Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna123 tu jest fajny artykuł http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/produkty-bogate-w-potas-s600449.html
Masz konkretnie wymienione które produkty są bogate w potas, za co odpowiada ten pierwiastek i jakie są objawy niedoboru
Nie tylko soki pomidorowe pomagają. Teraz jest sezon na bób- ma dużo.białka i potasu (wegetarianom zastępuje mięso), na botwinke, możesz jeść banany jeśli lubisz - są bogate w potas i kwas foliowy, tak samo suszone owoce, wszelkie kasze i ryby, a i zwykły pomidor na kanapce też pomożeMożliwości jest mnóstwo
michaela lubi tę wiadomość
-
Made wrote:Dziewczyny orientujecie może czy jest jakiś limit usg w ramach NFZ? Byłam dziś u lekarza i znów nie miałam usg. To już drugi miesiąc bez podgladania dziecka. Jaką mam gwarancję ze z moim dzieckiem jest ok. Chciałam by chociaż sprawdzili tętno płodu i usłyszałam ze ustawowo przysługuje mi od 21 tygodnia ciąży.
ja miałam ostatnie usg w 8tc, nie zrobił mi nawet tego miedzy 11 a 13 co powinno być- nawet w karcie ciąży jest to napisane. Cóż, zrobiłam sobie sama prywatnie. Teraz połówkowe też robię prywatnie, bo nie będę czekała aż mój lekarz się namyśli czy będzie robił czy nie. Cieszę się, że nie płacę za wizyty ani za badania, ale też jakoś uważam, że 2-3 miesiące bez podglądania dzidziusia to za dużo. -
Dotty84 wrote:Ja tez mam napisane na badaniu USG, że łożysko dotyka ujścia szyjki - ale nic mi gin nie mówił, że mam się oszczędzać... Zresztą z Hanką mie mam jak
A miałaś mierzone odległości do szyjki i samej szyjki? Do pracy jeszcze mogę chodzić, więc aż tak źle jeszcze nie ma
No i mówił, że wraz ze wzrostem macicy ma jeszcze szansę się podnieść.
-
Witajcie
Co za dni po prostu padam. Tak jak pisałam Kuba w niedzielę połamał dwa nadgarstki ponad 300km od domu. Podjęliśmy decyzję że zabieramy go na operację do domu podróż trwała 4h i to były najdłuższe 4 godziny w moim życiu. Po drodze musieliśmy błagać mały szpital o ratunek i zastrzyk przeciwbólowy.
Dojechaliśmy o 22 i o 23 Kuba jechał już na stół. Od wczoraj mamy go już w domu dwa gipsy aż za łokieć więc nie ma mowy o jedzeniu i za przeproszeniem podcieraniu tyłka. Gips na 6tyg i mama ma normalnie l4 opiekę na niego.
A mnie dziś o 6 obudził olbrzymi huk w mieszkaniu. Oberwało się lustro w łazience i mam je w zlewie, wannie, wc i na podłodze... Taki miły początek dnia..
-
RedLady wrote:Może mój dmucha na zimne
A miałaś mierzone odległości do szyjki i samej szyjki? Do pracy jeszcze mogę chodzić, więc aż tak źle jeszcze nie ma
No i mówił, że wraz ze wzrostem macicy ma jeszcze szansę się podnieść.
No co do odległości do szyjki to własnie mam napisane, że się styka. Ale długości samej szyjki nie podał.
Generalnie często łożysko jest nisko na początku ciąży i z reguły się podnosi...Ale w sumie sama się dziwiłam, że nic mi nie powiedział...Zobaczyłam dopiero po wyjściu z gabinetu w opisie badania. -
Fuksja90 wrote:Witam Was codziennie tak mi świrują jelita ,że mam dość. Ginekolog zaleciła mi kisiel z siemienia lnianego ale ma okropny smak więc kupiłam sobie dzisiaj zioła mnicha na pracę jelit. W domu czytam a tam pisze ,że nie zalecane dla kobiet w ciąży a w składzie tylko nasiona lnu i liść mięty pieprzowej. Pozostało pytanie pić czy nie pić ?
Poczytaj, dopytaj - sprawdź jakie te zioła mają działanie.polkosia lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:No co do odległości do szyjki to własnie mam napisane, że się styka. Ale długości samej szyjki nie podał.
Generalnie często łożysko jest nisko na początku ciąży i z reguły się podnosi...Ale w sumie sama się dziwiłam, że nic mi nie powiedział...Zobaczyłam dopiero po wyjściu z gabinetu w opisie badania.
Może nie jest to na tyle niepokojąceNie martw się na zapas. Ja też staram się oszczędzać przy Klementynce, ale to jest walka z wiatrakami.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Trzymam bardzo mocno :*!
Chyba muszę przyzwyczaić się do tych kopniaczkow. Wczoraj o 21 młody tak ozyl że o 23 usnąć nie moglam. Maly adhdowiec. Ale wkurza mnie że mówię o tym Damanowi a ten kompletnie olewa a później ma pretensje że on nic nie czuję. Męska logika.
Jadę dziś wydać trochę pieniędzy, poszukać ślicznych skarpetek, butelkę może kupię. Po prostu chce w końcu coś kupić maleństwu, a nie że wszyscy dookoła mnie ubiegają.
Co do szyjki. To ja mam zaznaczone 3 cm. Ale nie wiem czy to szyjka czy odległość od niej do lozyska. -
Ja dziś jak się obudziłam miałam mała twarda kulkę po prawej stronie. Się rozpycha maleństwo
Mnie raczej budzą obolałe plecy....
-
Martusiazabka wrote:Anna123 tu jest fajny artykuł http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/produkty-bogate-w-potas-s600449.html
Masz konkretnie wymienione które produkty są bogate w potas, za co odpowiada ten pierwiastek i jakie są objawy niedoboru
Nie tylko soki pomidorowe pomagają. Teraz jest sezon na bób- ma dużo.białka i potasu (wegetarianom zastępuje mięso), na botwinke, możesz jeść banany jeśli lubisz - są bogate w potas i kwas foliowy, tak samo suszone owoce, wszelkie kasze i ryby, a i zwykły pomidor na kanapce też pomożeMożliwości jest mnóstwo
Rzeczywiście jest troche tych rzeczy,dobrze że w tylu owocach jest potas bo akurat je jem,z warzywami cięzko. -
Nulka wrote:Ja dziś jak się obudziłam miałam mała twarda kulkę po prawej stronie. Się rozpycha maleństwo
Mnie raczej budzą obolałe plecy....
Właśnie też dziś tak miałam a jak przyłożyłam rękę to po chwili zniknęła,wogóle zauważyłam że mały w ciągu dnia jest jakby wszędzie a na noc bardziej idzie mi w prawa stronę,możliwe że to dlatego iż owulacje miałam z prawego jajnika czy tak po prostu sobie łóżeczko wybrał na tej stronie?