X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie noce i dnie są juz ciężkie. Brzuch przeszkadza. W nocy koldra pod nim i miedzy nogami inaczej koszmar. Bol ciągnięcie. Ogólnie to czuje jego ciężar. Prosto tez siedzieć nie mogę bo mnie ugniata i robi mi się jakoś tak duszno. Jak nie znajdę patentu na to, to dobrze zacznie mi się żyć dopiero po porodzie. I mam problem ze wszelkimi gumkami czy sznurkami w spodniach. Najchętniej w samych sukienkach bym chodziła. Bez majtek. Wszystko co naciska mi na brzuch doprowadza mnie do szału i ciągłego parcia na pęcherz jakby babel juz wystarczajaco go nie uciskal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:43

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z parciem na pecherz man teraz ten sam problem. Ciezko mi sie chodzi po jakis sklepach bo wiem ze wc musze szukac a nienawidze chodzic do publicznych toalet

milky way lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w toalecie po czym poszlam do sklepu po male zakupy. W życiu nie robilam ich tak szybko i prawie biegiem do domu wracalam. Jak poczuje parcie to mam malo czasu bo prawie popuszczam. Pora ćwiczyć mięśnie kegla.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od poczatku ten problem, znam wszystkie toalety w okolicy i wszystkie wc na okolicznych stacjach.... jakby mi specjalnie ta mala dziewczynka skakała po pęcherzu. W dzien jeszcze jak cie moge, ale w nocy co 1.5, 2h, plus pobudki małego... w grobie się chyba wyśpię ;)

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się rano i chyba mogę już spokojnie stwierdzić że czuję się jak przed ciążą :) mdłości przeszły całkowicie, brzuch już tak nie przeszkadza, czasem mnie suszy, ale to niezbyt uciążliwa dolegliwość. Za dwa tyg. narzeczony bierze urlop to trochę czasu razem spędzimy:) a za tydzień wizyta! Ciekawe jak tam mój szkrab! W weekend nawet tatuś mu kupił pierwsze spodenki (oczywiście takie sama jak on ma ;p)

michaela, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też się nie wyspalam. Pobudka o 3. Camille przestało działać chyba. Zasnal po 6 i spi dalej. Ja leżę. Jest mi duszno i boli mnie kręgosłup. Wrrr

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to się wyspałam ;) Klementynka przyzwoicie spała, a potem rano zabrał ją mąż, a ja jeszcze do 9 dosypiałam :D

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja dzisiaj przejęta jestem wyjściem małej do przedszkola - nie bardzo miała ochotę, a do tego będzie zamieszanie bo jej najlepsza kolezanka przychodzi na "rekonesans" i po chwili wyjdzie, możę będzie płakać... Denerwuje się że będzie chciała z nią wyjść do domu, że ciężko wypracowane 2 tygodnie adaptacji szlag trafi.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sobie cos miejsca nie moge znalezc. Jakas rozbita jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:48

j36regz209hdv9cb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi, też wykorzystuje patent z kołdrą pod brzuchem do spania :) o wiele lepiej mi się tak zasypia

Rozpoczynam dzisiaj 5 miesiąc :D Jak to szybko zleciało :) Brzuszek już dość urósł i do męża zaczyna docierać, że tam mały mieszkaniec fika ;) W końcu zaczął rozmawiać z brzuchem, ku mojej wielkiej radości ;)

milky way lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego jeszcze w ogóle to nie dociera ;) może jak sam poczuje coś pod ręką, to coś z tego będzie. Ale najpierw ja muszę doszukać się ruchów malucha ;)

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też już mówi do brzuszka, całuje :) to takie miłe i piękne że oboje czekamy na tą małą istotkę :) ostatnio stwierdziliśmy że jakby okazało się że jest synek to byśmy byli w siódmym niebie, za to teściowa ubolewa bo wolałaby wnuczkę.... Ostatnio poszła do sklepu i nakupowała różowych ciuszków gdzie nie znamy jeszcze płci... szkoda słów czasami

• RedLady Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, w końcu dotrze :) Mój to przed ciążą się zarzekał, że nie będzie się nad brzuchem rozczulał ani go dotykał, a teraz sam przychodzi na pogaduchy z brzuchem :P Wczoraj siedzieliśmy na kanapie i dziecko zaczęło fikołki i kopniaki, więc mówię mężowi o tym a ten... przykłada mi ucho do brzucha i zawiedziony bo słychać jakby po prostu jelita pracowały ;) Ja nie wiem czego on się spodziewał :D Może, że mu dziecko powie cześć tatusiu? ;)

kwiatuszek12345, Werix lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mojego dotarło jak sie urodził :D no coz... faceci potrzebują czasem silnego boćca :D

Szczęśliwa Mamusia, kwiatuszek12345, Werix lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co moze znaczyc drganie dolnej powieki ?

j36regz209hdv9cb.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brak magnezu anna

cindi88 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem 2razy dziennie,może to być odwrotnie czyli przedawkowanie? muszę lekarki na wizycie zapytać

j36regz209hdv9cb.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, magnez jest substancją trudnoprzyswajalną z dużymi wahaniami dobowymi, łatwo się ulatnia. Przedawkowanie jest praktycznie niemożliwe. Bierzesz cytrynian magnezu? Ten przyswaja się najlepiej.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore magnez+B6 z SANOFI

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mówię że chce taki lepszy dla kobiet w ciazy

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ