WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzien dobry w 15tygodniu! (W 16tc wg usg, ale nie licze tak:) Tak czas leci....omg..... poprostu dzien za dniem, dzien za dniem.
    W poprzedniej ciazy to poprostu kazdy dzien jak slimak! Mowie- nie no nie doczekam chyba tych 40tygodni :D no ale sie doczolgalam.
    A teraz.... juz serio mysle ze wszystko bedzie dobrze! Prawie powiedzialam wczoraj rodzicom,ale ugryzlam sie jednak w jezyk :D to juz zaczyna byc smieszne :D
    Fajnie, ze wczoraj sie uspokoilam po usg :) czekam na potwierdzenie plci i bede musiala otworzyc moj przepastny worek prozniowy z ciuchami synka i albo posegregowac, albo czesc zostawic, a reszte oddac czy sprzedac.
    Z jednej strony dla bobasa wszystko jedno bo i tak zaraz wyrosnie z tych 56 62, a z drugiej no fajnie by bylo cos dokupic nowego :D kupowanie takich malutkich rzeczy jest bosssssskieee :D

Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :) Maleństwo ma sie dobrze pięknie rośnie, ale ułożyło się tak że nie było widać kim jest ;) Ma to pp bracie. Zdjęcie wstawię później. Następna wizyta 13.07

Chamomilla, Izieth, milky way, Nel@, Okciakowa, Isia86, RedLady lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś niby 17 tydzien a kilogramów to chyba nie cale 2 mi przybyło, nawet brzucha zbytnio nie mam, na początku tylko zauwazyłam ze urósł bo byłam płaska a teraz stoi i nie rośnie. Tez mam wrazenie ze nie jestem w zadnej ciązy

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiad naleśniki z parówką i serem- o ile je przełknę ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaa Baranosia jakie połączenie! :DDDDD

A ja sie tak smieje, a sama to w ogole nic nie mam :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky Way nie mów, że nigdy nie jadłaś takich naleśników!

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie jadłam i jakoś boje sie zrobić. Do teścia musiałabym sie wybrać bo oni często jedzą.
    Jak nie przytyje zbyt dużo w ciazy to będzie mega super i wgl. Bardzo bym chciała zejść do 58 kg, a wiem ze kp bardzo ułatwia. W przyszłym sezonie chce być hot mamuśka na plaży :D

emilkazozz lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy Baranosia! Jak to sie robi, zawijazz cala parówę? Hihihi

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ja sie witam w 17 tygodniu. Martwi mnie ze zamiast przybierać na wadze bo widzę ze szczupleje. Jakby nie mieszkało we mnie maleństwo tylko tasiemiec :o dziś wybiorę sie po wagę i zacznę to kontrolować. A cholera jem sporo. I zdrowego i lakoci. Nie wiem czemu tak sie dzieje tym bardziej ze mam tendencje do tycia... Sa w środa nas takie które tez nie maja tych 2,5 kg na plusie ?

Miłego dnia dziewczyny :*

Ja mam to samo. Jem duzo a w sumie nie tyje. Na poczatku schudlam 3 kilo a teraz przybralam 1,5kg takze nawet nie mam jeszcze wagi sprzed ciazy, a tez juz 17 tydzien mi leci :) mysle ze nie ma sie co martwic. Moja znajoma jest teraz w 24 tyg i dopiero teraz dobila do 2kg.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Nigdy Baranosia! Jak to sie robi, zawijazz cala parówę? Hihihi
    Dokładnie. Smażysz normalne naleśniki i dajesz albo całą parówkę albo kroisz ją na pół, do tego plasterek sera i np paprykę pokrojoną w cienkie paseczki. Zawijasz rulonik, obtaczam w bułce tartej i podsmażam na chrupko- jem z ketchupem ;)

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też nic nie przytyłam.. A brzuch mimo wszystko mam. Zastanawiam się jak to jest ;)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Nel@ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie ze tez nigdy nie jadlam !! Rowniez poprosze przepis :)

Edit: ooo mniam :) dzieki baranosia, musze sprobowac, moze jutro na obiad :) bo dzis juz mam pomysl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:37

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę trochę SPAMu wprowadzić. Dziś kończy się zbiórka na operację Emilka, którą od dawna śledzę i wspieram w miarę możliwości. Nie wyobrażam sobie co czuje matka chorego dziecka więc jeśli któraś z Was może to proszę niech wesprze Emila przelewem, smsem bądź modlitwą <3

https://www.siepomaga.pl/emil

Izieth, Dotty84, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Milky Way nie mów, że nigdy nie jadłaś takich naleśników!

ja taki twór kiedyś mężowi zrobiłam jak nie miałam co włożyć do naleśnika i tak mu posmakowało że raz na jakiś czas je :D
    ja na to patrzeć nie mogę
    ja takie bez obsmażania
    twoje to jak krokiet :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:50

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja wg OM to już nawet 17 tydz zaczynam :) Jak w pierwszym trymestrze schudłam 5,5 kg to nic do tej pory nie przytyłam. Brzuszka też nie widać (chyba, że po prysznicu kiedy mięśnie są rozluźnione). Ale po spodniach już czuję, że te, które były dopasowane już mnie cisną więc zostały mi ostatnie dwie pary w które się mieszczę i lada chwila będę musiała udać się po ciążówki :) Czy ubrania ciążowe sprzedają na wyprzedażach czy nie warto czekać? H&M mam można stacjonarnie kupić w sklepach? Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na ten dział. A u mnie nadal poranne wymioty. Jeżeli ktoś mi zrobi śniadanko to jest super ale jeśli muszę sama wstać i dopiero coś zjeść to jeszcze mnie rzuca. Na szczęście po nocy zwykle tylko "na sucho". Powoli zaczyna mi wracać energia i dobry nastrój :) Już prawie zapomniałam jak bardzo źle się czułam na początku ciąży. AAA... i kupiłam sobie wczoraj w tkmaxx dwa staniki bo ze starych też już się tylko w jeden mieściłam :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze u mnie 12 tydzień i 2kg do przodu.

Mój mąż robi takie tylko nazywa je krokietami z parówką ale bardzo dobre.

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ja sie witam w 17 tygodniu. Martwi mnie ze zamiast przybierać na wadze bo widzę ze szczupleje. Jakby nie mieszkało we mnie maleństwo tylko tasiemiec :o dziś wybiorę sie po wagę i zacznę to kontrolować. A cholera jem sporo. I zdrowego i lakoci. Nie wiem czemu tak sie dzieje tym bardziej ze mam tendencje do tycia... Sa w środa nas takie które tez nie maja tych 2,5 kg na plusie ?

Miłego dnia dziewczyny :*

ja od początu ciąży przytyłam 1,5kg a po szpitalu schudłam jeszcze pół kilo haha :)
    Też zawsze miałam tendencje do tycia..

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole nie mowic ile mi sie przytylo :P bo az na siebie patrzec nie moglam ...
    A naleze do szczupłych dziewczyn i nie wiem czy za duzo slodkeigo ( cale szczescie teraz nie ciagnie mnie do slodyczy ) bardzej do solonego :))

a No i dzis 13 tydz zaczynamy ... serio nie mam pojecia kiedy to tak zleciało .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:34

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście wagę wyjściową. Zaczynam że sporą nadwyżką więc lepiej żebym nie przytyła za dużo. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:48

f2w3vfxms6mp9lea.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna dzisiaj pogoda tylko szkoda ze popoludnie znow bedzie burzowe.:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:21

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ