Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaranosia współczuję bardzo
A tak odbiegając to mój mąż ma swoją pasiekę no i nie mogłam się powstrzymać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55e15cdeea13.jpgmilky way, Martusiazabka, RybusiaB, Nulka, michaela, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz, Chamomilla, katek88, Izieth lubią tę wiadomość
-
To moze ja jestem jakis dziwak albo mam szczescie z tymi ruchami bo bardzo mnie zdziwilo ze je tak wczesnie czuje jak czytam ze inne dziewczyny bardzo pozno i jestem w 100% przekonana ze od chwili kiedy je poczulam to sa to ruchy dziecka nie jelit a kilka dni pozniej na brzuchu bez reki je zauwazylam ale moze teraz tak jest ze wczesniej czulam a w kolejnej ciazy juz tak moze nie byc bo ktoras z dziewczyn pisala ze w pierwszej wczesniej poczula niz w drugiej
-
A wogole to widzialyscie dziewczyny jakie sa teraz obnizki w smyku ? nie wiem czy na ubranka dla niemowlakow bo w tamte strony nie zagladalam ale na takie wieksze dzieci. Ja wogole bardzo rzadko zagladam do smyka bo dla mnoe to drogi sklep ale jak zobaczylam te obnizki to weszlam z ciekawosci.Szkoda ze nie wiem jaka u mnie plec :(moze bym jakis ciuszek kupila
-
Fuksja90 wrote:Ja przyjmuję pregna plus i dodatkowo kwas foliowy.
U mnie z ciśnieniem to jest tak ,że mam syndrom białego fartucha i w domu nie mam wyższego niż 120/80 a u lekarza 135/85 ;p. Ale puls mi nieco skoczył, bo miewam nawet do 90
A z innej beczki - w nocy bardzo mi drętwieją dłonie a nawet całe ręce. Rano mam opuchniete palce- nie mogę zdjąć obrączki a wieczorem prawie mi spada z palca. Macie podobnie? Mówiłam lekarzowi, nie widzi w tym nic niepokojącego -
Emilka, miałam tak w pierwszej ciąży i od połowy gdzieś nie mogłam nosić pierścionków i obrączki, a stopy powiększyły mi się o jeden rozmiar. Najgorzej, że to minęło dopiero 2-3 miesiące po porodzie. Musiałam kupić kilka par butów większych.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Emilkoz - ja nosilam takie specjalne "rekawiczki" Stabilizator Nadgarstka ( spać w nich nie dawalam rady ale w ciagu dnia je nosiłam )
bo podejrzewano u mnie zespół cieśni kanału nadgarstka - przy wiekszosci nie leczonych konczy sie operacyjnie . Ale ze wzgledu na to ze to ciaza to czekalismy co bedzie dalej ... bo palce mialam sprawne i jakos nic sie wiecej nie działo , mialam w poprzedniej ciazy ten problem bo zaczelo mi to dokuczac w ciagu dnia a nie tylko w nocy
Z tego co mi wyjasniona wynika to z tego ze w nadgarstku sa cienkie kanaliki przez ktore doprowadzana jest krew. a jak wiemy w ciazy krwi nam przybywa to tez przez te cienkie kanaliki sa rozpychane a nastepnie naciskają nam na nerwy.
" Mając kilka dodatkowych kilogramów, unikając aktywności fizycznej i nieprawidłowo się odżywiając jesteśmy narażeni na puchnące nogi, ale też dolegliwości w okolicach dłoni, z powodu zatrzymywania się płynów w organizmie. Nocą, ze względu na wywieranie większego ciśnienia, możemy odczuwać dyskomfort w postaci mrowienia."
W wiekszosci wypadków to nic groznego i szybko mija po urodzeniu dziecka. No nie mniej jednak bardzo uciążliwezwlaszcza jesli teraz sie to powtórzy .. jak w nocy wstac do malego musze a tu nie czuje rąk... oj nie bedzie ciekawie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:04
-
Ja sie nie wyspalam, bo synek chcial sie bawic o 3 rano, gadal do siebie, lazil po lozeczku
no nie po drodze mu bylo spanie ewidentnie
O 7 za to juz caly w skowronkachwiec my juz dawno po sniadanku, i widze, ze sie zaraz szykuje drzemka, bo juz trze oczka
Milego dnia, mamusie!cudek2 lubi tę wiadomość