Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki! Tak bardzo liczyłam, że zobaczę dziś maleństwo po prawie 6 tygodniach... Niestety byłam w innym gabinecie niż zwykle i nie było tam USG
wielkie rozczarowanie... Na szczęście za tydzień we wtorek mam takie wczesne połówkowe, wg OM to bedzie 18+5, wg USG 19+2.
Co do suplementów magnezu, mnie kazała łykać Aspargin 3x2 przez kilka dni.
A co do zmęczenia - ja w ogóle nie doświadczyłam żadnego zastrzyku energii w drugim trymestrze i pewnie już nie doswiadczę. Jest dokładnie tak samo jak przed ciążą, żadnego przenoszenia gór itd, raczej zmęczenie. A dziś to w ogóle kiepsko, przez te upały / burze / ciśnienie. -
nick nieaktualny
-
Ja miałam wizytę niecały tydzień temu i już chciałabym iść znowu... A tu do sierpnia trzeba czekać
Biorę taką samą garść suplementów, jak w pierwszym trymestrze i chyba do końca ciąży się to nie zmieni
Wydaje mi się, że czasami czuję delikatne ruchy wewnątrz, ale czekam na takie mocniejsze, które nie pozostawią wątpliwości, że TO jest TOmilky way, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Milky way ale ty już chociaż wiesz że masz zdrowe dziewczę
ja gdybym miała taką wiedzę to wizyty już by po mnie spływały
Ja dopiero za 3 tyg więc nawet specjalnie nie myślę, ciekawa jestem tylko jak synek zareaguje na usgpewnie walnie jakiś tekst że się poryczę ze wzruszenia
no i jak ja mu wytłumaczę gdy okaże się że będzie bratWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 19:14
milky way lubi tę wiadomość
-
My tymczasem pozdrawiamy z placu zabaw
Maleństwo dzisiaj tak szaleje w brzuchu ze pierwszy raz te ruchy widziałamPrzez te5 lat zapomniałam jakie to cudowne
Wizyta 13.07 z niecierpliwością odliczamemilkazozz lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja mam wizytę za 5 tygodni, a połówkowe jeszcze dalej, ale po badaniach to mogę nie chodzić już
Jeszcze trzeba sprawdzić czy wszystko na miejscuPaluszki policzyć itp
Ale fakt faktem, że na prenatalne pierwsze szłam z dużo większym spokojem mając już wyniki Niftymilky way, polkosia lubią tę wiadomość
-
Witam Was codziennie tak mi świrują jelita ,że mam dość. Ginekolog zaleciła mi kisiel z siemienia lnianego ale ma okropny smak więc kupiłam sobie dzisiaj zioła mnicha na pracę jelit. W domu czytam a tam pisze ,że nie zalecane dla kobiet w ciąży a w składzie tylko nasiona lnu i liść mięty pieprzowej. Pozostało pytanie pić czy nie pić ?
-
Martusiazabka wrote:Anna123, ja magnez tez biorę, ale pomimo to czasem mi "oko lata"
kiedyś mi ktoś mówił ze to może być jeszcze niedobór potasu. Spróbuj kupić sobie jakiś soczek pomidorowy i zobacz czy ci przejdzie
nie cierpie sokow pomidorowych ale dla dziecka wszystko :)byle by pomogloMartusiazabka lubi tę wiadomość