisiejsze wyniki krwi i moczu
od razu widać że zaczęłam jeść mięso w ciąży, bo hemoglobina mi się podniosła z 12.2 do 13w szoku jestem bo w ciąży zazwyczaj spada a tu taka niespodzianka
mocz czysty, toxo się nie nabawiłam uffpolkosia, Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Nulka ja nie wiem gdzie mialam lozysko w poprzednich ciazach
nie Przyszlo mi do glowy zeby pytac, lekarze nic nie mowili. Teraz wiem, bo doktor wspomnial na poprzednim badaniu tlumaczac skad taka mala widocznosc przez brzuch.
Bede miala kolejne badanie 27mego, to zapytam.
Kalina - w poprzednich ciazach do ostatnich tygodni brzuch nie powalal rozmiarem, ale Zdaje sobie sprawe ze teraz moze byc inaczej. Moja kolezanka ma termin na wrzesien i juz w tej chwili ma ogromny brzuchol choc w pierwszej ciazy do konca miala dosc mala zgrabna pileczke.
...więc teraz serca mam dwa... -
baranosia wrote:Powiem Wam, że do dziś byłam przeciwna używanym ubrankom dla dziecka ale przesiedziałam pół dnia na allegro i olx i zmieniłam zdanie
czekam tylko na poznanie płci!
Takie małe dziecko nie zdąży ich zużyć
A i kombinezony idzie wyłapać w fajnych cenach, a to często potrafi byc wydatek (ehh żerują na tych matkach
)
-
Ja też na początku ciąży chciałam mieć wszystko nowe dla córki. Ale ile człowiek musiałby zarabiać. Teraz chodzę po lumpeksach, kupuje przez internet, odkupuje lub od znajomych- robię zakupy w pepco i na rynku. Oczywiście nie tylko- mamy kilkanaście "lepszych " rzeczy, ale nie zakladam jej jeansów z NEXT 'a do piaskownicy
-
Ja do 70 - miałam używane bo takie małe dzieci nie maja jak ich użyć
i tylko dokupilam kilka co mi sie podobały .
A teraz zrobie dokladnie tak samokupuje z drugiej reki
od osob w poblizu mnie i powiem wam ze tu markowe ciuchy wszystko i w bardzo dobrym stanie.
-
Znalazłam kilka cudeniek
śpiworek podobny do tego co my mamy
http://allegro.pl/56-68-disney-supe-fajny-spiworek-dla-malucha-i6237845008.html
i dwa nawet urocze kombinezony dla dziewczynki jesten Mothercare a drugi Next
http://allegro.pl/mothercare-cudowny-kombinezon-newborn-i6259174405.html
http://allegro.pl/kombinezon-next-50-56-pikowany-falbanki-16-i6254997647.html#thumb/2
może ktos skorzysta -
Ja mam pełno po Maćku i w sumie to wyprawkę mam praktycznie z głowy, bo to dziecko juz wszystko ma
Choc jak się okaże że to dziewczynka to pewnie sie skuszę na jakieś drobne zakupy
ale wiem, że wtedy babcie oszaleją (zwłaszcza moja teściowa)
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja na pewno kupię trochę nowych rzeczy, szczególnie jak będzie chłopak. Dla dziewczynki to pewnie niewiele, przy Klementysi tak szalałam zakupowo, że część ubranek z metkami pochowałam, bo nie zdążyłam założyć
Nulka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mi się marzyło drugie rodzic wiosna lato. Wyszło jak wyszło, ale z praktycznego punktu widzenia to nawet lepiej
polkosia lubi tę wiadomość
-
jedynie mam plus ze śpiworem do wózka bo wtedy tylko 1 zimę z niego korzystałam i żal mi było że tylko 1 a teraz 2 zimy obleci
w ostateczności mogę przecież dziecko zapakować w ten 9 miesięczny kombinezon na spacer, pod śpiworkiem nikt nie będzie widział
polkosia, milky way lubią tę wiadomość
-
Ja mialam wszystko swietnie logistycznie zaplanowane przy pierwszych dwoch ciazach. Wiedzialam ze bede miala drugie dziecko po dwoch latach, wiec zaczelam starania tak by utrafic w te sama pore roku
plan zrealizowany w 100% bo nie tylko urodzila sie druga córka, to jeszcze urodziny maja w odstepie paru dni.
Teraz znowu zaczynam od zera. Wiec jak tylko dowiem sie jaka jest plec Dzidzi, rzucam sie w wir zakupowpolkosia lubi tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa...